Καλώδια για κεφαλη ΜΜ

Αρα δεν εχει σχεση η αντίσταση με την χωρητικότητα.. Μπορει κάλλιστα να εχει σχετικά μικρους αγωγούς με σχετικα μεγαλη αντίσταση και να τσιμπάει άφθονη χωρητικότητα απο το μπλενταζ.

Αρα δεν εχει σχεση η αντίσταση με την χωρητικότητα.. Μπορει κάλλιστα να εχει σχετικά μικρους αγωγούς με σχετικα μεγαλη αντίσταση και να τσιμπάει άφθονη χωρητικότητα απο το μπλενταζ.

Eξαρταται και πως ενωνεις το μπλενταζ σε ενα καλωδιο balanced αλλα με βισματα rca.Συνηθως σε τετοιες περιπτωσεις ενωνεται μονον στην μια πλευρα(οποτε δεν συμετεχει στο σημα οπως σε ενα ομοαξωνικο καλωδιο) ,ανκαι εχω δει να ενωνεται και στις δυο σε μερικα ιντερκονεκτ.Στην δευτερη περιπτωση ειναι οπως το λες.Ενας λεπτος αγωγος ομως δεν μπορει να εχει μικρη αντισταση σε σχεση με εναν χοντρο αλλα ειναι αληθεια οτι ενας χοντρος αγωγος μπορει να εχει χαμηλη χωρητικοτητα αναλογα με την γεωμετρια του καλωδιου.

Tα Atlas πάρε και θα ξεμπερδέψεις για χρόνια. Εξαιρετικό για τα λεφτά του και όχι μόνο. Παίζει φίλος με Pass Labs.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πιθανό να σου βρω του μέτρου και φθηνότερο (γύρω στα 50 ευρώ). Θα πάρω και εγώ ένα για ένα δεύτερο vintage σύστημα που έχω. Μη βιαστείς. Μόλις το πάρω στο δίνω και το ακούς.

Καλώδια για σύνδεση ηχείων Mordaunt-Short με Denon AVR-3313, τι προτείνετε ως βέλτιστες επιλογές, δεδομένου ότι είναι μεν αναζητούμενη η καλύτερη δυνατή ποιότητα του ήχου άλλα κατανοώντας ότι δεν είναι και του υψίστου επιπέδου συσκευών high-end.
Απαιτούνται περίπου 2 μέτρα καλωδίων. Τερματίζουν 2 διαφορετικά καλώδια σε κάθε ηχείο, ουσιαστικά σας 1 καλώδιο με 4 αγωγούς, δεν θυμάμαι γιατί είχε γίνει τότε έτσι, απλώς είχε προταθεί. Αρα ίσως θα ήταν καλύτερο ένα καλώδιο με 4 αγωγούς εσωτερικά; Όπως αυτό; Ή αυτό;
9a2b7d84e28c8317ed511e96dda267c7.jpg

Επίσης βάσεις δαπέδου για τα συγκεκριμένα ηχεία, τι γνώμη έχετε και τι προτείνετε; Υπάρχει έτοιμη λύση ή ιδιοκατασκευή;

Last edited:
Καλώδια για σύνδεση ηχείων Mordaunt-Short με Denon AVR-3313, τι προτείνετε ως βέλτιστες επιλογές, δεδομένου ότι είναι μεν αναζητούμενη η καλύτερη δυνατή ποιότητα του ήχου άλλα κατανοώντας ότι δεν είναι και του υψίστου επιπέδου συσκευών high-end.
Απαιτούνται περίπου 2 μέτρα καλωδίων. Τερματίζουν 2 διαφορετικά καλώδια σε κάθε ηχείο, ουσιαστικά σας 1 καλώδιο με 4 αγωγούς, δεν θυμάμαι γιατί είχε γίνει τότε έτσι, απλώς είχε προταθεί. Αρα ίσως θα ήταν καλύτερο ένα καλώδιο με 4 αγωγούς εσωτερικά; Όπως αυτό; Ή αυτό;
9a2b7d84e28c8317ed511e96dda267c7.jpg

Επίσης βάσεις δαπέδου για τα συγκεκριμένα ηχεία, τι γνώμη έχετε και τι προτείνετε; Υπάρχει έτοιμη λύση ή ιδιοκατασκευή;
Τι είδους ηχητική βελτίωση προσδοκάς απο την αλλαγή των καλωδίων;
Δηλ., τι είναι αυτό που σε προβληματίζει τώρα και θέλεις να το βελτιώσεις με την αλλαγή των καλωδίων;

• Like
Reactions: #@george@#
Λόγω αλλαγής θέσης θα πρέπει να τοποθετηθούν σε μεγαλύτερη απόσταση, οπότε τα υπάρχοντα δεν φτάνουν.

Όσο για τον ήχο, θεωρώ ότι αν μπορώ να πάρω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, αυτό θα ήταν επιθυμητό αλλά με ένα βασικό παράγοντα το κατά πόσο αξίζει για αυτά τα ηχεία και τον ενισχυτή καλώδιο μέχρι ποιου εύρους κόστος;

Στον ήχο δεν ανεβάζω ένταση ειδικά πλέον στον χώρο που είναι, απλώς εάν υπάρχει περίπτωση κάτι να ενισχυθεί σε βάθος και λεπτομέρεια να το συζητήσουμε, αν και θα μου πει κανείς, από καλώδια μόνο δεν μπορεί να προκύψει κάτι ιδιαίτερο.

Πολύ σωστός!

Αρα ένα φθηνό κινέζικο καλώδιο θα έχει ίδια εντέλει αξία με ένα ακριβό; Δηλαδή αφού δεν προκύπτει ποιοτική διαφορά τότε ποιο νόημα που επιλέγονται ακριβότερα ή με αυστηρότερες προδιαγραφές καλώδια;

Δεν ειναι αυτο που ειπε ο Γιωργος.
Συμφωνησε μαζι σου στο......

..................... αν και θα μου πει κανείς, από καλώδια μόνο δεν μπορεί να προκύψει κάτι ιδιαίτερο.

Αυτά τα καλώδια που λες με τους 4 αγωγούς, οι 2 ανά πόλο θα χωράνε από διάμετρο στις μπόρνες του DENON ή θα βάλεις μπανάνες?

Αυτά τα καλώδια που λες με τους 4 αγωγούς, οι 2 ανά πόλο θα χωράνε από διάμετρο στις μπόρνες του DENON ή θα βάλεις μπανάνες?

Με σύζευξη των υπαρχόντων δύο καλωδίων που κάνουν 4 αγωγούς, υπάρχει μία δυσκολία να μπει στον ενισχυτή, αλλά πρέπει να στριφτούν καλά. Για το άλλο που ανέφερες δεν έχω δοκιμάσει ως τώρα. Θα ωφελήσει μόνο για να μπορέσουν να χωρέσουν;

.... Για το άλλο που ανέφερες δεν έχω δοκιμάσει ως τώρα. Θα ωφελήσει μόνο για να μπορέσουν να χωρέσουν;
Ναι, βγάζεις το μαύρο στρογγυλό καπάκι στην μετώπη της μπόρνας του ενισχυτή και μπαίνουν εκεί οι μπανάνες.
Αν είναι πιό χοντρά τα νέα καλώδια μπορεί να μην χωράνε στις μπόρνες του DENON. Θα λέει στο εγχ χρήσης μέχρι ποια διάμετρο μπαίνουν.
Αυτά που έχεις τώρα μου φαίνονται λεπτά.
Επίσης έτσι θα μπαινοβγαίνουν ευκολώτερα τα καλώδια, αν/όταν το θες.

Last edited:
Και σε αυτά παίζει κάποια σημασία η μάρκα μοντέλο εάν υπάρχουν ή ό,τι βρεθεί;

Όπως σε όλα, "μέτρον άριστον", μην κοστίζει 30€ το καλώδιο και 50€ η μπανάνα.
Αυτό που θα πρέπει να δεις είναι:
1) μέχρι τι διάμετρο μπανάνα δέχεται ο DENON, μην πάρεις κάποια που δεν χωράει. Αν και δεν χρησιμοποιώ μπανάνες, έχει κάποιες που σφηνώνουν μηχανικά στην τρύπα.
2) μέχρι τι διάμετρο καλώδιο παίρνει η μπανάνα

Πάντως όπως λες και στο #1, έχει γίνει περίεργη καλωδίωση των ηχείων. Το άσπρο πχ πάει και στο (-) και στο (+), αντίστοιχα και το μαύρο.

Last edited:
  • Like
Reactions: gousias