Καλησπέρα σας :D

Καλησπέρα σε όλους :D

Αρχικά θα ήθελα να σας δώσω συγχαρητήρια γιατί πραγματικά
φαίνεστε να είστε μια παρέα με σεβασμό ο ένας για τον άλλο .
Τουλάχιστον αυτό εισέπραξα από τα threαds που διάβασα .
Με την φωτογραφία δεν έχω ασχοληθεί αρκετά αν και πάντα με
μάγευε ο τρόπος που μπορεί να αιχμαλωτίσεις μια στιγμή ,
ένα γεγονός .
`Εχω 2 μηχανές την Olympus sp 350 8mp και την αγαπημένη μου
`γιαγιά` Yashica Electro 35 GSN με το φλας Sunpak GX 24 .
Δεν ξέρω αν απλά είμαι απαίδευτος αλλά η γιαγιά βγάζει απείρως καλύτερες
Φωτογραφίες από την Oly .
Σκέφτομαι να προχωρήσω στην αγορά νέας μηχανής dslr γιατί όσο και να μου αρέσει η γιαγιά εκ των πραγμάτων σε περιορίζει .
`Εχετε να προτείνετε κάτι με γνώμονα το ότι δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με φακούς κλπ ???
Λογικά κάποια μηχανή με εύχρηστο menu αλλά να έχει και κάποιες δυνατότητες . Γενικά απ` ότι έχω ακούσει και ψάξει είμαι υπέρ της Canon αλλά εσείς ξέρετε καλύτερα :D

Συγγνώμη για το τεράστιο Post ,

Ευχαριστώ ,
Παναγιώτης .

Είναι απολύτως φυσιολογικό να βγάζει καλύτερες φωτογραφίες η YASHICA αφού ήταν και είναι μηχανή που ξεχωρίζει (όπως και η Τ4).

Όμως με τις DSLR η κατάσταση θα είναι διαφορετική. Ακόμη και με τις βασικές και με έναν αξιοπρεπή φακό, μπορείς να φθάσεις στα ουράνια. Η CANON ξεκινά πλέον από τα 600-650 ευρώ (με την CANON 1000) αλλά ακόμη δεν την είδαμε. Μειονέκτημα ότι ο φακός της (ο φακός του κιτ) είναι ο χειρότερος που προσφέρεται από όλους τους κατασκευαστές μαζί με τον SONY 18-70 που φορούν οι βασικές DSLR SONY.

Πές μας τί θα ήθελες να κάνεις με τη μηχανή και θα σου έχουμε καλύτερες προτάσεις.

Είναι απολύτως φυσιολογικό να βγάζει καλύτερες φωτογραφίες η YASHICA αφού ήταν και είναι μηχανή που ξεχωρίζει (όπως και η Τ4).

Όμως με τις DSLR η κατάσταση θα είναι διαφορετική. Ακόμη και με τις βασικές και με έναν αξιοπρεπή φακό, μπορείς να φθάσεις στα ουράνια. Η CANON ξεκινά πλέον από τα 600-650 ευρώ (με την CANON 1000) αλλά ακόμη δεν την είδαμε. Μειονέκτημα ότι ο φακός της (ο φακός του κιτ) είναι ο χειρότερος που προσφέρεται από όλους τους κατασκευαστές μαζί με τον SONY 18-70 που φορούν οι βασικές DSLR SONY.

Πές μας τί θα ήθελες να κάνεις με τη μηχανή και θα σου έχουμε καλύτερες προτάσεις.

Καθώς και σε τι ποσό θέλεις να πας.

Καλησπέρα σας ,
κατ`αρχήν με συγχωρείτε που άργησα να απαντήσω αλλά έχω πολλά τρεχάματα με την δουλειά και με το σπίτι (αρραβωνιάστικα και καταλαβαίνετε . . . που θα μείνουμε τι θα χρειαστούμε κλπ κλπ κλπ ) .
Την μηχανή την θέλω για να βγάζω τοπία ( όσο προλαβαίνω πριν την κάψουμε ολόκληρη την κακόμοιρη την Ελλαδίτσα μας ) .
Επίσης θέλω να πειραματιστώ με πορταίτα και γενικότερα με `στημένες` φωτογραφίες .
Τα μοντέλα που έχω δεί είναι από Canon τα 400D , 450D και 40D και από Nicon το 80 .
Για αρχή μάλλον σε κάποιο κιτ ( πχ κάτι σαν αυτά http://www.katerelos.gr/index.php?cPath=227_264 ) και αργότερα όταν νιώσω έτοιμος θα αρχίσω να δοκιμάζω και κάποιους φακούς .
Θα πάρω εννοείτε και κάποιο 3ποδο και τσάντα .
Η αλήθεια είναι όμως ότι έχω μπερδευτεί λίγο .
Και με τα specs των εν λόγω μηχανών ( δεν έχω καταλάβει ακριβώς τις διαφορές πλύν mp και ταχύτητας κλείστρου ) αλλά και με το ότι με ένα μικρό ψάξιμο που έκανα βρείκα 2 εκ διαμέτρου διαφορετικές αντιλήψεις .
Δηλαδή κάποιοι υποστηρίζουν ότι καλύτερο είναι ένα μέτριο σώμα και καλοί φακοί και κάποιοι ένα πολύ καλό σώμα και να επενδύσεις πάνω του .

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας ,

Παναγιωτης .

Υ.Γ. Η Yashica υπάρχει ακόμα σαν εταιρεία δεν βρήκα κάτι . . .

Last edited:
Καλησπέρα σας ,
κατ`αρχήν με συγχωρείτε που άργησα να απαντήσω αλλά έχω πολλά τρεχάματα με την δουλειά και με το σπίτι (αρραβωνιάστικα και καταλαβαίνετε . . . που θα μείνουμε τι θα χρειαστούμε κλπ κλπ κλπ ) .
Την μηχανή την θέλω για να βγάζω τοπία ( όσο προλαβαίνω πριν την κάψουμε ολόκληρη την κακόμοιρη την Ελλαδίτσα μας ) .
Επίσης θέλω να πειραματιστώ με πορταίτα και γενικότερα με `στημένες` φωτογραφίες .
Τα μοντέλα που έχω δεί είναι από Canon τα 400D , 450D και 40D και από Nicon το 80 .
Για αρχή μάλλον σε κάποιο κιτ ( πχ κάτι σαν αυτά http://www.katerelos.gr/index.php?cPath=227_264 ) και αργότερα όταν νιώσω έτοιμος θα αρχίσω να δοκιμάζω και κάποιους φακούς .
Θα πάρω εννοείτε και κάποιο 3ποδο και τσάντα .
Η αλήθεια είναι όμως ότι έχω μπερδευτεί λίγο .
Και με τα specs των εν λόγω μηχανών ( δεν έχω καταλάβει ακριβώς τις διαφορές πλύν mp και ταχύτητας κλείστρου ) αλλά και με το ότι με ένα μικρό ψάξιμο που έκανα βρείκα 2 εκ διαμέτρου διαφορετικές αντιλήψεις .
Δηλαδή κάποιοι υποστηρίζουν ότι καλύτερο είναι ένα μέτριο σώμα και καλοί φακοί και κάποιοι ένα πολύ καλό σώμα και να επενδύσεις πάνω του .

Παναγιωτης .

Υ.Γ. Η Yashica υπάρχει ακόμα σαν εταιρεία δεν βρήκα κάτι . . .

Φίλε banned, αν και εγώ θα πράξω το αντίθετο (λόγω οικονομικού περισσότερο) πιστεύω πως το καλύτερο είναι να επενδύεις σε φακούς. Η τεχνολογία της μηχανής ξεπερνιέται. Ένας καλός φακός όμως θα σου μείνει.

H 40D ανήκει σε άλλη κατηγορία, και φυσικά θα πρέπει να την έχεις πρώτη επιλογη αν είσαι εντάξει με το οικονομικό.

Όσον αφορά τώρα τις απαιτήσεις σου θα σου πρότεινα να έβλεπες τις Canon 450D και nikon D60 σαν πιο οικονομικές επιλογές. Καλύπτουν 100% τη χρήση που θέλεις.

Edit: Για τις Nikon δες αντίστοιχο "φρέσκο" thread. Θα σε βοηθήσει αρκετά. Το ποσό δεν μας είπες, αν και πιστεύω πως το έχεις ψάξει λιγάκι αφού τσέκαρες αυτά τα μοντέλα.

Last edited:
Συμφωνώ με jim...Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα είτε με D60 είτε με D80.

Πρόσεξε όμως το εξής:Έστω ότι παίρνεις ένα πολύ καλό σώμα μηχανής, αδιάφορο τι μάρκα.Αν το ταιριάξεις με φακό που δεν είναι στην κατηγορία και ανάλογος με την τιμή του, έχασες από την άποψη ότι οι φωτό θα είναι μέτριες.

Είμαι οπαδός του μέτριο σώμα-άριστοι φακοί.Για τοπία, είναι πιό λογικό να δώσεις λεφτά για κάτι ευρυγώνιο(που όσα σώματα κι αν αλλάξεις θα σου μείνει) παρά για ένα φακό κιτ, που μπορεί να είναι καλός για πολλά, αλλά λίγος για εκεί που τον χρειάζεσαι.

Δώσε λεφτά για καλό σώμα και πολλά λεφτά για άριστους φακούς.

Για να δημιουργήσεις ελεγχόμενες συνθήκες φωτισμού θέλει πολύ κόπο και τρόπο.Δεν είμαι αρμόδιος να πω, περισσότερα ξέρουν οι άλλοι του forum, ειδικά ο Billy the kid, αλλά με τις λίγες γνώσεις μου σου λέω ότι η φωτογραφία πορτέτου έιναι περισσότερο θέμα φακού, παρά μηχανής.

Υπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις Mamyia ή Hasselblad, αλλά αυτά είναι μάλλον για επαγγελματίες...:ernaehrung004:

Υ.Γ. Πες μας τι δεν έχεις καταλάβει ακριβώς από τα specs, όσο "χαζό" κι αν φένεται και θα προσπαθήσουμε να σου εξηγήσουμε

Last edited:
Το μόνο σίγουρο είναι ότι με περιμένει πολύ διάβασμα και πειραματισμός :P
Είναι τόσα πολλά τα πράγματα που πρέπει να μάθω . . .
Το ποσό που σκέφτομαι να διαθέσω είναι από 1000 εώς max 1300 Ευρώ .
Η αλήθεια είναι ότι χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο κλείνω πρός την 40D .
Είναι αρκετά πιο ακριβή βέβαια από τις άλλες προτάσεις αλλά από μια έρευνα που έκανα στο internet φαίνεται να αξίζει την διαφορά .
Πιο συγκεκριμένα έλεγα για το κιτ με τον 17/85 από το site που παρέθεσα σε προηγούμενο post .
Βέβαια μου κάνει εντύπωση ότι το επόμενο πακέτο με 2 φακούς ( 18/55 και 55/250 ) έχει διαφορά μόνο 80 Ευρώ .
Απ`ότι διάβασα ο 1ος ( 17/85) είναι ένας αρκετά αξιόλογος φακός γενικής χρήσης ( δεν το έψαξα και πάρα πολύ όμως ) οι άλλοι 2 δεν έχω ιδέα .

Ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σας ,

Παναγιώτης .

Υ.Γ. `Οσο αφορά τα specs σχεδόν τπτ :P
Είμαι εντελώς άσχετος τώρα ψάχνω μήπως βρώ κάποιο βιβλίο να αρχίσω την προπόνηση .
Κατάλαβα σε γενικές γραμμές ότι η 40 σε σχέση με την 400 και την 450 έχει καλύτερο επεξεργαστή και ταχύτερο κλείστρο . Επίσης καλύτερο focus ( διασταυρούμενα σημεία αν κατάλαβα καλά από το site της Canon και επίσης είναι `5πρισματική` και όχι `5καθρεπτική` συν κάποιες διαφορές στο menu .
Τώρα γιατί είναι καλό το ταχύτερο κλείστρο . . . ελπίζω μόλις βρώ το βιβλίο να μάθω .

Last edited:
Μην αγοράσεις κάτι πάντως, πριν πρώτα να τα ψάξεις απ'όλες τις μεριές...

Το ποσό που λες είναι υπέραρκετό για κάτι καλό ως πολύ καλό.

Διάβασε πρώτα, πειραματίσου και αγόρασε...

Τι θα έλεγες για ένα φακό 18-200 ας πούμε(πορτέτα)

http://cgi.ebay.co.uk/New-Sigma-18-...ryZ30070QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

και έναν ευρυγώνιο(τοπία)

http://cgi.ebay.co.uk/SIGMA-12-24mm...ryZ30070QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

Τους συγκεκριμένους φακούς, καθώς και το ebay το φέρνω σαν παράδειγμα,άλλωστε η Canon θα έχει βγάλει κάτι αντίστοιχο, ίσως και καλύτερο.Ο send ξέρει καλύτερα...

είσαι άτυχος, χθες έληξε η προσφορά της Canon (μέχρι 30/6) για rebates.
Η 40D κατά τη γνώμη μου είναι αχτύπητη με τιμή (με το rebate) στα 800 περίπου ευρώ. Είναι πολύ ανώτερη από τα μικρά μοντέλα της Canon, σαν μηχανή. Ποιότητα εικόνας βέβαια θα πάρεις πολύ καλή και από την 450D και από την 400D, δεν είναι όμως το θέμα εκεί.

Καλημέρα ,
από τα κιτ που αναφέρω αξίζει κάποιος φακός ?
( 17/85 ή 18/55 και 55/250 ) .
`Εχετε να προτείνετε εσείς κάποιον άλλο φακό αν αποφύγω τα κιτ ?
Το budget για σώμα + φακό είναι 1000-1300 ευρώ max .

Παναγιώτης .

Καταρχάς ρώτα εάν μπορείς να πάρεις και αυτές τις μέρες την προσφορά που έχει ήδη λήξει. O 17-85is δεν είναι και κανένας εξαιρετικός φακός, αλλά εάν τον πάρεις πακέτο και με την προσφορά, βγαίνει κάπου στα 250 ευρώ, που είναι αχτύπητη τιμή, για φακό τέτοιου εύρους με σταθεροποίηση ανώτερου επιπέδου. Ελάχιστα πιο πάνω από τα 1000 ευρώ βγαίνει το πακέτο -εάν ισχύει η επιστροφή ακόμη. Ρώτα λίγο στον Κατερέλο ή όπου θέλεις. Με το μπάτζετ σου, περισσεύουν χρήματα για ένα φλας ή και έναν σταθερό (τον 50/1.4 της Canon ή τον 30/1.4 της Sigma, δίχως να ξεφεύγεις).
Εάν έχεις φακούς Yashica, μπορείς να τους φορέσεις με φθηνό αντάπτορα.

Μην κοιτάς πουθενά αλλού, η 40D είναι ένα εξαιρετικό σώμα, σε αχτύπητη τιμή. Με την επιστροφή, σχεδόν τα μισά από την D300!

Δεν τον έχω παίξει, λέγεται και τα τεστ συνηγορούν πως δεν έχει καμία σχέση με τον προκάτοχό του, 55-200 ούτε ως οπτική σχεδίαση. Εάν θέλεις μία οικονομική και αξιοπρεπή λύση, δεν είναι άσχημος. Αλλά δεν τον θεωρώ φακό που θα σου μείνει, στην περίπτωση που θελήσεις να χτίσεις σύστημα.

Για ζουμ τηλεφακό, κατευθείαν τον 70-300is. Καμία σχέση. Εάν τον πετύχαινες με την επιστροφή, έβγαινε κάτω από τα 450 ευρώ.

Θεοί δεν είναι σε όλα. Στα σώματα κάνουν καλές μετρήσεις. Όμως προτιμώ άλλα sites είτε για μετρήσεις φακών και σωμάτων είτε για εντυπώσεις. Π.χ. για τις ΝΙΚΟΝ ο απολύτως καλύτερος κατά την προσωπική μου άποψη είναι ο Bjorn Roslett (www.naturfotograf.com), ο οποίος είναι ο πιο εξαντλητικός όλων και πραγματικά ξεζουμίζει σώματα και φακούς. Φλας όχι. Μετά εξαιρετικά καλός είναι ο Tom Hogan (www.bythom.com) .

Για τις CANON πραμγατικά καλός είναι ο Bob Atkins (www.bobatkins.com/photography) από την πλευρά του μεσαίου φωτογράφου και του τεστερ και ο Michael Reichmann (www.luminous-landscape.com) που δίνει μια εντελώς διαφορετική άποψη για τη χρήση μηχανής στα χέρια του. Κάθε χρόνο και καλύτερος γίνεται ο Bryan Carnathan (www.the-digital-picture.com). Kάποτε έιχα για canon και έναν Αμερικανό οδοντίατρο που έκανε τρελά τεστς αλλά έχω χάσει πλέον τη δίεύθυνσή του.

Για προγράμματα για ρύθμιση μόνιτορς, ΗΥ, εκτυπωτών, plug ins το πιο σοβαρό μου φαίνεται το http://www.northlight-images.co.uk/reviews.html