Καλώδια ηχείων για βελτίωση ματσαρίσματος roksan kandy k2 και tannoy sensys dc2

Re: καλώδια ηχείων για βελτίωση ματσαρίσματος roksan kandy k2 και tannoy sensys dc2

Τελικά για αρχή και λόγω μη δυνατότητας ακροασης να Πάω λες αρχικά στα qed και αν δεν πολυκατσει να σκεφτώ και kimber; Ως προς την πηγή είναι η επόμενη αναβάθμιση που είχα προγραμματίσει και έλεγα για το bdp 9600 και τα πολυπαινεμενα Dac του. Σε καθαρό Dac στα χρήματα αυτά έχεις να προτείνεις τίποτα με καλύτερο ηχο;

Re: καλώδια ηχείων για βελτίωση ματσαρίσματος roksan kandy k2 και tannoy sensys dc2

Εγω τα συρριστικα και τη σκληροτητα την εκλαμβανω σαν το γενικοτερο αποτελεσμα της λαμπροτητας του ηχειου (οταν ανεβαινουν οι σταθμες). Οταν υπεραναλυει ενα ηχειο υψηλα και μεσουψηλα και επιπλεον εχει και πλουσιες υψηλες, αυτο εχει σαν αποτελεσμα τα "σ" και καποια αλλα σημεια στα μεσαια να ακουγονται πιο σκληρα. Το να ειναι μουντο ενα ηχειο στις υψηλες και και ταυτοχρονα να συρριζει στις μεσουψηλες δεν το εχω ακουσει κ δεν μπορω να το συλλαβω. Το DC2 το ξερω και γω καλα και δεν ειναι στεγνο ηχειο, και για το λογο αυτο της λαμπροτητας που οταν οι σταθμες ανεβαιναν λιγο ειχε επιπτωση και στις μεσουψηλες και στη συνολικη τονικη ισορροπια, ηταν ο λογος που με απετρεψε να το αγορασω πριν μερικα χρονια σε μια πραγματικη ευκαιρια. Δεν ειπε κανεις οτι ειναι ξερο, στεγνο, μηχανικο ηχειο, αλλα επειδη εχει πολλα πριμα καλο θα ειναι να υπαρχουν μαλακα συνοδα ωστε το αποτελεσμα να μην γινει επιθετικο. Ο φιλος παιζει με dvd, αν παιζει απο τις αναλογικες ξερουμε το στεγνο ξηρο ξυλινο ηχο που βγαζουν, αν παιζει απο την ψηφιακη το AV με τον AV σαν pro, τοτε και παλι χανει πολυ απο το προενισχυτικο σταδιο του πολυκαναλου.

Το δικο σου ηχειο ειναι 2 κλασεις ανωτερο απο το DC2, τα QED βοηθανε επισης, και ποτε δεν ακουσα τετοιο προβλημα σκληροτητας ή συρριστικων. Προφανως ειναι μια κλαση πανω και ειναι λογικο.

Δεν θα θεωρητικολογησω αλλο πανω στο προβλημα του φιλου, δεν εχει νοημα. Απλα εξεφρασα αυτο που μου λεει η διαισθηση μου, θεωρησα οτι απο το φιλο δεν λειπουν πριμα, νομιζω αν συνεβαινε θα το ανεφερε πριν απο ολα, οταν λειπει ειναι κατι εμφανες. Το ρεζουμέ τη στιγμη που μιλαμε για fine tuning με καλωδια, ειναι οτι ενα QED χαλκου, θα μαλακωσει λιγο τις αιχμες και τα περιγραμματα των φωνων.

Last edited:

Tyler μήπως έχεις μπει κρυφά σπίτι μου και έχεις ακούσει τα μηχανηματα; Έχω την αίσθηση πως είναι ακριβώς αυτο που περιγραφεις. Με τη διάφορα πως η υστέρηση στα χαμηλά δεν είναι αισθητή καθολου ισως λόγω χωρου. Όταν με το καλο πάρε τα qed ισως κάνω και διπλοκαλωδιωση με τα proel στις χαμηλές συχνότητες. Έτσι για το πείραμα

ναι, αν παιζεις σε μικρο χωρο δεν ειναι τοσο αισθητη η ελλειψη εκτασης και σωματος χαμηλου. Στη διπλοκαλωδιοδιωση καλα ειναι να εχεις ιδιο καλωδιο.

Εγώ πάλι λέω πως ο Roksan έδωσε μεσουψηλές που έλειπαν από τον 7400 και έτσι το αποτέλεσμα είναι πιο γεμάτο εκεί. Ταυτόχρονα - και χρησιμοποιώ αυτά που περιέγραψε ο φίλος - "ο ήχος έδεσε", "έγινε πιο γλυκός" "τα μπάσα πιο σφιχτά" κλπ.
Όλα τα παραπάνω μου δείχνουν ένα πιο γεμάτο αποτέλεσμα, που όμως άρχισε να δείχνει τα ελαττώματα, άλλων κρίκων της αλυσίδας, που κυρίως είναι η πηγή και δευτερευόντως τα καλώδια.

Το 9600 φυσικά από τις αναλογικές του βγάζει παπάδες. Περίπου η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με ένα τυπικό dvd.

Τα ομοκεντρικά της Tannoy είναι σχεδιασμένα να αναπαράγουν την ηχητική σκηνή περίπου λίγο πιο πίσω από την καμπίνα. Μου φαίνεται δύσκολο να τσιρίξουν κι αυτό γιατί το tweeter είναι κάπου στη μέση της καμπίνας, βαθιά πίσω. To waveguide υπάρχει μεν, ενισχύει δε, αλλά overall από πάντα αυτό το σχέδιο της Tannoy είχε ως αρχή να μην προβάλλονται τα πρίμα (αλλιώς δώρο άδωρο) και να προέρχεται ο ήχος από σημειακή πηγή. Οι συχνότητες που είναι υπεύθυνες γι' αυτό είναι οι υψηλές.

Υπεραναλυτικό και Tannoy.... χμμμ. Δεν υπάρχει με ομοκεντρικό.

Last edited:

ο Roksan με το που μπηκε επανω ανοιξε τη σκηνη και υψηλα και μεσουψηλα και χαμηλα, αμεσως φευγει αυτη η αισθηση κουρτινας των προενισχυτικων σταδιων των AV. Σε ολο το συχνωτικο φασμα αναμενεται να ανοιξε ο ηχος. Οσον αφορα αυτο:

Όλα τα παραπάνω μου δείχνουν ένα πιο γεμάτο αποτέλεσμα, που όμως άρχισε να δείχνει τα ελαττώματα, άλλων κρίκων της αλυσίδας, που κυρίως είναι η πηγή και δευτερευόντως τα καλώδια.

...συμφωνω απολυτα και αυτο εγραψα αρκετα παραπανω.

Το θεμα με το ηχειο δεν ειναι οτι ξυριζει. Δεν ξυριζει. Επειδη χαμηλα υστερει σε σωμα, ογκο και ατακα, οταν οι σταθμες ανεβαινουν, και μονο τοτε, οι χαμηλες συχνοτητες δεν μπορουν να ακολουθησουν σε εκταση τις μεσαιες και τις υψηλες με αποτελεσμα η τονικη ισορροπια χαλαει και ρεπει προς το λαμπρο με τα πριμα και τα μεσαια να βγαινουν μπροστα και να ακουγονται "πολλα". Εκει οταν τα συνοδα δεν ειναι τα καταλληλα υπαρχει κινδυνος να εμφανιστει σκληροτητα, συρριστικα κλπ. Νομιζω οτι τωρα το εξεφρασα οσο σαφως το αντεληφθην.

edit: "υπεραναλυτικο" χαρακτηρισα εσφαλμενα το φαινομενο του να ακους υψηλες και υψηλομεσαιες μπροστα απο το υπολοιπο φασμα. Εχεις δικιο

Last edited:

Τώρα ναι συμφωνώ απολύτως :ernaehrung004:

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και το ενδιαφέρον. Είσασταν άκρως κατατοπιστικοί. Θα προβώ σε παραγγελία των καλωδίων και θα ποστάρω εντυπώσεις.
Ως προς τα φτωχά προενισχυτικά του Marantz, όπως έχω αναφέρει και σε άλλο ποστ, σε κάποια κομμάτια τα προτιμώ από αυτά του roksan. Ο roksan είναι σαφώς πιο αναλυτικός και για rock κομμάτια όπως και για κλασσική μουσική κλπ ακούγεται σαφώς καλύτερα. Αλλά προς υπεράσπιση του Marantz πρέπει να αναφέρω πως σε electro pop, ebm και new wave, γενικά σε ηλεκτρονική μουσική, επειδή δίνει άλλο πλάτος σκηνής μου ακούγεται καλύτερα. Η εναλλαγή μεταξύ των δύο είναι τόσο εύκολη που απλά χαίρομαι που έχω τη δυνατότητα επιλογής.

Το να ακουγεται το προενισχυτικο σταδιο ενος AV καλυτερα απο το προενισχυτικο σταδιο ενισχυτη της κλασης του Roksan, σε στερεοφωνικη λειτουργια, δεν μπορω να το συλλαβω καν, μου φαινεται σουρρεαλισμος. Η διαφορα υπερ των κλασσικων δικαναλων σε διαυγεια, καθαροτητα, αναλυση, ατακα, σκηνη συνηθως ειναι τεραστια. Ισως το "καλυτερα" να μην συναδει με το "σωστα" κλπ, και να ναι θεμα υποκειμενικοτητας του καθενος.

Last edited:

παίζει :)
Πάντως αν κάποιος συμφορουμίτης από Θεσσαλονίκη θέλει να έρθει να ακούσει και να βοηθήσει από κοντά είναι πολύ ευπρόσδεκτος. Κερνάμε καφεδάκι και όχι μόνο.

μόλις τοποθέτησα τα qed silver anniversary :) Νιώθω πως το πράγμα ηρέμησε με την τοποθέτηση τους. Σα να λυάνθηκαν οι αιχμές αναδυκνείοντας τρόπον τινά και κάποια αναλυτικότητα. Καλά είναι :)
Αύριο θα πάρω και το philips bdp 9600. Κανένα αποτρεπτικό σχόλιο της τελευταίας στιγμής?

για το philips δεν έχω ιδέα, να ρωτήσω από που πήρες τα καλώδια;

στέλνουν Ελλάδα ή στα φέρανε/τα πήρες εκεί;

επίσης τα τερμάτισες με το σύστημα Airlock;

Στέλνουν κανονικά για 5 λίρες. Δεν τα τερματισα.

Θα αδραξω την ευκαιρια και με την προσκληση σου για να ακουσω τον Roksan μπορω να φερω μαζι το CD player μου και interconnect για περισσοτερη κουβεντα και ακουσμα!

Έτσι κ αλλιώς θα αλλάξω τα ηχεία μέσα στον οκτώβριο λογικα. Βέβαια σε κάθε περίπτωση είσαι ευπρόσδεκτος. Αν θέλεις φέρνω τον ενίσχυτη στο χώρο σου να τον ακούσουμε με τα ηχεία και την πηγή σου. Θα σου είναι μάλλον πιο χρήσιμο. Στείλε πμ να δούμε πότε βολεύει και πως.

Συμμαζευω το σπιτι και θα ενημερωσω για μπυρες/καφε/ουισκι κτλπ!

Last edited: