Καλλίτερη εικόνα από αποκωδικοποιητή

ant1983

New member
22 May 2011
9
Φίλοι συγγνώμη,επειδή το πρώτο μου post στο forum το έστειλα σε λάθος thread :twoguns: το ξαναστέλνω εδώ
"Γειά χαρά σας ,
ποιός ,κατά τη γνώμη σας,από τους γνωστούς αποκωδικοποιητές έχει με σύνδεση hdmi την καλλίτερη εικόνα στη λήψη από τα ψηφιακά κανάλια!!
Αντώνης
ΥΓ. Με ενδιαφέρει ιδίως η γνώμη των φίλων talos 2002,Dalanik,tolias,droulis,AFam,Tek-Killa.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων :SFGSFGSF:"

Ζητώντας και πάλι την κατανόησή σας για το λάθος μου.

violantos

Senior Member
24 January 2011
340
Δεν θα σου πω ούτε Α ούτε Β. Φίλε μου η εικόνα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως ποιότητα λύψης σήματος, προσανατολισμός αντένας, ποιότητα καλωδίων, επίχρυσα connectors κτλ. αλλά και τύπος hdmi.

Γενικά οποιοσδήποτε δέκτης HD με hdmi 1.3 και υποστήριξη firmware είναι τα χαρακτηριστικά ενός δέκτη που σε καλύπτουν. Για λήψη ψηφιακών καναλιών το 1080p δεν χρειάζεται παρά μόνο 1080ι.

ant1983

New member
22 May 2011
9
Δεν θα σου πω ούτε Α ούτε Β. Φίλε μου η εικόνα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως ποιότητα λύψης σήματος, προσανατολισμός αντένας, ποιότητα καλωδίων, επίχρυσα connectors κτλ. αλλά και τύπος hdmi.

Γενικά οποιοσδήποτε δέκτης HD με hdmi 1.3 και υποστήριξη firmware είναι τα χαρακτηριστικά ενός δέκτη που σε καλύπτουν. Για λήψη ψηφιακών καναλιών το 1080p δεν χρειάζεται παρά μόνο 1080ι.
Φίλε Violantos :SFGSFGSF:
Τηλεόραση Full HD Samsung 37M86BD,κεραία ,καλώδια νέα και ποιότητας κατευθείαν και μόνο για αυτή την τηλεόραση,σήμα full και άριστο, η κεραία(Ζωγράφου) βλέπει κατευθείαν κεραίες Υμηττού,hdmi πολύ καλό με επίχρυσες άκρες, άρα μένει η ποιότητα του αποκωδικοποιητή.
Αντώνης

akislxt

New member
19 April 2011
90
Θεσσαλονίκη
Τι διαφορα θα κανει στην ποιοτητα ενος ψηφιακου σηματος ρε παιδια το επιχρυσο connector???Ειδικα σε τοσο κοντινες αποστασεις (αποσταση TV/DVB-T<1m συνηθως) δεν νομιζω να κανει καμια διαφορα.Το 0 θα ειναι 0 και το 1 παλι 1...Να μιλουσες για αναλογικα να το καταλαβω,αν και ο μεσος χρηστης δεν θα καταλαβαινε παλι διαφορα.
Για να απαντησω και εγω στον ant1983,η εικονα φιλε μου ειναι κατι που σε γενικες γραμμες ειναι ιδια στους περισσοτερους δεκτες.Αυτο που κανει τη διαφορα ειναι η TV σου,και πανω απο ολα ΕΣΥ!!!Η καλυτερη εικονα ειναι διαφορετικη για εμενα,για εσενα...αυτο που θα σε συμβουλευα ειναι να παρεις ενα δεκτη με υποστηριξη λογισμικου,να δεις αν σε ενδιαφερει να εχει multimedia δυνατοτητες,και βασικο να δεις καποια μοντελα που εχουν αυτα που χρειαζεσαι να δουλευουν,ειτε σε καποιο γνωστο,ειτε καταστημα κτλ.Ο καλυτερος κριτης ειναι το ματι σου.
Ελπιζω να σε βοηθησα,Αυγερινος

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,758
Φίλε ant1983 ευχαριστώ που ζητάς και προσωπικά την γνώμη μου, γιατί σημαίνει οτι την θεωρείς έγκυρη. Όμως στον συγκεκριμένο τομέα δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Η ποιότητα της εικόνας πρώτα από όλα εξαρτάται από αρκετούς εξωτερικούς παράγοντες. Ποιότητα κεραίας κατάρχην. Έχω δει άλλη εικόνα με εσωτερική κεραία, άλλη με την κανονική μου κεραία, άλλη στην ίδια κεραία με έναν ενισχυτή γραμμής που έβαλα. Καλώδιο HDMI μετά. Έχω δει διαφορά ακόμα και μεταξύ 3 φτηνών καλωδίων των 15 ευρώ. Το ένα από αυτά περιέργως είχε καλύτερη εικόνα από τα υπόλοιπα, γιαυτό τώρα χρησιμοποιώ μόνο το συγκεκριμένης μάρκας καλώδιο για όλες μου τις συνδέσεις. Και τέλος οι ρυθμίσεις της τηλεόρασης. Μία κακορυθμισμένη τηλεόραση μπορεί να μην ταιριάζει με την εικόνα που βγάζει ένας δέκτης, και να νομίζεις οτι φταίει ο δέκτης.
Αν θεωρήσουμε οτι όλα αυτά είναι εντάξει, πρέπει μετά να συγκρίνεις τους δέκτες. Δυστυχώς αυτό είναι το πιο υποκειμενικό κριτήριο. Αν ένας δέκτης δεν παίζει σωστά αρχεία mkv, αυτό είναι αντικειμενικό, και μπορείς να βασιστείς σε αυτό, αν το γράφει ένας φίλος. Όμως η εικόνα είναι εντελώς υποκειμενική. Μόνο αν έχεις μπροστά σου όλους τους δέκτες μπορείς να τους συγκρίνεις. Εγώ όμως μιλάω μόνο από την προσωπική πείρα που έχω από τον XORO HRT 7600 και από τον F&U DTR2205HDPVR που έχω. Αρχικά είχα τον XORO αλλά ήμουν δυσαρεστημένος με κάποια πράγματα, και ένα από αυτά ήταν η εικόνα. Όταν πρωτοέβαλα τον F&U εντυπωσιάστηκα με το πόσο καλύτερη εικόνα είχε ο F&U. Από τότε έχουν βγεί δύο αναβαθμίσεις λογισμικού για τον F&U και έχουμε ανακαλύψει τρεις αναβαθμίσεις για τον XORO, ανεπίσημες αφού δεν έχει επίσημη υποστήριξη (και δεν πουλιέται καν τώρα πια αφού μόνο μια παρτίδα είχε έρθει, αλλά υπάρχουν κλώνοι του). Στον F&U έχουν προστεθεί αρκετές λειτουργίες με τις αναβαθμίσεις, αλλά έχει χαλάσει λίγο η εικόνα. Όχι οτι δεν βλέπεται, αλλά έχει χαλάσει λίγο. Η βελτίωση που είδα όμως στον XORO ήταν θεαματική σε όλα τα θέματα. Και στην εικόνα που έχει φτάσει τώρα πια τον F&U. Με όλο αυτό εννοώ οτι ακόμα και στους δύο δέκτες που έχω βλέπω διαφορά ανάλογα και με ποιά έκδοση λογισμικού έχουν. Και δεν ξέρω τι εικόνα έχουν τα δυνατά χαρτιά της κατηγορίας που αυτή τη στιγμή θεωρώ οτι είναι ο Digital World, ο τελευταίος HD της Crystal Audio, και ο Crypto Redi 250, αν έλυνε κάποια προβλήματα λογισμικού που διαβάζω οτι έχει. Όπως θα μπορούσε να είναι και ο F&U αν έλυνε κάποια προβληματάκια λογισμικού που έχει και αυτός. Θα έπρεπε όμως να τους έχω όλους τον έναν δίπλα στον άλλον για να συγκρίνω την εικόνα τους. Και ακόμα και τότε η απόφαση θα ήταν προσωρινή, αφού με μία νέα έκδοση λογισμικού πάλι όλα αλλάζουν.

talos_2002

Supreme Member
27 January 2010
5,394
Θεσσαλονίκη
Γειά σου ant1983.
Με κολακεύουν τα λόγια σου, όμως δεν είμαι ικανός να σου απαντήσω.
Χρειάζονται καλός εξοπλισμός και εκπαιδευμένα μάτια, πράγματα που εγώ δεν διαθέτω.

Συμφωνώ ότι ένας δέκτης που έχει αναβαθμίσεις του firmware του, βελτιώνει την ποιότητα της εικόνας του μέσω αυτών. Το θεωρώ πολύ σημαντικό, ίσως το σημαντικότερο, κριτήριο για έναν δέκτη αφού μπορεί να βελτιώσει σχεδόν κάθε πρόβλημα και λειτουργία.

Αν δεν επείγει η αγορά δέκτη, μιας και έχεις καλό αναλογικό σήμα αν κατάλαβα καλά, παρακολούθησε λίγο διάστημα του φόρουμ ώστε να σχηματίσεις μια εικόνα για τους δέκτες και να αποφασίσεις ποιός ταιριάζει καλύτερα στις δικές σου ανάγκες.

ant1983

New member
22 May 2011
9
Στους αγαπητούς tolias και talos 2002
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας το εκτιμώ ιδιαιτέρως.:SFGSFGSF:
Είναι αλήθεια οτι παρακολουθώ το forum πάνω από χρόνο και έχω μελετήσει όλα τα νήματα και τις απόψεις σας (ιδίως τις δικές σου talos ) σχετικά με τους δέκτες.
Πράγματι έχω άριστο σήμα και γι'αυτό πολύ καλή (άριστη;) εικόνα στα αναλογικά κανάλια και το ίδιο θέλω και στα ψηφιακά.
Στην 37αρα Samsung LE37M86BD full HD με mpeg 2 έχω βάλει την Neotion FTA NP4+ που υποβιβάζει πολύ την εικόνα σε σχέση με την εικόνα της 22αρας Samsung LE22B450 με mpeg4 και επειδή άλλο 22 και άλλο 37 στην παρακολούθηση αγώνων και ταινιών και μάλιστα με ERT HD γι'αυτό ψάχνομαι για αποκωδοκοποιητή.
ΥΓ. Στους αγώνες CL και στην Eurovision έβαλα δίπλα-δίπλα την 37αρα με ψηφιακό SD, την 22αρα με ERT HD και μιά 22αρα LG με αναλογικό σήμα.Η διαφορά του HD πάρα-πάρα πολύ μέγάλη. Ε-ρε τι χάναμε τόσο καιρό!!!
Εκτιμώντας πάντοτε τα σχόλια σας, ευχαριστώ και πάλι
Αντώνης

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,758
Τις κάρτες τύπου Neotion εγώ τις θεωρώ μεγάλη απάτη. Και μετά συγχωρήσεως από τους φίλους που τις χρησιμοποιούν. Γιατί παίρνουν το σήμα MPEG4 και το υποβιβάζουν σε MPEG2 για να είναι συμβατό με τις τηλεοράσεις που συνήθως τις χρησιμοποιούν που συνήθως είναι MPEG2. Και ακόμα και αν το MPEG2 δεν είναι χειρότερο σε ποιότητα από το MPEG4, και μόνο η έξτρα μετατροπή φτάνει για να χαλάσει η εικόνα. Άσε τις ασυμβατότητες, οτι οι πιο πολλές δεν πιάνουν HD, και οτι στα ίδια λεφτά μπορείς να πάρεις εξωτερικό HD ψηφιακό δέκτη που μπορείς να χρησιμοποιήσεις και για εγγραφές και σαν media player. Μόνο πλεονέκτημα είναι οτι χρησιμοποιούν το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης, και γλυτώνεις ένα έξτρα τηλεκοντρόλ. Αλλά δεν το θεωρώ τόσο μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με τα μειονεκτήματα. Δεν έχω πείρα από πολλές τηλεοράσεις, πάντως από μία τηλεόραση Samsung που υπάρχει στο σπίτι με ενσωματωμένο δέκτη (αν και δεν την χρησιμοποιώ εγώ) και οι δύο εξωτερικοί ψηφιακοί δέκτες που έχω έχουν καλύτερη εικόνα. Και έχουν σχετικά ίδια εικόνα αυτή την στιγμή, και αρκετά καλύτερη εικόνα από τον ενσωματωμένο. Οι εξωτερικοί ψηφιακοί δέκτες έχουν διαφορές μεταξύ τους, αλλά πρόκειται για μικροδιαφορές. Δεν νομίζω οτι ο ένας έχει καλή εικόνα και ο άλλος χάλια. Πιο πιθανό είναι αφού έχεις τόσο καλό αναλογικό σήμα, το ψηφιακό γενικά να μην σου φανεί τόσο καλό όσο περίμενες. Και γιαυτό φταίνε τα κανάλια με την εικόνα που προσφέρουν. Γιαυτό εκτός από το κριτήριο της εικόνας, ίσως να είναι και άλλα κριτήρια που θα έπρεπε να κοιτάξεις για να επιλέξεις έναν δέκτη.