Καλωδια Ηχειων

Γιατί παρατάς την συζήτηση στη μέση?
http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=96897&postcount=52
Περιμένω...:nounder:

Το V4 του ΧαΙτας καλύτερα να το συζητήσουμε στο άλλο θέμα που άνοιξα για τα ρεύματα και τις φάσεις. Αν θέλεις περιέγραψέ μας τι ακριβώς κάνει το V4 γιατί αυτό που είπες πριν ότι κάνει δεν ήταν κατανοητό.
Το "ψαγμένος" το είπα γιατί φαίνεται ότι ενδιαφέρεσαι για την ποιότητα του ρεύματος που τροφοδοτείς τα μηχανήματά σου. Πολλοί είναι αυτοί που αδιαφορούν για το ρεύμα, από την άλλη όμως ψοδεύουν ΤΑ λεφτά για τα υπολοιπα καλώδια του συστήματος.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=5695

Εδώ το θέμα μας αφορά μόνο τα hiend καλώδια ηχείων. ΗιEnd λογω της συγκεκριμένης κατηγορίας που βρισκόμαστε και όχι ότι τα μέταλλα κατατάσονται σε HiFi και HiEnd. Σε πολύτιμα και μη πολύτιμα μέταλλα ναι, αλλά και πάλι δεν νομίζω ότι μας διαβάζουν οι κοσμηματοπώλες.

Θέλω να πω και κάτι άλλο που αφορά τα περισσότερα, αν όχι όλα, τα καλώδια ηχείων επιπέδου HiEnd.
Η υψηλή τιμή τους δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την πραγματική αξία τους σε υλικά κατασκευής όπως είναι τα μέταλλα , οι κάλτσες , οι θωρακίσεις , τα φιδόλαδα και οι κρυογεννήσεις.

Συνήθως πληρώνουμε την μυστική "συνταγή" που δημιουργεί ένα συγκεκριμενο ηχητικό εφε στο καλώδιο που αγοράζουμε. Οσοι πιστεύουν ότι τα πολυ ακριβά καλώδια κατασκευάζονται από πολύτιμα, καθαρά και ακριβά μέταλλα καλό θα ήταν να αναθεωρήσουν αυτές τις απόψεις τους.
Το πραγματικό κόστος των υλικών κατασκευής είναι πάρα πολυ χαμηλό. Η καθαρότητα των μετάλλων δεν είναι το κρυφό "μυστικό" τους.

Το V4 του ΧαΙτας καλύτερα να το συζητήσουμε στο άλλο θέμα που άνοιξα για τα ρεύματα και τις φάσεις. Αν θέλεις περιέγραψέ μας τι ακριβώς κάνει το V4 γιατί αυτό που είπες πριν ότι κάνει δεν ήταν κατανοητό..

Επειδή μπορεί να φανεί σαν διαφήμιση, έχεις πμ -bye-

Αυτό που μου έστειλες καλο θα ήταν να το ανεβάσεις να το δουν και οι υπόλοιποι γιατί πολλές φορες κάτι που φαίνεται αρχικά σαν διαφήμιση εύκολα αλλάζει και γίνεται δυσφήμιση.

Πιστεύω επίσης ότι δεν χρειάζεται να στέλνουμε pm ο ένας στον άλλο με links για παρουσιάσεις/κριτικές προϊόντων. Από τη στιγμή που αυτά έχουν ήδη δημοσιευτεί κάπου σε κάποιο site στο internet.

Θέλω να πιστεύω ότι εδώ μέσα δεν υπάρχει λογοκρισία και ότι είμαστε ελεύθεροι να εκφράζουμε τις απόψεις μας ελεύθερα.
Σεβαστές είναι οι απόψεις όλων μας ακόμα και αυτες που "νομίζουμε" ότι είναι λανθασμένες. Εδώ συμμετέχουμε με σκοπό την ανταλλαγή προσωπικών και μόνο απόψεων και εμπειριών. Δεν συμμετέχουμε για να προβάλουμε τις γνώσεις μας στους άλλους. Οσοι λειτουργούν με αυτό τον τρόπο το μόνο που επιζητούν είναι η ικανοποίηση του ΕΓΩ τους. Στην πραγματικότητα δεν δίνουν δεκάρα για τις δικές σας προσωπικές εμπειρίες .

Ελπίζω να συνεχίσουμε σε αυτό το όμορφο κλίμα που έχει δημιουργηθεί στο AVCLUB.GR

Last edited:
.... Από τη στιγμή που αυτά έχουν ήδη δημοσιευτεί κάπου σε κάποιο site στο internet.

Θέλω να πιστεύω ότι εδώ μέσα δεν υπάρχει λογοκρισία και ότι είμαστε ελεύθεροι να εκφράζουμε τις απόψεις μας ελεύθερα....

...Ελπίζω να συνεχίσουμε σε αυτό το όμορφο κλίμα που έχει δημιουργηθεί στο AVCLUB.GR

Η διακριτικότητα μπορεί να μην επιβάλετε εδώ μέσα αλλά δεν βλάπτει κι'όλας.

Τέσπα, αφού τα ρεύματα είναι σε άλλο thread, δεν συνεχίζω εδώ.

Απλά -στην αρχή τουλάχιστον- ρώτησα για καλώδια.

Βλάπτουν όμως οι δημοσιεύσεις εκείνες που τεστάρουν καλώδια, ηχεια και power isolators με μοναδικό όργανο ένα φτηνό ντεσιμπελόμετρο της Radio Shack . Για τα μαγικά golden ears των reviewers ουδεν σχόλια. Περισσότερο πιστεύω τις κριτικές τις δικες σας, όταν είναι αυθεντικές, παρά τις άλλες, των άλλων .. που λέγαμε ...

Από καιρό έχω τον παρακάτω προβληματισμό:
http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=96631&postcount=36

Ακούγοντας λοιπόν σε φίλο τα Ecosse MS2.3 Monocrystal (δυομισάμετρα) στα εφτάρια τα Harbeth του, και συγκινημέμος από τα μεσαία τους, τα δανείστηκα και αφού έκαψαν τρείς μέρες στο δικό μου σύστημα (για να ματσάρουν), τις τελευταίες δύο κάθισα και τα άκουσα προσεκτικά. Τα συμπεράσματά μου για τα παραπάνω καλώδια ηχείων, που είναι ζεστά (χωρίς να γλυκαίνουν), είναι γρήγορα, καθαρά, σχετικά αναλυτικά και με κάπως πιό περιορισμένη σκηνή σε βάθος αλλά κυρίως ύψος. Μπορεί να μην έχουν αυτήν την σπιρτάδα και την καθαρότητα στα άκρα του συχνοτικού φάσματος (σε σύγκριση πάντα με τα δικά μου), αλλά στις μεσαίες μου έδωσαν αυτό που ψάχνω τόσο καιρό.
Και επαναλαμβάνω το ερώτημα μου: Έχει ακούσει κάποιος ένα καλώδιο ηχείων που να φέρνει το Nordost μου στα μεσαία του Ecosse, χωρίς να χάνει όλα τα υπόλοιπα καλούδια του? (Σε τιμή που να μην ξεπερνάει τα δύο χιλιάρικα στα 2,5 μέτρα.) -bye-

Δεν μπόρεσα να βρω κάποιο άλλο topic, οπότε ποστάρω εδώ που μου φάνηκε το πιο σχετικό.

Παίζει κάποιο ρόλο το μήκος των καλωδίων που συνδέουν τα ηχεία με τον ενισχυτή?
Δηλαδή, όσο μεγαλώνει το μήκος του καλωδίου, πέφτει αντίστοιχα και η ποιότητα ή όχι?

Δεν μπόρεσα να βρω κάποιο άλλο topic, οπότε ποστάρω εδώ που μου φάνηκε το πιο σχετικό.

Παίζει κάποιο ρόλο το μήκος των καλωδίων που συνδέουν τα ηχεία με τον ενισχυτή? Ναι
Δηλαδή, όσο μεγαλώνει το μήκος του καλωδίου, πέφτει αντίστοιχα και η ποιότητα ή όχι?Ναι
Γενικά, περιορίζεις το μήκος όλων των καλωδίων (και των IC) όσο μπορείς.

Από καιρό έχω τον παρακάτω προβληματισμό:
http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=96631&postcount=36

Ακούγοντας λοιπόν σε φίλο τα Ecosse MS2.3 Monocrystal (δυομισάμετρα) στα εφτάρια τα Harbeth του, και συγκινημέμος από τα μεσαία τους, τα δανείστηκα και αφού έκαψαν τρείς μέρες στο δικό μου σύστημα (για να ματσάρουν), τις τελευταίες δύο κάθισα και τα άκουσα προσεκτικά. Τα συμπεράσματά μου για τα παραπάνω καλώδια ηχείων, που είναι ζεστά (χωρίς να γλυκαίνουν), είναι γρήγορα, καθαρά, σχετικά αναλυτικά και με κάπως πιό περιορισμένη σκηνή σε βάθος αλλά κυρίως ύψος. Μπορεί να μην έχουν αυτήν την σπιρτάδα και την καθαρότητα στα άκρα του συχνοτικού φάσματος (σε σύγκριση πάντα με τα δικά μου), αλλά στις μεσαίες μου έδωσαν αυτό που ψάχνω τόσο καιρό.
Και επαναλαμβάνω το ερώτημα μου: Έχει ακούσει κάποιος ένα καλώδιο ηχείων που να φέρνει το Nordost μου στα μεσαία του Ecosse, χωρίς να χάνει όλα τα υπόλοιπα καλούδια του? (Σε τιμή που να μην ξεπερνάει τα δύο χιλιάρικα στα 2,5 μέτρα.) -bye-

Analysis plus μ' αρκετά λιγότερα.

Stealth Hybrid MLT, με λιγότερα χρήματα και με τη σιγουριά της δοκιμής στο σύστημα σου
Ειναι το best-seller της εταιρείας στην Αμερική εδώ και πάνω από 7 χρόνια (με όποιες βελτιώσεις).

περισσότερες πληροφορίες
www.stealthaudiocables.com