Καλοχώρι... μετά την πίτα

send

AVClub Fanatic
19 June 2006
30,948
Θεσσαλονίκη
Μετά την πίτα και απογοητευμένοι που για ακόμη μία φορά δεν μας έπεσε το φλουρί (προσωπικώς πρέπει να έχει από το 1990 να μου πέσει... ), μας τράβηξε ο Βλάσης, εμένα τον Πανούση και τον Μελίδη, για βόλτα (ας την πούμε "φωτογραφική") στο Καλοχώρι, όπου ντρέπομαι να το ομολογήσω δεν αξιώθηκα τόσα χρόνια να πάω.

Δυστυχώς ο καιρός δεν ευνοούσε, ιδίως λόγω μη καθαρότητας της ατμόσφαιρας, η Θεσσαλονίκη πιο πίσω με δυσκολία διακρινόταν.

Όμως λίγο πριν φύγουμε μας αποζημίωσε ένα εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα, από τα πολύ όμορφα που έτυχε να δω, δυστυχώς κράτησε λίγο....

attachment.php

attachment.php

...γιατί αντί να κοιτάω το ηλιοβασίλεμα, φωτογράφιζα από την αντίθετη πλευρα

attachment.php

Attachments

• kalohori01.jpg
    kalohori01.jpg
    98 KB · Views: 213
  • kalohori02.jpg
    kalohori02.jpg
    142.7 KB · Views: 228
  • kalohori03.jpg
    kalohori03.jpg
    154.8 KB · Views: 213
Και αφού υπήρχε πολύ θολούρα και όλα έβγαιναν μουντά και αδιάφορα, είχαμε το ηθικό άλλοθι να πέσει φωτοσοπ για πείραγμα λεβελς και χρωμάτων σύννεφο.

attachment.php

attachment.php

Attachments

• kalohori04.jpg
    kalohori04.jpg
    153.9 KB · Views: 255
  • kalohori05.jpg
    kalohori05.jpg
    155.3 KB · Views: 252
Πολυ ομορφα αλλα και πολυ θλιψη....

είπαμε, 17 χρόνια δεν μας πέφτει το φλουρί.
Γενικώς η περιοχή μπορείς να την δεις είτε σαν σκουπιδότοπο στις παρυφές ενός υδροβιότοπου και της μεγαλούπολης, είτε σαν τοπίο τύπου ταινίας Αγγελόπουλου.

παρα πολυ ωραιες! Δωσε μας καμια πληροφορια με τι τις τραβηξες.

δεν είπαμε? Με πολλή θολούρα! :flipout:

Όλες με την 350D, συνήθως αντιστάθμιση έκθεσης από -2/3 μέχρι -1 1/3 EV (στον τομέα αυτό... χωλαίνει η μηχανή και δεν θα αργήσει να αντικατασταθεί όπως την κόβω), οι δύο πρώτες με τον Pentax SMC Takumar 135/2.5 (βιδωτός), η τρίτη με τον Kiron 24/2.8 (μοντούρα Nikkon), οι δύο τελευταίες με τον ρωσικό Mir 20/3.5 (ομοίως βιδωτός). Όλες οι συγκεκριμένες έτυχε να είναι με τρίποδο και κλειστά διαφράγματα, αν και στην 4η και 5η δεν ήταν και τόσο απαραίτητο. Μόνο στην 3η χρειαζόταν πραγματικά, είναι με f/16 για να βγουν νετ οι πέτρες αλλά και η εξέδρα.

Η περιοχή αξίζει, απλώς η ημέρα ήταν εντελώς ακατάλληλη για φωτογράφιση... θα πρέπει να κανονίσουμε κανονική εξόρμηση, να έχουμε τον χρόνο μας. Μία ώρα πριν τη δύση μέχρι μισή ώρα μετά (εάν κάτσει καθαρά η πόλη απέναντι) μπορεί να βγάλει κανείς αρκετά θέματα. Την επόμενη φορά θα πάρω όμως έναν φακό ζουμ, το ηλιοβασίλεμα δεν είναι να αλλάζεις φακούς, 2-3 λεπτά κρατάει μόνο.

Last edited:
εγω αποτις παραπανω φωτογραφιες βλεπω οτι αμα σταματησεις καποτε την δικηγορια ευλολα μπορεις να γινεις ενας πολυ καλος

......ψαρας

Re: Απάντηση: Καλοχώρι... μετά την πίτα

καλά εσύ κάνεις λάθος επάγγελμα...

μπα, θέλω να πιστεύω πως τα δικόγραφά μου είναι καλύτερα από τις φωτογραφίες μου.

Εμ κι εσύ δεν ήρθες μαζί μας να γουστάρεις!

Σοβαρά τώρα, να το οργανώσουμε να πάμε μια βόλτα, αλλά σε πιο χαλαρούς ρυθμούς, θέλει λίγο την ώρα του το πράμα. Χθες ο καιρός ήταν εντελώς μάπα, μόνο το ηλιοβασίλεμα άξιζε και δεν το καλοπρόλαβα. Ο Βλάσης πρέπει να έχει ωραιότερα πλάνα από τον ήλιο.

εάν παίξεις με το μπλε, το κίτρινο και το πορτοκαλί σε luminance, hue και λίγο τσίμπημα στον κορεσμό, και με αύξηση (προσεκτική) των highlights, άτι γίνεται στις περισσότερες, αλλά όχι θαύματα. Είπαμε, να πάμε με καλύτερο καιρό.

3η&4η Οι καλύτερες φωτο που έχω δει στο Avclub :SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Ποιο ηλιοβασίλεμα .... η απέναντι πλευρά όλα τα λεφτα. Εχεις και άλλες ??.

Αν ήμουνα και εγώ αμφιβάλλω αν θα εβγαζα έστω και ένα ηλιοβασίλεμα.

Τελικά το πρώτο πλάνο ΔΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ στη σύνθεση. Το εντόπισες (αν θυμάμαι καλά) και στον Σκωτσέζο με τα Velvia και στον Συμπατριώτη. Και να και η εφαρμογή δια χειρός Sent. Αριστα.
Εμένα τουλάχιστον μου άνοιξες τα μάτια. :speechless-smiley-0

Φωτο σε 5 ώρες... τώρα δεν έχω πρόσβαση σε PS . Λοιπόν πήγα το πρωί και ρώτησα τον καθηγητή μου για την εξόρμηση που σχεδιάζουμε για το Μάρτιο στο δέλτα του Αξιού. Ο ίδιος είναι δεινός φωτογράφος, κυρίως πουλιών, και έχει επισκεφθεί την περιοχή τουλάχιστον 30 φορές.

Λοιπόν πηγαίνουμε από το χωματόδρομο δίπλα στο ΕΘΥΑΓΕ για 4-5 χλμ. και φθάνουμε. Έχει απίστευτα ωραία τοπία, καλύβες ψαράδων, πελάδες και φωλιές πουλιών. Η περιοχή είναι προσβάσιμη και με φουσκωτό, αλλά όταν φθάσουμε εκεί θέλει κουπιά. Κατά τη δήλωσή του έχει το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα στην Ευρώπη (αμφιβάλλω). Για πουλιά θέλει να πάει κανείς πρωί (6.00 να είναι εκεί) και για τοπίο να έχει φθάσει το χειμώνα από τις 16.00 και για άνοιξη καλοκαίρι από 17.00 έτσι ώστε να πιάσει καλή θέση.

Καιρός σαν τον χθεσινό ό,τι πρέπει για ασπρόμαυρο και όταν φυσά, ειδικά μετά από βροχή θέλει velvia.

Όμως συστήνει να πάμε μεγάλη ομάδα, πάνω από 5 άτομα, διότι κυκλοφορούν περίεργα άτομα, καλλιεργητές ουσιών, λαθροκυνηγοί, λαθραλιείς, με αποτέλεσμα αν πάει κανείς μόνος του να έχει απρόβλεπτες ίσως κι επικίνδυνες συναντήσεις. Εκείνος πάντως σε 30 τόσες επισκέψεις δεν κινδύνεψε.

Εγώ θα κάνω 2 ρεπεράζ και σκέφτομαι να το οργανώσουμε προς τα τέλη Μαρτίου. Τότε θα περνούν και κοπάδια πουλιών από την Αφρική λένε....

Είστε;;:
BDGBGDB55: