καλωδια ρευματος.

Nα ρωτήσω κ εγω κάτι που μπορεί να είναι και μα....κια!!!

Στο καλώδιο ρεύματος παίζει ρόλο το μήκος;;
Δηλαδή μπορεί ένα πιο μακρύ (καλώδιο έτσι;!!!) αν υποθέσουμε οτι έχει θετική επιδραση στον ήχο, να επιρεάζει περισσότερο θετικά απο το ίδιο σε πιο κοντό μήκος;; Ή το αντίστροφο;;

Απάντηση: Re: καλωδια ρευματος.

DomieMic65 said:
Nα ρωτήσω κ εγω κάτι που μπορεί να είναι και μα....κια!!!

Στο καλώδιο ρεύματος παίζει ρόλο το μήκος;;
Δηλαδή μπορεί ένα πιο μακρύ (καλώδιο έτσι;!!!) αν υποθέσουμε οτι έχει θετική επιδραση στον ήχο, να επιρεάζει περισσότερο θετικά απο το ίδιο σε πιο κοντό μήκος;; Ή το αντίστροφο;;

Oι περισσότεροι προτεινουν 1,5 μετρα, δημιουργει καλυτερο φιλτρο ισως!!!???

απο τις μεχρι τωρα δοκιμες μου με καλωδια ρευματος οι διαφορες ακουγονται ευκολα στο δικο μου συστημα.

διαφορες μεγαλες εχω ακουση αλλαζοντας καλωδιο στο cd και στον προενισχυτη και στον τελικο.

η γραμμη απο τον πινακα προς τα μηχανημα ειναι απλο ηλεκτρολογικο καλωδιο 3Χ2.5 μονοκλωνο με μηκος 8 μετρα και δεν τροφοδοτη τιποτα αλλο.

σιγουρα καθε καλωδιο θα ακουστη διαφορετικα αλλα αυτο που με ενδιαφερη σε αυτη τη φαση ειναι να αλλαξω τα 0.75mm καλωδια με κατι αξιοπρεπες.

το να καθομαι να συγκρινω καλωδια μεταξυ τους δεν νομιζω οτι καταληγη πουθενα.

εχω πολυ σοβαροτερα πραγματα να βελτιωσω που θα κανουν πραγματικη
διαφορα προς το καλυτερο και οταν (αν ποτε) φτασω το συστημα μου σε ενα σημειο που να μην μπορω να φερω αλλη βελτιωση τοτε ισως οποτε βαριεμε να αλλαζω και και κανενα καλωδιο ετσι για τη διαφορετικοτητα.

καλημερα.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: καλωδια ρευματος.

backousis said:
ναι ναι τζαμι το dremel αν και το δικο μου δεν ειναι original.:grinning-smiley-043

μανωλη οποτε μπορεσης ριξε καμια φωτο μπας και στριψουμε κανα ανακοντα.

Δέν είναι και πολύ καλές , αλλά θα βγάλεις συμπέρασμα πιστεύω

Το πρώτο είναι για ηχεία , το άλλο είναι για ρεύμα

Attachments

• MTZcable1.jpg
    MTZcable1.jpg
    25.4 KB · Views: 176
  • MTZcable2.jpg
    MTZcable2.jpg
    9.1 KB · Views: 158
FIRST OFF ALL,για να μην ξεχνιομαστε κιολας,για να ακουστουν οι οποιες γιαφορες ΠΡΕΠΕΙ........1)να εχουμε τραβηξη ξεχωριστη γραμμη απο τον πινακα,2)να εχουμε βρει την σωστη φαση και.......τριτον αλλα το πιο σημαντικο και σχεδον ποτε δεν αναφερετε Η ΣΩΣΤΗ ΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ.αυτη να δειτε πως ακουγετε!!!!!!!!!!τη διαφορες ψαχνεις οταν εχεις 200v με το ζορι??????? τελος οποιαδηποτε δοκιμη για καλωδια ρευματος πρεπει να γινεται με ιδια ταση,γιαυτο και σε διαφορετικους χωρους ακομα διαφορετικα αλλη ταση και αλλες παρεμβολες ενδεχομενως.αυτα!!!!!:grinning-smiley-043

μανωλη θενκς φιλε.

triangle τα δυο πρωτα εχουν γινη οσο για το τριτο δυστυχως δεν ειναι στο χερι μου και συνηθως εχω 210 volt.

θα διαφωνησω ομως μαζι σου στο σημειο αυτο.

ισα ισα που πρεπη να προσπαθουμε να εκμεταλευομαστε οσο καλυτερα μπορουμε αυτο που εχουμε.

που θα κανη μεγαλυτερη διαφορα η πτωση τασης του καλωδιου;
στα 190V η στα 230V;

Εχει δει κανενας με παλμογραφο τι εμφανιση εχει το 230 Βολτ που προσφερει η ΔΕΗ στον καταναλωτη?
Εδω παντως ειναι σαν να βγαινει απο tone-generator, φυσικα αυτο ειναι η μια μονο αληθεια μια και για να δεις τα παρασιτα υψηλης συχνοτητος θελεις αλλα οργανα!
Η ταση στο υπογειο μου ειναι μεταξυ 226/228 οποτε την εχω μετρησει!
Δεν εχω καμμια ειδικη γραμμη απο τον πινακα, ειναι αυτη που εβαλε ο ηλεκτρολογος το 1954!
Και δεν ακουω(με) καμμια απολυτως διαφορα μεταξυ καλωδιων 220 Βολτ!
Σπιρος
ΥΓ/ Σωστος ο τριγωνος, με τοσο μεγαλη διαφορα στο ρευμα μαλλον εκει ειναι το προβλημα και οχι τα καλωδια!

triangle said:
FIRST OFF ALL,για να μην ξεχνιομαστε κιολας,για να ακουστουν οι οποιες γιαφορες ΠΡΕΠΕΙ........1)να εχουμε τραβηξη ξεχωριστη γραμμη απο τον πινακα,2)να εχουμε βρει την σωστη φαση και.......τριτον αλλα το πιο σημαντικο και σχεδον ποτε δεν αναφερετε Η ΣΩΣΤΗ ΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ.αυτη να δειτε πως ακουγετε!!!!!!!!!!τη διαφορες ψαχνεις οταν εχεις 200v με το ζορι??????? τελος οποιαδηποτε δοκιμη για καλωδια ρευματος πρεπει να γινεται με ιδια ταση,γιαυτο και σε διαφορετικους χωρους ακομα διαφορετικα αλλη ταση και αλλες παρεμβολες ενδεχομενως.αυτα!!!!!:grinning-smiley-043

Στο θέμα τής φάσης , σαφώς συμφωνούμε
Αλλά η οποια διαφορά -με ξεχωριστή γραμμή ή χωρίς -> (εφόσον υπάρχει απο το σύστημα μια στοιχειώδης ανάλυση) ....->ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ
Με τήν τάση , ανάλογα τήν περιοχή , άλλωτε μπορούν αν γίνουν κάποια πράγματα , άλλωτε οχι

...γι αυτό και παραπάνω λέγαμε οτι ένα καλώδιο που έκατσε σε ένα σύστημα ή έπαιξε κάπως , δέν σημαίνει οτι έτσι θα παίζει παντού

Βέβαια απο ένα σημείο και μετά , οταν κάποια πράγματα συμβαδίζουν και το αποτέλεσμα δέν είναι "τυχαίο" , τότε κάποια "θέματα" διατηρούν τον χαρακτήρα τους

Καλημέρα

Σωστά

Μ.Τζωρτζάκης - MTZ audio said:
...γι αυτό και παραπάνω λέγαμε οτι ένα καλώδιο που έκατσε σε ένα σύστημα ή έπαιξε κάπως , δέν σημαίνει οτι έτσι θα παίζει παντού

Εκτός αν έχει "εξωτικό" όνομα (κάτι σαν Δρ. Σαγιονάρα, ας πούμε), κοστίζει όσο ένα σκούτερ, το εισάγει ο τάδε μεγαλοχαϊεντάς στο Κολωνάκι και έχει γράψει για δαύτο διθύραμβους το Στερεοφ(χ)άϊλ...//;-)

Η λογική του Hitech, έχει περάσει παντού.
Ναι με το DVD των 200 ευρώ ακούω σαν το Cd των 3000 ευρώ και είστε κορόιδα αν αγοράζετε καλώδια και ακριβά ηχεία και Hi-end κλπ κλπ.

Re: Απάντηση: καλωδια ρευματος.

Θεοδωρόπουλος Δημήτρης said:
Η λογική του Hitech, έχει περάσει παντού.
Ναι με το DVD των 200 ευρώ ακούω σαν το Cd των 3000 ευρώ και είστε κορόιδα αν αγοράζετε καλώδια και ακριβά ηχεία και Hi-end κλπ κλπ.

τωρα γιατι το λες αυτο;

Μάλλον παρεξήγησες, Δημήτρη

Αμφισβητούμε και το stereophile?

Παραδέχομαι ότι ο χαρακτηρισμός "Στερεοφάϊλ - Στερεοχάϊλ" ήταν ατυχής, αλλά δεν ήταν εκεί η ουσία του μηνύματος.

Αναφερόμουν στον τρόπο με τον οποίο το εν λόγω περιοδικό (ή κάποιο άλλο στη θέση του, αν υπήρχε - ουδεμία μομφή για το περιεχόμενο) έχει αναγορευθεί σε Βίβλο των εν Ελλάδι χαϊεντάδων.

Όσοι από δαύτους έχει τύχει να γνωρίσω -και είναι κάμποσοι, πίστεψέ με- στα 30+ συναπτά έτη που ασχολούμαι με το σπορ, πάνε κατευθείαν στο συμπέρασμα κάθε δοκιμής και αποκτούν αυτόματα άποψη για συσκευές που δεν έχουν καν δει.

Κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να διαβάσει την τεχνική ανάλυση, τήν εργαστηριακή συμπεριφορά ή τα "ψιλά γράμματα" που συνήθως γράφει στην στήλη του ο Άτκινσον, και αυτό όχι γιατί βαριούνται, αλλά γιατί το μόνο που κατάφεραν να μάθουν, τσάτρα-πάτρα, είναι πούθε πάει το κόκκινο και πού το μαύρο καλώδιο, άσχετα αν συμβουλεύουν τους τριγύρω περί πολώσεων, ρευμάτων ηρεμίας και αποσβεστικών μαντζουνιών -τρομάρα τους...

Οι ίδιοι αναγορεύουν κάθε μηχάνημα που μπαίνει στα "Recommended A και Β" κάθε εξάμηνο ως Ιερό Δισκοπότηρο του High-End και μάς το πασάρουν με περισπούδαστο ύφος, έχοντας το ατράνταχτο επιχείρημα "μα, το Stereophile το έβγαλε Class Α, κάτι παραπάνω θα ξέρουνε".

Ε, λοιπόν, όχι: σε αυτή τη φυλή που η δισκοθήκη της έχει όλα κι όλα 30 cd-samplers με "audiophile περιεχόμενο" αναφερόμουν -και θα συνεχίσω σε κάθε ευκαιρία- γιατί ακόμα και το γραφικό καταντάει γελοίο και ενίοτε τραγικό...//;-)

Την έχω ξανακούσει την "μπιχτή" ότι οι χαϊεντάδες δεν εκούνε μουσική και ότι αγοράζουν τα μηχανήματα χωρίς ακροάσεις.
Ποιοί είναι αυτοί ρε παιδιά? Γράφουν στο φόρουμ? Αν, ναι πείτε μου.
Αν όχι, θεωρώ ότι υποτιμάτε τους όποιους χαϊεντάδες υπάρχουν στον φόρουμ (και είμαι κι εγώ μέσα σε αυτούς)

Δεν είναι "μπηχτή", Δημήτρη

...η πικρή αλήθεια είναι. Είμαι μέλος στο φόρουμ σχεδόν από τη γέννησή του -εδώ και 6 χρόνια, περίπου- και το τι π@π@ριές έχουν γραφτεί εδώ μέσα είναι ασύλληπτο.

Ευτυχώς, όσο περνά ο καιρός ξεχωρίζει η ήρα από το στάρι και οι "χαϊενταράδες" κίνησαν γι' άλλες πολιτείες. Σπάνια, πλέον, μπαίνει κανείς τους για ν' αμολήσει κανένα "πύραυλο" και συνήθως δεν τον παίρνουμε και στα σοβαρά...-bye-

Αλλά, πολλή φαιά ουσία καταναλώσαμε για τους διάφορους Ποκοπίκους, δε νομίζεις; Δεν κάνουμε κάτι δημιουργικότερο, λ.χ. ν' ακούσουμε καμιά άρια;-)

Last edited:
Ποιοί είναι αυτοί ρε παιδιά? Γράφουν στο φόρουμ? Αν, ναι πείτε μου.

Δε γράφουν στο φόρουμ.
Είμαι βέβαιος όμως ότι μας διαβάζουν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ. -bye-

Δημήτρη, μην αρπάζεσαι. Μη παίρνεις αυτά που γράφει ο Σπύρος υποτιμητικά για το πρόσωπό σου. :damnyou:
Πάρτο σαν προτροπή. :grandpa:
Τα μηχανήματα υπάρχουν για να ακούμε μουσική πρώτα-πρώτα.
Μετά θεωρώ ότι αυτά μπορεί και να υπηρετούν και άλλους σκοπούς, όπως είναι το prestige που μπορεί ένα πικάπ μερικών χιλιάδων ευρώ να προσδώσει σε ένα σαλόνι. :fahne90:

Εγώ δε θεώρησα ποτέ ότι είμαι αυτό που λένε "highendάς" αν και στο παρελθόν είχα μηχανήματα τα οποία καρα-ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. :grinning-smiley-043
Έχω πέσει στη λούμπα να ακούω για χρόνια 5-10 δίσκους για το ωραίο μπάσο τους, για την έκταση στα πρίμα, για τη γεμάτη γεύση τους. :tdown:

Αλλά μουσική δεν άκουγα.

Πήγαινα σε δισκάδικα και τους ρωτούσα: "από Telarc τι έχετε?". Και έτσι διάλεγα τι θα ακούσω. :flipout:

Ευτυχώς αυτή η εποχή έχει περάσει ανεπιστρεπτί για μένα.

Μέσα από αυτό το ταξίδι με τις τράμπες επί...τραμπών έμαθα να εκτιμώ κάποια πράγματα, αλλά κυρίως βρήκα αυτό που μου αρέσει. :award:

Ξέρεις, είναι πολύ δύσκολο να καταλάβεις το τι σου αρέσει πραγματικά!

Υπάρχουν ένα σωρό φίλοι και γνωστοί οι οποίοι ψάχνονται, δεν ξέρουν τι θέλουν και ούτε προσπαθούν να μάθουν, δε σκέφτονται λογικά, ακούνε τον καθένα μαγαζάτορα που πουλάει το "Χ", και το "Χ" τους είναι πάντα καλύτερο από το "Ψ" του αλλουνού, διαβάζουν τις στήλες των περιοδικών ως Ευαγγέλια, τα παίρνουν παραμάσχαλα και πάνε και ψωνίζουν ότι γράφουν οι "γκουρού" που διαβάζουνε.
Και στο τέλος σιχαίνονται τη ζωή τους και βγαίνουνε από το χόμπι γιατί κάποτε τα λεφτά τελειώνουν ή η κυρά τους τα έχει πάρει (με το δίκιο της) στο κρανίο. :devil-smiley-029:

Για να μην υπάρχουν αυτές οι λυπηρές καταστάσεις πρέπει να την ψάχνουμε καλύτερα τη δουλειά.
Και δε θέλει βιασύνες.
Αυτά τα πράγματα είναι για να τα απολαμβάνουμε.
Ακούστε όσα περισσότερα συστήματα μπορείτε και μην αγοράζετε αν δεν ακούσετε πρώτα.

Δημήτρη, αυτά που έγραψε δεν αφορούν εσένα, το διευκρινίζω γιατί είσαι και λίγο μυγιάγγιχτος σε αυτά τα πράγματα.

Αλήθεια, πες μου πόσο συχνά ακους μουσική? Πότε ήταν η τελευταία φορά που αγόρασες δίσκο? Ποιος ήταν αυτός? Πόσους δίσκους έχεις?

Κύριε Κωστόπουλε: Το φόρουμ είναι A/V. Αν θεωρείτε παπαριές αυτά που γράφουν οι χαϊεντάδες, επειδή είστε και παλιός, πείσετε κάποιον mod να βγάλει την κατηγορία αυτή και να μην υπάρχει χάι εντ, ή στην κατηγορία χάι εντ να γίνετε mod και να σβήνετε τις παπαριές. Επειδή ξεφύγα απ το θέμα, και το θέμα είναι τα καλώδια ρεύματος, πάω να ακούσω το καλώδιο της shunyata με το μοναδικό CD που έχω. (Βέρα Λάμπρου - Το νινί σέρνει καράβι, LIVE από το μέγαρο-όχι το γνωστό αλλά αυτό που είναι στο 30ο χλμ Εθνικής οδού)
Ο καθένας αγοράζει μηχανήματα και καλώδια κλπ κλπ γιατί έτσι του αρέσει.
:D :D :D