Καλημέρα Αθήνα...

Για να φαίνεται τόσο πια σε τέτοια (ανοικτά πιστεύω) διαφράγματα, πάει να πει πως ο αισθητήρας έχει πολύ βρώμα. Λίγο με ένα πουάρ εάν δοκίμαζες... φύσα 2 τρεις φορές να καθαρίσει το πουάρ και με όχι πολύ δύναμη δοκίμασε στον αισθητήρα, μήπως πρόκειται για χαλαρούς κόκκους σκόνης.

Απάντηση: Re: Καλημέρα Αθήνα...

Για να φαίνεται τόσο πια σε τέτοια (ανοικτά πιστεύω) διαφράγματα, πάει να πει πως ο αισθητήρας έχει πολύ βρώμα. Λίγο με ένα πουάρ εάν δοκίμαζες... φύσα 2 τρεις φορές να καθαρίσει το πουάρ και με όχι πολύ δύναμη δοκίμασε στον αισθητήρα, μήπως πρόκειται για χαλαρούς κόκκους σκόνης.

Μ' έχετε παρεξηγήσει νομίζω... Νομίζετε οτι είμαι φωτογράφος...
icon10.gif

Τί είναι το πουάρ;

Κατι σαν κλισμα ενα πραμα ! Μηπως καταλαβες τωρα ? :flipout::flipout:

Κατάλαβα... Και για να μην νομίζετε οτι ΔΕΝ είμαι φωτογράφος.. έχω πουάρ !!!
icon10.gif

Έχω κι ένα μπουκάλι πεπιεσμένο αέρα που πήρα από το "Πλαίσιο".. Αυτά, κάπου άκουσα όμως οτι μπορεί να κάνουν ζημιά λόγω υγροποίησης του αέρα εσωτερικά. Έτσι είναι; Να μην το χρησιμοποιήσω;

Το ιδιο προβλημα εχω και στην G7. (compact)

Μπορω να κανω τιποτα απο μονος μου?

Α πα πα πεπιεσμένο αέρα με τίποτα. Ένα σχετικώς ευμέγεθες φυσερό αρκεί, εάν πρόκειται για χαλαρούς κόκκους. Απλώς επειδή μπορεί να έχει κρατήσει μέσα σκόνη και να την εκτοξεύσει με ταχύτητα, πίεσέ το 2-3 φορές πρώτα πριν το δοκιμάσεις στον αισθητήρα. Μέχρι στιγμής δεν χρειάστηκε να βάλω χέρι στον τελευταίο, πέρα από πουάρ... βέβαια στα πολύ κλειστά διαφράγματα στις μάκρο λήψεις, υπάρχει ένα κάποιο πρόβλημα... αλλά μέχρι f/11 δεν βλέπω τπτ. Και να πει κανείς πως δεν αλλάζω φακούς! Καμιά 40ρια έχω, ζωή να 'χουν!

Το ιδιο προβλημα εχω και στην G7. (compact)

Μπορω να κανω τιποτα απο μονος μου?

σε κόμπακτ πώς τα κατάφερες?
Μήπως είναι στον φακό?
Έτσι όπως εκτείνεται και μαζεύεται λειτουργεί σαν τρόμπα.

Απάντηση: Re: Καλημέρα Αθήνα...

Μ' έχετε παρεξηγήσει νομίζω... Νομίζετε οτι είμαι φωτογράφος...
icon10.gif

Τί είναι το πουάρ;

Μαλλον ειδες τον Βεγγο την Κυριακη το απόγευμα στο "Πολυτεχνιτης και Ερημοσπίτης" να κανει τον φωτογραφο και ζηλεψες!!!

Μπραβο σου πάντως!!! Καλη προσπάθεια.......

Όλες είναι καλές, και η καλύτερη είναι η πρώτη. Όμως μάλλουν έχουν υποφωτιστεί. Προσπάθησε να τις περάσεις από PS δίνοντας λίγο περισσότερο φως.
Επίσης βλέπω ότι οι φωτο είναι κομένες από κάτω, μάλλον για να μην περιλάβεις το άσχημο αστικό περιβάλλον. Όμως υπάρχει αναντιστοιχία στο κάδρο, δηλ. τα 4/5 δείχνουν ουρανό και 1/5 γη. Αν θέλεις, και έχεις κρατήσει τις πρωτότυπες, σήκωσε το πρωτότυπο κάδρο.

Πάντως καλή προσπάθεια.