Καλώδια ηχείων

χρειαζεσαι τρικλωνο καλωδιο η δικλωνο με μπλενταζ για να χρησιμοποιησεις το μπλενταζ ως τριτο αγωγο για balanced.

Μιλαμε για καλωδιο ηχειων οπως λεει ο τιτλος;;;;;
Ενεργα μηπως;

Πιό ακριβά θα σου κοστίσουν τα βύσματα και η μετατροπή, από το να αγοράσεις
έτοιμα τερματισμένα balanced καλώδια.

Άρα για να έχω balanced καλώδιο θα πρέπει να είναι shielded + 2 αγωγούς, δεν γινεται χωρίς να είναι shielded.

Απάντηση: Re: Καλώδια ηχείων

Ναι έχω ένα ζευγάρι από αυτά http://www.thomann.de/gr/cordial_ctl_5_mp.htm για να μετατραπούν σε balanced (εάν γίνεται) για να συνδεθούν με τα Fostex PM1.

Για BALANCED συνδέσεις χρειάζονται ΤΡΕΙΣ αγωγοί (οι δύο για το ίδιο σήμα αλλά με διαφορά φάσης 180 μοιρών), όπως λέει και ο Panoramius. Το CORDIAL έχει JACK με ΔΥΟ απολήξεις (mono), παρότι καταλήγει σε XLR αρσενικό μέ τρεις ακροδέκτες ο ένας του σήματος θα είναι νεκρός. Αρα αν καταλαβαίνω καλά το καλώδιο του CORDIAl είναι shielded με δύο αγωγούς. Υπολογίζεις οτι αυτοί να γίνουν και οι δύο σήματος και η θωράκιση να γίνει ουδέτερος.
- Η υποδοχή του JACK είναι balanced; Αν όχι δεν υπάρχει λόγος να κάνεις τίποτα.
- Μήπως θέλεις δύο SPEAKON βύσματα για τα ηχεία και όχι XLR;
- Το Neutrik NC3 MXX-B έχει δύο ακροδέκτες, οπότε δεν κάνει για balanced συνδέσεις.
Πάντως όπως λέει και ο Magellan, αν πρέπει να γίνει κάτι, μάλλον δεν αξίζει η ταλαιπωρία της αλλαγής και συμφέρει η αγορά έτοιμου.

Last edited:
Απάντηση: Re: Καλώδια ηχείων

Αν το καλώδιο είναι το σωστό (δύο + μπλεντάζ) τότε τα βύσματα (καρφί 1/4' stereo) κοστίζουv 10€ το πολύ και τα δύο (Neutrik NP-3X).

Επειδή ξεβίδωσα το καρφί μέσα εχει μόνο δύο καλώδια και δεν εχει θωράκιση, μπορείται να μου προτείνετε κάποιο balanced καλώδιο?