Φίλε ant1983 ευχαριστώ που ζητάς και προσωπικά την γνώμη μου, γιατί σημαίνει οτι την θεωρείς έγκυρη. Όμως στον συγκεκριμένο τομέα δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Η ποιότητα της εικόνας πρώτα από όλα εξαρτάται από αρκετούς εξωτερικούς παράγοντες. Ποιότητα κεραίας κατάρχην. Έχω δει άλλη εικόνα με εσωτερική κεραία, άλλη με την κανονική μου κεραία, άλλη στην ίδια κεραία με έναν ενισχυτή γραμμής που έβαλα. Καλώδιο HDMI μετά. Έχω δει διαφορά ακόμα και μεταξύ 3 φτηνών καλωδίων των 15 ευρώ. Το ένα από αυτά περιέργως είχε καλύτερη εικόνα από τα υπόλοιπα, γιαυτό τώρα χρησιμοποιώ μόνο το συγκεκριμένης μάρκας καλώδιο για όλες μου τις συνδέσεις. Και τέλος οι ρυθμίσεις της τηλεόρασης. Μία κακορυθμισμένη τηλεόραση μπορεί να μην ταιριάζει με την εικόνα που βγάζει ένας δέκτης, και να νομίζεις οτι φταίει ο δέκτης.
Αν θεωρήσουμε οτι όλα αυτά είναι εντάξει, πρέπει μετά να συγκρίνεις τους δέκτες. Δυστυχώς αυτό είναι το πιο υποκειμενικό κριτήριο. Αν ένας δέκτης δεν παίζει σωστά αρχεία mkv, αυτό είναι αντικειμενικό, και μπορείς να βασιστείς σε αυτό, αν το γράφει ένας φίλος. Όμως η εικόνα είναι εντελώς υποκειμενική. Μόνο αν έχεις μπροστά σου όλους τους δέκτες μπορείς να τους συγκρίνεις. Εγώ όμως μιλάω μόνο από την προσωπική πείρα που έχω από τον XORO HRT 7600 και από τον F&U DTR2205HDPVR που έχω. Αρχικά είχα τον XORO αλλά ήμουν δυσαρεστημένος με κάποια πράγματα, και ένα από αυτά ήταν η εικόνα. Όταν πρωτοέβαλα τον F&U εντυπωσιάστηκα με το πόσο καλύτερη εικόνα είχε ο F&U. Από τότε έχουν βγεί δύο αναβαθμίσεις λογισμικού για τον F&U και έχουμε ανακαλύψει τρεις αναβαθμίσεις για τον XORO, ανεπίσημες αφού δεν έχει επίσημη υποστήριξη (και δεν πουλιέται καν τώρα πια αφού μόνο μια παρτίδα είχε έρθει, αλλά υπάρχουν κλώνοι του). Στον F&U έχουν προστεθεί αρκετές λειτουργίες με τις αναβαθμίσεις, αλλά έχει χαλάσει λίγο η εικόνα. Όχι οτι δεν βλέπεται, αλλά έχει χαλάσει λίγο. Η βελτίωση που είδα όμως στον XORO ήταν θεαματική σε όλα τα θέματα. Και στην εικόνα που έχει φτάσει τώρα πια τον F&U. Με όλο αυτό εννοώ οτι ακόμα και στους δύο δέκτες που έχω βλέπω διαφορά ανάλογα και με ποιά έκδοση λογισμικού έχουν. Και δεν ξέρω τι εικόνα έχουν τα δυνατά χαρτιά της κατηγορίας που αυτή τη στιγμή θεωρώ οτι είναι ο Digital World, ο τελευταίος HD της Crystal Audio, και ο Crypto Redi 250, αν έλυνε κάποια προβλήματα λογισμικού που διαβάζω οτι έχει. Όπως θα μπορούσε να είναι και ο F&U αν έλυνε κάποια προβληματάκια λογισμικού που έχει και αυτός. Θα έπρεπε όμως να τους έχω όλους τον έναν δίπλα στον άλλον για να συγκρίνω την εικόνα τους. Και ακόμα και τότε η απόφαση θα ήταν προσωρινή, αφού με μία νέα έκδοση λογισμικού πάλι όλα αλλάζουν.