Καλημέρα Ελλαδάρα.

Αντιγράφω από γνωστό μαγαζί πως παρουσιάζει HTPC που πουλάει.

“Υψηλή αισθητική που προσαρμόζεται σε κάθε χώρο εργασίας.

Εξοικονομείστε πολύτιμο χώρο στο γραφείο σας και εξασφαλίστε δυνατές επιδόσεις με μία κομψή σύνθεση μικρών διαστάσεων.

Εξυπνη πρόταση υπολογιστή με περιφερειακά, ποιοτικής κατασκευής με μικρό κουτί, για εύκολη μεταφορά και τοποθέτηση παντού, που σε συνδυασμό με τον εκλεπτυσμένο σχεδιασμό της, δημιουργούν ένα αρμονικό και κομψό σύνολο.
Διαθέτει επεξεργαστή για όλες τις εφαρμογές γραφείου, μεγάλη μνήμη 512 ΜΒ, ενσωματωμένο εγγραφέα DVD, εργονομικό ποντίκι και πληκτρολόγιο και οθόνη TFT 17"

Αντιγράφω από γνωστό μαγαζί πως παρουσιάζει HTPC που πουλάει.

“Υψηλή αισθητική που προσαρμόζεται σε κάθε χώρο εργασίας.

Εξοικονομείστε πολύτιμο χώρο στο γραφείο σας και εξασφαλίστε δυνατές επιδόσεις με μία κομψή σύνθεση μικρών διαστάσεων.

Εξυπνη πρόταση υπολογιστή με περιφερειακά, ποιοτικής κατασκευής με μικρό κουτί, για εύκολη μεταφορά και τοποθέτηση παντού, που σε συνδυασμό με τον εκλεπτυσμένο σχεδιασμό της, δημιουργούν ένα αρμονικό και κομψό σύνολο.
Διαθέτει επεξεργαστή για όλες τις εφαρμογές γραφείου, μεγάλη μνήμη 512 ΜΒ, ενσωματωμένο εγγραφέα DVD, εργονομικό ποντίκι και πληκτρολόγιο και οθόνη TFT 17"

Htpc για εφαρμογές γραφείου πρώτη φορά ακούω!!!!!:violent-smiley-008:

Έχετε δει τα έτοιμα συστήματα htpc? Φοβερα με σύγχρονους επεξεργαστές p4 στα 3.0ghz με ddr μνήμη υψηλά χρονισμένη στα 400mhz !!!:BDGBGDB55: και με την τελευταίας γενιάς mobo με σύγχρονο chipset (πχ. 915i) της γνωστής εταιρίας μ@#@# και κάρτα γραφικών all time classic με 256mb! κανόνι :worshippy: :rifle:

Last edited:
Re: Απάντηση: Καλημέρα Ελλαδάρα.

Νομίζω πως αδικούμε λίγο τον χαρακτηρισμό HTPC ...

Αλλο HTPC και άλλο HD HTPC ...

Δεν συμφωνώ. Όπως ένα PC που θέλει να μπορεί να αποκαλείται "Gaming PC" πρέπει να τρέχει πολύ καλά τα σύγχρονα παιχνίδια, και όχι αυτά που βγήκαν πριν 5 χρόνια, έτσι και ένα "HTPC" πρέπει να παίζει σωστά τα σύγχρονα formats εικόνας και ήχου, δηλαδή το HD.

Οπότε, όντως το παραπάνω μηχάνημα μόνο HTPC δεν είναι.

Οπα δεν έχει καν 6 μήνες που βγήκαν drives ( ακόμα δεν έχω δει only read drive για BR ) για PC , το DVD είναι ακόμα η επιλογή του 80% ( εαν πούμε ότι ένα 5% δεν βλέπει ταινίες και 15% είναι ερωτευμένοι με το HD ) του αγοραστή κλπ κλπ κλπ , ε δεν είναι 5 χρόνια, είναι το σήμερα που συνυπάρχει με το αύριο και ίσως για αρκετό καιρό ακόμα ... Η μετάβαση δεν έχει ολοκληρωθεί τουλάχιστον στο σύνολο του πληθυσμού.

Αλλωστε τα HTPC έχουν την τάση να μοιάζουν με consumer ενώ όταν λέμε HD HTPC εμείς μεταξύ μας , θα πρέπει όντως να παίζει σωστά τα σύγχρονα formats εικόνας και ήχου και φυσικά να είναι αθόρυβο ( κάτι που ένα μικρό κουτί δεν είναι εύκολο να γίνει , μικρός χώρος μεγάλες θερμοκρασίες )

Re: Απάντηση: Καλημέρα Ελλαδάρα.

Οπα δεν έχει καν 6 μήνες που βγήκαν drives ( ακόμα δεν έχω δει only read drive για BR ) για PC , το DVD είναι ακόμα η επιλογή του 80% ( εαν πούμε ότι ένα 5% δεν βλέπει ταινίες και 15% είναι ερωτευμένοι με το HD ) του αγοραστή κλπ κλπ κλπ , ε δεν είναι 5 χρόνια, είναι το σήμερα που συνυπάρχει με το αύριο και ίσως για αρκετό καιρό ακόμα ... Η μετάβαση δεν έχει ολοκληρωθεί τουλάχιστον στο σύνολο του πληθυσμού.

Αλλωστε τα HTPC έχουν την τάση να μοιάζουν με consumer ενώ όταν λέμε HD HTPC εμείς μεταξύ μας , θα πρέπει όντως να παίζει σωστά τα σύγχρονα formats εικόνας και ήχου και φυσικά να είναι αθόρυβο ( κάτι που ένα μικρό κουτί δεν είναι εύκολο να γίνει , μικρός χώρος μεγάλες θερμοκρασίες )

Εγώ έχω την εντύπωση ότι όλοι όσοι ξεκινάνε τώρα να φτιάξουν ή αγοράσουν HTPC, θα θέλουν να μπορεί να παίζει τα HD formats που υπάρχουν.

Υπάρχει περίπτωση να γράψει εδώ κάποιος συμφορουμίτης "πείτε μου ποιο motherboard να αγοράσω για να βάλω πάνω έναν P4 3GHz και να κάνω HTPC" ;;;

Εγώ τουλάχιστον προσωπικά δεν έχω συναντήσει πουθενά να γίνεται διαχωρισμός σε HTPC και σε HD HTPC. Σε σύγχρονο HTPC και σε παλιό HTPC, ναι. Και το διαφημιζόμενο HTPC ξέρουμε σε ποια από τις δυο κατηγορίες ανήκει.

Επίσης, το πρώτο μου HTPC πριν σχεδόν 4 χρόνια ήταν και μικρό σε διαστάσεις, και αθόρυβο, και σύγχρονο. Αλλά με σημερινά δεδομένα είναι 100% άχρηστο.

Είναι πολύ HI End κατάσταση να παίξεις σόι και καλά HD φορματς αυτή την στιγμή , αφού η πιο φτηνή επιφάνεια προβολής 1080p λέγεται AMoi και κοστίζει 1300 ευρώ ... Συνήθως αρκούνται και σε πιο low-end με 720p που παίζεται εύκολα απο τέτοια μηχανάκια και φυσικά το DVD ...