Καλο και οικονομικο δικαναλο sacd player?

Αν είναι να φτάσεις σε σημείο να σκέφτεσαι τα Universal, σκέψου και το Oppo DV-981 ... Πολύ τίμιο για τα λεφτά του, ηχητικά πολύ πολύ κοντα στο Marantz 9600 και το Denon A-1AXV και περνάει και DSD απο την HDMI ΑΝ ποτέ αποφασίσεις να δοκιμάσεις την τύχη σου και με πολυκάναλους προενισχυτές ;)

Απάντηση: Re: Καλο και οικονομικο δικαναλο sacd player?

Αν είναι να φτάσεις σε σημείο να σκέφτεσαι τα Universal, σκέψου και το Oppo DV-981 ... Πολύ τίμιο για τα λεφτά του, ηχητικά πολύ πολύ κοντα στο Marantz 9600 και το Denon A-1AXV και περνάει και DSD απο την HDMI ΑΝ ποτέ αποφασίσεις να δοκιμάσεις την τύχη σου και με πολυκάναλους προενισχυτές ;)

To Oppo το αποκλείω λόγω του ότι δεν κάνει direct το σήμα του DSD αλλά το μετατρέπει σε PCM στην έξοδο. Τί εννοείς με την φράση "αν είναι να φτάσεις σε σημείο"; Περιέγραψα τις ανάγκες μου και βλέπω ότι μόνο τα universal μπορούν να με καλύψουν, εφ'όσων δεν υπάρχουν "καθαρόαιμα" που να παίζουν κ multichannel. Τουλάχιστον σ'αυτά τα λεφτά. Θα ήθελα πολύ να διαθέσω 10000 ευρώ για ένα hi end player ως υπερβολικά μουσικόφιλος αλλά καταλαβαίνεις ότι δεν με παίρνει. Οπότε πρέπει να συμβιβαστώ.... Επίσης το Denon που μου έστειλες δεν μπορώ να το βρώ πουθενά. Και όσο για το HDMI προσπαθώ να μην το σκέφτομαι καν.. Κατ'εμέ για HD βιντεο κ πολύ του είναι.. Λοιπόν να το προτιμήσω το s1800;;

Re: Απάντηση: Re: Καλο και οικονομικο δικαναλο sacd player?

To Oppo το αποκλείω λόγω του ότι δεν κάνει direct το σήμα του DSD αλλά το μετατρέπει σε PCM στην έξοδο. Τί εννοείς με την φράση "αν είναι να φτάσεις σε σημείο"; Περιέγραψα τις ανάγκες μου και βλέπω ότι μόνο τα universal μπορούν να με καλύψουν, εφ'όσων δεν υπάρχουν "καθαρόαιμα" που να παίζουν κ multichannel. Τουλάχιστον σ'αυτά τα λεφτά. Θα ήθελα πολύ να διαθέσω 10000 ευρώ για ένα hi end player ως υπερβολικά μουσικόφιλος αλλά καταλαβαίνεις ότι δεν με παίρνει. Οπότε πρέπει να συμβιβαστώ.... Επίσης το Denon που μου έστειλες δεν μπορώ να το βρώ πουθενά. Και όσο για το HDMI προσπαθώ να μην το σκέφτομαι καν.. Κατ'εμέ για HD βιντεο κ πολύ του είναι.. Λοιπόν να το προτιμήσω το s1800;;

Λάθος μοντέλο έλεγα ... DV-980H .. Αυτό είναι που περνάει DSD κατ' ευθείαν στο HDMI ... Και έχει 7.1 αναλογικές εξόδους ...

Mea culpa

Φίλιππος

Δεν ξέρω αν μπορεί ο φίλος να βρει πια το 980 ,αν το θέλει βέβαια, εδώ και το 981, τουλάχιστον στην ελληνική αντιπροσωπεία, έχει σχεδόν εξαντληθεί. Αν θυμάμαι καλά έχουν ένα τελευταίο στα 200 ευρώ.

Last edited:
Πάνο, η τέλεια λύση θα ήταν (μιας και βλέπει ο φίλος μας ΚΑΙ μεταχειρισμένα - Marantz DV-9600) να πετύχαινε πουθενα έιτε το Arcam DV137 είτε το μεγάλο του αδελφό το DV139 ... Ηχητικά, το Marantz το άφηναν πολύ πίσω (τα είχα ακούσει και τα δύο όταν ήμουν στην Αγγλία σε αντιπαράθεση A-B με το SACD των Pink Floyd - DSOTM)...

Αλλά αναγνωρίζω οτι αυτό είναι κομματάκι δύσκολο :(

Δεν πας κατ' ευθείαν το Oppo BD-83 να τελειώνεις; Θα έχεις και το BluRay σου...

Το Arcam έχει πολύ καλό ήχο, αλλά είχα διαβάσει ότι είχε και πολλά προβλήματα με το firmware. Έλεγξε να είναι από τα τελευταία κομμάτια, ή να έχει αναβαθμιστεί. Γενικά τα universal έχουν πονεμένες ιστορίες. Να θυμήσω το ελλατωματικό τράνσπορτ της Philips που αχρήστευσε -μεταξύ άλλων- τα Krell και Musical Fidelity και έκανε τις εταιρίες να ψάχνονται για λύση όταν η Philips απλά το κατήργησε χωρίς να το αντικαταστήσει; Οι mainstream λύσεις (τύπου Pioneer) έχουν αποδειχτεί πιο αξιόπιστες, αλλά βέβαια δεν είναι και οι καλύτερες ηχητικά.

Πέρα από το Yamaha 1800 και το Marantz 9600 δες και τo Denon 3930.

Πέρα από το Yamaha 1800 και το Marantz 9600 δες και τo Denon 3930.

1400 ευρώ δεν είμαι διατεθιμένος να δώσω αυτήν την στιγμή.. Το budget μου είναι 300-450 ευρώ. To DV9600 κάνει την υπέρβαση και θα το έπαιρνα αν ήταν πολύ διαφορετικό σε ήχο απο το s1800.. Αλλά επειδή έχω διαβάσει ότι οι διαφορές τους σε ήχο δεν είναι σπουδαίες... και επειδή είναι κ παλιό το ψιλοαπορρίπτω... Υπάρχει κανένα καθαρόαιμο hi-fi sacd που να παίζει κ multichannel sacd;; Έστω μέσω optical/coaxial αν όχι αναλογικές; Δικάναλο ακούω μόνο με ιντερκονέκτ.

(Συγγνώμη για το διπλό ποστ απλά δεν ξέρω να κάνω 2 quote σε ένα μήνυμα απο διαφορετικά πόστς)

Δεν πας κατ' ευθείαν το Oppo BD-83 να τελειώνεις; Θα έχεις και το BluRay σου...

Όσαν αφορά τα Oppo γενικώς..... είναι πολύ φτηνά κ κάτι μου βρωμάει... Και blu ray και universal player με sacd, 5,1 αναλογικές και δικτυακό κιόλας...;; Μόνο με 370 ευρώ; Αν ήταν να κινηθώ σε αυτήν την κατηγορία θα επέλεγα το Pioneer D6 που είναι και καθαρό sacd με 380 ευρώ.. Το blu ray δεν με ενδιαφέρει σε player. Έχω htpc. Εγώ θέλω την μουσικούλα μου (κλασσική κυρίως) το βράδυ με απόλυτη ησυχία (βλέπε ανεμιστήρες pc) από ένα τίμιο για τα λεφτά του sacd.. Τώρα αν θα είναι universal ή θα παίζει και dvd ή κ κάτι άλλο δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Θέλω όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα στον ήχο.. Τα ηχεία μου είναι τα Quad 12L2. Οδηγούνται τώρα από έναν ΑV Υαmaha αλλά θα αντικατασταθεί κάποια στιγμή από κάποια hifi λύση προς Musical Fidelity για τα μπροστινά και με αυτήν την πατέντα της για home cinema που βγάζει για ξεχωριστό av ενισχυτή για τα υπόλοιπα ηχεία όταν θες να παίξεις πολυκάναλο σήμα.. Καλώδια χρησιμοποιώ VDH The Bridge για τα ηχεία και VDH MKIII Hybrid για τα ιντερκονετς και το sub.

Πολυκάναλο ψηφιακό SACD είναι εφικτό μόνο μέσω Firewire ή HDMI.
Πόσο βρήκες το Yamaha S-1800;

Όσο για το Oppo, ακόμα και το νέο και φθηνότερο (BD-80) παίζει SACD. Και μην σε ξενίζει. Στην ίδια πλατφόρμα με τα LG στηρίζεται κι αυτά έχουν κάτω από 200 ευρώ.

Πολυκάναλο ψηφιακό SACD είναι εφικτό μόνο μέσω Firewire ή HDMI.
Πόσο βρήκες το Yamaha S-1800;

Όσο για το Oppo, ακόμα και το νέο και φθηνότερο (BD-80) παίζει SACD. Και μην σε ξενίζει. Στην ίδια πλατφόρμα με τα LG στηρίζεται κι αυτά έχουν κάτω από 200 ευρώ.

Μέσω SPDIF δεν γίνεται μεταφορά ψηφιακού σήματος 5.1 από SACD; Αυτό λέω και εγώ. Θέλω να απομακρυνθώ από αυτήν την κατηγορία που είναι λίγο απ'όλα. Με ξενίζει αρκετά.. Είμαι σε δίλημμα.. Να πάρω ένα δικάναλο hifi SACD player και να ξεχάσω το 5.1 από τα sacd ή να πάρω ένα universal player όπως το s1800 και όποτε θέλω να ακούω και multichannel dvd-a και sacd;

OXI το S/PDIF δεν δίνει ΤΙΠΟΤΑ όταν παίζεις SACD, αν εξαιρέσουμε ελάχιστα player (πχ Sony, Onkyo) που δίνει PCM στα 48kHz.
Εγώ έχω πάει σε πολυκάναλο, αλλά τα έσκασα για Esoteric DV-60.

Οπότε το πολυκάναλο sacd θα το ακούσω μόνο όταν αναβαθμίσω τον av μου. Το yamaha s1800 τελικά δεν περνάει το dsd 5.1 μέσω hdmi.. Τις αναλογικές συνδέσεις του ενσισχυτή τις χρησιμοποιώ ήδη από το htpc οπότε απορίπτεται.. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ πλέον είναι το Oppo BDP-83 Special Edition. Τί λέτε αξίζουν τα επιπλέον χρήματα γι αυτά που δίνει? Ή να κοιτάξω για την απλή έκδοση; Μήπως να μην ασχοληθώ καν με την Oppo;

To Special Edition έχει άλλο DAC κι αναλογικό στάδιο. Αν είναι να το χρησιμοποιήσεις ψηφιακά, πάρε το απλό.

OXI το S/PDIF δεν δίνει ΤΙΠΟΤΑ όταν παίζεις SACD, αν εξαιρέσουμε ελάχιστα player (πχ Sony, Onkyo) που δίνει PCM στα 48kHz.
Εγώ έχω πάει σε πολυκάναλο, αλλά τα έσκασα για Esoteric DV-60.

Νεπέριε, εσύ τα έσκασες πολύ χοντρά, συγκριτικά με αυτά τα players που συζητούμε εδώ (μεταξύ μας, καλά έκανες και ζηλεύω λέμε !)

Χωρίς να ισχύει οτι "το φτηνό το κρέας το τρώνε οι σκύλοι", σε πολύ μεγάλο βαθμό, ισχύει το "ότι πληρώσεις παίρνεις". Το DV-60 (όπως και το DV-50S προγενέστερα) είναι σίγουρα τιμιότατα στο λόγο απόδοση / τιμή.

Re: Απάντηση: Καλο και οικονομικο δικαναλο sacd player?

Οπότε το πολυκάναλο sacd θα το ακούσω μόνο όταν αναβαθμίσω τον av μου. Το yamaha s1800 τελικά δεν περνάει το dsd 5.1 μέσω hdmi.. Τις αναλογικές συνδέσεις του ενσισχυτή τις χρησιμοποιώ ήδη από το htpc οπότε απορίπτεται.. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ πλέον είναι το Oppo BDP-83 Special Edition. Τί λέτε αξίζουν τα επιπλέον χρήματα γι αυτά που δίνει? Ή να κοιτάξω για την απλή έκδοση; Μήπως να μην ασχοληθώ καν με την Oppo;

Χμμμ... Αν πάρουμε το BDP-83 σαν δείγμα απο την Oppo, σκέψου οτι στην πραγματικότητα αγοράζεις ένα Lexicon σε άλλο κουτί με το 1/10 των χρημάτων.
(Αν αυτό είναι απάτη απο πλευράς lexicon ή όχι, αυτό είναι άλλο θέμα, που αναλύεται σε άλλο νημα).

Το SE έχει τις βελτιώσεις στο αναλογικό τμήμα, το ψηφιακό έμεινε ίδιο. Οπότε, είναι μια αγορά που έχει και ορίζοντα και θα ακολουθήσει τις αναβαθμίσεις στα ενισχυτικά σου όταν αποφασίσεις να τις κάνεις ...

Το DV-60 είναι σίγουρα τιμιότατο στο λόγο απόδοση / τιμή.
To DV-60 είναι εξαιρετικό αλλά όχι κορυφαίο. Δηλαδή, με λιγότερα χρήματα βρίσκεις εφάμιλλα CD, SACD, DVD, αλλά αν θέλεις και καλό red book και καλό dvd και πολυκάναλο sacd δεν είχες και πολλές επιλογές. Γι' αυτό και το Oppo BD-83 είναι τόσο σημαντικό: γεφυρώνει τα χάσμα ανάμεσα στα φτηνά universal και συσκευές τύπου DV-60.

Το player θα συνδεθεί αναλογικά με interconnect και η ακρόαση θα είναι ως επι το πλήστον δικάναλη. Αλλά θα ήθελα πού και πού να ακούω και το ρημάδι το multichannel στα SACD και τα DVD-A μέσω hdmi και ο λόγος είναι οτι τις αναλογικές multichannel εισόδους του ενισχυτή τις χρησιμοποιώ ήδη για το HTPC. Βέβαια εννοείται αν αλλάξω ενισχυτή και έχει hdmi, θα συνδέσω το pc με αυτό και τις αναλογικές με το player. Απλά έχω κολλήσει στο player.. Δεν ξέρω ποιο να διαλέξω...

Γιατί δεν συνδέεις το HTPC ψηφιακά και να αφήσεις το SACD αναλογικά;

Γιατί δεν συνδέεις το HTPC ψηφιακά και να αφήσεις το SACD αναλογικά;

Γιατί μόνο έτσι παίζει dts hd master audio και dolby trueHD. Δεν παιρνούν τα καινούρια φορμά μέσω spdif. Μόνο αναλογικά ή hdmi. Γι αυτό.. -bye-

Εγώ έχω μόνον 1 BluRay και 100 SACD οπότε θα θυσίαζα το BluRay για το SACD. Αυτό προφανώς δεν ισχύει για σένα.