Καλιμπραρίσματα και αποτελέσματα.

Re: Απάντηση: Καλιμπραρίσματα και αποτελέσματα.

Ποιο μονιτορ. ? Στην Tv ειδα το βιντεο και δεν ειναι καλιμπραρισμενη. Παρατηρησα πρασινοκιτρινιλες και μειωμενο κοκκινο αλλα δεν ξερω αν οφειλεται στην ακαλιμπραριστη Tv. Ειδα επισης στο καρε με τα παιδια και το laptop, οπου η πλατη του λαπτοπ ειναι μιση μαυρη και μιση μπλε σκουρο.

Ομως δεν εκανα καμια νυξη περι χρωματων κλπ γιατι ξανα λεω η Tv δεν ειναι καλιμπραρισμενη, οποτε δεν ξερω τι βλεπω.
Μπας και εχει να κανει με gamma. ? με το saturation. ?
(ολα τα ειπα δεν αφησα και τιποτα) :p

ελαααα πως μας ξέφυγε αυτή??? α να καλιμπράρεις γιατί το youtube είναι κουφέτο 2.4 καρφί μετρημένο με γεννήτρια. καταλήγουμε στο να αλλάξεις τηλεόραση

Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλιμπραρίσματα και αποτελέσματα.

ελαααα πως μας ξέφυγε αυτή??? α να καλιμπράρεις γιατί το youtube είναι κουφέτο 2.4 καρφί μετρημένο με γεννήτρια. καταλήγουμε στο να αλλάξεις τηλεόραση

Θα επαιρνα του Λακη κοψοχρονια αλλα προλαβε και την εφτιαξε.

Παντως κακως ο χατζ θεωρησε οτι θα κοιτουσαμε το βιντεο απο καλιμπραρισμενα μονιτορ για να δουμε τις οφθαλμοφανεις διαφορες.
Μας μπερδεψε επισης το οτι μιλησε για αρνητικο και οχι αρνητικα. (γιατι εμεις καταληξαμε να βλεπουμε πεπλο, πρασινοκιτρινιλες, κακο κοντραστ, κλπ)
Μπηκε και παραπλανητικα ο JL να μιλαει για ηχο (προφανως στην επεξηγηση οκ)

Εγω παντως πιστευω οτι το προβλημα ειναι αυτο που εβαλα στο ποστ 2 με bold με τα resolved. Οποτε αν ο χατζ εννοει κατι απο αυτα, προφανως φτιαχτηκαν και δεν ισχυουν πλεον.

Αντε βρε χατζ λεγε τι εννοουσες. ?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ας δοκιμασει καποιος το tool για να δουμε αν το κανει πλεον αυτο με το μαυρο, γιατι υποτιθεται οτι διορθωθηκε το προβλημα στο pc level στο saturation των λευκων/μαυρων σημειων. Ή τουλαχιστον ας δοκιμαστει σε video level για να δουμε αν εξακολουθει να το κανει και εκει.

Ωπ ακυρο, το tool ειναι free, αλλα μεσα στο calman 5.
Oποτε χατζ αφου ΔΕΝ μπορεις να αποδειξεις οτι το tool εξακολουθει να δειχνει λαθος (δεν το εφτιαξαν οπως ισχυριζονται) τα saturations στα white/black το περιεργο/αρνητικο δεν ισχυει. :marchmellow:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλιμπραρίσματα και αποτελέσματα.

Αντε βρε χατζ λεγε τι εννοουσες. ?

Αυτό που μου έκανε εντύπωση και εννοούσα ήταν αυτό που έγραψε ο Κώστας. Το καλιμπραρισμένο mode χάλασε έστω και ελαφρά το μαύρο. Χρωματικά δεν το κρίνω τόσο αυστηρά διότι πρέπει να είμαστε καλιμπραρισμένοι και το βιντεάκι σε καλή ποιότητα για να βγάλουμε συμπέρασμα. Σίγουρα, πάντως, στα skin tones υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο πριν και το μετά. Το πριν είναι λιγάκι τσιτωμένο με αποτέλεσμα και το κόντραστ να φαίνεται καλύτερο.

Γιαννη μην ανησυχεις,θα σου στειλω τον Βας,να σου καλιμπραρει την τηλεοραση με τ'αυτι(το δεξι) και θα στην κανει 6200 σαν τη δικια μου.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλιμπραρίσματα και αποτελέσματα.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση και εννοούσα ήταν αυτό που έγραψε ο Κώστας. Το καλιμπραρισμένο mode χάλασε έστω και ελαφρά το μαύρο. Χρωματικά δεν το κρίνω τόσο αυστηρά διότι πρέπει να είμαστε καλιμπραρισμένοι και το βιντεάκι σε καλή ποιότητα για να βγάλουμε συμπέρασμα. Σίγουρα, πάντως, στα skin tones υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο πριν και το μετά. Το πριν είναι λιγάκι τσιτωμένο με αποτέλεσμα και το κόντραστ να φαίνεται καλύτερο.

το έχω ξαναδεί το έργο αυτό σε τηλεοράσεις κυρίως σε διάφορα παλαιότερα reviews. Όταν πάνε να φέρουν το grayscale χωρίς να πειράζουν το backlight και να κατεβάσουν το φώς , το μαύρο κάποιες φορές βγαίνει χειρότερο στο καλιμπραρισμένο mode με βάση τις μετρήσεις που δίνουν.

Απάντηση: Re: Καλιμπραρίσματα και αποτελέσματα.

Στην μικρή και ακαλιμπράριστη turbox οθόνη πάντως του υπολογιστή που το είδα εγώ, φαίνεται ξεκάθαρα...

Ά... Γι´αυτό φαίνεται... Είπα κι εγώ... :grinning-smiley-043

Μπιλ, σίγουρα συμβαίνει. Φαντάσου ότι για τα skin tones υπεύθυνο κυρίως είναι το grayscale. Στην πριν κατάσταση είναι φανερή η κοκκινίζουσα ροπή. Για να το ξεκοκκινίσεις προσθέτεις πρασινάκι και μπλεδάκι, επομένως, και το φως αυτόματα ανεβαίνει επηρεάζοντας όλη την εικόνα και κατά συνέπεια και τα μαύρα σου. Γενικά μιλώντας, είμαι πολύ επιφυλακτικός με τους ''λούτσους'' = luts...:D

Τι να κάνουμε? Είμαι παραδοσιακός τύπος! Θέλω να βάζω χέρι παντού!

Ά... Γι´αυτό φαίνεται... Είπα κι εγώ... :grinning-smiley-043

Κουίζ κομμένο και ραμμένο για σένα και...μας έφτυσες!!!:flipout:

Δεν μας έφτυσε. Απλά ακαλιμπράριστος βλέπεις ένα μαύρο φορητό. Καλιμπραρισμένος βλέπεις ασημί με ένα μήλο στο κέντρο. Απάτη το βιντεάκι της κάλμαν.

Κουίζ κομμένο και ραμμένο για σένα και...μας έφτυσες!!!:flipout:

Όχι, καθόλου δεν σας έφτυσα, με αδικείς...
Αυτές τις δυο βδομάδες τα έχω παίξει στο γραφείο, τρέχω σαν το Βέγγο. Δεν ξέρω για πολσο ακόμα βέβαια....
Βάλε και γιορτο-γενέθλεια που συνέπεσαν... γενικά στο forum μπαίνω ελάχιστα και με τη ψυχή στο στόμα. Έιδα το θέμα φευγαλέα στο γραφείο αλλά εκεί δεν βλέπω ούτε φωτογραφίες (τις περισσότερες) και σχεδόν κανένα video.
"Φτύσιμο" λόγω ανωτέρας βίας δηλαδή... -bye-