Re: καλώδια ηχείων για βελτίωση ματσαρίσματος roksan kandy k2 και tannoy sensys dc2
Εγω τα συρριστικα και τη σκληροτητα την εκλαμβανω σαν το γενικοτερο αποτελεσμα της λαμπροτητας του ηχειου (οταν ανεβαινουν οι σταθμες). Οταν υπεραναλυει ενα ηχειο υψηλα και μεσουψηλα και επιπλεον εχει και πλουσιες υψηλες, αυτο εχει σαν αποτελεσμα τα "σ" και καποια αλλα σημεια στα μεσαια να ακουγονται πιο σκληρα. Το να ειναι μουντο ενα ηχειο στις υψηλες και και ταυτοχρονα να συρριζει στις μεσουψηλες δεν το εχω ακουσει κ δεν μπορω να το συλλαβω. Το DC2 το ξερω και γω καλα και δεν ειναι στεγνο ηχειο, και για το λογο αυτο της λαμπροτητας που οταν οι σταθμες ανεβαιναν λιγο ειχε επιπτωση και στις μεσουψηλες και στη συνολικη τονικη ισορροπια, ηταν ο λογος που με απετρεψε να το αγορασω πριν μερικα χρονια σε μια πραγματικη ευκαιρια. Δεν ειπε κανεις οτι ειναι ξερο, στεγνο, μηχανικο ηχειο, αλλα επειδη εχει πολλα πριμα καλο θα ειναι να υπαρχουν μαλακα συνοδα ωστε το αποτελεσμα να μην γινει επιθετικο. Ο φιλος παιζει με dvd, αν παιζει απο τις αναλογικες ξερουμε το στεγνο ξηρο ξυλινο ηχο που βγαζουν, αν παιζει απο την ψηφιακη το AV με τον AV σαν pro, τοτε και παλι χανει πολυ απο το προενισχυτικο σταδιο του πολυκαναλου.
Το δικο σου ηχειο ειναι 2 κλασεις ανωτερο απο το DC2, τα QED βοηθανε επισης, και ποτε δεν ακουσα τετοιο προβλημα σκληροτητας ή συρριστικων. Προφανως ειναι μια κλαση πανω και ειναι λογικο.
Δεν θα θεωρητικολογησω αλλο πανω στο προβλημα του φιλου, δεν εχει νοημα. Απλα εξεφρασα αυτο που μου λεει η διαισθηση μου, θεωρησα οτι απο το φιλο δεν λειπουν πριμα, νομιζω αν συνεβαινε θα το ανεφερε πριν απο ολα, οταν λειπει ειναι κατι εμφανες. Το ρεζουμέ τη στιγμη που μιλαμε για fine tuning με καλωδια, ειναι οτι ενα QED χαλκου, θα μαλακωσει λιγο τις αιχμες και τα περιγραμματα των φωνων.