Καλοχώρι... μετά την πίτα

πολύ πρωί και πολωτικό, με λανθασμένη χρήση όπως βλέπετε...

Attachments

• DSC_7486.jpg
    DSC_7486.jpg
    160.5 KB · Views: 21
  • DSC_7455.jpg
    DSC_7455.jpg
    126.9 KB · Views: 20
  • DSC_7443.jpg
    DSC_7443.jpg
    110.3 KB · Views: 20
  • DSC_7442.jpg
    DSC_7442.jpg
    101.1 KB · Views: 23
  • DSC_7440.jpg
    DSC_7440.jpg
    122.8 KB · Views: 24
Αξιοθαυμαστη η αναζητηση και ευρεση του θεματος!Πολυ ομορφες φωτογραφιες!

Δυσκολευομαι να πιστεψω,οτι το "τερατουργημα" που επισκεφθηκα για πρωτη φορα πριν μερικους μηνες....κρυβει -ομολογουμενως- τετοιους "θησαυρους"!

Αξιεπαινη η προσπαθεια που κανατε να τα καδραρετε...:2thumb22sup:

Μελαγχολησα λιγο παρ ολα αυτα....:nounder:

χε, χε... εγώ έχω και πρωινές :firstprize:

όντως καμία σχέση, Βλάση, πώς λέμε η μέρα με τη νύχτα? Ε, εδώ κυριολεκτικώς :flipout:

Τον μπαρμπα και τις βάρκες τις έβγαλα κι εγώ από μία, αλλά σε χρώμα δεν με άρεσαν... τις γύρισα σε α/μ, η μουνταμάρα προσφέρεται (καλά, εάν είχαμε και φιλμ...)

attachment.php

attachment.php

Από φωτογραφικά θέματα σίγουρα έχει η περιοχή.... τώρα για τις ασχήμιες της, είμαι της άποψης πως είτε πρέπει να τις καμουφλάρουμε για να βγάζουμε την ομορφιά της, είτε πρέπει να τι προβάλλουμε ως κύριο στοιχείο των κάδρων μας. Θέλει τον χρόνο της όμως, να πάρει, η φωτογραφία, δεν μου κάθεται να πάω κάπου και να αρχίσω να τραβάω....

Τελικά μας πήρατε και μας για λίγο μαζί σας με τις φωτογραφίες σας...
και περισσότερο από όλες με πήρε αυτή, και από τις πρωινές.

Μελαγχολησα λιγο παρ ολα αυτα....:nounder:

εμ, παλιά είχε τα περίφημα ταβερνάκια (δεν τα επισκέφθηκα ποτέ, αδικαιολόγητος), που φαίνονται στις φωτο του Βλάση. Σήμερα είναι κλειστά (λειτουργούσαν δίχως άδεια -τώρα βέβαια αναρωτιέμαι εάν η εικόνα του σκουπιδότοπου είναι προτιμώτερη από την εύθυμη νότα μίας "ημιπαράνομης" ταβέρνας). Το ένα μάλιστα το βρήκαμε με τον ιδιοκτήτη του (τον μπάρμπα με τη βάρκα) να το παραφυλάει, μόλις το είχαν κατακλέψει και του το είχαν κάνει λαμπόγυαλο στην κυριολεξία.

Ανυπομονώ να ξαναπάω σούρουπο και με καθαρή ατμόσφαιρα.

Είχα και φιλμ (Τ-ΜΑΧ 100) χρόνο δεν είχαμε αρκετό...-bye-

Στην επιστροφή (καθυστέρησα 5 λεπτά μετά από εσάς, τράβηξα το τελευταίο καρέ με τις βάρκες) πήγα από τη Νίκης, έπεφτε πολύ ωραία το δειλινό και είχε και αρκετά καράβια με αναμένα φώτα στο λιμάνι, αλλά πλάκωσε κίνηση και μέχρι να φτάσω στο Μακεδονία Παλάς που έλεγα μήπως και προλάβω τίποτα, είχε φύγει αυτό το ελάχιστο λυκόφως...
Ο χρόνος είναι πολύ σημαντικός σε τέτοιου είδους φωτογραφία (ουσιαστικά κάθε στιγμή με την αλλαγή του φωτισμού μεταβάλλεται το θέμα, ο τρόπος που σκέφτεσαι το κάδρο σου, τα πάντα).

αυτή Βλάση τη βρίσκω εκπληκτική... την έχεις ψάξει περισσότερο σαν θέμα? Φαίνεται να έχει πολλές δυνατότητες!

(τελικώς πιστεύω πως το ηλιοβασίλεμα ήθελε κάτι ανάμεσα στα 135mm που τράβηξα εγώ και τα 35mm που φαντάζομαι πως είναι το καρέ σου... νομίζω ένας 85ρης θα ήταν ιδανικός στο συγκεκριμένο κάδρο. Οποσδήποτε ζουμ την επόμενη φορά.)

Μετά την πίτα και απογοητευμένοι που για ακόμη μία φορά δεν μας έπεσε το φλουρί (προσωπικώς πρέπει να έχει από το 1990 να μου πέσει... ), μας τράβηξε ο Βλάσης, εμένα τον Πανούση και τον Μελίδη, για βόλτα (ας την πούμε "φωτογραφική") στο Καλοχώρι, όπου ντρέπομαι να το ομολογήσω δεν αξιώθηκα τόσα χρόνια να πάω.

Δυστυχώς ο καιρός δεν ευνοούσε, ιδίως λόγω μη καθαρότητας της ατμόσφαιρας, η Θεσσαλονίκη πιο πίσω με δυσκολία διακρινόταν.

Όμως λίγο πριν φύγουμε μας αποζημίωσε ένα εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα, από τα πολύ όμορφα που έτυχε να δω, δυστυχώς κράτησε λίγο....

attachment.php

attachment.php

...γιατί αντί να κοιτάω το ηλιοβασίλεμα, φωτογράφιζα από την αντίθετη πλευρα

attachment.php

εσυ ξεπερασες και μενα .... :flipout:

!!!!!!:worshippy::worshippy::worshippy:

απλα τελειες !!!!!!

αυτή Βλάση τη βρίσκω εκπληκτική... την έχεις ψάξει περισσότερο σαν θέμα? Φαίνεται να έχει πολλές δυνατότητες!

(τελικώς πιστεύω πως το ηλιοβασίλεμα ήθελε κάτι ανάμεσα στα 135mm που τράβηξα εγώ και τα 35mm που φαντάζομαι πως είναι το καρέ σου... νομίζω ένας 85ρης θα ήταν ιδανικός στο συγκεκριμένο κάδρο. Οποσδήποτε ζουμ την επόμενη φορά.)

Ήταν η σκάλα που περάσαμε με το αυτοκίνητο, εκεί που τραβούσαν οι άλλοι βίντεο (με το σκυλί)

και 2 δικες μου απο το καλοκαιρι στην Λευκαδα .......

με την φουτζι 9600...

λιιιιγο πριν βραδιασει.......

στα 400 ΙΖΟ η βαρκα ..
νομιζω και η αλλη ...δεν θυμαμαι...

επεσεκαι λιγο συμπιεση και εγινε ταμαμ

Attachments

• DSCF6149.jpg
    DSCF6149.jpg
    42.2 KB · Views: 25
Last edited:
Με μια βδομάδα (μόνο) καθυστέρηση...
1 και 4. Το μαγαζί που κάνανε "καλοκαιρινό"
2. Ίσα που τον πρόλαβα...
3. Βρήκα μία βάρκα...
5. Τους πέτυχα

Attachments

• img5.jpg
    img5.jpg
    79.5 KB · Views: 23
  • img4.jpg
    img4.jpg
    115.9 KB · Views: 21
  • img3.jpg
    img3.jpg
    116.7 KB · Views: 17
  • img2.jpg
    img2.jpg
    117.4 KB · Views: 21
  • img1.jpg
    img1.jpg
    113 KB · Views: 17
Re: Απάντηση: Καλοχώρι... μετά την πίτα

καλα η ταβερνα Καλατραβα ολα τα λεφτα !!!!!!!!

..καλατραβα!!! :flipout::flipout::flipout:

διάβασα που γράφατε για μια ταβέρνα αλλά δεν είπατε το καλύτερο,
δηλ. το όνομα.
Είναι κλειστή τώρα; Τι έχει παιχτεί, για πέστε να μαθαίνουμε και εμείς από δω κάτω...

Από ότι ξέρω τα ταβερνάκια (μέσα στις θίνες όπως βλέπετε) ήταν παράνομα. Ε, η Νομαρχία ή ο Δήμος Εχεδώρου τα γκρέμισε... οι ιδιοκτήτες λένε ότι έγιναν επιθέσεις από κάποιους, αλλά εγώ είδα ότι μέσα από τις σπασμένες τζαμαρίες ότι τα μαγαζιά είχαν κλείσει από καιρό....