Καλλιτέχνες και πάθη: πρότυπα ή παραδείγματα προς αποφυγή; (από νήμα Winehouse)

Re: Βρεθηκε νεκρη η Amy Winehouse...

Και εννοείται ότι αν το παιδί μου πέσει στα σκληρά λαϊκά ,θα το αγαπάω αλλά θα μείνει άστεγο.

Αυτό που συζητάμε εδώ είναι το να και κατά πόσον μπορεί να χρησιμεύσει ως παράδειγμα - και τι είδους - η Amy , βάσει αυτών :

Φυσικά και μπορεί. Κακό παράδειγμα. Προς αποφυγήν.
"Αν ξεκινήσεις τα ναρκωτικά θα καταλήξεις σαν την Amy στα 27 σου στον τάφο" ένα πράγμα.

Μήπως αν η κόρη μου (ή οποιουδήποτε η κόρη) πάρει σαν παράδειγμα την φωνή της θα την αποκτήσει;

Ο άνθρωπος δημιουργεί τα προβλήματά του.
Αν έχεις ξεπεράσει το πρόβλημα της επιβίωσης ψάχνεσαι για άλλα.
Το αυτοκίνητο που έχεις έχει μικρότερη τελική/επιτάχυνση από το αυτοκίνητο του διπλανού σου, η πισίνα σου είναι 2 μέτρα μικρότερη από του διπλανού, και πάει λέγοντας.

Άλλο πράγμα να σεβόμαστε κάποιον για το έργο του και άλλο να τον οσιοποιούμε!
Και αυτός κάνει λάθη. Και αν κάνουμε τα ίδια δεν μας κάνει να μοιάζουμε με αυτόν.
Καταντάει ανέκδοτο πια!

- Οι φίλοι του γιου μου τον φωνάζουν Jimmy Hendrix!
- Έλα ρε! Τόσο καλή κιθάρα ξέρει;
- Όχι αλλά πίνει σαν αυτόν.

Αν είναι να ευνουχιστώ για να κάνω παιδιά, να μη σώσω και κάνω.
Μπορεί οι ευθύνες να αυξάνονται και να είναι διαφορετικές εγώ διαφορετικός δεν θα γίνω. Sorry έχω άλλη άποψη.:ernaehrung004:

Μην κανεις Μητσο.

Αλλοι θεωρουν ευλογια το να ευνουχιστεις για το παιδι σου. Αν δεν το νιωθεις μην το κανεις .

Για να το κλείσω το τεύχος ,προσωπικά είμαι κατά των ιονιστών συμπεριφοράς.
Θεωρώ πως τα μικρόβια δεν κάνουν μόνο κακό. Και καλό είναι να έχουμε πάρει μυρωδιά από μικροί. Αυτό είναι όλο.

Όσο το δυνατόν λιγότερα μη.

Αλλο η χρηση ναρκωτικων (ειναι πολυ μεγαλο το ποσοστο των νεων που θα δοκιμασει κατι) και αλλο η απολυτη εξαρτηση απο αυτα (μικρο το ποσοστο αυτων που θα "κολλησεi forever"). Το ιδιο και με το αλκοολ ή τον τζογο.
Αλλο πινω καμμια τεκιλα το Σαββατο αντε και καμμια καθημερινη και αλλο μεροκαματο απο το πρωι... Αλλο γουσταρω στις γιορτες χαρτακι και αλλο εχω παρατησει γυναικα, παιδια και ειμαι καθε μερα στις λεσχες.
Η Amy Winehouse ανηκε στην κατηγορια των απολυτα εξαρτημενων ατομων απο τα drugs. Αυτη η αυτοκαστροφικη συμπεριφορα μπορει να χρωματιζε ωραια τη φωνη της και να εδινε εμπνευση για ωραιους στιχους, αλλα τις εδωσε μια απολυτα δυστυχισμενη ζωη.

Last edited:

Ναθ σε καταλαβαίνω αλλά εγώ το θεωρώ τελείως λάθος. Γι αυτό έχουμε πήξει στα ''βούτηρα''. Δεν είναι κακό να υπάρχει και άλλος τρόπος.

Πάνο συμφωνώ. Η Amy ήταν στο άκρο. Αυτό που έχει τεθεί εδώ πολύ όμορφα από φίλους είναι πως υπάρχει και το απέναντι άκρο των ζωντανών -νεκρών.
Οι ζωντανοί-νεκροί καλλιτέχνες όπως και να το κάνουμε είναι ασημαντότητες.
Δεν τους κακίζω απλά δεν τους προτιμώ.

Υ.Γ. Αν είναι να ευνουχιστώ για να κάνω παιδιά, να μη σώσω και κάνω.
Μπορεί οι ευθύνες να αυξάνονται και να είναι διαφορετικές εγώ διαφορετικός δεν θα γίνω. Sorry έχω άλλη άποψη.:ernaehrung004:

Τζίμη κανείς δεν ευνουχίζεται όταν κάνει παιδιά.
(Εντάξει, μπορεί να του πέφτει το μάτι στο πάτωμα από την αϋπνία τον πρώτο καιρό αλλά αυτό περνάει. :rofl:)

Ο αγαπημένος δίσκος της κόρης μου συνεχίζει να είναι το black album των Metalica, και με περιμένει στη γωνία να βάλω ούζο για να μου τσιμπήσει το μεζέ και να βουτήξει το δάχτυλο στο ποτήρι.
Ούτε το ποτό έχω κόψει ούτε έχω αλλάξει είδος μουσικής.
(Tο μοναδικό ποτό που έχει ζητήσει να δοκιμάσει η μικρή και δεν της έχω δώσει είναι το αψέντι.)

Και για ότι αποφασίσει να δοκιμάσει ξέρει ότι εγώ θα είμαι αυτός που θα της το δώσω εκτός αν της πω ότι κάνει κακό, πράγμα που το σέβεται.
Δεν της έχω απαγορεύσει και πολλά πράγματα άλλωστε, και εκεί είναι το κλειδί...

Ένας σωστός γονιός είναι φίλος με το παιδί του.

Ναθ σε καταλαβαίνω αλλά εγώ το θεωρώ τελείως λάθος. Γι αυτό έχουμε πήξει στα ''βούτηρα''. Δεν είναι κακό να υπάρχει και άλλος τρόπος.

Θα τα πουμε οταν και αν κανεις παιδια.

Δυστηχως γνωριζω απο πρωτο χερι οτι οποιος ειναι εξω αποτον χορο πολλα τραγουδια ξερει.
Για αυτο και δεν σας παιρνω στα σοβαρα (οχι σαν ανθρωπους μην παρεξηγηθω και δεν το θελω αλλα σαν ατομα με ολη την γκαμα των συναισθηματων και αντιδρασεων)

Aυτό από προσωπική εμπειρία (2 κόρες 10-6 έχω) δεν πολυλειτουργεί στη δική μου τουλάχιστον περίπτωση.Το παιδί έχει τους φίλους του...Οι γονείς είναι άλλο πράγμα.

Απάντηση: Re: Βρεθηκε νεκρη η Amy Winehouse...

...................

Συγνώμη που έσβησα όλο το υπόλοιπο, αλλά το συγκεκριμένο κομμάτι για μένα είναι το παν στην σχέση μεταξύ γονέα και παιδιού!
Όταν καμιά φορά μαλώνω τον πιτσιρικά γυρνάει και μου λέει,
"μπαμπά, δεν είμαστε άλλο πια φίλοι?"
και με γονατίζει φυσικά..

υ.γ τα παιδιά μου θέλω να είναι οι καλύτεροι μου φίλοι, όπως ήμουν κάποτε με τον πατέρα μου κι εγώ.......

Την φιλική σχέση την επιδιώκουν οι γονείς,τα παιδιά στους φίλους τους καθρεφτίζουν τους εαυτούς τους.Αυτό δεν μπορούν να το κάνουν με τους γονείς τους....κρίμα που πρέπει να φύγω για δουλειά τώρα.Με ενδιαφέρει πολύ αυτή η κουβέντα...

Πολύ όμορφο όλο το παραπάνω Μιχάλη, μου αρέσει. Σωστές βάσεις έχουν μπει.:ernaehrung004:

Το προσπαθώ. Αλλά μου το χαλάει λίγο ο παππούς που είναι Καζαντζιδικός και ΑΕΚτζής... :flipout:

Οι γονείς παίρνουν μαθήματα από τα πρώτα χρόνια των παιδιών τους.
Μαθαίνουν πάνω από όλα ότι αν αποστειρώσεις το παιδί, δεν βλέπει άλλα παιδάκια, μένει στο σπίτι, δεν το αφήνεις να παίζει με χώματα, αποστειρώνεις ακόμη και τα χέρια σου πριν το αγκαλιάσεις, μπορεί όσο το έχεις στον έλεγχό σου να μην περνάει ούτε κρυολόγημα, αλλά όταν θα πάει στο νηπιαγωγείο θα είναι τέτοιο το σοκ στο ανοσοποιητικό του που θα καταλήξει στο νοσοκομείο!

Αυτό είναι ένα μήνυμα που σου δίνει η ζωή, στην αρχή της θητείας σου σαν γονιός, που αν δεν το πάρεις στα σοβαρά θα χάσεις κάποια στιγμή το παιδί σου.
Γιατί ο άνθρωπος μαθαίνει με τη μέθοδο "trial and error". Αν δεν σκοντάψει μία φορά να πέσει δεν θα καταλάβει ότι το πέσιμο πονάει. Και τότε είναι που πρέπει σαν γονιός να είσαι δίπλα του να το σηκώσεις και όχι να το μαλώσεις επειδή έπεσε.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει πάμε στο άλλο άκρο και να το μάθει πέφτοντας από τον έκτο όροφο!

Aυτό από προσωπική εμπειρία (2 κόρες 10-6 έχω) δεν πολυλειτουργεί στη δική μου τουλάχιστον περίπτωση.Το παιδί έχει τους φίλους του...Οι γονείς είναι άλλο πράγμα.

Είσαι και σε δύσκολη περίοδο... :smile:
Πάντα υπάρχει θέση στη ζωή του παιδιού για έναν παραπάνω φίλο.
Ειδικά κάποιον που δεν θα το κοροϊδέψει επειδή φοβάται τις αράχνες, ή κάποιον που ξέρει το παιδί ότι λόγω ηλικίας θα έχει την εμπειρία να κρίνει κάποια πράγματα καλύτερα.

Ακόμη και η ανιψιά μου με βλέπει σαν φίλο.
Τελευταία φορά που τσακώθηκα με τον αδελφό μου ήταν όταν συμβούλευα την ανιψιά μου (16 χρονών) για το πως και που πρέπει να πάει να κάνει τατουάζ, όπως και το ότι της έδωσα λεφτά για να το κάνει.
Φυσικά μετά ο πατέρας της κατάλαβε ότι η μικρή θα έκανε το τατουάζ, άσχετα αν την έστελνα εγώ σε σωστό μαγαζί που πληρεί προϋποθέσεις υγιεινής ή αν με το χαρτζιλίκι της της το έκανε κάποιος άσχετος...

(Ευτυχώς δεν έχει μάθει ακόμη ότι της έχω δώσει και ένα πακέτο προφυλακτικά... :rofl:)

Πίστεψέ με, αν κάποια στιγμή η μικρή έχει κάποιο πρόβλημα, περισσότερες πιθανότητες έχω εγώ να το μάθω παρά οι φίλες της.

Ένα παιδί δεν θα ξεκινήσει τα ναρκωτικά επειδή ο καλλιτέχνης που του αρέσει παίρνει ναρκωτικά.

Ετσι. Κι εμάς μας αρέσει ο Γονίδης κύριε, αλλά ναρκωτικά δεν πήραμε...... :D

Tα ουισκάκια μας όμως τα κατεβάζουμε..... :flipout:

Και εννοείται ότι αν το παιδί μου πέσει στα σκληρά λαϊκά ,θα το αγαπάω αλλά θα μείνει άστεγο.

Θα το μαζέψω εγώ ρε...... -bye-