Κωστας Λυμπεροπουλος
AVClub Fanatic
- 17 June 2006
- 14,350
Όλα αυτά υπάρχουν και συζητήσεις γίνονται γιατί υπάρχει κάτι άλλο στα σκέλια των ανθρώπων και όχι δισκοθήκες...
Καλά, εσύ...νιάτα μου και λεβεντιά μου :jester:
Όλα αυτά υπάρχουν και συζητήσεις γίνονται γιατί υπάρχει κάτι άλλο στα σκέλια των ανθρώπων και όχι δισκοθήκες...
'.... υπάρχει μια διαφορά από ηλικιακής απόψεως αγαπητέ μου....μην κρίνεις εξ ιδίων.... ''
Παραδέχεσθε αγαπητέ ότι είσθε εις γκρινιάρης γεροξούρας ;
Κάθε άλμπουμ των Stones είχε δύο με τρία killer tracks, ήταν σαφώς εστιασμένο και, από άποψη απήχησης, πολύ πιο ..."διεθνιστικό" από εκείνα του Bowie. Ο οποίος Bowie ήταν μια ταξιδιάρα ψυχή, ένας απρόβλεπτος χαμαιλέων που τη μία αποφάσιζε ν ασχοληθεί με το ρ'ν'ρ, την άλλη με το funk κι άλλοτε πάλι ντιλετάντης ηθοποιός, ζωγράφος, avant-garde artist, you-name-it, και, συνήθως, με μέτρια αποτελέσματα. Ενας superstar σίγουρα, Ego-tripping - αλλά cult του κερατά, ποτέ δεν κατάλαβα πως έπεισε τους βρετανούς, πόσο μάλλον τους υπόλοιπους από εμάς, όσους έπεισε δηλαδή. Καταλαβαίνω τις κατά καιρούς μάσκες που φορούσε και πόσο γοητευτικές μπορούν να είναι για κάποιους. Η περίφημη τριλογία του Βερολίνου, από έναν καραβοτσακισμένο καλλιτέχνη που είχε πάει εκεί να μαζέψει τα κομμάτια του, εσωτερικά και άλλα, ζωγράφιζε, κυκλοφορούσε με ποδήλατο και ανακάλυψε και τους Kraftwerk, Ναι σε όλα. Αλλά η τριλογία, στα δικά μου αυτιά τουλάχιστον, σαν σούμα είναι λιγότερη από τα επί μέρους. Την ίδια εποχή κυκλοφορούσαν δίσκους οι Talking Heads, οι Television, ο Beefheart έβγαλε το Shiny Beast, ξεκινούσε η τρίτη, εκπληκτική περίοδος των Fleetwood Mac, o Elvis Costello έβγαλε το This Year's Model και οι Clash το Give 'em Enough Rope, οι Blondie το Parallel Lines, οι Funkadelic το One Nation Under a Groove και η Patti Smith το Easter. Αν μαζέψω όλα όσα μου άρεσαν από τα 29 -νομίζω...- άλμπουμ του Bowie, φτιάχνω μόλις ένα cd και κάτι. Του πιστώνω το ότι ξαναέστησε στα πόδια του τον Lou Reed και τον Iggy -αν και, με την παραγωγή του στο Raw Power, παίζει και να κατέστρεψε ένα από τα πιο σπουδαία ρ'ν'ρ άλμπουμ όλων των εποχών- και ήταν ο πρώτος που διέβλεψε πόσο τρομαχτικά μεγάλο γκρουπ ήταν οι Devo.
.......
Οι περισσοτεροι μεγαλοι "σβηνουν" στα 6-7 (και πολλα λεω).Και ημαστε και υπερ-ευχαριστημενοι.
...
Τρικυμια βλεπω Κωστα , με το συμπαθειο ... εν κρανιω και έναν ισοπεδωτικο κορεσμο για πραγματα που σε συνταρασσαν καποτε και τωρα περνουν μαλλον ξωφαλτσα .
Δικαιωμα σου βεβαια.
...
Αλλά τι κάθομαι και σου λέω...εδώ πήρες μαζί σου να σου υπογράψουν το Love You Live και άφησες σπίτι το Ya-Ya's, τι να λέμε τώρα...:aetsch:
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.