Καλωδια Stealth - Εντυπωσεις

geopolitis

AVClub Addicted Member
28 June 2006
1,766
Αθηνα
Χτες το βραδυ ο ΚΟΨ εφερε σπιτι μου να ακουσουμε καποια καλωδια της Stealth. Παρων ηταν και ο Μιχαλης Κανακακης. Θελω να πω οτι οταν προσθεσαμε 1 interconnect Stealth Indra και το καλωδιο ηχειων Stealth Dream Petite στη θεση αυτων που χρησιμοποιουσα ( τα οποια δεν ειναι αμελητεα ποσοτητα) πραγματικα το συστημα απογειωθηκε σε οτι αφορα την αληθοφανεια, τη στερεοφωνικη εικονα και την ταχυτητα. Ο ηχος ηταν αβιαστος και χωρις καθολου χρωματισμους. Συγχαρητηρια Γιωργο για τα εξαιρετικα καλωδια και μακαρι να μπορουσε η Stealth στο μελλον να εδινε τη δυνατοτητα να εχουν ολοι τετοια καλωδια σε ποιο φιλικες τιμες για την πλειοψηφια των audiophiles. Αυτοι που θα μπορουσαν να τα πληρωσουν καλο θα ηταν να τα ακουσουν στο συστημα τους....

Χοντρικα οι τιμες λιανικης στην Αμερικη του καλωδιου ηχειων ειναι γυρω στα $6500 και το interconnect γυρω στα $5500....

Χοντρικα οι τιμες λιανικης στην Αμερικη του καλωδιου ηχειων ειναι γυρω στα $6500 και το interconnect γυρω στα $5500....

Μην γράφετε τέτοια!
Μας βλέπει και ο Κόγιας!:slapface:

Μην γράφετε τέτοια!
Μας βλέπει και ο Κόγιας!:slapface:

κοιταξε οποιος εχει να προτεινει κατι που πιθανον να ακουγεται ετσι οπως αυτα τα πανακριβα καλωδια σε κλασμα του παραπανω κοστους καλο θα ειναι να το μοιραστει και με ολους τους υπολοιπους...

το σιγουρο ειναι οτι υπαρχουν πολυ ακριβοτερα καλωδια που ακουγονται πολυ χειροτερα. Αυτο το εχω ακουσει με τα αυτια μου...

Ti nlektrika xaraktnristika exouv auta ta kalwdia? kai ta IC kai ta nxeiwv. Grafta esy kai mnv parapempeis se kataskeuastn giati dev mporw va avoi3w alln selida apo edw mesa.
Ti mousiko yliko akousate? Sygkrivate me alla kalwdia n apo mvnmns eivai autes oi evtypwseis? Av vai, poso, se %, ntav oi diafores?

Ti nlektrika xaraktnristika exouv auta ta kalwdia? kai ta IC kai ta nxeiwv. Grafta esy kai mnv parapempeis se kataskeuastn giati dev mporw va avoi3w alln selida apo edw mesa.
Ti mousiko yliko akousate? Sygkrivate me alla kalwdia n apo mvnmns eivai autes oi evtypwseis? Av vai, poso, se %, ntav oi diafores?

να σου πω την αληθεια δεν ξερω που τα γραφει ο κατασκευαστης. Μπορω να σου πω ομως οτι το καλωδιο που εχω ηδη με το οποιο συγκρινα το καλωδιο των ηχειων εχει ενα απο τα χαμηλοτερα capacitance που εχω ακουσει 11pf/m. Επισης εχω και ενα αλλο καλωδιο (το γνωστο Goertz) που εχει απο τα χαμηλοτερα inductance (και το μεγαλυτερο capacitance ) απο την πλειοψηφια των καλωδιων, το οποιο δε συγκρινεται ουτε κατα διανοια με το καλωδιο που σου ανεφερα προηγουμενως (στο συστημα μου).

Και τα δυο απεχουν παρασαγγας απο το Stealth το οποιο υπερτερει σε ταχυτητα, ουδετεροτητα και ακριβεια στην στερεοφωνικη εικονα. Δε μπορω να βαλω ποσοστο απλως ηταν πολυ πιο ευχαριστη και ξεκουραστη η ακροαση. Μουσικο υλικο ηταν απο Diana Krall μεχρι Septic Flesh και Rotting Christ!!!!

Δηλαδή?
Ιδια ακούγεται τo Indra με ένα μικρό αυτοκίνητο?
:flipout::flipout:

Όχι μάναμ. Το κάθε ένα έχει τα καλά του.
Εσύ π.χ. περιμένεις να βγάλεις γκόμενα με το Indra; Εγώ αν το αγόραζα θα έχανα και τη γυναίκα μου...

OLA ta kalwdia eivai evas symbimbasmos meta3y twv diafwrwv nlektrikwv xaraktnristikwv tous, dnladn n epiron stov nxo. Oi diafores autes omws arxizouv va faivovtai se syxvotntes pou eivai poly poio ypsnles apo tis akoustikes. Av o proevisxytns omws mporei va dwsei to reuma pou xreiazetai eva kalwdio kai exei arketa xamnln avtistasn, tote autes oi diafores e3alnfovtai n metaferovtai se akoma poio ypsnles syxvotntes, pou mas eivai adiafores apo akoustikns pleuras! Se gevikes grammes, 8eloume eva Ic va exei xamnln xwrntikotnta kai eva nxeiwv xamnln autepagwgn. Ola ta kalwdia, av ekplnrouv tis prwnpo8eseis poly sobaro auto, tairiazouv sav akoustika kalwdia. kai ta kalwdia snmera dev kavouv akriba stnv kataskeun tous! ta CTV(tnlewrasews), exouv tis ligwteres apwleies(koita3e tous pivakes twv kataskeuastwv) kai eivai ta ftnvwtera epeidn paragovtai se megales posotntes. ta tnlefwvika( av avtexouv tnv isxy pou 8eleis va metaferouv) eivai ta kalwdia pou exouv givei gia va avte3ouv 100 xrovia se avti3oes kairikes syv8nkes, dnladn exouv aristn kataskeun kai se ylika kai se avoxes. Mporeis pavta va baleis polla paralnlla av 8eleis megalytern isxy dia mesou autwv. Dev eivai tipota parapavw me ta kalwdia, oute mageia oute tipota to agvwsto stous kataskeuastes tous.

Μουσικο υλικο ηταν απο Diana Krall μεχρι Septic Flesh και Rotting Christ!!!!

Και γιατί δεν πήρατε ένα τηλέφωνο βρε κορμάδια;
Ο Κανακάκης μου κάνει καψόνια και μου βάζει να ακούσω Βέμπο και εκστασιάζεται όταν ακούει πόσο υγρή είναι η πορδή της Edith Piaf!

Άσε που τσιτώνει τα γκάζια το κουφάλογο, έρχεται η μάνα του σου φέρνει τη σφουγγαρίστρα στο κεφάλι και μετά σε ρωτάει αν ένοιωσες το punch!
"Το ένιωσες; Το ένιωσες;"
"Ωχ παναΐαμ! Ναι! Με ξέρανε!"
"Είδες punch που έχει;"

φιλε θελοντας και γω να ακολουθησω τις παραπανω αρχες αγορασα τα DNM Reson για interconnect (το χαμηλοτερο capacitance) και τα Goertz για καλωδια ηχειων (το χαμηλοτερο inductance). Δυστυχως για την τσεπη μου δεν μπορουν να σταθουν απεναντι σε σοβαρα καλωδια. Δυστυχως για ολους μας....

Και γιατί δεν πήρατε ένα τηλέφωνο βρε κορμάδια;
Ο Κανακάκης μου κάνει καψόνια και μου βάζει να ακούσω Βέμπο και εκστασιάζεται όταν ακούει πόσο υγρή είναι η πορδή της Edith Piaf!

Άσε που τσιτώνει τα γκάζια το κουφάλογο, έρχεται η μάνα του σου φέρνει τη σφουγγαρίστρα στο κεφάλι και μετά σε ρωτάει αν ένοιωσες το punch!
"Το ένιωσες; Το ένιωσες;"
"Ωχ παναΐαμ! Ναι! Με ξέρανε!"
"Είδες punch που έχει;"

next time. Αυτο κανονιστηκε τελευταια στιγμη...
θα σου βαλω και Sepultura!!

Πικαπάκι έχεις να σου φέρω το Arise σε 45άρι 8''; :p
Γουστάρω ακρόαση με Sepultura, SOD, DRI, Sodom, Kreator και τα μυαλά στα κάγκελα! :music-smiley-005:
Σιγά μην ακούσουμε καλώδια μετά!

Πικαπάκι έχεις να σου φέρω το Arise σε 45άρι 8''; :p
Γουστάρω ακρόαση με Sepultura, SOD, DRI, Sodom, Kreator και τα μυαλά στα κάγκελα! :music-smiley-005:
Σιγά μην ακούσουμε καλώδια μετά!

εχω, εχω!!!

geopoliti
dev xreiazovtai polla lefta gia va pareis auta pou 8eleis, se pososta oi xwrntkotntes kai oi autepagwges epidrouv tis akoustikes syxvotntes poly ligo n ka8olou, ola auta arxizouv poly psylwtera se syxvotnta. Av koita3eis se evav sobaro kataskeustn, Belden px, 8a breis apla kalwdia pou eklpnrouv polles fores tis apaitnseis pou 8etei o kataskeustns twv nxeiwv sou kai tou evisxytn sou. Giati dev diveis ta lefta se alla pragmata, opws ta nxeia px.Ekei pavta yparxei kalnterepsn eidika av exeis dia8esimo xwro.

geopoliti
dev xreiazovtai polla lefta gia va pareis auta pou 8eleis, se pososta oi xwrntkotntes kai oi autepagwges epidrouv tis akoustikes syxvotntes poly ligo n ka8olou, ola auta arxizouv poly psylwtera se syxvotnta. Av koita3eis se evav sobaro kataskeustn, Belden px, 8a breis apla kalwdia pou eklpnrouv polles fores tis apaitnseis pou 8etei o kataskeustns twv nxeiwv sou kai tou evisxytn sou. Giati dev diveis ta lefta se alla pragmata, opws ta nxeia px.Ekei pavta yparxei kalnterepsn eidika av exeis dia8esimo xwro.

κοιταξε αν δε τα δοκιμασεις στο συστημα σου δε μπορεις να καταλαβεις τη διαφορα. Ειναι αδυνατο να πειστεις. Και γω γενικα ειμαι λιγο καχυποπτος ειδικα οταν ξερω οτι κατι στοιχιζει στον κατασκευαστη 50 Ευρω και το πουλαει 5000 Ευρω.

Αλλα μιλαω μονο οτι εχω ακουσει και οχι οτι λεει η θεωρια. Βαση της θεωριας δεν υπαρχει καλυτερο set απο τα DNM - GOERTZ, τελος. Στην πραξη αυτο δεν ισχυει και οι διαφορες ειναι ακουστες απο τον οποιοδηποτε που εχει καποια σοβαρα ηχεια, ενισχυτες και πηγες ...

Εχω δοκιμασει Belden, Mogami κλπ και ο ηχος που ακουγα δεν μπορει να συγκριθει ουτε καν με αυτα που χρησιμοποιω τωρα... Οχι με τα Stealth...

Νομιζω οτι εαν εχεις την ευκαιρια να ακουσεις κατι αντιστοιχο στο συστημα σου μπορει να αλλαξεις γνωμη. Αλλα πρεπει να το κανεις το πειραμα....