Καλό 720p ή entry level 1080p?

stonec

Established Member
23 September 2008
124
Χαιρετώ το Forum. Καθότι νέος στα προβολικά, θα ήθελα την γνώμη σας γύρω από έναν προβληματισμό μου. Σκέφτομαι την αγορά ενός προβολέα και είμαι στο δίλημα αν αξίζει να δώσω γύρω στα 600 ευρώ παραπάνω και αντί να πάρω τον καλό 720p Panasonic PT-200E να πάρω έναν 1080p όπως τον Mitsubishi HC4900 (1391 ευρώ) ή τον Sanyo PLV-Z2000 (1559 ευρώ). Να σημειώσω ότι είμαι άπειρος στα προβολικά και θα ήθελα όσο το δυνατόν καλύτερή out of the box εικόνα για παρακολούθηση κυρίως ταινιών και κανενός αγώνα. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις συμβουλές σας.:a0210:

Αν και οι 720 εχουν τελειωσει εδω και καιρο-δηλαδη δεν πιστευω να παρουσιαστει νεο μοντελο απο εταιρεια στα 720 πλεον- τους θεωρω ως best value (ειδικα σε τιμες εως 800-900Ε) και μαλλον εγω αν ημουν στη θεση σου θα επαιρνα εναν επσον 700 ή τον πανασονικ 200 που αναφερεις.

Αν ειναι η πρωτη σου επαφη με προβολεα, νομιζω θα μεινεις ικανοποιημενος με τα 720, ειτε βλέπεις dvd, ειτε matroska, ειτε τηλεοπτικο σημα, είτε παιζεις παιχνιδια.

Αλλοιως πρεπει να πας στα 2.000Ε και πανω.

Σε ευχαριστώ ilias για την άμεση ανταπόκριση σου. Καί εγώ μάλλον για εκεί προσανατολίζομαι!

Χαιρετώ το Forum. Καθότι νέος στα προβολικά, θα ήθελα την γνώμη σας γύρω από έναν προβληματισμό μου. Σκέφτομαι την αγορά ενός προβολέα και είμαι στο δίλημα αν αξίζει να δώσω γύρω στα 600 ευρώ παραπάνω και αντί να πάρω τον καλό 720p Panasonic PT-200E να πάρω έναν 1080p όπως τον Mitsubishi HC4900 (1391 ευρώ) ή τον Sanyo PLV-Z2000 (1559 ευρώ). Να σημειώσω ότι είμαι άπειρος στα προβολικά και θα ήθελα όσο το δυνατόν καλύτερή out of the box εικόνα για παρακολούθηση κυρίως ταινιών και κανενός αγώνα. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις συμβουλές σας.:a0210:

Φίλε stonec καλοσόρισες στην παρέα μας.

Εγώ από την άλλη θα σε αποτρέψω από την αγορά ενός προβολικού 720p σήμερα.

Κάνε λίγο υπομονή και μάζεψε λίγα χρήματα παραπάνω για να πας σε έναν τίμιο προβολέα HD 1080p.

Ταινίες HD κυκλοφορούν αρκετές στην αγορά και ακόμη περισσότερες online.

Ακόμη και οι δορυφορικοί δέκτες πλέον κυκλοφορούν με δυνατότητα HD 1080p output.

Πιστεύω ότι είναι κρίμα να προχωρήσεις στην αγορά ενός πεπερασμένου μοντέλου.

Περιμένουμε νέα σου.

Καλώς σας βρήκα Κώστα. Επειδή οι γνώμες διίστανται, μάλλον θα παγώσω το θέμα της αγοράς μέχρι τα Χριστούγεννα περιμένωντας να δω προς τα που θα πάνε οι τιμές. Σε ευχαριστώ για την συμβουλή.-bye-

Είναι και αυτή μία αντιμετώπιση, απλά ότι κερδίζεις σε πιθανά χρήματα, το χάνεις σε "θεάσεις" οπότε περί ορέξεως...
Καλή επιλογή πάντως!

Ευχαριστώ, είναι γεγονός ότι όποια επιλογή και να κάνεις υπάρχουν τα υπέρ και τα κατά!

Επίσης, ο διαχωρισμός προβολέων μόνο με βάση την ανάλυση είναι λάθος. Εκτός από την ανάλυση έχουμε εξέλιξη σε πολλά πράγματα. Έτσι ένας προβολέας 2ετίας να είσαι σίγουρος ότι θα είναι πίσω σε διάφορα πράγματα τα οποία επιρεάζουν περισσότερο ή λιγότερο την ποιότητα εικόνας (λάμπες, οπτικά, scaler κ.α.).
Επίσης στο τι προβολέα θα επιλέξεις παίζει μεγάλο ρόλο ο χώρος σου, το σημείο που θα τον τοποθετήσεις και η απόσταση από την οθόνη προβολής, τι είδους υλικό βλέπεις, πόση συσκώτιση μπορείς να επιτύχεις κ.α.
Η προσέγγιση που θα σου πρότεινα είναι να ανοίξεις ένα καινούριο θέμα δίνοντας όλες τις παραπάνω λεπτομέρειες και ζητώντας γνώμες από τους φίλους μας στο φόρουμ. Με αυτό τον τρόπο θα είσαι πιο σίγουρος για τις γνώμες που θα πάρεις και ότι θα κάνεις τη σωστή επιλογή (η οποία μπορεί να είναι και ένας 720p προβολέας)

Επίσης, ο διαχωρισμός προβολέων μόνο με βάση την ανάλυση είναι λάθος. Εκτός από την ανάλυση έχουμε εξέλιξη σε πολλά πράγματα. Έτσι ένας προβολέας 2ετίας να είσαι σίγουρος ότι θα είναι πίσω σε διάφορα πράγματα τα οποία επιρεάζουν περισσότερο ή λιγότερο την ποιότητα εικόνας (λάμπες, οπτικά, scaler κ.α.).
Επίσης στο τι προβολέα θα επιλέξεις παίζει μεγάλο ρόλο ο χώρος σου, το σημείο που θα τον τοποθετήσεις και η απόσταση από την οθόνη προβολής, τι είδους υλικό βλέπεις, πόση συσκώτιση μπορείς να επιτύχεις κ.α.
Η προσέγγιση που θα σου πρότεινα είναι να ανοίξεις ένα καινούριο θέμα δίνοντας όλες τις παραπάνω λεπτομέρειες και ζητώντας γνώμες από τους φίλους μας στο φόρουμ. Με αυτό τον τρόπο θα είσαι πιο σίγουρος για τις γνώμες που θα πάρεις και ότι θα κάνεις τη σωστή επιλογή (η οποία μπορεί να είναι και ένας 720p προβολέας)

Φίλε Θάνο ο χώρος του, η απόσταση προβολής και όλα όσα παίζουν σημαντικό ρόλο στην προβολή δεν έχουν καμία σχέση με τη διαφορά της ανάλυσης 720p & 1080p. Η ίδια προσοχή πρέπει να δοθεί και για τις 2 περιπτώσεις.

Όλες οι εταιρείες έχουν αναβαθμίσει τα προηγούμενα μοντέλα τους (720p) σε full HD. Ακόμη και απλό υλικό να βλέπει η διαφορά ενός καλού 720p και ενός καλού 1080p, ή αν θέλεις ενός μέτριου 720p και ενός μέτριου 1080p είναι διακριτή.

Επίσης πολύ σημαντικός παράγοντας είναι και η συνεχής ανανέωση των μοντέλων που καθιστούν 'άκυρη' την αγορά ενός προβολέα 720p διότι αν αργότερα θελήσει να προβεί σε αγορά ενός 1080p δεν θα μπορέσει να 'ξεφορτωθεί' τον παλιό.

Φιλικά Κ.Π.

Σκέφτομαι να τον τοποθετήσω στην οροφή του σαλονιού αν καταφέρω ένα ικανοποιητικό αισθητικό αποτέλεσμα (θα ήθελα και εδώ την γνώμη σας). Η απόσταση θέασης είναι στα 3,5 μέτρα. Θα προβάλω σε οθόνη προβολής (δεν έχω επιλέξει μοντέλο) ενώ η συσκότιση που μπορώ να επιτύχω είναι πολύ καλή. Θα βλέπω κυρίως ματρόσκες και ότι υλικό HD πέσει στα χέρια μου.Τα χρήματα που σκοπεύω να δαπανήσω είναι γύρω στα 1500 ευρώ για τον προβολέα. Και ο προβληματισμός μου είναι αν στα χρήματα αυτά υπάρχει διακριτή διαφορά σε αυτό που βλέπω με ένα 720P και ένα 1080P?

Ωραιο 8εμα και πολυ κλασσικο διλημμα.
Στην ιδια φαση ημουν κι'εγω, 90αρα για 3,5-4μ αποσταση 8εασης. Τελικα αποφασισα να τσιμπησω εναν 720p Epsonako μτχ για να εγκληματιστω κιολας στο α8λημα και απο Χριστουγεννα που 8α ειναι πιο ξεκα8αρο το πεδιο και 8α ξερω τι 8ελω προχωραμε και σε 1080. Αν κιολας μπορεσω να βρω sound through πανι ετσι ωστε να μη με περιοριζουν οι κωλονες των ηχειων, 8α τον παντρεψω και με μια 110-120" cinemascope.

Your choice-bye-

Φίλε Θάνο ο χώρος του, η απόσταση προβολής και όλα όσα παίζουν σημαντικό ρόλο στην προβολή δεν έχουν καμία σχέση με τη διαφορά της ανάλυσης 720p & 1080p. Η ίδια προσοχή πρέπει να δοθεί και για τις 2 περιπτώσεις.

Όλες οι εταιρείες έχουν αναβαθμίσει τα προηγούμενα μοντέλα τους (720p) σε full HD. Ακόμη και απλό υλικό να βλέπει η διαφορά ενός καλού 720p και ενός καλού 1080p, ή αν θέλεις ενός μέτριου 720p και ενός μέτριου 1080p είναι διακριτή.

Επίσης πολύ σημαντικός παράγοντας είναι και η συνεχής ανανέωση των μοντέλων που καθιστούν 'άκυρη' την αγορά ενός προβολέα 720p διότι αν αργότερα θελήσει να προβεί σε αγορά ενός 1080p δεν θα μπορέσει να 'ξεφορτωθεί' τον παλιό.

Φιλικά Κ.Π.

Δε νομίζω ότι διαφωνούμε. Απλώς επισημαίνω στο φίλο μας ότι η ανάλυση δεν είναι το μόνο δίλημμα που πρέπει να έχει. Το να του πούμε ότι συμφέρει ή όχι ένας 720p σε σχέση με έναν 1080p δεν απαντά και σε πολλά.
Ειδικά εφόσον στην αγορά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πάνω από 1-2 720p προβολείς. Αυτοί του κάνουν? Και να συμφέρει η αγορά ενός 720p αυτοί που υπάρχουν τον καλύπτουν για το χώρο του, για την απόσταση θέασης, για το σημείο τοποθέτησης κλπ.
Πάντως συφμωνώ. Θεωρώ λανθασμένη την αγορά ενός καινούριου 720p προβολέα αυτή τη στιγμή. Ή θα αγόραζα έναν μεταχειρισμένο 720p αν το θέμα ήταν οικονομικό ή για καινούριο θα πήγαινα σε 1080p...

Απάντηση: Re: Καλό 720p ή entry level 1080p?

Από τα 3,5μ σε 90"+ η διαφορά είναι σημαντική.

Με προβολέα 720p θα ξεχωρίζεις τα pixels. Με μηχάνημα 1080p δεν θα τα ξεχωρίζεις. Αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Νομίζω, υπερβάλλεις λίγο Δημήτρη.......

Κάθομαι στην απόσταση που λες, με 720 προβολέα, και pixel δεν φαίνεται όσο και να χτυπιέμαι. Τώρα, αν από αυτή την απόσταση κατορθώνεις να δεις 1,5χ1,κάτι χιλιοστά............respect χωρίς πλάκα!!!!!:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Φίλε stonec, αν βρισκόμουν στη θέση σου νομίζω θα επέλεγα έναν ικανό 1080p προβολέα ακόμη κι αν αναγκαζόμουν να ανεβάσω το budget μου κατά 400 ευρώ.
Έτσι:
1) Σε περίπτωση που δεν είσαι άνθρωπος ο οποίος κυνηγά μονίμως τις εξελίξεις της τεχνολογίας κι άρα δε σκοπεύεις να πουλήσεις το μεταχειρισμένο μηχάνημά σου σε ένα χρόνο ή λιγότερο, τότε με έναν ικανό 1080p θα είσαι σε θέση να απολαμβάνεις τις ταινίες HD (οι οποίες λογικά θα αντικαταστήσουν τις SD πλήρως στο εγγύς μέλλον) όπως πρέπει, ενώ με έναν 720p θα υποβαθμίζεται η εικόνα αδίκως.
2) Σε περίπτωση που η αγορά του πρώτου σου προβολέα πρόκειται να σε εισάγει σε έναν ατέρμονο κύκλο αντικαταστήσεων του εκάστοτε μηχανήματός σου με καλύτερο (όπως στους περισσότερους από εμάς), τότε είναι καλύτερα να έχεις έπειτα από 12 μήνες στα χέρια σου έναν 1080p διότι θα τον "διώξεις" πιο εύκολα από έναν 720p.
Μόνο σε περίπτωση που κρίνεις ότι υπάρχει πιθανότητα να μη σε ενθουσιάσει το "σπορ" και θες να ξεκινήσεις συντηρητικά, "βλέποντας και κάνοντας" δηλαδή, είναι λογικό κατά τη γνώμη μου, να αγοράσεις ένα 720p ώστε ακόμα κι αν σου μείνει στα χέρια ως "άχρηστος" θα έχεις "πετάξει" λίγα χρήματα.

Ελπίζω να βοήθησα.-bye-

Re: Απάντηση: Re: Καλό 720p ή entry level 1080p?

Νομίζω, υπερβάλλεις λίγο Δημήτρη.......

Κάθομαι στην απόσταση που λες, με 720 προβολέα, και pixel δεν φαίνεται όσο και να χτυπιέμαι. Τώρα, αν από αυτή την απόσταση κατορθώνεις να δεις 1,5χ1,κάτι χιλιοστά............respect χωρίς πλάκα!!!!!:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Κι όμως Γιάννη. Ούτε εγώ το περίμενα, αλλά το συνειδητοποίησα όταν πήγα στα 1080p. Στις 90" στα 4 μέτρα παρά κάτι έβλεπα pixels!

Τώρα πια δεν βλέπω.. και η αίσθηση είναι πια αναλογικότατη.. Για εμένα, πολύ μεγάλη υπόθεση.

Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας. Επειδή όσο διαβάζω για τους προβολείς τόσο πορώνομαι μάλλον ανήκω στην κατηγορία αυτών που εξελίσονται σε "projector addicted". Συνεπώς με βλέπω γύρω στα Χριστούγεννα για 1080P...-bye--bye-