Καλή φωτογραφική μηχανή για βράδυ!

Άρα να παω με κλειστα ματια για την F40, έτσι? :grandpa:
Εκτος και βρω καμια μεταχειρισμενη F31, οποτε να την προτιμησω??? ή ΟΧΙ? :confused:
Υπερτερει σε κατι , σε ότι αφορά την ποιοτητα, εναντι της F40?

Έχουν αναφερθεί σε φορα, ελαχιστες διαφορές υπέρ της 31, συν το μεγαλο πλεονεκτημα ότι είχε χειροκινητη ρυθμιση διαφραγματος/ταχύτητας.
Επίσης είχε αυτονομία περιπου 500 ληψεις εναντι 300 της 40.

Αυτες οι κομπακτ ομως εχουν 3χ ζουμ και οχι 5-6 που ελεγες στο αρχικο σου μηνυμα.

Παντως , νομιζω ότι στα 170Ε που πεζει η F40 ειναι ευκαιρια για οποιον δεν προλαβε την 31 και θελει να επωφεληθει απο το super ccd και τα (σχετικα) λιγα MP. Eστω και για... συλλεκτικους λογους.... !!!

Last edited:
Βλέπω την πρώτη στα 159 και τη δεύτερη στα 249 ευρώ. Προσωπικώς και ίδια τιμή να είχαν, θα το σκεφτόμουν πολύ για την F50...

Αυτόν τον καιρό θέλω να πάρω μηχανή στον μεγάλο μου (6 ετών), με βλέπει να φωτογραφίζω και θέλει και ο ίδιος μία δική του. Η F40 είναι μία από τις υποψήφιες, θα της ρίξω μια ματιά...

Οι φακοί στις κόμπακτ μηχανές δεν μπορούν να αποδώσουν την ανάλυση που δίνουν οι αισθητήρες των 12 μεγα. Αυτό είναι αξίωμα, εκτός αν κάποιος χρησιμοποιεί φακό που τιμολογείται από μόνος του 300+ ευρώ.

Να φανταστείτε ότι όλοι οι ζουμ φακοί για SLR και εννοώ όλοι που στοιχίζουν κάτω από 400 ευρώ απλώς υποβαθμίζουν την ποιότητα που μπορούν να δώσουν οι μηχανές. Μόνο σταθεροί φακοί (κι όχι όλοι) και πολύ ακριβοί ζουμ (από 700 ευρώ και πάνω) αποδίδουν αξιοπρεπώς....

Φυσικά και η F50 έχει τον ίδιο φακό με την 40, 31 επομένως δίνει πολύ κακό αποτέλεσμα όταν το βλέπεις στο 100% της οθόνης. Όπως κι όλες οι 12άρες άλλωστε.

Φυσικά μαζί με την F40 θα πάρεις και τρίποδο, έτσι δεν είναι;

Βλέπω την πρώτη στα 159 και τη δεύτερη στα 249 ευρώ. Προσωπικώς και ίδια τιμή να είχαν, θα το σκεφτόμουν πολύ για την F50...

Αυτόν τον καιρό θέλω να πάρω μηχανή στον μεγάλο μου (6 ετών), με βλέπει να φωτογραφίζω και θέλει και ο ίδιος μία δική του. Η F40 είναι μία από τις υποψήφιες, θα της ρίξω μια ματιά...

Έχει λίγο "περίεργο" σχήμα όμως, μεγαλούτσικη είναι...

Α... και άλλο αρνητικό (ειδικά αν είναι για μικρό και ...απρόσεχτο:guitarist:) η οθονη της δεν προστατευεται από εξτρα τζαμακι και θελει λιγο προσοχη...

Έχω τρίποδο, αλλά δεν μπορω να το κουβαλαω μαζι μου συνεχεια....
Το χρησιμοποιω ΜΟΝΟ σε ληψεις μεσα στο χωρο μου, οταν τραβαω screenshots από προβολείς!

Γι αυτο αλλωστε και παω σε λυση compact, και οχι σε dSLR! :antlers:

H τωρινή μου μηχανή είναι μια Olympus C-70 zoom, στα 7,1 megapixel, η οποία αν και βγάζει ΤΡΟΜΕΡΕΣ φωτογραφιες με πολυ καλη αποδοση χρωματων, και έχει και πληθος χειροκινητων ρυθμισεων, μου τα χαλαει λιγο στο οτι ειναι αργη αναμεσα στις ληψεις, και επισης, το βραδυ, χωρις τρίποδο, ΔΕΝ μπορώ να βγάλω ΟΥΤΕ ΜΙΑ φωτογραφια που να μην είναι κουνημένη, εκτός και χρησιμοποιήσω ΦΛΑΣ!

Στον τομεα αυτό, πιστεύετε ότι η F40 θα υπερτερει ΑΡΚΕΤΑ??? :ernaehrung004:

Ναι, αν σηκώνεις το iso στα 800 και φυσικά αν έχεις καλή τεχνική.

Η c70 από ανάλυση είναι καλή, αλλά η πιστότητα των χρωμάτων της δεν ήταν ποτέ καλή. Κι επίσης σε 100% θέαση έχει αρκετό γράζι στα περιγράμματα (Oversharpening).

Χαιρετω την φωτογραφική παρέα.
Εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά και Ευτυχές το νέο έτος.

Ηθελα να επισημάνω κάτι που άπτεται του θέματος¨"τεχνική-προυποθέσεις για ακούνητες φωτο".

Είναι νομίζω μεγάλο ατου για ακούνητες φωτογραφίες η ύπαρξη σωματος που να επιτρέπει σωστή λαβή.
Ακόμη μεγαλύτερο ατού θεωρώ το να έχει η μηχανή "ματάκι". Προσωπικά κερδίζω 1 "ακούνητο στοπ" σκοπεύοντας απο το ματάκι σε σχέση με το να κρατάω την μηχανή 30-40 cm μάκριά μου και να καδράρω με την οθόνη.

Με βάση τα παραπάνω δεν θα αγόραζα ως αντικαταστάτη της C70 (αποθηκεύει και σε raw αν θυμάμαι καλά) ένα "παιχνιδάκι" τύπου f40.

Γεια σου συνονοματε και Χρονια Πολλά...

Κι εγω παντως δυσκολα βγαζω ακουνητη φωτογραφια... οσες ομως βγουν ειναι καλές...

Όπως και να το κανουμε η νυχτερινη φωτογραφιση ειναι δυσκολη, αν πας και με μικρη κομπακτ, αυτοματα τα πραγματα δυσκολευουν ακομα περισσοτερο.

Ακομα το θυμαμαι και γελαω...:flipout::flipout:

Για να δεις και ενα μινι συγκριτικο της χαοδους διαφορας μεταξυ compact (fuji f31 ) και Dslr (Canon 30d) δες κι εδω 2 crop φωτος που τραβηξα για αυτο το λογο.

d30_raw.jpg

fuji f31 copy.jpg

Ειναι σε manual mode, iso 1600, ταχυτητα 200 και f 2.8 στην canon kai 4 sthn Fuji.

Δεν εχουν υποστει καμια επεξεργασια...

έχω δει και 400άρια από άλλες κόμπακτ χειρότερα από το παραπάνω δείγμα της fuji, πάντως.
Καλό θα είναι να μην υπερβαίνει κανείς τα 400iso, ακόμη και με τη fuji. Μετά το σημείο αυτό τα πράγματα είναι συμβιβασμός.

Απάντηση: Re: Καλή φωτογραφική μηχανή για βράδυ!

Σε σχέση με την G7 η fuji 6500 δείχνει να τα πηγαίνει πολύ καλύτερα στα σκοτάδια. Αλλά είναι και πιο ογκώδης.

Χρειάζεσαι κάτι για βραδινά κακοφωτισμένα γρήγορα κινούμενα θέματα και καταλαβαίνεις ότι κάπου θα κάνεις συμβιβασμούς...

Κι εγώ τις αποφεύγω τις SLR αλλά κάποια πράγματα δεν γίνονται σωστά χωρίς αυτές! Δές μήπως μπορέσεις να δοκιμάσεις κάποια fuji 6500 να δεις αν σου αρκεί... Νομίζω και η fuji 9600 είναι στην ίδια κατηγορία, αλλά όπου να 'ναι θα σε ενημερώσουν καλύτερα οι χρήστες των fuji φαντάζομαι.

την fuji 9600 την εχω ! ειναι πολυ καλη αλλα εχει ογκο ......:BDGBGDB55:

η συμπεριφορα της με εντυπωσιαζει σχεδον καθε φορα που την χρησιμοποιω αλλα με ενοχλει καποιες φορες το μεγεθος !

και το γεγονος οτι δεν εχει σταθεροποιηση ειναι υπαρκτο στα Ζουμαρισματα με λιγοστο φως ......!
αλλα αν εχεις καλο σταθερο χερι η καλυτερα τριποδο τοτε δεν υφιστατε προβλεμ........:grandpa:

το μονο ενοχλητικο ο ογκος της που πλεον σε περιοριζει στη φορητοτητα !
Δηλ, ΔΕΝ ειναι μηχανη που την κουβαλας παντα μαζι στην τσεπη ....