Καλιμπραρισμα προβολεα

Απάντηση: Re: Καλιμπραρισμα προβολεα

Όχι φίλε μου επέτρεψε μου ΔΕΝ αμφιβάλλω για τις γνώσεις σας ειδικά εσείς οι "ψαγμένοι" αλλά διάβασα πολλά στο γαλλικό web για αυτό το "μηχανάκι" και είναι πραγματικά θαυματουργό ΚΑΙ ΑΠΛΟ!

Μην το παρεις φιλε ειναι φοβερα αναξιοπιστο σου το λεω εκ πειρας εχει μεγαλες αποκλισεις .
Παρε καλυτερα ενα x-rite.
Ξεκινα απο εδω το διαβασμα
http://www.curtpalme.com/forum/viewtopic.php?t=11436
Ειχα αγορασει ενα και αφου ειδα οτι το αποτελεσμα δεν με ικανοποιουσε φωναξα τον Μανωλη και ρυθμισε την τηλεοραση οταν τελειωσε συγκριναμε τις μετρησεις του spyder III με αυτες του οργανου που ειχε ο Μανωλης κουκουρουκου εδειχνε το spider το επεστρεψα και πηρα τα λεφτα μου πισω

Last edited:
Α και κατι αλλο με το software που εχουν μεσα ολα αυτα τα μηχανακια ρυθμιζεις μονο οθονες για τηλεορασεις και προτζεκτορες θελεις αλλο software επαγγελματικο.
Μονο το γαλικο ειναι τσαμπα αλλα υποστηριζει μονο δυο οργανα και κανενα απο αυτα δεν ειναι σοβαρο γι αυτην την δουλεια.
Θελει λεφταααα το αθλημα μαγκες σε υλικο και software

Ενα απο αυτα που χρησιμοποιει ο μαγος και καλιμπραρει και Led
http://www.chromapure.com/products-chroma5pro.asp
και αλλο ενα
http://www.chromapure.com/products-i1pro.asp
Κοροιδο θα τον πιασανε αφου μπορουσε να κανει δουλεια με 170 ευρα που κανει το spider III
Επιπλεον θελουν και αυτα καλιμπραρισμα καθε εξι μηνες .
Τα λεω καλα Μανωλη ?

Εαν τελικα επιμενεις και θελεις να το αγορασεις παρε την φτηνοτερη εκδοση και κατεβασε το software της elite απο το δικτυο κυκλοφορει σε καποια torrent

Ευχαριστώ φίλε μου για την απάντηση σου, όπως είπα και πριν είμαι νέος στο άθλημα
και με προβολέα φτηνό που παρόλα αυτά είμαι ΥΠΕΡ ευχαριστημένος με την εικόνα του και για το άμεσο μέλλον ΔΕΝ πρόκειται να το πειράξω...

Ουσιαστικά δεν βιάζομαι είδομεν...

Μπορεί να έχω τα νεύρα μου Κυριακατικα αλλά αυτή η κατρακύλα που έχει συμβεί στη κατηγορία των προβολέων στο κλάμπ μας, νομίζω οτι είναι για παρατεταμένο γέλωτα αν οχι αξια επιστημονικης διευρεύνησης.

Όλα τα θέματα προβολέων εξαντλούνται:

-Σε μηχανήματα το πολύ μέχρι των 2000Euros ή σε θέματα επισκευής τύπου HD1 δηλαδή 5 ετών μηχανημα!
-Σε ερωτήσεις τι να βάλω στη καφετερια του ξάδελφου του φίλου μου για το Μουντιαλ.
-Στη πιο φθηνη οθόνη που πουλάει το όποιο καταστημα
-Στο πιο φθηνό καλώδιο που πουλάει πχ το πλαίσιο.
-Στο πιο φθηνό switch 4x2 που πουλάει πχ το πλαίσιο.

και τώρα το καλύτερο.
-Κάνε μόνος σου το Calibration. Μπορείς!

Δεν υπάρχουν προβολείς άνω των 2000 Euros; Δεν υπάρχει ζωή μετα τον BenQ; Αν οχι να κρεμάσουμε ταμπέλες.
Δεν μιλάω για κανένα LED γιατι θα πέσουν μούτζες απο όλες τις μεριές του λεκανοπεδίου.
Εμένα δεν ξέρω γιατι μου άρεσε τόσο πολύ που τον ειδα στο Χαλάνδρι, μακράν οτι καλύτερο έχω δει ποτέ μου, ενω όλοι εδω μέσα τον λένε "ανώριμο" και με PΜ που δέχομαι απο μέλη τύπου "Μακριάααα"

Δεν υπάρχει οθόνη καλύτερη μετα τη LianLi-TsouLi? Dalite, Stewart, τι είναι; άγνωστες λέξεις;
Δεν υπάρχει στο λεξικό όρος gain οθόνης?
Οτι κάτσει αρκει να είναι των 300Euros;

Αντε να τη κάνει και ο Μανώλης, τι έμεινε άραγε;
Θα καλιμπράρουμε και μόνοι μας.....
Στο audio μιλάνε για καλύτερο ηχείο, καλύτερο ενισχυτή και εμείς πάμε ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ 10 χρόνια πίσω (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ)

Νίκο δεν έχω τίποτα μαζί σου αλλά η κατηγορία του club καταντησε
για projector DIY. Αντε να φτιάξει και κανένας moderator το πρωτότυπο κομμάτι για να κάνουμε και τα βαφτίσια.

Last edited:
Η αλήθεια είναι οτι έχει "κατσει" για τα καλά η κατηγορία, καμία σχέση με 2-3 χρόνια πριν....

Μπορεί να έχω τα νεύρα μου Κυριακατικα αλλά αυτή η κατρακύλα που έχει συμβεί στη κατηγορία των προβολέων στο κλάμπ μας, νομίζω οτι είναι για παρατεταμένο γέλωτα αν οχι αξια επιστημονικης διευρεύνησης.

-Σε μηχανήματα το πολύ μέχρι των 2000Euros ή σε θέματα επισκευής τύπου HD1 δηλαδή 5 ετών μηχανημα!
-Σε ερωτήσεις τι να βάλω στη καφετερια του ξάδελφου του φίλου μου για το Μουντιαλ.

και τώρα το καλύτερο.

Δεν υπάρχουν προβολείς άνω των 2000 Euros; Δεν υπάρχει ζωή μετα τον BenQ; Αν οχι να κρεμάσουμε ταμπέλες.
Δεν μιλάω για κανένα LED γιατι θα πέσουν μούτζες απο όλες τις μεριές του λεκανοπεδίου.
Εμένα δεν ξέρω γιατι μου άρεσε τόσο πολύ που τον ειδα στο Χαλάνδρι, μακράν οτι καλύτερο έχω δει ποτέ μου, ενω όλοι εδω μέσα τον λένε "ανώριμο" και με PΜ που δέχομαι απο μέλη τύπου "Μακριάααα"

Δεν υπάρχει οθόνη καλύτερη μετα τη LianLi-TsouLi? Dalite, Stewart, τι είναι; άγνωστες λέξεις;

Στο audio μιλάνε για καλύτερο ηχείο, καλύτερο ενισχυτή και εμείς πάμε ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ 10 χρόνια πίσω (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ)

για projector DIY. Αντε να φτιάξει και κανένας moderator το πρωτότυπο κομμάτι για να κάνουμε και τα βαφτίσια.

Την κατηγορια Κωστα την ανεβαζουν ή την θαβουν τα μελη της...
Και αν δεν συμμετεχουν ή δεν ασχολουνται ή βαριουνται να ποσταρουν, δεν φταιει γιαυτο το forum.
Σε αυτο προσθεσε τα ακολουθα:
- Δεν υπαρχει μαγαζι απο πισω απο το Avclub, οποτε ειναι σχεδον αδυνατο να βρεθουν προβολια για δοκιμες.
-Η αγορα προβολεων εχει παγωσει και ελαχιστα αξιολογα νεα μοντελα εμφανιζονται. Εδω στο Avsforum μπαινεις και βλεπεις οτι τα ιδια και τα ιδια συζητουν..
-Οι παλιοι εχουμε κουραστει/μπαφιασει με τις επαναληψεις θεματων, οποτε λογικο ειναι να εχουμε αραιωσει..

Δεν διαφωνω οτι η κατηγορια εχει παγωσει και αυτο με στεναχωρει, διοτι καποτε θεματα που ανοιγαμε εδω μεσα, εκαναν τον γυρο του (προβολικου) κοσμου.. Ομως, αντι να γκρινιαζεις, ισως ειναι καλο να βαλεις το χερακι σου με πιο ενεργη συμμετοχη πχ να γραψεις τις εντυπωσεις σου για τον led που ειδες..Κανενας δεν προκειται να σε μουτζωσει, αυτο ειναι το μονο σιγουρο...
ΥΓ. Το θεμα για τον καθαρισμο του πρισματος που ειχα ανεβασει, δεν αφορα μονο τον HD-1 αλλα ολους τους JVC τελευταιας γενιας.. Και το οτι ενας προβολεας ειναι 5ετιας, δεν θεωρειται ξεπερασμενος αν η τεχνολογια δεν εχει προχωρησει σημαντικα απο τοτε. Πχ. Ακομα και σημερα, το native contrast του DLP chip δεν εχει ξεπερασει το 15:000 προς 1 του Dila HD-1 5-ετιας... ;)

Διορθωση: ο HD-1 παρουσιαστηκε αρχες 2007 οποτε ειναι μοντελο 3-ετιας (οχι οτι αλλαζει κατι, απλα ειπα και εγω, πως περασαν τα χρονια :p )

Ελα ρε Takisot που είναι ελάχιστα τα αξιολογα νεα μοντέλα!
Δηλαδή ο Sony 85, ο Optoma 86 δεν είναι αξιολογα μηχανήματα.
Μόνο εδω μέσα έχουν φάει κολλημα τα μέλη με τον HD1.
Ο 750 επειδή τον έχω δει δίπλα στον HD1 δεν έχει διιαφορα;
Τεράστια!

Εδω μέσα απλά ΔΕΝ μιλάει κάνενας για μηχανημα του ταληρου και για αυτο έχει φτάσει το επιπεδο σε μηχανηματα 800x600.

Τι εννοείς οτι δεν υπάρχει απο πίσω μαγαζί;
Κακό είναι να κάνουμε μια-δυο επαφες με καταστηματα του χώρου για να βλέπουμε και κανενα μηχανημα;

Ε, αν σε μια ιντερνετική κοινωνία 50 μελών που ασχολούνται ενεργα σοβαρα με την εικόνα κάποιου επιπέδου (με οθόνες, προβολέις, καλώδια, ρυθμίσεις) αν δεν έχουμε τρόπο να δούμε και απο κοντα τη τρέλα μας, να κλέισουμε τη ρημάδα τη κατηγορία και να γραφουμε με PM.

Οσο για τον LED το να αναφέρω takisot;
Εδω όσοι διαβασαν το άρθρο του Μανώλη που ήταν ακρως κολακευτικό "καταλαβαν" οτι η τεχνολογία ειναι ανώριμη και θα περιμένουνε πρώτα να δούνε τις "ώριμες" απαντήσεις των Benq και οπτομα.
Καλά κρασιά

Εκανε κανείς κόπο να δει ένα μηχανημα που άλλαξε την ιστορία της προβολής όπως κάποτε η Xenon;

Και υπάρχουν υλοποιήσεις απο 2 εταιρίες παρακαλώ! (αυτο για να μην εννοηθεί οτι κάνω διαφήμιση)

Ελα ρε Takisot που είναι ελάχιστα τα αξιολογα νεα μοντέλα!
Δηλαδή ο Sony 85, ο Optoma 86 δεν είναι αξιολογα μηχανήματα.
Μόνο εδω μέσα έχουν φάει κολλημα τα μέλη με τον HD1.
Ο 750 επειδή τον έχω δει δίπλα στον HD1 δεν έχει διιαφορα;
Τεράστια!

Εδω μέσα απλά ΔΕΝ μιλάει κάνενας για μηχανημα του ταληρου και για αυτο έχει φτάσει το επιπεδο σε μηχανηματα 800x600.

Τι εννοείς οτι δεν υπάρχει απο πίσω μαγαζί;
Κακό είναι να κάνουμε μια-δυο επαφες με καταστηματα του χώρου για να βλέπουμε και κανενα μηχανημα;

Ε, αν σε μια ιντερνετική κοινωνία 50 μελών που ασχολούνται ενεργα σοβαρα με την εικόνα κάποιου επιπέδου (με οθόνες, προβολέις, καλώδια, ρυθμίσεις) αν δεν έχουμε τρόπο να δούμε και απο κοντα τη τρέλα μας, να κλέισουμε τη ρημάδα τη κατηγορία και να γραφουμε με PM.

Οσο για τον LED το να αναφέρω takisot;
Εδω όσοι διαβασαν το άρθρο του Μανώλη που ήταν ακρως κολακευτικό "καταλαβαν" οτι η τεχνολογία ειναι ανώριμη και θα περιμένουνε πρώτα να δούνε τις "ώριμες" απαντήσεις των Benq και οπτομα.
Καλά κρασιά

Εκανε κανείς κόπο να δει ένα μηχανημα που άλλαξε την ιστορία της προβολής όπως κάποτε η Xenon;

Και υπάρχουν υλοποιήσεις απο 2 εταιρίες παρακαλώ! (αυτο για να μην εννοηθεί οτι κάνω διαφήμιση)

Κωστα, επειδη οχι μονο εχω δει τον 750 διπλα-διπλα με τον HD-1, σπιτι μου, αλλα εχω γραψει και το σχετικο review στον HXO, σε πληροφορω οτι οι διαφορες ειναι σημαντικες αλλα οχι τεραστιες. Και αυτα που γραφεις παραπανω, δεν ερχονται σε αντιθεση με αυτο που εγραψα εγω: αραδιασες 3-4 μολις μοντελα: Δεν ειναι ελαχιστος ο αριθμος τους;
Επι της ουσιας τωρα, νομιζω οτι καλα κανεις και γραφεις οτι γραφεις (ακομα και αν διαφωνω με καποια αυτα) μπας και ξυπνησει η κατηγορια! :ernaehrung004:

και τώρα το καλύτερο.

Κώστα πραγματικά ελπίζω το παραπάνω κείμενό σου να το έγραψες όντως συναισθηματικά φορτισμένος, γιατί προσβάλλει ευθέως όλους τους συμμετέχοντες στην κατηγορία, μέλη & διαχειριστές.

Όπως πολύ σωστά έγραψε και ο Τάκης παραπάνω, πολλά φταίνε για τις "επιδόσεις" της κατηγορίας.

Έχουμε μια τεχνολογικά παγωμένη αγορά (ένας προβολέας LED των 15.000 δεν φέρνει την άνοιξη..), οικονομικά παγωμένη Ελληνική αγορά (ναι, ο περισσότερος κόσμος σήμερα δεν μπορεί να διαθέσει 5-6 χιλιάρικα για προβολέα και πανί), και κανένα μαγαζί από πίσω μας, με τα προφανή θετικά και αρνητικά που προκύπτουν από αυτό.

Είναι λίγο αστείο να συγκρίνεις την αγορά του audio με αυτή της εικόνας. Στην περίπτωση της πρώτης μιλάμε για κατά κύριο λόγο βιοτεχνίες οι οποίες πουλάνε "άποψη", και υπάρχουν (φυσικά) άπειρες, ενώ στην δεύτερη για πραγματικούς κολοσσούς που πουλάνε τεχνολογία αιχμής. Π.χ. η BenQ, η οποία υπήρξε OEM γνωστής Hi End μάρκας προβολέων.. είναι γνωστή η ιστορία (η οποία συχνά-πυκνά επαναλαμβάνεται).

Re: Απάντηση: Re: Καλιμπραρισμα προβολεα

Την κατηγορια Κωστα την ανεβαζουν ή την θαβουν τα μελη της...
Και αν δεν συμμετεχουν ή δεν ασχολουνται ή βαριουνται να ποσταρουν, δεν φταιει γιαυτο το forum.
Σε αυτο προσθεσε τα ακολουθα:
- Δεν υπαρχει μαγαζι απο πισω απο το Avclub, οποτε ειναι σχεδον αδυνατο να βρεθουν προβολια για δοκιμες.
-Η αγορα προβολεων εχει παγωσει και ελαχιστα αξιολογα νεα μοντελα εμφανιζονται. Εδω στο Avsforum μπαινεις και βλεπεις οτι τα ιδια και τα ιδια συζητουν..
-Οι παλιοι εχουμε κουραστει/μπαφιασει με τις επαναληψεις θεματων, οποτε λογικο ειναι να εχουμε αραιωσει..

Δεν διαφωνω οτι η κατηγορια εχει παγωσει και αυτο με στεναχωρει, διοτι καποτε θεματα που ανοιγαμε εδω μεσα, εκαναν τον γυρο του (προβολικου) κοσμου.. Ομως, αντι να γκρινιαζεις, ισως ειναι καλο να βαλεις το χερακι σου με πιο ενεργη συμμετοχη πχ να γραψεις τις εντυπωσεις σου για τον led που ειδες..Κανενας δεν προκειται να σε μουτζωσει, αυτο ειναι το μονο σιγουρο...
ΥΓ. Το θεμα για τον καθαρισμο του πρισματος που ειχα ανεβασει, δεν αφορα μονο τον HD-1 αλλα ολους τους JVC τελευταιας γενιας.. Και το οτι ενας προβολεας ειναι 5ετιας, δεν θεωρειται ξεπερασμενος αν η τεχνολογια δεν εχει προχωρησει σημαντικα απο τοτε. Πχ. Ακομα και σημερα, το native contrast του DLP chip δεν εχει ξεπερασει το 15:000 προς 1 του Dila HD-1 5-ετιας... ;)

Τάκη συμφωνώ σε όλα και συμπληρώνω:
Όχι μόνον είναι δύσκολο να βρεθούν μηχανήματα για δοκιμές, αλλά είναι εξ ίσου δύσκολο να βρεθεί χώρος για γίνουν σωστά οι όποιες δοκιμές η συγκριτικά. Και φυσικά ακόμη πιό δύσκολο να ρυθμιστούν σωστά τα πρός δοκιμή ή σύγκριση μηχανήματα!
Επί πλέον εδώ μέσα είμαστε αρκετά σοβαροί ώστε να μήν ανοίγουμε θέματα κράχτες του στύλ : "γιατί ξύπνησα πιασμένος σήμερα", η "πώ πώ πόσο μ' αρέσει το 3D" η "επί τέλους η Sim έβγαλε φτηνό τρίτσιπο DLP, μόνο 9990!!! πάρε κόσμε". Όταν υπάρχουν πραγματικά θέματα που να αξίζουν τα ανοίγουμε.

Κανένα πρόβλημα Δημήτρη και geodengr,
αν νομίζετε οτι προσβάλω τα μέλη και διαχειριστές,
αν νομίζετε οτι η αγορα είναι βαλτωμένη,
αν νομίζετε οτι ένας προβολέας δεν φέρνει την άνοιξη,
αν νομιζετε οτι οι παρουσιάσεις εξαντλούνται σε αυτα που μπορεί να αγοράσει η μάζα,
αν νομίζετε οτι η σοβαρότητα εξαντλείτε σε θέματα κράχτες, προφανώς εννοώντας το όμμορο site
τότε αλοίμονο:
Δεν υπαρχει ΚΑΝΕΝΑ θέμα απο τη μεριά μου και απλώς τα μάτια μου θέλουν καλιμπραρισμα, με το φτηνο εργαλείο όμως όπως απαιτεί η βαλτωμένη αγορά.

ΜΈΧΡΙ να καλιμπραρω όμως μάτια και εγκέφαλο βλέπω δυο διαχειριστές με avatar ηχεία και λαμπάτους κάτι που μου μάλλον μιλάει για ερωτα με τον ηχο και οχι με την εικόνα ως θα όφειλαν.

Αν ο προβολέας τους είναι κανένας optoma ή Benq του διχιλιαρου ενω τα ηχητικά τους στο δεκαρικο μήπως έχουν και τη δικαιολογία έτοιμη: η εικόνα απαξιώνεται γρήγορα σε σχέση με τον ηχο, οπότε προβολέα αγοραζουμε πάντα φθηνό; Ωραία.

Πάντως μπορεί και να μην βλέπω σωστα.
Το κακό είναι οτι θυμαμαι τι κατηγορία ειχαμε στο club και τι έχουμε,

Συγνώμη για την αναστατωση λοιπόν.
Συνεχίσατε.

Με μεγαλη μου χαρα να φιλοξενησω οποιαδηποτε δοκιμη και να σας γνωρισω απο κοντα (εσας και τα προβολια σας:smile:). Μπορω να διαθεσω τον χωρο μου, οπου εχω τον JVC 750 να προβαλει σε μια 120'' OS οθονη. O χωρος ειναι μεν μικρος, 5x3 αλλα ειναι καταλληλος (τοιχοι, οροφη ολα μαυρα). Ειμαι Θεσσαλονικη -bye-.

Κώστα πραγματικά ελπίζω το παραπάνω κείμενό σου να το έγραψες όντως συναισθηματικά φορτισμένος, γιατί προσβάλλει ευθέως όλους τους συμμετέχοντες στην κατηγορία, μέλη & διαχειριστές.

Δημήτρη, εγώ σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τον Κώστα, τα έχω γράψει αυτά άλλωστε πολύ νωρίτερα, πρίν 1,5 με 2 χρόνια αν θυμάμαι καλά.
Μην κρυβόμαστε πίσω απ´το δάχτυλό μας, κατηγορία "προβολείς" δεν υπάρχει, έχει πεθάνει προ πολλού και δεν το ομολογούμε.
Οι λόγοι είναι πολλοί, δεν έχουν να κάνουν μόνο με την αγορά που όντως έχει "καθήσει", έχει να κάνει και με την λειτουργία του ίδιου του Avclub και με όσα διαδραματίστηκαν και συνεχίζουν ακόμα στο εσωτερικό του.
Λυπάμαι που το λέω αλλά έτσι τα βλέπω εγώ τα πράγματα. Ένα AV forum που όταν ξεκίνησε, και παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετώπιζε, ήταν μια τεράστια πηγή γνώσεων πάνω στο αντικείμενο "προβολέας" κι ο καθένας μπορούσε να βρεί σχεδόν τα πάντα τώρα έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες να βρείς πληροφορίες για τη Ντούβλη για μαγειρική για διακοποδάνειο ή για τη μακαρίτησα την Αλέκα Παϊζη παρά για προβολείς.
Λυπάμαι πάρα πολύ γι´αυτό αλλά εγώ έτσι το βλέπω. Και το χειρότερο είναι οτι η κατάσταση είναι πλέον μη αναστρέψιμη.

Δεν καταλαβαίνω ειλικρινά, μου δίνετε την εντύπωση ότι "πειραχτήκατε" κάποια post τελευταία, τι από όλα σας πειράζει??

ότι θα θέλαμε να καλιμπραρουμε και μονοι μας?? και γιατί όχι παρακαλώ??

ότι ψάχνουμε να αγοράσουμε φτηνά και καλά??

Εγώ Φίλοι μου! χάλασα 1500 όλα μέσα προβολέα, οθόνη ηλεκτρική, βάση, κάρτα γραφικών(PC) kit 3D κτλ

και έχω ένα σούπερ home σινεμά και παίζω και films 3D παιχνίδια κτλ...και το χαίρομαι με την οικογένεια μου!

Πιστεύω ότι το avclub.gr σαν forum έχει την δυνατότητα να σας φτιάξει ένα κρυφό forum(κατηγορία)

να τα λέτε εσείς οι φτασμένοι οι κουλτουριάρηδες του χώρου οι γκουρού αν προτιμάτε.

Μην πέφτετε σε μπακαλίστικο επίπεδο,και έτσι θα μπορείτε να ξεκολλήσετε από τις λάσπες...

που έχει πέσει το forum εξαιτίας κάτι τύπων σαν και εμενα
!

P.S.

Μάγκες βγάζετε μια δυσαρέσκεια που βγάζει μάτια κρίμα είναι...

αν έχετε προφανώς πρόβλημα με άτομα του club καλύτερα να τα πείτε απευθείας σε αυτούς!

Last edited:

Δημήτρη, εγώ σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τον Κώστα, τα έχω γράψει αυτά άλλωστε πολύ νωρίτερα, πρίν 1,5 με 2 χρόνια αν θυμάμαι καλά.
Μην κρυβόμαστε πίσω απ´το δάχτυλό μας, κατηγορία "προβολείς" δεν υπάρχει, έχει πεθάνει προ πολλού και δεν το ομολογούμε.
Οι λόγοι είναι πολλοί, δεν έχουν να κάνουν μόνο με την αγορά που όντως έχει "καθήσει", έχει να κάνει και με την λειτουργία του ίδιου του Avclub και με όσα διαδραματίστηκαν και συνεχίζουν ακόμα στο εσωτερικό του.
Λυπάμαι που το λέω αλλά έτσι τα βλέπω εγώ τα πράγματα. Ένα AV forum που όταν ξεκίνησε, και παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετώπιζε, ήταν μια τεράστια πηγή γνώσεων πάνω στο αντικείμενο "προβολέας" κι ο καθένας μπορούσε να βρεί σχεδόν τα πάντα τώρα έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες να βρείς πληροφορίες για τη Ντούβλη για μαγειρική για διακοποδάνειο ή για τη μακαρίτησα την Αλέκα Παϊζη παρά για προβολείς.
Λυπάμαι πάρα πολύ γι´αυτό αλλά εγώ έτσι το βλέπω. Και το χειρότερο είναι οτι η κατάσταση είναι πλέον μη αναστρέψιμη.

Μπαμπη, ετσι ειναι, αλλα οπως ξαναεγραψα, την κατηγορια την συντηρουν τα ενεργα μελη της.. Παλαιοτερα, που ειμασταν μια φρεσκια ορεξατη παρεα, και συγκριτικα διοργανωναμε, και παρουσιασεις, μεχρι και τον Manutti φεραμε,πληρωνοντας απο την τσεπη μας (ασχετα αν τον απομυθοποιησαμε οταν τον ειδαμε στην πραξη).. Ομως, σημερα, η παλια παρεα εχει σπασει.
Αλλοι βαρεθηκανε, αλλοι τσακωθηκανε, αλλοι αραξανε, δεν εχει σημασια.
Οποτε, για να αναστηθει η κατηγορια, χρειαζεται η δημιουργια νεας παρεας, απο ορεξατους προβολακηδες (που υπαρχουν), αλλα το κυριοτερο, χωρος και μηχανηματα (που δεν υπαρχουν-οχι ευκολα τουλαχιστον). Σιγουρα υπαρχουν και αλλοι παραγοντες που σχετιζονται και με την λειτουργια του avclub, ομως εγω αυτους προσωπικα επιλεγω να τους αγνοω, λογω της συναισθηματικης μου σχεσης με την κατηγορια αυτη, με τους φιλους που εκανα εδω μεσα και το χομπυ της βιντεοπροβολης..
Φοβαμαι ομως, οτι το μεγαλο προβλημα παραμενει η αδυναμια ευρεσης νεων προβολεων για demo και ο καταλληλος χωρος για την δοκιμη/παρουσιαση τους. Γιατι, οπως σωστα εγραψε και ο Γιωργος, δεν αρκει να βρουμε τα μηχανακια, αλλα πρεπει να τα ρυθμισουμε σωστα (οποτε μας χρειαζεται ο Μανωλης, ο οποιος μας εχει χιλιουποχρεωσει στο παρελθον, αλλα δεν ειναι δυνατον να τρεχει συνεχεια για να κανουμε εμεις την τρελα μας), πρεπει να βρεθει σωστος χωρος με μεγαλη καλη οθονη και πληρη συσκοτηση, που να χωραει και απο πανω μπολικα ατομα.. Και το κυριωτερο, καποιος να διοργανωσει ολα τα παραπανω. Αν ολα αυτα συντρεξουν, να εισαι σιγουρος οτι και εσυ και εγω και ο Τασος και ο GeonX και ολοι μας θα ξαναμαζευτουμε σαν τον παλιο καλο καιρο, θα τεσταρουμε και θα ποσταρουμε γιατι κατα βαθος παραμενουμε ολοι "αρρωστακια" της βιντεοπροβολης. Εχουμε ομως κολλησει στα διαδικαστικα του πραγματος...

Δεν καταλαβαίνω ειλικρινά, μου δίνετε την εντύπωση ότι "πειραχτήκατε" κάποια post τελευταία, τι από όλα σας πειράζει??

ότι θα θέλαμε να καλιμπραρουμε και μονοι μας?? και γιατί όχι παρακαλώ??

ότι ψάχνουμε να αγοράσουμε φτηνά και καλά??

Εγώ Φίλοι μου! χάλασα 1500 όλα μέσα προβολέα, οθόνη ηλεκτρική, βάση, κάρτα γραφικών(PC) kit 3D κτλ

και έχω ένα σούπερ home σινεμά και παίζω και films 3D παιχνίδια κτλ...και το χαίρομαι με την οικογένεια μου!

Πιστεύω ότι το avclub.gr σαν forum έχει την δυνατότητα να σας φτιάξει ένα κρυφό forum(κατηγορία)

να τα λέτε εσείς οι φτασμένοι οι κουλτουριάρηδες του χώρου οι γκουρού αν προτιμάτε.

Μην πέφτετε σε μπακαλίστικο επίπεδο,και έτσι θα μπορείτε να ξεκολλήσετε από τις λάσπες...

που έχει πέσει το forum εξαιτίας κάτι τύπων σαν και εμενα
!

P.S.

Μάγκες βγάζετε μια δυσαρέσκεια που βγάζει μάτια κρίμα είναι...

αν έχετε προφανώς πρόβλημα με άτομα του club καλύτερα να τα πείτε απευθείας σε αυτούς!

Nick, μην το παιρνεις προσωπικα, απλα το thread σου εξυσε αθελα παλαιες πληγες της κατηγοριας... Και φυσικα να ποσταρεις την εμπειρια σου με το spyder και να μας μεταφερεις την χαρα σου απο την ενασχοληση σου με την βιντεοπροβολη! Αλλωστε, ειναι ευκαρια για κουβεντα σε παντα επικαιρα θεματα, οπως η αναγκη επαγγελματικης ρυθμισης των προβολικων μεσων..

Με μεγαλη μου χαρα να φιλοξενησω οποιαδηποτε δοκιμη και να σας γνωρισω απο κοντα (εσας και τα προβολια σας:smile:). Μπορω να διαθεσω τον χωρο μου, οπου εχω τον JVC 750 να προβαλει σε μια 120'' OS οθονη. O χωρος ειναι μεν μικρος, 5x3 αλλα ειναι καταλληλος (τοιχοι, οροφη ολα μαυρα). Ειμαι Θεσσαλονικη -bye-.

That's the spirit! :ernaehrung004:
Αντε, οργανωθειτε οσοι ειστε απο εκει γυρω και καντε καμια δοκιμουλα!