georgebest
Established Member
- 25 May 2007
- 163
Ρε παιδιά να ρωτήσω και εγώ κάτι ??? Έχω την fuji F30 και την είχα πάρει λόγω του ότι διάβαζα ότι είναι από τις καλύτερες μηχανές compact. Επειδή με ενδιαφέρει και μένα να βγάζω φώτο σε εσωτερικούς χώρους χωρίς φλας(πάντα στα 800iso για αποφυγή κουνήματος). Αλλά το πρόβλημά μου είναι ότι κάποιες φορές βγαίνουν τα θέματα λίγο κοκκινωπά. Διορθώνεται κάπως με την επιλογή του φωτισμού με λάμπα πυρακτώσεως αλλά εξακολουθεί να υπάρχει το πρόβλημα σε χαμηλό φωτισμό. Επίσης δυσαρεστημένος είμαι με την καθαρότητα του φόντου στις φωτο. Δηλαδή όταν βγάζω φώτο πχ. σε εξωτερικό χώρο ενώ το θέμα είναι σωστά εστιασμένο πίσω στο φόντο πχ. σπίτια, δέντρα κτλ δεν είναι σωστά εστιασμένα είναι ψιλοθολά. 1 φιλαράκι έχει την olympus σειρά μ (δεν θυμάμαι ακριβές μοντέλο) και οι φώτο του που έχω δει είναι άριστες σε εξωτερικό χώρο με σωστά εστιασμένα όλα τα αντικείμενα και μπρος και στο φόντο της φώτο και σε εσωτερικό χώρο είναι το ίδιο καλές με τις δικές μου συν το ότι τα θέματα δεν είναι κοκκινωπά δηλ και εκεί καλύτερη από την fuji. Τελικά δεν ξέρω αν αξίζει και τόσο πού η fuji. Εκτός αν κάνω τίποτα λάθος. Περιμένω την άποψή σας.