καλώδια για zingali home monitor 112

Πρώτα απ'όλα σ'έυχαρστώ.. και εμένα μου αρέσει το σύστημα :music-smiley-005:
το πρόβλημα μου είναι ότι εδώ που βρίσκομαι δεν μπορώ να διαθέτω την ίδια εμπειρία με κάποιον που έχει ακούσει εκατοντάδες μηχανήματα! [γιατί πιστεύω ότι έτσι την αποκτάς (με την σύγκριση) και όχι επειδή σου αρέσει να ασχολείσαι ή επειδή αγόρασες ηχεία αρκετών χιλιάδων ευρώ..] και ενώ λοιπόν είμαι ευχαριστημένος πιστεύω ότι αξίζει στα μηχανήματα κάτι καλύτερο από ένα καλώδιο των 150 ευρώ.. για αυτό ζήτησα την βοήθεια κάποιων που ίσως έχει τύχει να ακούσουν τα συγκεκριμένα με κάποιο συνδυασμό ή γνωρίζουν κάποιους κανόνες που ίσως επικρατούν..

Γεια σας.. θα ήθελα την βοήθεια σας για καλώδια. ενδιαφέρομαι για ηχείων, ic και ρεύματος.. το σύστημα μου αποτελείται απο:
zingali home monitor 112
ayon spark
unico cd
Ευχαριστώ..
Κωστα,αν θελεις δωσε μας μερικες πληροφοριες για τα zingali,δηλ.που τα αγορασες,αν τα ακουσες πρωτα,και γιατι τα συγκεκριμενα,επισης σε τι χωρο τα εχεις.Eυχαριστω.

Όπως είχα πει δεν ήταν εφικτό να ακούσω τα καλώδια στο σύστημα μου και έτσι παράγγειλα τα a23 (speaker cables και interconnect) και 2 lessloss dfpc original. επίσης θα γίνει ακόμα μια αναβάθμιση με την οποία θα αντικατασταθεί ο ayon spark από τον ayon triton 2 τον οποίο περιμένω σε περίπου 20 μέρες από Αυστρία..

Κωστα,αν θελεις δωσε μας μερικες πληροφοριες για τα zingali,δηλ.που τα αγορασες,αν τα ακουσες πρωτα,και γιατι τα συγκεκριμενα,επισης σε τι χωρο τα εχεις.Eυχαριστω.

Τα είχα αγοράσει πριν 4 χρόνια από τον φίλο (και τρελό ψαροντουφεκά) Κώστα Αντωνόπουλο.. τα είχα ακούσει με τον s8 και όσο γιατί τα συγκεκριμένα είναι σαν να σε ρωτάω γιατί παντρεύτηκες την γυναίκα σου (αν είσαι παντρεμένος) αφού υπάρχουν τόσες..ο χώρος μου είναι 60 τ.μ.

Aν κατάλαβα καλά απο οσα γράφεις
σου αρέσει το σύστημα σου

δεν μου απάντησες στο τι δεν σου αρέσει

αλλά απο οτι βλέπω πάς γιά άλλον ενισχυτή
πέρα απο καλώδια.....
γιατί????

Προσωπική άποψη
τα εχεις μπλέξει
τα πράγματα....

Τα ηχεία πόσα watts σηκώνουν????
αν εψαξα καλά 300??? ή κάνω λάθος

Aν κατάλαβα καλά απο οσα γράφεις
σου αρέσει το σύστημα σου

δεν μου απάντησες στο τι δεν σου αρέσει

αλλά απο οτι βλέπω πάς γιά άλλον ενισχυτή
πέρα απο καλώδια.....
γιατί????

Προσωπική άποψη
τα εχεις μπλέξει
τα πράγματα....

Τα ηχεία πόσα watts σηκώνουν????
αν εψαξα καλά 300??? ή κάνω λάθος

Φίλε saitisgr τι σημασία έχει πόσα watts είναι τα ηχεία? πιστεύεις δηλαδή ότι πέφτουν πολλά τα 60 του τρίτωνα σε τριοδική λειτουργία?!!! το πρόβλημα μου είναι ότι πρόσφατα μετακόμισα και από τα 25 τ.μ. που έπαιζαν τα zingali και ο ayon spark βρέθηκαν σε 60-70!! ο spark πραγματικά χάθηκε σε αυτόν το χώρο!!-bye-

Το αντίθετο θα έλεγα
Πρωτα τα μηχανήματα σε ποιότητα άρα και χρήμα
και μετά τα καλώδια

Δεν είμαι αντίθετος με την νέα αγορά ενισχυτή
αρκεί ο συνδιασμός ενισχυτή και ηχείων που επέλεξες να είναι σε θέση να καλύψουν τον νέο χώρος σου

Τώρα σχετικά με τα καλώδια ηχείων που έχεις βάλει το νήμα

δεν υπάρχουν ειδικά καλώδια για τα zingali home monitor 112
τα ακριβότερα είναι και καλύτερα
εσύ αποφασίζεις
χωρίς την συμβουλή κανενός!!!

Δεν έψαχνα ειδικά καλώδια για τα zingali απλά έψαχνα κάποια που ίσως να έδεναν καλύτερα επειδή υπάρχει η κόρνα και η λάμπα.. τώρα που γράφω βέβαια τα έχω ήδη παραγγείλει και από βδομάδα τα περιμένω.. ελπίζω να ταιριάξουν στο σύστημα και να μείνω ευχαριστημένος. επίσης ελπίζω να γεμίσει το χώρο ο καινούργιος ενισχυτής.. παράγγειλα και το furutech e-tp60e για να ολοκληρώσω με αυτό το θέμα. αυτό που μου εξάπτει την περιέργεια είναι πως θα ακούγεται ο push pull σε σχέση με τον s.e.t. απ'ότι ξέρω πιο καθαρές μεσαίες (λιγότερο ευφωνικές) καλύτερο χαμηλό και φυσικά καλύτερη οδήγηση στην συγκεκριμένη περίπτωση. κάτι μεταξύ solid state και s.e.t αν δεν κάνω λάθος..

cardas για μενα μονο το ρεφερενς παιζει,κανενα αλλο.

δεν ειναι νομος οτι ενα ασημενιο θα ειναι πιο αιχμηρο κλπ απο ενα χαλκινο.

τελος, εγω παιζω φουλ ασημι....και το αποτελεσμα ειναι "λαμπατο".

δεν θα σου προτεινω καλωδια, οτι βρεις θα πρεπει να το φορεσεις επανω και να το ακουσεις για μια εβδομαδα, το βγαλε βαλε δεν κανει καλο,μονο κακο.

Last edited:
cardas για μενα μονο το ρεφερενς παιζει,κανενα αλλο.

δεν ειναι νομος οτι ενα ασημενιο θα ειναι πιο αιχμηρο κλπ απο ενα χαλκινο.

τελος, εγω παιζω φουλ ασημι....και το αποτελεσμα ειναι "λαμπατο".

δεν θα σου προτεινω καλωδια, οτι βρεις θα πρεπει να το φορεσεις επανω και να το ακουσεις για μια εβδομαδα, το βγαλε βαλε δεν κανει καλο,μονο κακο.

Δημήτρη τελικά αγόρασα αυτά που αναφέρω παραπάνω και έτσι θα τα έχω στο σύστημα για πολύ περισσότερο από μια εβδομάδα.. πάντως τα a23 περιέχουν και ασήμι εκτός τον χαλκό.. ευχαριστώ για τις συμβουλές..

Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχετε ακούσει διαφορά συνδέοντας τα καλώδια στα ηχεία σας στο HF ή στο LF έχοντας για jumpers ίδιο καλώδιο και σε ποια περίπτωση ήταν καλύτερα για τον καθένα..

και κατι άλλο
για να εχεις άποψη γιά το ηχόχρωμα και την συμπεριφορά των καλωδίων στο σύστημα σου θα πρέπει να είναι ολα της ιδιας μάρκας ρευματος ic ηχείων

Re: Απάντηση: καλώδια για zingali home monitor 112

Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχετε ακούσει διαφορά συνδέοντας τα καλώδια στα ηχεία σας στο HF ή στο LF έχοντας για jumpers ίδιο καλώδιο και σε ποια περίπτωση ήταν καλύτερα για τον καθένα..

Εγώ θα ακολοθουθούσα τις οδηγείες της Μαμμάς εταιρείας
αυτοί ξέρουν...

και κατι άλλο
για να εχεις άποψη γιά το ηχόχρωμα και την συμπεριφορά των καλωδίων στο σύστημα σου θα πρέπει να είναι ολα της ιδιας μάρκας ρευματος ic ηχείων

Το θέμα είναι ότι η εταιρία που κατασκευάζει τα καλώδια ηχείων που διάλεξα δεν βγάζει ρεύματος και η εταιρία με τα ρεύματος δεν βγάζει ηχείων :laugh: