Καλή προσφορά για... τολμηρούς Nikon J1

Έπεσα πάνω της, και απ'ο,τι βλέπω στέλνει και Ελλάδα, για όποιον ενδιαφέρεται:

Nikon 1 J1 DSLR with 10-30mm VR, 30-110mm VR Lenses and Nikon Case (Refurbished)
Nikon Factory Refurbished with Nikon USA 90Day Warranty

http://www.ebay.com/itm/33111755921...9&campid=5335869999&afepn=5335869999#shpCntId

(Προφανώς η εγγύηση θα ισχύει για Αμερική μόνο, αλλά τα λεφτά είναι πολύ καλά νομίζω)

Last edited:
Η j1 DSLR;;; Πόσο θα το θελε...
Και refurbished, και 90 μέρες εγγύηση; Και μόνο USA;
Μουφα
Μπα, μόνο για τους φακούς αξίζει να την πάρει κάποιος που έχει ήδη το σώμα, πιστεύω...

Έλα μωρέ, για 200 δολλάρια (146 ευράκια) και δωρεάν μεταφορικά νομίζω είναι ταμάμ, σίγουρα καλύτερα από μια compact της πλάκας που θα έπαιρνες με αυτά τα χρήματα.

Εγώ μετά από μικρή σκέψη τσίμπησα μια ασπριδερή σαν δώρο γενεθλίων για την κοπέλα μου, (και λίγο φυσικά για ικανοποίηση της δικής μου περιέργειας).

Είσαι Αμέρικα για αυτό και σου βγαίνει τόσο φτηνά.
Πάντως αν δουλεύει και δεν έχει μέσα σοκοφρέτα είναι κορυφαίο deal.

Απάντηση: Re: Καλή προσφορά για... τολμηρούς Nikon J1

Έλα μωρέ, για 200 δολλάρια (146 ευράκια) και δωρεάν μεταφορικά νομίζω είναι ταμάμ, σίγουρα καλύτερα από μια compact της πλάκας που θα έπαιρνες με αυτά τα χρήματα.

Εγώ μετά από μικρή σκέψη τσίμπησα μια ασπριδερή σαν δώρο γενεθλίων για την κοπέλα μου, (και λίγο φυσικά για ικανοποίηση της δικής μου περιέργειας).

280 δολάρια για Ελλάδα, μαζί με μεταφορικά και εκτιμώμενα έξοδα εκτελωνισμού. Εάν δεν θελήσουν τίποτα παραπάνω οι τελώνες δηλαδή. Για Αμέρικα πάντως, καλή είναι. Εάν σου αρέσει το κοκκινούλι.

Το 90 μέρες εγγύηση σε refurbished προϊόν είναι που με φοβίζει σε συνδυασμό με την εγγύηση USA.... Οι κομπασμοι περί DSLR περνούν σε δεύτερη μοίρα...

Γενικά αυτή είναι η πολιτική σε factory refurbished προϊόντα στην Αμερική. Γι'αυτό και η σημαντική διαφορά τιμής. Ότι παίρνεις ρίσκο παίρνεις, σαφέστατα, αλλά γενικά η συνήθης πρακτική είναι να την "λιώσεις" τον πρώτο καιρό για να τσεκάρεις αν όλα λειτουργούν σωστά.

Λοιπόν παραλάβαμε σήμερα.

Πλάκα έχει. Στην αρχή απογοητεύτηκα σε επίπεδο... τρόμου, διότι με το να μην υπάρχει ροδέλα για επιλογή των A,M,S,P, κουμπάκι ISO, κλπ κλπ νόμισα ότι όλα είναι αυτόματα και μόνον. Τελικά βέβαια όλα αυτά είναι μέσα στα μενού. Τραγική επιλογή λειτουργικά, αλλά δεν ξέρω, ίσως είναι στα πλαίσια του "απλοποιήστε γιατι χανόμαστε".

Το automatic white balance με απογοήτευσε, μου φάνηκε πολύ ασπρουλιάρικο, ξεπλυμένο, άσχημο. Βέβαια είμαι συνηθισμένος στο κάπως κορεσμένο ύφος της Canon μάλλον.

Το εντυπωσιακό ήταν το βίντεο, που out of the box ζωγράφιζε. Δεν έκανα πολλές δοκιμές βέβαια, αλλά σε εσωτερικό χώρο με μάλλον κακό φωτισμό και δεν είδα αξιοσημείωτο θόρυβο (σίγουρα λιγότερο από το out of the box της Τ3i), η κίνηση ήταν ομαλότατη, και γενικά, μου φάνηκε τόσο απλό και αποτελεσματικό

Μου άρεσε η δυνατότητα επιλογής τριων αυτόματων ISO (auto, auto μέχρι 400 και auto μέχρι 800).

Τα δύο φακουδάκια (10-30 και 30-110) νομίζω είναι υπεραρκετά για χρήση τέτοιας μηχανής, αν και υποψιάζομαι ότι ο πρώτος θα χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο.

Γενικά λοιπόν, καλές εντυπώσεις, αν μη τι άλλο τα 200$ νομίζω έπιασαν τόπο. Η ενδιαφερόμενη ενθουσιάστηκε, αυτό έχει σημασία.

Τέλος, ερώτηση, γιατί δεν κατάφερα ακόμα να το εντοπίσω: Πως γίνεται το manual focus? Δε φαίνεται να υπάρχει ροδέλα στον φακό.

Last edited:
To MF γίνεται στρίβοντας το δαχτυλίδι εστίασης του φακού της T3. If you understand what I mean...
:afro: ...

Μα το θέμα είναι ότι το manual focus υπάρχει σαν επιλογή. οπότε θα περίμενα κάπως έστω και στοιχειωδώς να ρυθμίζεται.

Δεν ξέρω ρε παιδιά, μπροστά στον φακό δε φαίνεται να κινείται οτιδήποτε, και στο γρήγορο ξεπεταγμα του manual δε βρήκα κάτι. Και πράγματι όταν επιλέγεις manual focus στα μενού δεν εστιάζει μόνη της. Το θέμα είναι από που.

Την είχα και είναι αξιοπρεπέστατη ειδικά για τα χρήματα που την πήρες είναι ληστεία και απορώ πως δε σε συνέλαβαν ακόμη.
Η χειροκίνητη εστίαση στην nikon 1 είναι βασανιστήριο αλλά δε μου χρειάστηκε ποτέ γιατί η αυτόματη δούλευε τέλεια.

Είναι τόσο μικρός ο αισθητήρας και τόσο "αργοί" (σε διάφραγμα εννοώ) οι φακοί που πρακτικά δεν χρειάζεται η ακρίβεια της χειροκίνητης εστίασης σε τέτοιες μηχανές, παρά μόνο σε κοντινές αποστάσεις.