ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΙΡΑΧΤΑΡΗΣ
Supreme Member
- 14 December 2006
- 4,265
Δεν είχε θρησκευτική υπόσταση το σχόλιο μου, αναφέρομαι στα καθ' ημάς ...στην ματαιότητα του οικοδομήματος ελπίδας των ανθρώπων, είτε μέσω της επίπλαστης θρησκευτικής πίστης, είτε μέσω του ερχομού κάθε λογής μεσσιών ...
Ποντάρουμε το είναι μας σε προσδοκίες ανάστασης παντός είδους και η ζωή φεύγει ... μέσα από τα χέρια μας ... και τότε θυμόμαστε είτε την αυτολύπηση, είτε την προσφυγή στην λύπη των άλλων ... κάποιος οπωσδήποτε να μας λυπηθεί ...
Συγνώμη για το οφ τόπικ, καλύτερα να διαγραφούν τα μνμντ μου ...
Καλό Πάσχα !
Θα μπορούσα να πω ένα Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά σε όλους, και να τελείωνε εκεί αλλά με ενέπνευσε η δήλωση σου, Σπύρο
Η κόλαση υπάρχει, και δυστυχώς υπάρχει σε αυτήν την ζωή! Και είμαι πλέον σίγουρος πως την χειρότερη μορφή της την βιώνουμε όλοι εσωτερικά και σχετίζεται με τον άκρατο εγωισμό μας! Αυτόν ακριβώς τον εγωισμό που δεν μας αφήνει να λυπηθούμε! Κυρίως να λυπηθούμε για τον συνάνθρωπο πρωτίστως! Και μετά να λυπηθούμε για μας! Συμπεριφερόμαστε όλοι σαν καλοπληρωμένα άλογα κούρσας. Ξεχνάμε πως η σφαίρα καραδοκεί και για εμάς μόλις γεράσουμε!
Τίποτα σε αυτόν τον κόσμο δεν είναι πιο μάταιο αλλά και πιο σκοτεινό από την υπέρμετρη αγάπη και προστασία του εαυτού μας. Η λύπη δεν είναι ένα στραπατσάρισμα της υπέροχης εικόνας μας αλλά ένας δρόμος εσωτερικής και εξωτερικής ομορφιάς! Δεν γεννηθήκαμε ούτε για να περνάμε ζάχαρη ούτε για να πραγματοποιούμε με επιτυχία κάθε αρρωστημένη η μη φαντασίωση μας Κυρίως δεν γεννηθήκαμε ως καταναλωτές κατασκευασμένων αχρήστων αναγκών!
Η μόνη επένδυση που δεν έκανε ποτέ το ανθρώπινο είδος για αυτό και είμαστε ένας πλανήτης που απαρτίζεται από δισεκατομμύρια διογκωμένους εγωισμούς , είναι αυτή στον συνάνθρωπο!
Αυτήν την κόλαση πληρώνουμε όλοι τώρα,
Και η κόλαση, τελικά δεν είναι το γεγονός αλλά η τοποθέτηση μας σε αυτό!
Κατάλαβα πόση δυστυχία υπάρχει γύρω μου αλλά κυρίως μέσα μου, όχι όταν είδα μια Αθήνα γεμάτη άστεγους αλλά όταν διαπίστωσα πως δεν χαρίζω το βλέμμα μου σε κανέναν ταλαίπωρο την ίδια στιγμή που περνώντας από κάποια βιτρίνα κοιτάζω φευγαλέα τον εαυτό μου μέσα για να δώ αν και σήμερα το μαλλί μου πέτυχε…
Χρόνια πολλά σε όλους