ΚΑΛΩΔΙΑ ΗΧΕΙΩΝ ερώτηση

vaghel

New member
20 March 2010
25
Τελευταιεε μέρεσ θέλω ανα αγοράσω ένα μίνι σύστημα. από ότι είδα στα manuals πίσω στον ενισχυτή τους δεν έχουν τις γνωστές τρύπες + - αλλ'α το sony έχει κάτι σαν υποδοχέσ τηλεφώνου και το panasonic κάτι άλλες. ήθελα να ξέρω με τέτοιεσ υποδοχέσ θα μπορώ να βάλω κάποιο άλλο ηχείο αν θέλω με τα κλασσικά καλώδια κόκκινο μαύρο???η είναι φιξαρσμένα??

επίσης ένα ηχοσύστημα που βρήκα βγάζει το ένα ηχείο 2 ζεύγη καλωδίων. το ένα παέι για low συχνότητες και το άλλο ζεύγος για high μιλάμε για το ένα ηχείο. αυτό σημαίνει πωσ δεν έχουν crossover τα ηχεία του μοντέλου??

παρακαλώ απαντήστε μου και στα δύο

Τελευταιεε μέρεσ θέλω ανα αγοράσω ένα μίνι σύστημα. από ότι είδα στα manuals πίσω στον ενισχυτή τους δεν έχουν τις γνωστές τρύπες + - αλλ'α το sony έχει κάτι σαν υποδοχέσ τηλεφώνου και το panasonic κάτι άλλες. ήθελα να ξέρω με τέτοιεσ υποδοχέσ θα μπορώ να βάλω κάποιο άλλο ηχείο αν θέλω με τα κλασσικά καλώδια κόκκινο μαύρο???η είναι φιξαρσμένα??

επίσης ένα ηχοσύστημα που βρήκα βγάζει το ένα ηχείο 2 ζεύγη καλωδίων. το ένα παέι για low συχνότητες και το άλλο ζεύγος για high μιλάμε για το ένα ηχείο. αυτό σημαίνει πωσ δεν έχουν crossover τα ηχεία του μοντέλου??

όλες οι photo αφορλουν το πρώτο σκέλος της ερώτησης.
η πρώτη αφορά το panasonic και οι άλλες τρεις το sony

Attachments

• 4-5-2010 10-22-06 PM.jpg
    4-5-2010 10-22-06 PM.jpg
    46.3 KB · Views: 30
  • 4-5-2010 10-24-56 PM.jpg
    4-5-2010 10-24-56 PM.jpg
    32.6 KB · Views: 19
  • 4-5-2010 10-25-59 PM.jpg
    4-5-2010 10-25-59 PM.jpg
    22.8 KB · Views: 22
  • 4-5-2010 10-26-32 PM.jpg
    4-5-2010 10-26-32 PM.jpg
    6.9 KB · Views: 19

Δεν νομίζω οτι αξίζει τον κόπο να αλλάξεις ηχεια σε τέτοιου τυπου συστηματα... το πιο πιθανό ειναι να μην μπορουν να "οδηγηθουν" σωστά ακόμα και αν βρεθεί τρόπος συνδεσης (με "πατεντα")

Οχι δεν σημαίνει οτι δεν έχουν x-over... έχουν! Δέχονται αυτό που λέμε διπλοκαλωδίωση. Εχουν δηλαδή κατα κάποιο τρόπο ξεχωριστό x-over για τις ψηλες και ξεχωριστό για τις χαμηλες. Για πολλους αυτό ειναι πλεονέκτημα για άλλους όχι. Σε ένα συστημα τέτοιου τυπου δεν νομιζω οτι αποτελεί κριτηριο αγοράς...

Αλήθεια γιατί δεν παίρνεις ξεχωριστά κομάτια; Ο ήχος δεν θα έχει καμια συγκριση! Εκτος αν μιλάμε για πολύ χαμηλη τιμή...

βασικά απο ότι ρώτησα υπάρχουν τέτοια βύσματα στο εμπόριο για ηχεία.

ΤΕΛΙΚΆ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΚΑΣΤΉΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙ ΚΛΙΠΣ ΜΙΛΑΩ. ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ TA BANANAS?

δηλαδή ρε γαμώτο γιατί το έκανα αυτό?? να μην μπορώ να βάλω άλλα ηχεία αν θέλω??? κρίμα και μου άρεσαν αυτά τα δύο

to θέμα είναι αν συμφέρει να πάρω κάτι τέτοιο´γιατί αν ασχοληθώ με κομμάτια, δε θα έχω την ευκολία να ακούω μπ3 σιντα, η να συνδέω σε εναν ενισχυτή πολυκάναλο η δικαναλο μια συσκευη usb.

πες ποιο ειναι να δουμε και ποσο κοστιζει μηπως εισαι κοντα σε κανα Marantz M-CR που ειναι πραγματικο hifi με σωστες υποδοχες κλπ κλπ κλπ...

590lg.jpg

Re: Απάντηση: ΚΑΛΩΔΙΑ ΗΧΕΙΩΝ ερώτηση

πες ποιο ειναι να δουμε και ποσο κοστιζει μηπως εισαι κοντα σε κανα Marantz M-CR που ειναι πραγματικο hifi με σωστες υποδοχες κλπ κλπ κλπ

milao gia to sony mhc gtz4i i to panasonic ak770