Καλώδια για HC

harrysvr

Senior Member
14 September 2007
340
Μιας και θα "περάσω" τα καλώδια ηχείων, τι προτείνετε, τι διατομές(αναποφάσιστος = b&w cm9, kef iq90, teufel system9);
Απο μια πρώτη ματιά στο φόρουμ, λέω για belden(κάποια άλλη πρόταση;) 2x πόση διατομή;
Γιατί βλέπω και 4x; διπλοκαλωδίωση;
Η διατομή θα είναι ίδια και στα surround;
Για τα inceiling μικρότερη διατομή;
Για τα μπροστινά να βάλω κάτι καλύτερο; Αξίζει; Υπάρχει ακουστή διαφορά(ενισχυτής=1007 ή 3007);

Harrysvr νομίζω ότι είσαι λίγο αγχωμένος και κάπου σε δικαιολογώ. Θα σε συμβούλευα όμως να μην κάνεις βιαστικές κινήσεις. Φτιάξε πρώτα στο μυαλό σου το πως θα στηθεί και που το Home cinema. Μετά πες στον ηλεκτρολόγο να σου περάσει στα σημεία που θες αναμονές πέρνα μέχρι εκεί σωλήνες μεγάλης διατομής πάρε ένα καλώδιο του μέτρου και όταν θα είσαι χαλαρός κοιτάς την αγορά για σωστό καλώδιο.

Μιας και θα "περάσω" τα καλώδια ηχείων, τι προτείνετε, τι διατομές(αναποφάσιστος = b&w cm9, kef iq90, teufel system9);
Απο μια πρώτη ματιά στο φόρουμ, λέω για belden(κάποια άλλη πρόταση;) 2x πόση διατομή;
Γιατί βλέπω και 4x; διπλοκαλωδίωση;
Η διατομή θα είναι ίδια και στα surround;
Για τα inceiling μικρότερη διατομή;
Για τα μπροστινά να βάλω κάτι καλύτερο; Αξίζει; Υπάρχει ακουστή διαφορά(ενισχυτής=1007 ή 3007);

σορυ αλλα ετσι που τα λες δεν σε καταλαβαινω
1 τι ηχεια εχεις?
2 αποστασεις καλωδιων-ολων?
3 μπατζετ?
4 τι σχεση εχει ο ενισχυτης με το καλωδιο? ενα καλο καλωδιο παιζει παντου

Re: Απάντηση: Καλώδια για HC

σορυ αλλα ετσι που τα λες δεν σε καταλαβαινω
1 τι ηχεια εχεις? Θα επιλέξω ένα απο τα 3 που ανέφερα
2 αποστασεις καλωδιων-ολων? Δεν έχω μετρήσει ακόμα
3 μπατζετ? μικρό, μέχρι 5/μετρο , για τα μπροστά δεν ξέρω αν αξίζει παραπάνω
4 τι σχεση εχει ο ενισχυτης με το καλωδιο? ενα καλο καλωδιο παιζει παντου Το ανέφερα γιατί σε παλιό stereo amplifier(`85) δεν χώραγαν τα καλώδια που είχα πάρει
.........................................

Θα επιλέξω ένα απο τα 3 που ανέφερα Πως θελεις να ακους? για να σου πρωτεινω μερικα2 αποστασεις καλωδιων-ολων? Δεν έχω μετρήσει ακόμα
μετρα και πες3 μπατζετ? μικρό, μέχρι 5/μετρο , για τα μπροστά δεν ξέρω αν αξίζει παραπάνω
πες και μετρα , για να το δουμε πιο καλα

4 τι σχεση εχει ο ενισχυτης με το καλωδιο? ενα καλο καλωδιο παιζει παντου Το ανέφερα γιατί σε παλιό stereo amplifier(`85) δεν χώραγαν τα καλώδια που είχα πάρει

θα βρουμε καλωδια καταλληλης διατομης

Δε θα είναι μόνο για ταινίες, μπαμ και μπουμ(οι κουμπουριές...), θέλω να βλέπω/ακούω και κλασσικά έργα, όπερες, μουσική(όχι sacd, no player).
Οι αποστάσεις των μπροστινών θα είναι οι κλασσικές(<2μ απο ενισχυτή)
SL and SR γύρω στα 5μ
FHL and FHR 4,5m
BLH and BRH 12m
Το sub δεν ξέρω ακόμα που θα τοποθετηθεί και αν θα είναι 1 ή2.