καλωδια πικαπ

seraceno

New member
7 January 2009
42
ΑΘΗΝΑ
σε αναζητηση μου για καλωδιο πικαπ παρατηρησα οτι τα περισσοτερα που πωλουνται ειναι 5din σε rca.η ερωτηση μου ειναι.
ειναι καλυτερη αυτη η συνδεση απο 2rca se 2rca
υπαρχουν ανταπτορες για μετατροπη σε 5 din?

Το 5DIN είναι από τη μία ευκολία και από την άλλη ευκαιρία να στείλεις το σήμα στο Phono stage σου σε μορφή balanced.

Από τη στιγμή που το γυρίζεις σε RCA απλά έχεις χάσει τη δυνατότητα να μεταφέρεις το σήμα ως balanced...

Οπότε γιατί να το ξαναγυρίσεις σε DIN;

Στο πλατώ, ακόμα και τα RCA βγάζουν balanced σήμα. Αρκεί το phono να είναι σχεδιασμένο σωστά και η καλωδίωση να είναι επίσης σωστή.

O βραχίονάς σου, σε τι βύσμα καταλήγει; Συνήθως καταλήγουν σε DIN-5 οπότε ειναι καλύτερο το DIN-5 σε RCA καλώδιο ωστε να μην εχεις επιπλέον ανταπτορες/καλώδια στο μονοπάτι κεφαλή-phono stage.

ok παιδια στον βραχιονα τον δικο μου εχει rca οποτε δεν ασχολουμαι με 5 din kαλωδιο.
απλως με ετρωγε η περιεργεια

Μη στενοχωριέσαι.

Στις διαδρομές καλωδίων που χρησιμοποιούνται σε οικιακά συστήματα, δε θα δεις και τόσο μεγάλη διαφορά μεταξύ balanced ή απλού σήματος...

:flipout: μην ορκίζεσαι........:flipout:τα έχουμε δει όλα ή μάλλον ακούσει όλα:BDGBGDB55:

εάν έχεις balanced phono, έχει σημασία αλλιώς όπως λες όχι τόσο.

Πάντως κυκλοφορούν ειδικά επώνυμα και τερματισμένα καλώδια phono με 5DIN--> RCA ...ή ..5din--> XLR ..ή... RCA-->RCA....κλπ