Καλή WiFi IP Camera?

Απάντηση: Καλη wifi IP Camera?

Με ενα απλο android κινητό κάνεις την δουλειά σου...:grandpa:
Με symbian, όπως εγώ (Nokia 5800) που έχει Opera την πάτησες με αυτην την camera.
Ούτε στο Pc ούτε στο κινητό δουλεύει με Opera.
Με την άλλη που έχω (TP Link) δουλεύει στο Opera mobile.

Last edited:

Καλημέρα.Εχθές αποφάσισα μετά από πολύ καιρό που τις έχω αγοράσει να εγκαταστήσω-σετάρω την μία από τις τρεις κάμερες foscam.Την έβαλα στο ρεύμα,της έβαλα αρχικά καλώδιο δικτύου στο ρούτερ,έτρεξα το cd εγκατάστασης,της κάρφωσα εγώ ip,την είδα στο περιβάλλον του mozilla,την έπαιξα πάνω-κάτω,δεξιά-αριστερά,όλα οκ.Στη συνέχεια άνοιξα την port 80 στο ρούτερ μου,έκανα δηλαδή port forwarding,save στο ρούτερ,restart στο ρούτερ και στην κάμερα,και όλα νομίζω είναι οκ.Λογαριασμό στο dyndns οκ έχω κάνει.

Το ερώτημα μου είναι το εξής:Τι άλλες ρυθμίσεις χρειάζεται να κάνω από το μενού της κάμερας για να την δω απ'έξω,από άλλο υπολογιστή?Τι ip χτυπάω?
Αν κάποιος φίλος μπορεί να βοηθήσει?Ευχαριστώ πολύ!!!

Τι ip χτυπάω?
Αν κάποιος φίλος μπορεί να βοηθήσει?Ευχαριστώ πολύ!!!

http://name.dyndns.org:80

ΠΡΟΣΟΧΗ: αυτό δεν δουλεύει από το internet του σπιτιού (δεν ξέρω γιατί). Οπότε για να το τσεκάρεις ή πες σε έναν φίλο σου να το δοκιμάσει ή τσέκαρέ το από κανά κινητό μέσω 3G (όχι μέσω wifi του σπιτιού).

Re: Καλη wifi IP Camera?

καλο θα ητανε να αλλαξεις την πορτα της καμερας απο 80 σε π.χ 6001 γιατι συνηθως η πορτα 80 ειναι για τα ρουτερ αν θελεις να εχεις απομακρισμενη προσβαση σε αυτο.
οποτε αλλαξε την πορτα της καμερας σε 6001 μετα κανε port forward μεσα στο μενου του ρουτερ την πορτα 6001 σε tcp την ip που εχεις δωσει για την καμερα.
μετα αφου τα κανεις αυτα και εφοσον εχεις κανει λογαριασμο στο dyndns.org πας στο μενου του ρουτερ σου,και βαζεις εκει τα στοιχεια που εχεις κανει εγγραφη στην υπηρεσια αυτη,ωστε να ενημερωνετε αυτοματα μεσω του ρουτερ σου η αλλαγη του wan ip σου οταν αλλαξει.
Τωρα για να δεις την καμερα σου απο εξω το μονο που εχεις να κανεις ειναι να βαλεις την διευθυνση στον explorer πχ
http://το ονομα που εχεις δηλωσει στο dyndns.dyndns.org:6001 (πορτα καμερας)

http://name.dyndns.org:80

ΠΡΟΣΟΧΗ: αυτό δεν δουλεύει από το internet του σπιτιού (δεν ξέρω γιατί). Οπότε για να το τσεκάρεις ή πες σε έναν φίλο σου να το δοκιμάσει ή τσέκαρέ το από κανά κινητό μέσω 3G (όχι μέσω wifi του σπιτιού).

Τάσο καλημέρα.Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.Δεν είμαι σπίτι,για να δω κάποιες ρυθμίσεις που ίσως χρειάζονται να επιλέξω,από κάποια κουτάκια που έχει η κάμερα,στο μενού της,από μία γρήγορη ματιά που έριξα.Ανωτέρα βία που έπρεπε η μικρή μου να την πάω κολυμβητήριο..χαχαχα και έφυγα.Μετά το μεσημέρι ελπίζω να τα δω,να τα γράψω ποιά εννοώ,και βλέπουμε.

Η διεύθυνση αυτή που έγραψες είναι για να τσεκάρω τι γίνεται,και όχι η ip της κάμερας που νόμιζα?Sorry αν είναι χαζή η ερώτηση μου,αλλά δεν το γνωρίζω ακόμα το άθλημα..χαχαχα

ΟΧΙ. Η ip της κάμερας που έχεις δώσει π.χ. 192.168.1.ΧΧΧ ισχύει ΜΟΝΟ για το τοπικό δίκτυο δηλαδή για το σπίτι σου. ΚΑΜΙΑ σχέση με απ' έξω.

Αν είχες σύνδεση internet με Statip IP (που είναι ακριβή) και σου έδινε ο provider μία IP μόνιμα, τότε θα έβαζες αυτή την IP:πόρτα.

Επειδή όμως δεν έχουμε Statip IP, αλλά Dynamic πρέπει με κάποιο τρόπο να μπορούμε να βρίσκουμε την εκάστοτε IP που μας έχει δώσει ο Provider. Ε αυτή την δουλειά γίνεται με "μεσολαβητή" που λέγεται dyndns ο οποίος κοιτάει το dns του provider το οποίο είναι το μοναδικό που είναι σταθερό και δεν αλλάζει.

Αρα, από μέσα στο σπίτι δίνουμε 192.168.1.ΧΧΧ:πόρτα και απ' έξω δίνουμε http://name.dyndns.org:Πόρτα

Αυτό ισχύει για όλα τα πράγματα που θέλουμε να έχουμε πρόσβαση. Οχι μόνο για κάμερα.

Α μάλιστα.Ευχαριστώ πολύ παιδιά για την βοήθεια.Οκ θα αλλάξω την πόρτα απο 80.Θα κάνω port forward μεσα στο μενου του ρουτερ την πορτα,tcp είναι και enable η ip της κάμερας.Ο λογαριασμός του dyndns είναι περασμένος μέσα στο ρούτερ και ενημερωνετε αυτοματα οκ.Ευχαριστωωωωω

Υπάρχει πρόβλημα αν είναι mozilla,η θέλει μόνο IE?

Σημερα παρελαβα κι εγω την κάμερα.
Όλα καλά, μπαίνω με την static ip, ακόμα και από το κινητο μου με ενα java πρόγραμμα που βρήκα γιατί δυστυχώς το icam δεν έχει βγει στο λειτουργικό μου.
Επειδή είχα παίξει παλιότερα με αυτην την καμερα http://cgi.ebay.co.uk/Edimax-Wirele...30507003016?pt=UK_Gadgets&hash=item4cf3c0a488

δυστυχως δεν εμεινα τοσο ικανοποιημένος με την foscam.
Το μονο μειονέκτημα της edimax είναι ότι δεν έχει Night vision.Κατά τ αλλα και video σε mpeg4 γράφει και σου στέλνει video σε mail, υποστηριζει ψηφιακο zoom και γενικα εχει πιο ωραιο web interface. Η εικόνα της κορυφη !!!

Το πρόβλημα με την foscam είναι η ποιότητα εικόνας. Τα χρώματα είναι πολύ χάλια. Έτσι είναι και σε σας;
Περίμενα να έχει τουλάχιστον ιδια εικονα με μια φθηνη web cam που εχω.
Η ποιότητα κατασκευης ειναι αρκετα καλη με αυτο το μαυρο ματ υλικο, αλλά αυτά τα χρωματα ειναι αστα να πανε.
Φοραω φανταστειτε ενα πρασινο σκουρο πουλοβερακι και μου το εμφανιζει γκριζομπλε σε δωματιο που φωτιζεται με μια 100αρα λαμπα.
Μπορείτε να μου στείλετε μια φωτο απο την δικη σας καμερα για να δω αν η δικη μου εχει πρόβλημα (αν και δεν νομιζω γιατι πηρα 2 για εναν φιλο επισης και παιζει ακριβως το ιδιο) ή κάτι πάει στραβά.
Απλά επειδή δεν το έχει αναφέρει κανένας λέω μηπως είναι μουφα οι δικες μου καμερες.
Από εδω ψωνισα http://cgi.ebay.ie/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=260681475326&ssPageName=ADME:X:RTQ:IE:1123

Re: Καλη wifi IP Camera?

καλημερα σε ολους και καλως σας βρηκα,

πηρα και εγω wifi camera απο εbay την σεταρισα και ολα καλα(dyndns, port fwd sto rouyer etc)
δεν μπορω να την κανω να στελνει email οταν πιανει κινηση,δηλ παω στης ρυθμισεις δινω sender [email protected] -μετα receiver [email protected] -μετα smtp server mail.google.com -μετα smtp port 25(factory default)-μετα need authentication δινω το ονομα μου για log in στο mail του sender και το password κανω submit και μετα στο test μου λεει cannot connect to the server.

τι κανω λαθος?νταξει δεν ξερω καλα αλλα τι?
Α! και ηχο δεν εχω ουτε μεσω IE

ευχαριστω και καλα ποσταρισματα ιδεες λυσεις

Εγω εχω δηλώσει ως sender το email που έχω στην on και παίζει κανονικα.
Εφόσον το gmail υποστηρίζει smtp από ότι αναφέρεις θα έπρεπε να παίζει.
Αυτό που έχεις γράψει όμως το mail.google.com μου κάνει για incoming server.
Μήπως το σωστό είναι smtp.google.com;

Το πρόβλημα με την foscam είναι η ποιότητα εικόνας. Τα χρώματα είναι πολύ χάλια. Έτσι είναι και σε σας;http://cgi.ebay.ie/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=260681475326&ssPageName=ADME:X:RTQ:IE:1123

Ναι μην την ψάχνεις. Με 50 ευρώ τι περιμένεις; Για πλάκα εγώ την θεωρώ την συγκεκριμένη κάμερα όχι για σοβαρή δουλειά.

Η Edimax που λες έχει τα διπλάσια+

Για να μην πούμε πόσο έχουν οι σοβαρές για σοβαρές καταγραφές επαγγελματικών χώρων κλπ..

Το ίδιο μου είπε και απο εκεί που την αγόρασα.
Σας στελνω μία φωτό από το σπίτι μου.
Αυτό που φαίνεται σαν κόκκινο είναι μπορντω σκούρο.
Οι σίτες από τα ηχεία είναι γκριζομπλε αντι για μαυρες.
Στο ίδιο επίπεδο είναι και σε εσάς;

Attachments

• snapshot_000DC5D0CB73_20110126144145.jpg
    snapshot_000DC5D0CB73_20110126144145.jpg
    35.5 KB · Views: 109
Re: Απάντηση: Καλη wifi IP Camera?

Εγω εχω δηλώσει ως sender το email που έχω στην on και παίζει κανονικα.
Εφόσον το gmail υποστηρίζει smtp από ότι αναφέρεις θα έπρεπε να παίζει.
Αυτό που έχεις γράψει όμως το mail.google.com μου κάνει για incoming server.
Μήπως το σωστό είναι smtp.google.com;

ok θα δωσω και εγω το mail μου στην hol να δοκιμασω ετσι.
τωρα οσο αναφορα το smtp τι να δωσω mail.hol.gr η smtp.hol.gr και παει λεγοντας?

Re: Απάντηση: Καλη wifi IP Camera?

ενταξει δεν ειναι και τοσο χαλια, καπου εκει ειμαι και εγω με 37 ευρω ολα μεσα βεβαιως και εχω αυτη τη μουφα
http://cgi.ebay.com/11-LED-Wireless...860?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1e5f28b3c4

Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλη wifi IP Camera?

ok θα δωσω και εγω το mail μου στην hol να δοκιμασω ετσι.
τωρα οσο αναφορα το smtp τι να δωσω mail.hol.gr η smtp.hol.gr και παει λεγοντας?

Λογικά smtp.hol.gr, αλλά αυτό θα στο πει καλύτερα η hol

Καλά τώρα, σοβαρά μιλάς; περιμένεις να δεις το χρώμα από τις σίτες από τα ηχεία :flipout:

Αφού έχει και λίγο χρώμα, πάλι καλά να λες -bye-

Υ.Γ. Εννοείται ότι θα φάει σουτ όταν θα αποφασίσω να κάνω σοβαρή εγκατάσταση.

Απλά με την edimax οπως ειπα ήταν κανονικότατα τα χρώματα και δεν περιμενα να ειναι τοσο χαλι.
Κριμα που δεν ειχε δοκιμασει καποιος μια αλλη ip camera για να το αναφερει.
Ο τυπος που την πηρα πουλάει και μια αλλη καμερα στα ιδια λεφτα στην οποια λεει εχει βαλει καλυτερο φακο.
Αντί 1 δολάριο που κοστίζει ο φακος της foscam, αυτός έχει βάλει φακο αξίας 5 δολαριων.
Τα sample απο video και εικονα ειναι εδω.
http://www.ali2.com/products/Ali2-indoor-Network-Camera-{47}-IP-Camera.html

Έχει στήσει και μια Live camera εδω.

Demo: http://dysm.88safe.com:85

User: admin, Password: blank, no any word

παίζει πολύ καλύτερα απο την foscam στα χρωματα τουλαχιστον, οπότε κάποιος υποψήφιος για αγορά, ας την εχει στο νου του, να μας πει και εντυπώσεις. Μπορείς να την μετακινησεις και να δεις τον χωρο.
Εγω σκέφτομαι να του πω για αλλαγη.

Last edited:

ΟΧΙ. Η ip της κάμερας που έχεις δώσει π.χ. 192.168.1.ΧΧΧ ισχύει ΜΟΝΟ για το τοπικό δίκτυο δηλαδή για το σπίτι σου. ΚΑΜΙΑ σχέση με απ' έξω.

Αν είχες σύνδεση internet με Statip IP (που είναι ακριβή) και σου έδινε ο provider μία IP μόνιμα, τότε θα έβαζες αυτή την IP:πόρτα.

Επειδή όμως δεν έχουμε Statip IP, αλλά Dynamic πρέπει με κάποιο τρόπο να μπορούμε να βρίσκουμε την εκάστοτε IP που μας έχει δώσει ο Provider. Ε αυτή την δουλειά γίνεται με "μεσολαβητή" που λέγεται dyndns ο οποίος κοιτάει το dns του provider το οποίο είναι το μοναδικό που είναι σταθερό και δεν αλλάζει.

Αρα, από μέσα στο σπίτι δίνουμε 192.168.1.ΧΧΧ:πόρτα και απ' έξω δίνουμε http://name.dyndns.org:Πόρτα

Αυτό ισχύει για όλα τα πράγματα που θέλουμε να έχουμε πρόσβαση. Οχι μόνο για κάμερα.

Καλημέρα.Επανέρχομαι με νέες απορίες..Εγώ έχω βάλει 3 κάμερες στις οποίες έχω δώσει εγώ,3 ip.Πως μπορώ να τις δω και τις 3,απ'έξω με την επιλογή που έχει για τα 4 παράθυρα,που τις βλέπω τώρα σπίτι τοπικά?Πρέπει στο ρούτερ να ανοίξω και τις 3 πόρτες με την ip της καθεμιάς?Ποιά πόρτα θα χτυπάω μετά το name.dyndns.org:.... απ'έξω?Τα έχω μπουρδουκλώσει μου φαίνεται Τάσο..χαχαχα.