Καλο και οικονομικο δικαναλο sacd player?

Κάποια SACD μετατρέπουν το DSD σε PCM πριν το DAC. Συνήθως αυτό ισχύει για τα universal player, ώστε να έχουν τις ίδιες δυνατότητες επεξεργασίας σε DVD και SACD. Σε κάποια υπάρχει δυνατότητα επιλογής, όπως π.χ. στο Onkyo.

Βλέποντας το DAC του ΟΝΚΥΟ...

Advanced Ultra High Performance Multi-bit Sigma-Delta Architecture
126dB SNR (‛A’-weighted mono @ 48kHz)
123dB SNR (‛A’-weighted stereo @ 48kHz)
121dB SNR (non-weighted stereo @ 48kHz)
-100dB THD @ 48kHz

http://www.wolfsonmicro.com/products/WM8742

Και όντως κάνει και τα δύο.

DSD bit-stream support for SACD applications
Support for normal or phase modulated bit-streams
Direct or PCM converted DSD paths (DSD Plus)
DSD mute.

Θα κοιταξω να παω να δω τιμες σε αυτα που μου προτεινατε.
Αν το denon παντως ειναι οντως τονισμενο στις υψηλες,δε μου αρεσει αυτος ο χαρακτηρας.

Και τα marantz βλεπω γενικως οτι κινουνται.

Και το Onkyo δειχνει καλη περιπτωση και αυτο.

Αναμεσα σε marantz-onkyo,καποιες διαφορες σε γενικες γραμμες στον ηχητικο χαρακτηρα?

επίσης, είδα ότι το είχε τεστάρει ο τελευταίος ΗΧΟΣ... παρότι δεν δίνω γενικώς σημασία σε ανάλογα τεστ, διάβασε κανείς την ετυμηγορία ;

εστω και αργα θα προτεινω και μια αλλη εκπληκτικη συσκευη που προεκυψε τις τελευταιες μερες. Harman Kardon HD990 ο αντικαταστατης του θρυλικου 970. Features: 1 dac ανα καναλι Analog devices 24/384KHz, balanced εξοδοι, εισοδος digital audio in, για αναβαθμιση εξωτερικης πηγης κ.α. που θα δειτε στο site της εταιριας. 400Ε περιπου!

l_01107219.jpg

HD990_dos_TG.jpg

Πολύ ενδιαφέρον
σαν να αγοράζεις και dac μαζί
παίρνει και coaxial εισοδο λέει το manual

...που πωλείται όμως το onkyo και σε τι περίπου τιμές, ... έχει κανείς υπ' όψη του ;

Ρωτησα χθες στην εκθεση και μου ειπαν οτι κανει 450 ευρω.Πιστευω οτι σε πολλα σημεια θα μπορεις να το βρεις,η onkyo ειναι μια σχετικα γνωστη εταιρια και υπαρχουν προιοντα της σε πολλα μαγαζια.

Τωρα να σου πω την αληθεια για τα τεστ του ηχου κτλ,δε πολυδιαβαζω τωρα τελευταια περιοδικα.Το καλητερο θα ηταν να το δοκιμασω στο συστημα μου.Για μενα ευτυχως δε θα ειναι και τοσο δυσκολο,γιατι προς το παρων θα το κοτσαρω σε ενα ενισχυτη ακουστικων.Ετσι,θα παρω μια μερα τα ακουστικα και τον ενισχυτη ακουστικων και θα παω να δω τι παιζει.:D

Απάντηση: Re: Καλο και οικονομικο δικαναλο sacd player?

...που πωλείται όμως το onkyo και σε τι περίπου τιμές, ... έχει κανείς υπ' όψη του ;

Σχεδόν παντού και στα μεγάλα μαζί με τα ψυγεία:music-smiley-005:
470 λιανική.

Αν θές τέτοιο μηχάνημα πάρε το Yamaha 1000 ή ακόμα καλύτερα το 2000.Αν σ' ενδιαφέρει τι...αστεράκια είδαν:smash:,όταν τα τέσταραν,δίνουν 3,3 σε Sacd απόδοση στο ONKYO κι αντίστοιχα 4,2 στο YAMAHA 1000(1100 λιανική).Στη μέση το Pioneer PD-D9-J(κυκλοφορεί τώρα σε ΜΚ 2 έκδοση) με 4.0(799 λιανική).

Η βαθμολογία του Ήχου για το Onkyo έχει σίγουρα τυπογραφικό λάθος γιατί έχει υψηλότερη βαθμολογία στο CD απ' ότι στο SACD. Μπας και είναι ανάποδα; 3,3 στο CD και 3,5 στο SACD;

Η βαθμολογία του Ήχου για το Onkyo έχει σίγουρα τυπογραφικό λάθος γιατί έχει υψηλότερη βαθμολογία στο CD απ' ότι στο SACD. Μπας και είναι ανάποδα; 3,3 στο CD και 3,5 στο SACD;

Το ξαναδιάβασα το βράδυ. Στο κείμενο μέσα γράφει ότι έχει υψηλότερη βαθμολογία το SACD από το CD. Άρα όντως είναι ανάποδα.

μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει και μια καλή κάρτα ήχου γι αυτή τη δουλειά.
Αλλά πάει σε υποχρεωτική χρήση pc...

Re: Απάντηση: Καλο και οικονομικο δικαναλο sacd player?

με κάρτα ήχου εξωτερική πρέπει να γίνεται...

Πώς θα διαβάσει το PC το sacd?

σόρρυ μάλλον πάμε σε HD downloads και παίξιμο τους
αυτή την οδό αρχισα να ψάχνω κι εγω, αλλά ισως σε πιο οικονομικη...