Καλό Πάσχα!!!

...
Είμαι η άνοιξη, το ιερό έδαφος,
ο ατελείωτος σπόρος του μυστηρίου,
το αγκάθι, το πέπλο, το πρόσωπο της χάριτος,
ξεδιάντροπη εικόνα, ο κλέφτης του ύπνου,
ο πρέσβης των ονείρων, ο πρίγκιπας της ειρήνης.
Είμαι το ξίφος, το τραύμα, ο λεκές.
Περιφρονημένο, μεταμορφωμένο παιδί του Κάιν.
Σπαράσσω, Τελειώνω, Επιστρέφω.
...

http://www.youtube.com/watch?v=WH8KCo8IG5A

Να είστε καλά όλοι, παιδιά ! Καλά να περάσετε ... Ανάσταση δεν θα υπάρξει... ουδέποτε υπήρξε ... για κανέναν ... δια τούτο και διαχρονικά η βασική επίκληση είναι τελικά κάποιος να μας σπλαχνισθεί ...

https://www.youtube.com/watch?v=YszmEsvI6h8

δεν ξερω αν ουδεποτε υπηρξε ανασταση δεν ημουν εκει πριν απο 1981 χρονια...
οποτε περιοριζομαι σε ευχη για εσωτερικη ανασταση :ernaehrung004:

δεν ξερω αν ουδεποτε υπηρξε ανασταση δεν ημουν εκει πριν απο 1981 χρονια...
οποτε περιοριζομαι σε ευχη για εσωτερικη ανασταση :ernaehrung004:

Δεν είχε θρησκευτική υπόσταση το σχόλιο μου, αναφέρομαι στα καθ' ημάς ...στην ματαιότητα του οικοδομήματος ελπίδας των ανθρώπων, είτε μέσω της επίπλαστης θρησκευτικής πίστης, είτε μέσω του ερχομού κάθε λογής μεσσιών ...
Ποντάρουμε το είναι μας σε προσδοκίες ανάστασης παντός είδους και η ζωή φεύγει ... μέσα από τα χέρια μας ... και τότε θυμόμαστε είτε την αυτολύπηση, είτε την προσφυγή στην λύπη των άλλων ... κάποιος οπωσδήποτε να μας λυπηθεί ...

Συγνώμη για το οφ τόπικ, καλύτερα να διαγραφούν τα μνμντ μου ...

Καλό Πάσχα !

Σπύρο, δεν τίθεται θέμα διαγραφής των μηνυμάτων σου. Εγώ, προσωπικώς σε καταλαβαίνω απόλυτα, όπως βεβαίως αντιλαμβάνομαι και την οπτική του Νίκου.

Η προσωπική "ανάσταση" όταν επιτυγχάνεται είναι καθαρτική και λυτρωτική. Δυστυχώς δεν έρχεται εύκολα και πιθανότατα να μην μας συμβεί και ποτέ, γιατί πέρα από τις εσωτερικές διεργασίες πρέπει να πληρούνται και κάποιες "εξωτερικές" προϋποθέσεις. Πως μπορείς να αναστηθείς όταν δίπλα σου στενάζει ο συνάνθρωπός σου; Εδώ έρχονται και οι κάθε λογής σωσίες, όπως σωστά αναφέρεις, που τροφοδοτούν τη συλλογική αυταπάτη και αποπροσανατολίζουν.

Μάλλον έχουμε κουραστεί, αλλά πάλι χωρίς την ελπίδα δεν ζούμε. Η ευχή για ανάσταση, με την έννοια της επανεκκίνησης, της αποφυγής της διελκυστίνδας που μας θέτει η ζωή μας και της οικοδόμησης πραγματικών διαπροσωπικών σχέσεων, έχει πιστεύω νόημα.

Να´στε όλοι καλά και Καλή Ανάσταση...

easter-eggs-source_1bs.gif

Καταρχήν Καλή Ανάσταση και Καλο Πάσχα.
Σπύρο συμφωνώ μαζί σου αλλά βιώνουμε όμως μικρότερες λυτρώσεις που τωρα πλέον νοιώθω ότι ειναι και αυτό που κάνει την ζωή μας να εχει νόημα το αυριο και να αναπολείς το παρελθόν. Τελικά μου αρεσει περισσοτερο πολλές μικροαναστάσεις παρα μια Ανάσταση.......
Βέβαια ιφείλω να πώ και κρίμα στους ατυχους οβελίες που θα θυσιασθούν και αυτή την μέρα.

...
Flowers bloom and there is day and wind and trees and tides
Yet across the sea men know not why they have died..
Still love remains, in some strong heart, keep your mind open

War is fought with men like chess no consequence of lives
And the only sound that's heard is that of weeping wives
Still love remains, in some strong heart, keep your mind open
...