Καλή WiFi IP Camera?

Απάντηση: Καλη wifi IP Camera?

Με μπερδεψες
Στην ali2 είναι αυτοματο οπως και στην foscam που ειχα.
Δηλαδη όταν πέφτει το φως αναβουν αυτοματα τα led.
Οι φωτο που εβγαλα στο προηγουμενο post (οι μαυροασπρες) ειναι εντελως σκοταδι
Δηλαδή σε φως ημέρας σβήνουν τελείως τα λαμπάκια στην ali2; Γιατί στη Foscam παραμένουν αναμμένα, αν δεν τα σβήσεις εσύ.

Με πρόλαβες.

Δεν έχει on/off για τα IR leds, αλλά αυτο με το on/off δεν το χρησιμοποίησα ποτε και στην foscam. Μόνο κατα το απόγευμα έκανε κάποια δουλεια που ενω είχε φως, εσβηνες τα led για να είναι καλύτερη σε χρώματα η εικονα.
Στην Ali2 δεν χρειάζεται γιατι τα χρωματα ειναι σαφως καλυτερα.

12/2/2011 την εστειλε και μου ηρθε χθες 22/2.
Kανενα πρόβλημα με τελωνείο γιατι την στελνει ως gift.
Μου το ξεκαθαρισε και στο εμαιλ.

O amazon-sell ήταν;

Μόνο σε μπλε χρώμα βγαίνει;

Δηλαδή σε φως ημέρας σβήνουν τελείως τα λαμπάκια στην ali2; Γιατί στη Foscam παραμένουν αναμμένα, αν δεν τα σβήσεις εσύ.

Τα οποία παρόλο που παραμένουν αναμένα το πρωί δεν έχουν καμία επίπτωση στην φωτεινότητα (λογικό). Πρέπει να σκοτεινιάσει λίγο για ν' αρχίσουν να κάνουν την διαφορά.

O world brand.
Μαύρο πρέπει να είναι, αλλά δεν φαίνεται καλά στις φωτογραφίες.

Ναι στο φως της ημερας σβηνουν τελειως τα IR led στην ali2.

Στην τελευταια φωτο με την ντουλάπα πάντως εiτε εκλεινα τα led είτε τα ανοιγα την ιδια εικονα επαιρνα
Ειναι σιγουρο οτι στην foscam δεν ηταν αυτοματα;
Ή επειδη δεν φαινονταν τα led το πρωι νομιζα οτι εσβηναν;

O amazon-sell ήταν;

Μόνο σε μπλε χρώμα βγαίνει;

Την αγορασα απευθειας απο το site του και όχι απο το ebay
Ο world brand ειναι παντως.
Καταμαυρη ειναι η καμερα.
Απλα η φωτο την δειχνει ετσι

Ναι στο φως της ημερας σβηνουν τελειως τα IR led στην ali2.

Στην τελευταια φωτο με την ντουλάπα πάντως εiτε εκλεινα τα led είτε τα ανοιγα την ιδια εικονα επαιρνα
Ειναι σιγουρο οτι στην foscam δεν ηταν αυτοματα;
Ή επειδη δεν φαινονταν τα led το πρωι νομιζα οτι εσβηναν;
Αν τα προσέξεις από κοντά (στη Foscam), βλέπεις ότι είναι αναμμένα, γι'αυτό σε ρώτησα.
Σβήνουν μόνο αν πατήσεις το αντίστοιχο πλήκτρο στο menou.

Την αγορασα απευθειας απο το site του και όχι απο το ebay
Ο world brand ειναι παντως.
Καταμαυρη ειναι η καμερα.
Απλα η φωτο την δειχνει ετσι
Εγώ την πήρα από το Ebay κι απ'ότι βλέπω την πήρα κάτι δολάρια ακριβότερη.

Re: Καλη wifi IP Camera?

τελικό συμπέρασμα ??? και προτίμηση μεταξύ των δύο???

+ και - της κάθε κάμερας???

Οπως ειπα η foscam ειχε καλυτερα πλαστικα που κανει πιο καλη την ποιοτητα κατασκευης.
Τωρα ο χρονος θα δειξει αν αντεχει η ali2 24 ωρες το 24ωρο και δεν μου μεινει στο χερι.
Από εικονα πάντως η ali2 ειναι πολυ καλυτερη

Ο τύπος κάπου λέει στο site του, ότι το φίλτρο IR cut έχει δοκιμαστεί για 9999 φορές on/off χωρίς πρόβλημα.
Αυτό σημαίνει με ένα on το πρωί και ένα off το βράδυ 730 on/off το χρόνο, δηλαδή πάνω από δεκατρία χρόνια ζωής (ο αισθητήρας βέβαια! η κάμερα θα δείξει).

θέλω να ρωτήσω κάτι πολύ σημαντικό. Έστω ότι έχω μαι καφετέρια, με μια από τις 2 κάμερες αφού είναι σχεδόν ίδιες. Εγώ θέλω να αποθηκεύει το βίντεο όλης της ημέρας ας πούμε από τις 10 το πρωί εώς τις 2 το βράδυ περίποθ 15 ώρες δηλαδή για να βλέπω αν γίνει ´τιποτα όλη την ημέρα που θα λείπω. Γίνεται αυτό? τι χώρο πιάνει το βίνετεο? γίνεται και αυτόματα να γράφει κάθε μέρα ας πούμε και να κρατάει αρχείο? ευχαριστώ... επίσης λογικά πρέπει να έχω τον υπολογιστή του δικτύου όλη μέρα ανοιχτό ...

Απάντηση: Re: Καλη wifi IP Camera?

θέλω να ρωτήσω κάτι πολύ σημαντικό. Έστω ότι έχω μαι καφετέρια, με μια από τις 2 κάμερες αφού είναι σχεδόν ίδιες. Εγώ θέλω να αποθηκεύει το βίντεο όλης της ημέρας ας πούμε από τις 10 το πρωί εώς τις 2 το βράδυ περίποθ 15 ώρες δηλαδή για να βλέπω αν γίνει ´τιποτα όλη την ημέρα που θα λείπω. Γίνεται αυτό? τι χώρο πιάνει το βίνετεο? γίνεται και αυτόματα να γράφει κάθε μέρα ας πούμε και να κρατάει αρχείο? ευχαριστώ... επίσης λογικά πρέπει να έχω τον υπολογιστή του δικτύου όλη μέρα ανοιχτό ...
Σε μια δοκιμή που έκανα, το βίντεο ήταν γύρω στα 11 ΜΒ το λεπτό με ήχο και γύρω στα 10 ΜΒ, χωρίς ήχο, άρα στις 15 ώρες θα θες περίπου 9-10 Gb χώρο στο δίσκο.
Για τα άλλα που ρωτάς, η αυτόματη εγγραφή ρυθμίζεται από το μενού για τις μέρες και ώρες που θέλεις και φυσικά πρέπει να έχεις ένα κομπιούτερ ανοικτό, όχι απαραίτητα στην καφετέρια, αλλά μπορείς και στο σπίτι, αφού η κάμερα είναι IP και μπορείς να τη βλέπεις μέσω internet.

Καλησπερα σε ολους, δυο ερωτησουλες που θα ηθελα να κανω

1ον: εχω ηδη δυο fi8918w τις οποιες βλεπω μεσω pc, θα μπορουσα να προσθεσω 2 ακομα foscam outdoor-waterproof για εξωτερικο χωρο για να τις βλεπω ολες μεσα απο την ιδια σελιδα και αν ναι ποιο μοντελο κατα προτιμηση;

2ον: υπαρχει καποιο software που κανει record με καποιο compression προκειμενου να εξοικονομω χωρο στον δισκο;

Σας ευχαριστω εκ των προτερων

Παρέλαβα κι εγώ την Ali2 και πράγματι η εικόνα (τα χρώματα) είναι φυσιολογική σε σχέση με τη Foscam.Στη συσκευασία έγραφε Gift, PC camera Price 20$, οπότε δεν υπήρξε πρόβλημα με το τελωνείο.Έκανα παραγγελία 16/02 και ήρθε 03/03 (σε 15 ημερολογιακές).
Έχει όμως στην μπροστινή πλευρά το κάτω κόκκινο led που αναβοσβήνει συνέχεια και δεν βρίσκω τρόπο να το απενεργοποιήσω, με αποτέλεσμα όσοι το βλέπουν να με ρωτούν αν τους καταγράφω σε βίντεο.Η ποιότητα ήχου επίσης είναι χειρότερη από της Foscam 8918 (κάνει παράσιτα και ακούγεται ένας ρυθμικός ήχος που αλλάζει ανάλογα με τα Hertz που τη ρυθμίζεις).
Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο πιο καινούριο firmware από αυτό που φοράει.Τους έστειλα e-mail και περιμένω να απαντήσουν.
Εξωτερικά είναι ίδια με το προηγούμενο μοντέλο της Foscam (8908) και αναρωτιέμαι αν μπορώ να της περάσω το firmware από αυτή (την 8908), που είναι πιο καινούριο.Το έχει δοκιμάσει κανείς ή θα τη χαλάσω και θα πρέπει να τη στείλω πίσω για αλλαγή;

Τελικά υπάρχει λύση για να απενεργοποιηθεί το μπροστινό λαμπάκι (led) σε όσες κάμερες αναβοσβήνει (Ali2, Foscam FI8908W κτλ) και δεν απενεργοποιείται από το software.

Δίνουμε από κάποιο web browser (IE δοκίμασα εγώ) την εντολή

http://[ipcam]/set_misc.cgi?led_mode=2

και το λαμπάκι σβήνει.

Για περισσότερες εντολές που μπορούμε να δώσουμε σε τέτοιου είδους κάμερες,διαβάστε εδώ.

Τώρα όσον αφορά την ποιότητα ήχου της Ali2, δεν βρήκα τρόπο για βελτίωση και, απ'ότι είδα, είναι ίδια με της Foscam FI8908W και είναι θέμα hardware και σχεδιασμού.
Γι'αυτό έβγαλαν και την FI8918W που λύνει αυτά τα προβλήματα.

Τελικά υπάρχει λύση για να απενεργοποιηθεί το μπροστινό λαμπάκι (led) σε όσες κάμερες αναβοσβήνει (Ali2, Foscam FI8908W κτλ) και δεν απενεργοποιείται από το software.

Δίνουμε από κάποιο web browser (IE δοκίμασα εγώ) την εντολή

http://[ipcam]/set_misc.cgi?led_mode=2

και το λαμπάκι σβήνει.

Για περισσότερες εντολές που μπορούμε να δώσουμε σε τέτοιου είδους κάμερες,διαβάστε εδώ.

Τώρα όσον αφορά την ποιότητα ήχου της Ali2, δεν βρήκα τρόπο για βελτίωση και, απ'ότι είδα, είναι ίδια με της Foscam FI8908W και είναι θέμα hardware και σχεδιασμού.
Γι'αυτό έβγαλαν και την FI8918W που λύνει αυτά τα προβλήματα.

Στην θέση [ipcam] βαζεις την τοπική ip ή μπορείς να βάλεις και την wan ip;