Καλωδια ηχειων...

analyse_it

Senior Member
17 June 2006
582
Αthens
Καποιοι απο εμας εχουν κατασταλαξει, αλλοι ακομα ψαχνονται.

Πολλοι ειναι οι παραγοντες που επηρρεαζουν την αποδοση τους, απο την τονικη ισορροπια του συστηματος, τον χωρο και την αλληλεπιδραση με το συστημα, το κροσοβερ που "βλεπει" ο ενισχυτης και την ισχυ που καλειται να περασει στα ηχεια.

-Εχετε ακουσει καποια καλωδια ηχειων που "ματσαραν" σωστα σε συστημα φιλου ή στο δικο σας, θα θελατε να ακουσετε καποια απο αυτα?

-Ειναι εφικτη η συλλογη μερικων καλωδιων για την πραγματοποιηση μιας ερασιτεχνικης και χομπιστικης "τυφλης" ακροασης μεσα στα φιλικα πλαισια του χωρου μας?

Προσωπικα,
χρησιμοποιω τα VDH cs122 διπλοκαλωδιωση, ειμαι πολυ ευχαριστημενος και απο περιεργεια (καθως λενε πως ταιριαζουν με επιπεδα ηχεια) παρηγγειλα τα GOERTZ mi2 verasity...

Εσεις?

Γιά τα mi2 verasity και αυτό που αναφέρεις γιά επίπεδα ηχεία, έχω προσωπική
άποψη, τα άκουσα στα δικά μου και σε ένα σύστημα με Analysis Epsillon,
έδωσε και στις δύο περιπτώσεις εξαιρετικά αποτελέσματα. Δηλαδή αυτό που
έχεις ακούσει, ότι ταιριάζουν, παραδόξως, φαίνεται να ισχύει!

Για πές Ηλία πιό αναλυτικά τι διαφορές είδες με τα τωρινά σε σχέση μ' ότι είχες πρίν και τι ψάχνεις επιπλέον;

Δεν πιστεύω στο ταίριασμα καλωδίων αποκλειστικά με γνώμονα τα ηχεία.
Πάει ανάλογα με τον ενισχυτή.

Τα καλώδια είναι ουσιαστικά η "γέφυρα", μεταξύ ενισχυτή(-ών) και ηχείων. Όπως είχε γράψει ο Παναγιωτίδης σε άλλο θέμα, έχουν μια κάποια αντίσταση, χωρητικότητα, αυτεπαγωγή.
Οπότε, ανάλογα την έξοδο του ενισχυτή, την ισχύ του, τον όποιο χαρακτήρα του κι ανάλογα το ηχείο που καλείται να οδηγήσει, επιλέγουμε το καλώδιο.

Κοινώς, δε διαλέγουμε με βάση αποκλειστικά το ηχείο, αλλά γενικά.

Ηλία, ευτυχώς τα Goertz είναι φτηνά, οπότε μπορείς και να κάνεις αγορά τύπου "γουρούνι στο σακί".
Αυτά που επίσης θα ήθελα να δοκιμάσω και είναι παρομοίου τύπου (πηνιόσυρμα), είναι τα anticables.

Σωστά, αλλά επειδή και εγώ είχα τις ενστάσεις μου γιά το θέμα, μετά από
κάποιες εμπειρίες με διάφορα καλώδια γιά ηχεία, θα έλεγα ότι μάλλον ισχύει
το περί ταιριάσματος ηχείου-καλωδίου-ενισχυτή!

Να δείτε τα τελευταίας εσοδείας DNM.Πάντα φθηνά και προσεγμένα για το κόστος τους.Εδώ που τα λέμε και το παλιό reson να βρείτε,πάλι καλή αγορά είναι.

Re: Απάντηση: Καλωδια ηχειων...

Γιά τα mi2 verasity και αυτό που αναφέρεις γιά επίπεδα ηχεία, έχω προσωπική
άποψη, τα άκουσα στα δικά μου και σε ένα σύστημα με Analysis Epsillon,
έδωσε και στις δύο περιπτώσεις εξαιρετικά αποτελέσματα. Δηλαδή αυτό που
έχεις ακούσει, ότι ταιριάζουν, παραδόξως, φαίνεται να ισχύει!
σε σχέση με ποιά???

Για πές Ηλία πιό αναλυτικά τι διαφορές είδες με τα τωρινά σε σχέση μ' ότι είχες πρίν και τι ψάχνεις επιπλέον;

Μιλησα με τον Κακαλιο, και τον Γιαννη με τα mg12, ακουσα πολυ καλα λογια και τα παρηγγειλα αλλα δεν τα εχω λαβει ακομα (μαλλον θα τα εχω τη δευτερα).

Δεν ξερω πραγματικα που μπορει να βρεθω, δεν γνωριζω αν το συστημα εχει μεγαλα περιθωρια βελτιωσης. Απλα τα αγορασα για να τα ακουσω... Δεν μπορω να εντοπισω καποιο σημειο με προβλημα, χαμηλα υψηλα μεσαια εντασεις δυναμικα χαμηλη ενταση εικονα χροιες ολα καλα.
Βρεθηκαμε με τον αρχιμηχανικο των Analysis, τον κο Κωνσταντινου, που θα επισκεφτω μια απο αυτες τις μερες για να ακουσω κορνες με καμπινες απο fiber re-inforced polymers ! - και μου ειπε να ακουσω ribbon καλωδια ηχειων - σκεφτηκα οτι αν μη τι αλλο, κατι θα ηξερε ...

Το thread το ανοιξα για να πουμε καποιες εμπειριες μας με καλωδια, να αναφερουμε καποια που μας αρεσαν και να πουμε αν θα θελαμε να συμμετασχουμε με τα καλωδια μας σε μια φιλικη ακροαση...

Last edited:
Hλια για το συγκρητικο να σου δωσω και το ενα απο τα δυο ζευγαρια KIMBER 8TC που χρησιμοποιω εγω στα δικα μου ANALYSIS. Καποιοι λενε οτι δενουν τελεια με αυτα. Αλλοι παλι λενε οτι τα GOERTZ ειναι απο τα καλυτερα καλωδια ανεξαρτητου τιμης και ειδικα οσοι εχουν ΜAGNEPAN πινουν νερο στο ονομα τους.
Εγω δεν τα εχω ακουσει συγκρητικα με τα KIMBER οποτε στα στελνω και περιμενω εντυπωσεις, μια και εχω εμπιστοσυνη στη γνωμη σου.
Μια δικη μου εκτιμηση για τα KIMBER πολυ καλος ηχος παντου εκτος απο μια μαλακοτητα στα πριμα που ομως για μενα ταιριαζει λιγο περισσοτερο με τα πριμα των ΑNALYSIS.

Hλια για το συγκρητικο να σου δωσω και το ενα απο τα δυο ζευγαρια KIMBER 8TC που χρησιμοποιω εγω στα δικα μου ANALYSIS. Καποιοι λενε οτι δενουν τελεια με αυτα. Αλλοι παλι λενε οτι τα GOERTZ ειναι απο τα καλυτερα καλωδια ανεξαρτητου τιμης και ειδικα οσοι εχουν ΜAGNEPAN πινουν νερο στο ονομα τους.
Εγω δεν τα εχω ακουσει συγκρητικα με τα KIMBER οποτε στα στελνω και περιμενω εντυπωσεις, μια και εχω εμπιστοσυνη στη γνωμη σου.
Μια δικη μου εκτιμηση για τα KIMBER πολυ καλος ηχος παντου εκτος απο μια μαλακοτητα στα πριμα που ομως για μενα ταιριαζει λιγο περισσοτερο με τα πριμα των ΑNALYSIS.

Θαναση, σε ευχαριστω πολυ, αλλα εισαι καλα??? Θα στειλεις τα καλωδια??? (ευχαριστω παρα πολυ)

τι να πω ... δεν ξερω... εχω μεινει αφωνος

καληνυχτα - τα λεμε αυριο με το καλο

Last edited:
Αν θες και ενα ζευγαρι SUPRA PLY 3,4S που εγω τα θεωρω επισης πολυ καλα καλωδια και παμφθηνα παρε τηλεφωνο.

Υ.Γ. Πηγαινε βρε στον Κωστα να τα δεις τα ηχεια πως ειναι μεσα πριν τα κλεισει.

να ρωτησω και εγω κατι...
βλεπω σε πολλα ακριβα καλωδια,να εχουν τοξο στους ακροδεκτες το οποιο δειχνει οτι θα μπει στο ηχειο(δηλ δειχνει την "κατευθυνση" του σηματος)
Ναι αλλα τα καλωδια μεταφερουν εναλασσωμενο ρευμα,οποταν για ποια διευθυνση μιλαμε?

Μηπως το κανουν μονο και μονο για show και μαρκετινκ?

συνηθως εχει σχεση με το σημειο οπου ενας τριτος αγωγος-γειωση συνδεεται με το βυσμα που σημβαινει μονο στο ενα απο τα δυο βυσματα που ειναι στην πλευρα της συσκευης που στελνει το σημα.

Ηλία, από πού παρήγγειλες τα Goertz, αν επιτρέπεται;

απο τον "αντιπροσωπο" με αρκετα τσουχτερη τιμη (4m δηλαδη 2m x 2, 180 ευρω ατερματιστα, 45 ευρω το τρεχον μετρο).

παρε με τηλ για λεπτομερειες...

στο εξωτερικο, 229 δολαρια τα 25 ποδια, δηλ 180 ευρω τα 8 μετρα, σας ειπα να αγορασουμε καποια μετρα απο εξω...

Last edited:
εχω και τα Anticables και τα Goertz MI2 αλλα εχω ακουσει πολυ καλυτερα καλωδια (σε πολυ υψηλοτερο κοστος βεβαια) . Τα δυο παραπανω παιζουν εξαιρετικα για τα λεφτα τους. Παντως μπορω να τα φερω αν οργανωθει ακροαση για να ακουσετε πως παιζουν...

*** Εχω ακούσει ένα κάρο καλά καλώδια ηχείων στο δικό μου σύστημα και ενός φίλου - ΔΕΝ έχω πρόθεση να κάνω τον ξερόλα.

α. Τα Goertz απο την σειρά '2' (βλέπε MI-2 κτλ.) και τα ασήμια ΜΟΝΟ των ηχείων είναι καλά έως πάρα πολυ καλά για τα λεφτά τους.

β. Τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει βάση προσωπικών γούστων είναι ΟΛΑ τα καλώδια ηχείων της Acoustic Zen από το Satori και άνω. Αλλαγή πορείας: To Cardas Golden Presence (εξαιρετικό για λάτρεις της κλασσικής και τζάζ, μεταφέρει άψογα την υπάρχουσα ευγένεια του συστήματός σας - εαν υπάρχει - με αέρα, άνεση και επιτέλους διαφάνεια, οι καλύτερες μεσαιουψηλές που έχω
πάρει από καλώδιο με βάση ένα καλό σύστημα λυχνίας). Αλλαγή πορείας: To φοβερό Auditorium23 (auditorium.de), www.toneimports.com , ειδικά σε SET αλλά και γενικότερα σε λυχνίες ΔΕΝ έχω βρεί κάτι καλύτερο. Παίζω με Satori Acousic Zen στα μπάσα, Cardas Golden Presence στα tweeter. ΔΕΝ μπορώ να βρω κάτι καλύτερο συνολικά. Το Auditorium23 επίσης το αγόρασα - είναι μοναδικό - εξαιρετικό .http://www.dagogo.com/Auditorium23speakercable.html , το κατασκευάζει ο Auditorium23.de Γερμανός dealer της Shindo.

γ. Από λογικής τιμής καλώδια ...Alpha Core Silvers (πλάκα μας κάνεις? χεχε) , Τara Labs (τα φθηνά) και αυτά του PromitheusAudio είναι καλά για τα χρήματα που ζητάει. Δοκιμάζω κάτι
φθηνά που υπόσχονται πολλά, βλέπουμε, στρώνουν ακόμα σε ένα άλλο σεταπ. Για solid-state χρήστες που ζητούν, σώμα, ελαφρότατο χρώμα και ηρεμία, πάρτε το φθηνό της Cardas. Θα χάσετε λίγο σε διαφάνεια και σε καθαρότητα μπάσου αλλά δεν πήραξε κανέναν... δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα!

Last edited:
Εγώ λέω να δοκιμάσω DNM και Goertz αρχικά και βλέπουμε.

Διονύση, τα DNM μπορούν να ανταπεξέλθουν σε υψηλά φορτία;
Με τα 100 βατ των EAR, πχ;