Καλώδια για Audio Physic Scorpio

Καλησπέρα.

Μιας και έχω κι εγώ τα scorpio θα έλεγα ότι από θέμα σωμάτων δεν πρόκειται να έχεις πρόβλημα με οποιοδήποτε καλό καλώδιο. Ειδικά με τον ASR στην οδήγηση! Ένα καλό πολύκλωνο καλώδιο όπως το Kimber δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Όπως επίσης και με
τα Nordost. Ο ASR με την εξαιρετική οδήγηση και τα μεγάλα σώματα που είναι ικανός, θα μπορούσε να συνδυαστεί, θεωρώ, καλύτερα με ένα αναλυτικό καλώδιο όπως το Nordost και να αναδείξει τις αρετές του scorpio στο κομμάτι της ανάλυσης. Πρόσφατα είχα τα Heimdal με έναν Devialet D170 και πήρα πολύ μεγάλα σώματα και ανάλυση χωρίς καμία υποψία λέπτυνσης με τα Nordost. Προχώρα άφοβα και πειραματίσου αν μπορείς, παίρνοντας δανεικά μερικά καλώδια για ακρόαση. Αν είσαι Αθήνα μπορείς να το κάνεις αφού κάποιοι αντιπρόσωποι δίνουν. Είναι κάτι πολύ προσωπικό το αποτέλεσμα που θα εισπράξεις και γι αυτόν τον λόγο αν μπορείς πειραματίσου θέτοντας σε δεύτερη μοίρα απόψεις που μπορεί να ακούσεις. Υπάρχουν πολύ παράγοντες που επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα ξεκινώντας από τον χώρο και την συμπεριφορά του κατά την ακρόαση μουσικής μέχρι το προσωπικό γούστο.

Καλησπέρα,

Θα ήθελα τη γνώμη σας για καλώδια ηχείων για τα Audio Physic Scorpio ΙΙ με ενισχυτή τον ASR Emitter I.

Με ενδιαφέρει σώμα και ανάλυση.

Το budget δυστυχώς περιορισμένο προς το παρόν, αλλά αν πρόκειται για κάτι αξιόλογο θα προσπαθήσω να ανέβω.

Καλησπερα
Εκτιμω οτι οι αναγκες των Audio Physic Scorpio ΙΙ σε συνδιασμο με τις ικανοτητες οδηγησης του ASR Emitter I
επιβαλουν την χρηση καλωδιων με μεγαλη διατομη, προκειμενου να φανουν οι μεγαλες αρετες του ζευγαριου
και να βοηθηθουν μεταξυ αλλων και τα "σωματα"
Για παραδειγμα τα Kimber 12tc εχουν ικανη διατομη για το ζευγαρι Audio Physic Scorpio ΙΙ - ASR Emitter I
αν και λογω της γεωμετριας τους, τα χαρακτηριστικα τους χρειαζονται αξιολογιση και προσοχη

Electrical Specifications 12TC

DUT: 12TC 2.5m bare wire ends
(Cp) parallel capacitance: 1400.0 pF @ 20 kHz
(Ls) series inductance: 0.32 µH @ 20 kHz
(Rdc) dc loop resistance: 0.014 Ω
(Xt) total reactance: 0.04 Ω @ 20 kHz
Frequency response ± 0.5 dB: dc - 500 kHz

δεν ξερω για μεγαλα σωματα ,αλλα για αναλυση,γλυκυτητα ,απολυτη ουδετεροτητα -ισορροπια σε ολο το ακουστικο φασμα και για τα σωστα σωματα ringmat και παλι ringmat.

δεν ξερω για μεγαλα σωματα ,αλλα για αναλυση,γλυκυτητα ,απολυτη ουδετεροτητα -ισορροπια σε ολο το ακουστικο φασμα και για τα σωστα σωματα ringmat και παλι ringmat.

Τι σχεση έχει το ringmat με τα καλώδια δεν καταλαβαίνω. Λάθος ποστ μάλλον.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καλώδια για Audio Physic Scorpio

Αυτο που θέλω να πω οτι η ανάλυσή τους δεν είναι ούτε σκληρή ούτε κουραστική ,αντίθετα ακούγεταιι ευχάριστα καί κυρίως χωρίς πουθενά να τονίζεται τίποτε.Αν εκφράστηκα λάθος ήταν λόγω της προκεχωρημένης ώρας .

δεν υπαρχουν ειδικα καλωδια για τα audio physic,οτι σου κατσει καλα στο αυτι,οπως το θετεις πρακτικα οι συνδιασμοι ειναι απειροι.
Εγω στα Τεμπο μου που εχουν το ιδιο ηχητικο στιγμα με τα δικα σου χρησιμοποιω audience 24 και ειμαι μια χαρα,αλλα δεν εχουμε τον ιδιο ενισχυτη πηγη.
Πρεπει να παρεις να δοκιμασεις.

δεν υπαρχουν ειδικα καλωδια για τα audio physic,οτι σου κατσει καλα στο αυτι,οπως το θετεις πρακτικα οι συνδιασμοι ειναι απειροι.
Εγω στα Τεμπο μου που εχουν το ιδιο ηχητικο στιγμα με τα δικα σου χρησιμοποιω audience 24 και ειμαι μια χαρα,αλλα δεν εχουμε τον ιδιο ενισχυτη πηγη.
Πρεπει να παρεις να δοκιμασεις.

+1000

Ακριβώς έτσι.

Συμφωνώ και εγώ ότι πρόκειται για κάτι πολύ προσωπικό. Όχι μόνο για τα καλώδια - για όλα τα μέρη του όποιου συστήματος.

Σε κάθε περίπτωση όμως κάποιες γνώμες μπορούν να δώσουν ιδέες σε κάποιον για να ξεκινήσει το ψάξιμο.

Οκ αλλά ο φίλος ζήτησε κάτι προσιτό-καλοφτιαγμένο με κάποιο-άς το πούμε έτσι-συγκεκριμένο χαρακτήρα...

στην ουσια το ιδιο λεμε, δανειζεσαι οπου γινεται απο τις μαρκες που προτειναν οι φιλοι πανω καλωδια που ειναι στο budget σου, και κανεις το τεστ σου.

Έχοντας εμπειρία από kimber 8TC και nordost red dawn, βρίσκω τα πρώτα πιό "σωματώδη" και τα δεύτερα πιο αεράτα ψηλά.
Ίσως στο σετάκι σου να κάτσουν καλύτερα τα όποια nordost, γιατί σώματα έχεις ήδη αρκετά. Μην προκαλέσεις και τον χώρο...

Αν ωστόσο σου αρέσουν αυτά που έχεις και το μόνο πρόβλημα είναι το μήκος τους, αναρωτιέμαι μήπως θα μπορούσες να τσοντάρεις με ένα καλό μάτισμα (καλή κόλληση, θερμοσυστελόμενα κλπ). Το layout των kimber προσφέρεται νομίζω.
Προσοχή! ΔΕΝ στο συνιστώ αβλεπί, απλά θα το σκεφτόμουν για τον εαυτό μου -σε αντίστοιχη περίπτωση- και θα ρώταγα κι εδώ μέσα αν με παίρνει.

Έχοντας εμπειρία από kimber 8TC και nordost red dawn, βρίσκω τα πρώτα πιό "σωματώδη" και τα δεύτερα πιο αεράτα ψηλά.
Ίσως στο σετάκι σου να κάτσουν καλύτερα τα όποια nordost, γιατί σώματα έχεις ήδη αρκετά. Μην προκαλέσεις και τον χώρο...

Αν ωστόσο σου αρέσουν αυτά που έχεις και το μόνο πρόβλημα είναι το μήκος τους, αναρωτιέμαι μήπως θα μπορούσες να τσοντάρεις με ένα καλό μάτισμα (καλή κόλληση, θερμοσυστελόμενα κλπ). Το layout των kimber προσφέρεται νομίζω.
Προσοχή! ΔΕΝ στο συνιστώ αβλεπί, απλά θα το σκεφτόμουν για τον εαυτό μου -σε αντίστοιχη περίπτωση- και θα ρώταγα κι εδώ μέσα αν με παίρνει.

Αν και είναι λογική αυτή η κίνηση δεν μπορεί να λειτουργήσει θετικά για ψυχολογικούς λόγους. Πάντα θα τον τρώει η αμφιβολία ότι τα μονοκόμματα θα έπαιζαν καλύτερα.

Η πουλας τα κοντά Kimber 8TC που έχεις και αγοράζεις άλλα καλωδια 2x3 m, ή τα κρατας κι αυτά όταν θα πάρεις monobloc τελικούς.

Το σκέφτηκα κι εγώ το ψυχολογικό αλλά είπα μπας...

Τα 8TC πάντως είναι απ' τα πιο ευκολοπούλητα της αγοράς ακόμα κι ατερμάτιστα.

Τα μηχανήματά σου αντέχουν ποιοτικά καλώδια που θα αναδείξουν τις δυνατότητές τους. Μην ξεχνάς την βασική παραδοχή ότι το σύστημά σου αποδίδει σύμφωνα με τον πιό αδύναμο κρίκο του. Για ανάλυση, εικόνα (και τα scorpio παίζουν δυνατά εδώ και λόγω κατασκευής), ταχύτητα, αλλά και σώμα πήγαιμε σε nordost frey (όχι κατ´ανάγκη το 2). Εναλλακτικά δες το analysis plus solo crystal oval 8.