Καλωδια ηχειων...

Απάντηση: Re: Καλωδια ηχειων...

Εγώ λέω να δοκιμάσω DNM και Goertz αρχικά και βλέπουμε.

Διονύση, τα DNM μπορούν να ανταπεξέλθουν σε υψηλά φορτία;
Με τα 100 βατ των EAR, πχ;

Για λίγο τάχα παίξει(τα παλαιότερα reson) στον δικό μου,χωρίς κανένα πρόβλημα(πέρα ότι δεν έλεγαν δίπλα στα analysis & τα siltech).
Τα τελευταίας εσοδείας είναι βελτιωμένα γενικώς κι...ακριβότερα.

Από το site της DNM πάντως, βλέπω ότι βγαίνουν κάτι λιγότερο από 120 ευρώ τερματισμένα (τα 2 μέτρα το ζευγάρι).

Έτσι κι αλλιώς, δεν τίθεται θέμα διπλοκαλωδίωσης σε μονόδρομα ηχεία.

να ρωτησω και εγω κατι...
βλεπω σε πολλα ακριβα καλωδια,να εχουν τοξο στους ακροδεκτες το οποιο δειχνει οτι θα μπει στο ηχειο(δηλ δειχνει την "κατευθυνση" του σηματος)
Ναι αλλα τα καλωδια μεταφερουν εναλασσωμενο ρευμα,οποταν για ποια διευθυνση μιλαμε?

Μηπως το κανουν μονο και μονο για show και μαρκετινκ?

η κατεύθυνση του σήματος, δεν έχει σχέση με το ρεύμα τροφοδοσίας. είναι πάντα από την πηγή στον ενισχυτή και από τον ενισχυτή στα ηχεία. άλλωστε και το εναλλασόμενο ρεύμα, δεν αλλάζει φορά, κατεύθυνση.

διαθέτω τα ultralink (ναι Αργύρη άλτραλινκ:ciao:) excelsior. μόλις διαπίστωσα οτι δεν υπάρχουν στο site της εταιρίας οπότε ίσως καταργήθηκαν.

και για να μην ξεχνιομαστε
θυμαστε την ταινια utraviolet με την γιοβοβιτς
ακουστε το 2-3 φορες
μετα τα ξαναλεμε

Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλωδια ηχειων...

σε σχέση με ποιά???

Σε σχέση με τα Ecosse και με τα Kimber. Τα δεύτερα τα χρησιμοποιώ πάρα
πολλά χρόνια και τα γνωρίζω πολύ καλά. Η διαφορά σε σχέση και με τα
δύο καλώδια στο σύστημά μου, έγκειται στο ότι βελτιώθηκε και άνοιξε
περισσότερο η ήδη πολύ καλή στερεοφωνική εικόνα και έγιναν αμεσότερες
οι μεσαίες συχνότητες! Τι χειροτέρευσε? Η συμπεριφορά των ηχείων (μου,
γιατί με τα Analysis δεν παρατήρησα διαφορά) στις χαμηλές συχνότητες
(μειώθηκε ο όγκος τους)! Συνολικά πάντως το άκουσμα με ικανοποιήσε
πλήρως (εκτός των μπάσων)!!!

Hλια για το συγκρητικο να σου δωσω και το ενα απο τα δυο ζευγαρια KIMBER 8TC που χρησιμοποιω εγω στα δικα μου ANALYSIS. Καποιοι λενε οτι δενουν τελεια με αυτα. Αλλοι παλι λενε οτι τα GOERTZ ειναι απο τα καλυτερα καλωδια ανεξαρτητου τιμης και ειδικα οσοι εχουν ΜAGNEPAN πινουν νερο στο ονομα τους.
Εγω δεν τα εχω ακουσει συγκρητικα με τα KIMBER οποτε στα στελνω και περιμενω εντυπωσεις, μια και εχω εμπιστοσυνη στη γνωμη σου.
Μια δικη μου εκτιμηση για τα KIMBER πολυ καλος ηχος παντου εκτος απο μια μαλακοτητα στα πριμα που ομως για μενα ταιριαζει λιγο περισσοτερο με τα πριμα των ΑNALYSIS.

Και εγώ τα ίδια χρησιμοποιώ με τα Quad, τους ''πάνε'' πάρα πολύ!

Re: Απάντηση: Re: Καλωδια ηχειων...

Για λίγο τάχα παίξει(τα παλαιότερα reson) στον δικό μου,χωρίς κανένα πρόβλημα(πέρα ότι δεν έλεγαν δίπλα στα analysis & τα siltech).
Τα τελευταίας εσοδείας είναι βελτιωμένα γενικώς κι...ακριβότερα.

Siltech φθηνής τάξεως ή Analysis μεσαιο-ακριβής τάξης ? Εαν πρέπει να προτιμήσεις ένα από τα δύο τί ψηφίζεις ? Σε ηχείων πάντα...!

Οσοι έχετε panel μάλλον θα βρείτε την υγειά σας με Goertz Ασήμια για ηχείων. Δεν είναι εξωφρενικά ακριβά αλλά είναι best match 4 panels. Γενικότερα το δύσκολο με το ασήμι είναι να πάρεις τα θετικά (διάρκεια νότας - decay, φυσικότερο reverbation, καλύτερη εικόνα και ακρίβεια) μαζί με τα σπάνια 'δώρα' που μπορούν να προσφέρουν τα καλά ασημένια καλώδια (σπάνια) τα οποία είναι ευγενικότερα πρίμα (ναι, αν και φημίζονται για το αντίθετο), γλυκότερες μεσαίες με μεγαλύτερη διαφάνεια (το προσφέρουν κορυφαία ασήμια) και μια ζωντάνια με ομοιογένεια. Κάτι σαν ελαχιστοποίηση του memory effect, δι αυτό και ο άψογος ρυθμός και η αυξημένη ταχύτητα. Το μόνο που δεν μπορεί κανείς να πάρει από ενα σύστημα ντυμμένο όλο σε ασήμια είναι το μπάσο - την αίσθηση του γεμάτου - όχι την ταχύτητα και την λεπτομέρεια...
Τα Goertz MI-2 τα δοκιμάσατε ? Πιστεύετε ότι δεν κάνει να παίξουν με ενισχυτές κάτω των 25 watt που γράφει η εταιρία ? (τα AG-2 από ασήμι δεν τρέχει και να τα βάλετε με 2A3). Θα μας τρελάνει η Goertz? Γιατί το λεει αυτό ?

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καλωδια ηχειων...

Siltech φθηνής τάξεως ή Analysis μεσαιο-ακριβής τάξης ? Εαν πρέπει να προτιμήσεις ένα από τα δύο τί ψηφίζεις ? Σε ηχείων πάντα...!

Αnalysis silver oval plus 2X1,80 έκαναν γύρω στα 700 ευρά..
Siltech(δεν μούρχεται ποιά) 2Χ2,5 στα 2300 ευρά.

Τα πρώτα στα λεφτά τους τα θεωρώ,ότι πιό ισορροπημένο είχα(κι είχα πολλά).Τα δεύτερα είναι "μαχαίρι" θέλουν προσοχή.Τα βγάζουν όλα στη φόρα.

Να δείτε τα τελευταίας εσοδείας DNM.Πάντα φθηνά και προσεγμένα για το κόστος τους.Εδώ που τα λέμε και το παλιό reson να βρείτε,πάλι καλή αγορά είναι.
Τα αγόρασα και πραγματικά είναι εξαιρετικά.
Μιλάω για όλο το set Interconnect - καλώδια ρεύματος και ηχείων.

Οσοι έχετε panel μάλλον θα βρείτε την υγειά σας με Goertz Ασήμια για ηχείων. Δεν είναι εξωφρενικά ακριβά αλλά είναι best match 4 panels. Γενικότερα το δύσκολο με το ασήμι είναι να πάρεις τα θετικά (διάρκεια νότας - decay, φυσικότερο reverbation, καλύτερη εικόνα και ακρίβεια) μαζί με τα σπάνια 'δώρα' που μπορούν να προσφέρουν τα καλά ασημένια καλώδια (σπάνια) τα οποία είναι ευγενικότερα πρίμα (ναι, αν και φημίζονται για το αντίθετο), γλυκότερες μεσαίες με μεγαλύτερη διαφάνεια (το προσφέρουν κορυφαία ασήμια) και μια ζωντάνια με ομοιογένεια. Κάτι σαν ελαχιστοποίηση του memory effect, δι αυτό και ο άψογος ρυθμός και η αυξημένη ταχύτητα. Το μόνο που δεν μπορεί κανείς να πάρει από ενα σύστημα ντυμμένο όλο σε ασήμια είναι το μπάσο - την αίσθηση του γεμάτου - όχι την ταχύτητα και την λεπτομέρεια...
Τα Goertz MI-2 τα δοκιμάσατε ? Πιστεύετε ότι δεν κάνει να παίξουν με ενισχυτές κάτω των 25 watt που γράφει η εταιρία ? (τα AG-2 από ασήμι δεν τρέχει και να τα βάλετε με 2A3). Θα μας τρελάνει η Goertz? Γιατί το λεει αυτό ?

προφανως γιατι εχουν μεγαλη χωριτικοτητα και μπορη να κανουν καποιους ενισχυτες να ταλαντωσουν.

Τα Analysis Omega που άκουσα στον Ηλία Μ. θα μπορούσαν ενδεχομένως να βελτιωθούν κυρίως στην ταχύτητα του χαμηλού και πιστεύω ότι στο συγκεκριμένο σύστημα/χώρο υπάρχουν ακόμα περιθωρια βελτίωσης. Δεν νομίζω ότι ένα καλώδιο ηχείων από μόνο του, οποιοδήποτε καλώδιο, θα άλλαζε αισθητά την κατάσταση. Εννοώ, μετά το πέρασμα του γνωστού σε όλους μας ενθουσιασμού της πρώτης εβδομάδας.
Δεν χάνει όμως τίποτα να δοκιμάσει, αρκεί να βελτιωθεί κάπως το χαμηλό.

τωρα μολις γυρισα....δουλεια πολλες ωρες και μετα ακροαση στον κο Κωνσταντινου με καποιους πολυ γνωστους του χωρου (πολυ παλιους...δεν θα αναφερω κατι παραπανω για την παρεα μας...) υπεροχη ακροαση.... θα γραψω καποια στιγμη μερικα πραγματα... ανεπαναληπτη εμπειρια

(....)

για τα καλωδια βλεπω μεγαλο ενδιαφερον!

φωτια πηραν τα πληκτρολογια, αισθανομαι ομορφα

καλησπερα σε ολους!