Καλώδια με πηνιόσυρμα

savatage

AVClub Addicted Member
25 June 2006
2,400
Γεια σας.Θέλω να επιχειρήσω να κάνω καλώδια ηχείων με πηνιόσυρμα καθώς και Interconnect.Τι πηνιόσυρμα να χρησιμοποιήσω για τα ηχεία και τι για το interconnect(υλικό,διάμετρο κτλ)?Πώς θα κολλήσω το πηνιόσυρμα στις μπόρνες του interconnect??Το μήκος για τα ηχεία πρέπει να είναι 2,5μ και για το interconnect 0,5μ.Το καλώδιο για τα ηχεία να το τερματήσω με κάτι ή να το σφίξω γυμνό στις μπόρνες κατέυθείαν?Τέλος αυτά που θα μου προτείνετε που θα τα βρώ στην Θεσσαλονίκη??

Γεια σας.Θέλω να επιχειρήσω να κάνω καλώδια ηχείων με πηνιόσυρμα καθώς και Interconnect.Τι πηνιόσυρμα να χρησιμοποιήσω για τα ηχεία και τι για το interconnect(υλικό,διάμετρο κτλ)?

Χαλκό. Δεν νομίζω ότι θα βρεις στην Ελλάδα απο άλλο μέταλο.
Διάμετρο ανάλογα με την ισχύ που πάει στο ηχείο. Μπορείς να πειραματιστείς με πολλαπλά σύρματα ή με ένα μεγαλύτερης διατομής.
Για το IC είναι θέμα γούστου. Ξεκίνα με 0.5καρέ.

Πώς θα κολλήσω το πηνιόσυρμα στις μπόρνες του interconnect??

Με κολλητήρι και κόλληση

Το μήκος για τα ηχεία πρέπει να είναι 2,5μ και για το interconnect 0,5μ.Το καλώδιο για τα ηχεία να το τερματήσω με κάτι ή να το σφίξω γυμνό στις μπόρνες κατέυθείαν?

Είναι πολύ δύσκολο να πετύχεις καλή επαφή με σκέτο το σύρμα πάνω στην μπόρνα (οι παλιές με το ελατήριο έκαναν αυτή την δουλειά καλύτερα). Τερμάτισε το με μπανάνες ή δίχαλα.

Τέλος αυτά που θα μου προτείνετε που θα τα βρώ στην Θεσσαλονίκη??

...

Το καρέ είναι η ακτίνα ή η διάμετρος του σύρματος??Ανάλογα το πάχος δεν αλλάζει και η αντίσταση???

Ενισχυτή έχω τον audiolab 8000a(60 watt στα 8Ω) και ηχεία μάλλον τα audiovector c2 mk2(τώρα έχω τα audiophysic spark 3).cd player ένα 10ετίας sony.Για αυτά τι διάμετρο προτείνετε??Και κάποιος αν μπορεί να μου πει που θα βρώ τέτοια στη σαλονίκη??Ευχαριστώ.

Δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρει αλλά αγόρασα τον προηγουμενο μηνα 4 καλωδια πηνιοσύρματα από την ορίτζιναλ εταιρία , την Anticable.
Δεν εχουν καν στρώσει ακομα γιατί λιγο αργότερα βρηκα μια πραγματικη ευκαιρια για κατι αλλα καλωδια ηχειων που τα ηθελα και ετσι δεν τα χρειαζομαι πια....

Ειναι 8 κομματια τα οποία το καθένα είναι 3 μετρα το..με μπανανες τις εταιρίας....και στις δυο πλευρές τους....δηλαδη και για τους ενισχυτές...
τα ηθελα για διπλοκαλωδιωση και επειδη εχω μονομπλοκ με 4 εισοδους το καθένα ( και 4 εισοδους στα ηχεια...4 + 4 κομματια χρειαζομουν...!)
Ειναι 8 ...αν τα θελεις τα δινω σε μια τιμη αρκετα χαμηλοτερη απο αυτη που εδωσα εγω αλλα ειναι και καινουρια τελείως....

ευχαριστώ

Τελικά το interconect δεν θα το προσπαθήσω.Για το σύστημα που έχω(με τα c2) τι πάχος καλωδίου προτείνετε για τα ηχεία??

επειδή δεν έχω χρόνο μα διαβάσω όλα αυτό το κείμενο μήπως θυμάσαι το ζουμί??Και τις διατομές των καλωδίων??:flipout::flipout: