Καλωδια Stealth - Εντυπωσεις

Hmmm, egw pngaivw me tnv pragmatikotnta kai oxi tnv 8ewria n tnv mageia. Av dev mporeis va to metrnseis dev exei diafora, eivai n epistnmovikn apopsn. Gia va mnv divouv ta xaraktnristika twv kalwsiwv pou poulave mporei va e3ngn8ei oti dev ta 3erouv, oti eivai koiva kalwdia, oti exouv brei kati pou kavevas dev exei brei!(auto to teleutaio eivai api8avo, va exouv 3eperasei tous mnxavikous tns Belden px kai se me8odous kataskeuns kai se ylika) To problnma me eseva eivai oti to pairveis opws sto divouve xwris va to e3etazeis. Dev eivai poio ftnvo se eseva va pareis merikous pykvwtes/pnveia/avtistaseis kai va kaveis diafora filtra mesa se kalwdia wste va pareis tov nxo pou sou aresei? Etsi exeis kai tnv euxaristnsn oti "to ekaves movos sou" kai dev sou epiasav merikoi epitndioi tov k@lo
H ta poulas auta opote eivai diaforetiko to pragma!
Dev asxoloumai me kalwdia, ta kalwdia mou eivai auta pou prepei va eivai, me polles ekatovtades fores avoxes, symfwva me auta pou 8elw va metaferw apo pngn pros dektn! Av 8elw va beltiwsw to systnma mou, pairvw alles movades nxeiwv, pou dystyxws stnv periptwsn autn, oso poio polla plnrwveis toso poio kalo pragma pairveis, alla edw dev grafoume gia mageies, alla e3wtika ylika kai avoxes stis kataskeues, pou PRAGMATIKA stoixizouv.Dev mas egrapses ti mousikn akousate kai ti diapistwmevn ikavotnta exeis wste va 3exwrizeis autes tis diafores(me liga logia, poso live exeis akousei stnv zwn sou gia va 3ereis tnv tovikotnta kai to pws akougovtai ta orgava kai edw evvow akoustika orgava kai oxi nlektrika giati ekei kaveis dev 3erei pws akougovtai)8elw va mou grapseis sygkekrimeva se poia kovserta exeis pareure8ei, pou kai me poioes orxnstres.

Χτες το βραδυ ο ΚΟΨ εφερε σπιτι μου να ακουσουμε καποια καλωδια της Stealth. Παρων ηταν και ο Μιχαλης Κανακακης. Θελω να πω οτι οταν προσθεσαμε 1 interconnect Stealth Indra και το καλωδιο ηχειων Stealth Dream Petite στη θεση αυτων που χρησιμοποιουσα ( τα οποια δεν ειναι αμελητεα ποσοτητα) πραγματικα το συστημα απογειωθηκε σε οτι αφορα την αληθοφανεια, τη στερεοφωνικη εικονα και την ταχυτητα. Ο ηχος ηταν αβιαστος και χωρις καθολου χρωματισμους. Συγχαρητηρια Γιωργο για τα εξαιρετικα καλωδια και μακαρι να μπορουσε η Stealth στο μελλον να εδινε τη δυνατοτητα να εχουν ολοι τετοια καλωδια σε ποιο φιλικες τιμες για την πλειοψηφια των audiophiles. Αυτοι που θα μπορουσαν να τα πληρωσουν καλο θα ηταν να τα ακουσουν στο συστημα τους....

Τα καλωδια τα αγορασες;

Προς το παρόν το μοναδικό όργανο που μετράει σκηνή, αληθοφάνεια, κόκκο, ταχύτητα, βάθος σκηνής κλπ είναι το αυτάκι μας...
Όταν εφευρεθεί κάτι άλλο παρακαλώ όπως να με ενημερώσετε...

Το Σαββάτο κάναμε μία πρόχειρη εκτίμηση ενός μίγματος μετάλλων για καλώδιο ηχείων με τη βοήθεια ενός φίλου χρυσοχόου.
Το κόστος βγήκε κάτι παραπάνω από τα 800 ευρώ.
Αυτό χωρίς την εργασία να γίνει καλώδιο, μονώσεις, περιέλιξη κλπ και αφορά καθαρά και μόνο την πρώτη δοκιμή! Σκέψου να μη σου κάτσει και να πρέπει να κάνεις καμιά 10αριά από δαύτες μέχρι να καταλήξεις (αν καταλήξεις) σε κάποιο συμπέρασμα;

Hmmm, egw pngaivw me tnv pragmatikotnta kai oxi tnv 8ewria n tnv mageia. Av dev mporeis va to metrnseis dev exei diafora, eivai n epistnmovikn apopsn. Gia va mnv divouv ta xaraktnristika twv kalwsiwv pou poulave mporei va e3ngn8ei oti dev ta 3erouv, oti eivai koiva kalwdia, oti exouv brei kati pou kavevas dev exei brei!(auto to teleutaio eivai api8avo, va exouv 3eperasei tous mnxavikous tns Belden px kai se me8odous kataskeuns kai se ylika) To problnma me eseva eivai oti to pairveis opws sto divouve xwris va to e3etazeis. Dev eivai poio ftnvo se eseva va pareis merikous pykvwtes/pnveia/avtistaseis kai va kaveis diafora filtra mesa se kalwdia wste va pareis tov nxo pou sou aresei? Etsi exeis kai tnv euxaristnsn oti "to ekaves movos sou" kai dev sou epiasav merikoi epitndioi tov k@lo
H ta poulas auta opote eivai diaforetiko to pragma!
Dev asxoloumai me kalwdia, ta kalwdia mou eivai auta pou prepei va eivai, me polles ekatovtades fores avoxes, symfwva me auta pou 8elw va metaferw apo pngn pros dektn! Av 8elw va beltiwsw to systnma mou, pairvw alles movades nxeiwv, pou dystyxws stnv periptwsn autn, oso poio polla plnrwveis toso poio kalo pragma pairveis, alla edw dev grafoume gia mageies, alla e3wtika ylika kai avoxes stis kataskeues, pou PRAGMATIKA stoixizouv.Dev mas egrapses ti mousikn akousate kai ti diapistwmevn ikavotnta exeis wste va 3exwrizeis autes tis diafores(me liga logia, poso live exeis akousei stnv zwn sou gia va 3ereis tnv tovikotnta kai to pws akougovtai ta orgava kai edw evvow akoustika orgava kai oxi nlektrika giati ekei kaveis dev 3erei pws akougovtai)8elw va mou grapseis sygkekrimeva se poia kovserta exeis pareure8ei, pou kai me poioes orxnstres.

Το τελευταιο κονσερτο που ακουσα ηταν οι Slayer στο Λονδινο...

Απλως πιστευω οτι καμια φορα ειναι καλο να εισαι και λιγο ανοιχτομυαλος και να δωσεις και μια ευκαιρια σε κανα αλλο καλωδιακι να παιξει στο συστημα σου. Δε χανεις και τιποτα...

Re: Απάντηση: Καλωδια Stealth - Εντυπωσεις

Αντιθερα με ολους τους υπολοιπους φιλους που εγρσαψαν εδω μεσα με σοβαροτητα και λογικο ειρμο των σκεψεων τους

Παρακαλώ να αποφεύγονται οι προσωπικές αντιπαραθέσεις.
Εγώ δεν έγραψα ποτέ μου ούτε με σοβαρότητα ούτε με λογικό ειρμό (δεν διαθέτω άλλωστε τέτοιο πράγμα).
Μη προσπαθείτε να μου κολλήσετε τη ρετσινιά τώρα στα γεράματα... :ADFADF1:

Για οτιδήποτε "απογειώνει" το σύστημα σας αναρωτηθείτε το απλό. Θα συμφωνούσατε να το παίξετε τυφλό ABX test και αν δεν μπορέσετε να αναγνωρίσετε την "απογείωση" να χάσετε το σύστημα σας;

Dev mas egrapses ti mousikn akousate kai ti diapistwmevn ikavotnta exeis wste va 3exwrizeis autes tis diafores(me liga logia, poso live exeis akousei stnv zwn sou gia va 3ereis tnv tovikotnta kai to pws akougovtai ta orgava kai edw evvow akoustika orgava kai oxi nlektrika giati ekei kaveis dev 3erei pws akougovtai)8elw va mou grapseis sygkekrimeva se poia kovserta exeis pareure8ei, pou kai me poioes orxnstres.

Φαινεσαι αρκετα ειδικος με το πως ακουγονται οι ορχηστρες κλασσικης μουσικης. Το προβλημα ειναι οτι εγω δεν ακουω καθολου κλασσικη μουσικη. Σε αυτη την περιπτωση δε μπορω να εχω αποψη για αυτα που ακουω? Η μηπως απαγορευεται να την διατυπωνω?

Τα ίδια θα έχουμε πάλι;
Ας αφήσουμε και κάτι να πέσει κάτω.

Σε παρακαλώ Θανάση...

και για να επανελθουμε σοβαρα παλι επι του θεματος, δεν αποκλειεται ενα πανακριβο καλωδιο να δεσει τελεια με ενα ακριβο η φτηνο συστημα. Απλως μπορει να βρεθει και ενα κατα πολυ φτηνοτερο καλωδιο που μπορει επισης να δεσει τελεια με αυτο το συστημα. Τωρα για τα περιθορια κερδους, το κοστος κατασκευης κ.λπ. τα εχουμε ξαναπει και δεν εχει νοημα να τα ξαναλεμε. Οποιος θελει να τα πληρωσει δικαιωμα του να τα πληρωσει, αλλα προσωπικη μου γνωμη οι τιμες ορισμενων καλωδιων ειναι αναιτια υψηλες σε σημειο πλεον που φανερα εκμεταλευονται την αγαπη μας σε αυτο το χομπυ και αυτο πρεπει να το σταματησουμε ενεις οι ιδιοι με την αγοραστικη δυναμη που διαθετουμε. Ισως γι αυτο ενοχλουντε καποιοι τοσο πολυ οταν ενα φτηνο καλωδιο υπερεχει των πανακριβων αντιπαλων τπυ.

Προσοχη, ολα αυτα που αναφερω ειναι γενικα και αφορουν την κατασταση που επικρατει στον χωρο των καλωδιων και οχι τα συγκεκρημενα καλωδια και τις ακουστικες εντυπωσεις των φιλων που δεν αμφισβητω.

Τα ίδια θα έχουμε πάλι;
Ας αφήσουμε και κάτι να πέσει κάτω.

Σε παρακαλώ Θανάση...

Εχετε δικιο κ. διαχειριστα
εγω σταματαω εδω

Ωχ πάλι καλώδια.
Μη σφαχτούμε πάλι :violent-smiley-008: υπάρχουν αρκετά θέματα με ανάλογες συζιτίσεις εδώ μέσα για πολλές ώρες διάβασμα.
Ας μιλήσω για κάτι offtopic

«Απογείωση» παντοτε ήταν η αγαπημένη μου στιγμή σε ένα αεροπορικό ταξίδι. Για απογείωση στερεοφωνικού έχω μικρή εμπειρία… κάποτε μου άρεσε να ακούω με walkman (κασέτα) iron maiden (το ομώνυμο ή killers) κατά την απογείωση.
Η τέλεια απογείωση κατά την άποψή μου είναι με ανεμόπτερο…

Χμμμ... Τελικά θα το γυρίσουμε σε συζήτηση γενικά για καλώδια;
Μόνο για IC;
Ή συγκεκριμένα για τα Stealth;

Re: Απάντηση: Καλωδια Stealth - Εντυπωσεις

Απλως μπορει να βρεθει και ενα κατα πολυ φτηνοτερο καλωδιο που μπορει επισης να δεσει τελεια με αυτο το συστημα.

QUOTE]

ενταξει αλλα που θα το βρουμε ειναι το θεμα....

Δε μιλαω να δεσει και να παιζει καλα το συστημα αλλα να ειναι το καλυτερο απο ολα τα αλλα... Αυτα ακουγα και για το Goertz και πηγα και το αγορασα γιατι υποτιθεται ειναι υπερκαλωδιαρα. Μια χαρα ακους μουσικη αλλα υπαρχει και καλυτερο...

Μα καλα πως μπορεις να εισαι τοσο αφελης?

Πραγματικα πιστευεις οτι τα θετικα σχολια που εκανα ηταν ειλικρινη? Οτι

απωτερος σκοπος μου δεν ηταν να σου πουλησω τελικα καλωδια? Δεν σε

εχουν παρει οι καλοθελητες ακομα να σου πουν οτι ηρθαμε εκει να σου

πουλησουμε καλωδια? Ξερεις για ποιους λεω...Για τους ρομπεν του hi-end!

Περα απο τη πλακα το συστημα του φιλου Γιωργου ειναι εξαιρετικο, αλλα με
τα καλωδια που δοκιμασαμε ανεβηκε τουλαχιστον ενα 20% οσον αφορα την μουσικη απολαυση που σου προσφερει.
Για οσους ενδιαφερονται πηνισυρμα δεν δοκιμαστηκε.

katalaba, av dev akous klassikn live tote dev 3ereis kai ti nxo exouv ta orgava, ta nlektrika mporouv va exouv opoio nxo 8elouv oi paragwgoi tous, esy dev exeis idea ti nxo bgalave sta monitor tou studiou tous! Ola eivai eikasies, kalytera va baleis mia megaln pivakida stnv arxn ka8e post pou grafeis oti auta eivai prosepikes sou gvwmes kai va mnv katadikazeis ta apla kalwdia av dev 3ereis ti nxo bgazouv ta orgava!

katalaba, av dev akous klassikn live tote dev 3ereis kai ti nxo exouv ta orgava, ta nlektrika mporouv va exouv opoio nxo 8elouv oi paragwgoi tous, esy dev exeis idea ti nxo bgalave sta monitor tou studiou tous! Ola eivai eikasies, kalytera va baleis mia megaln pivakida stnv arxn ka8e post pou grafeis oti auta eivai prosepikes sou gvwmes kai va mnv katadikazeis ta apla kalwdia av dev 3ereis ti nxo bgazouv ta orgava!

Πιστευεις οτι υπαρχει εστω και ενας σε αυτο το φορουμ που ειναι τοσο βλακας που δε καταλαβαινει οτι αυτα που γραφω ειναι προσωπικες μου αποψεις? Πρεπει να το γραψω κιολας λες και απευθυνομαι σε καφρους?

Παντως κλασσικη δεν ακουω αλλα εχω ενα αλλο προτερημα που ειναι βασικο για καποιον που του αρεσει το hi fidelity.
Δεν ειμαι κουφος....

o tropos pou ta grafeis dev afnvouv peri8wreia apo evav paratnrntn va katalabei oti ta akriba kalwdia eivai ta kalytera pou yparxouv kai ta ftnva eivai gia petama! kai auta apo evav pou dev 3erei pws akougovtai ta orgava stnv pragmatikotnta!!!
Koufos sigoura dev eisai, alla asxetos apo to pws akougovtai ta orgava stnv pragmatikotnta(dikia sou omologia)

κανεις λαθος εγω ειπα οτι τα Stealth ειναι καλυτερα απο ολα τα αλλα καλωδια που εγω εχω ακουσει (οχι απο ολα οσα υπαρχουν). Επισης ειπα οτι ολα τα φτηνα που εγω εχω ακουσει ειναι πολυ χειροτερα ακομα και απο αυτα που χρησιμοποιω τωρα, ποσο μαλλον τα Stealth.

Εγω δεν ισχυριζομαι οτι μπορω να κρινω ολα τα καλωδια που δεν εχω ακουσει αντιθετα απο σενα που εχεις ηδη σχηματισει γνωμη για καθε καλωδιο που κυκλοφορει . Και αυτο χωρις να κανεις τον κοπο να τα ακουσεις γιατι κατα τη γνωμη σου δε χρειαζεται!!! Ξερεις ηδη!!

Δεν πειραζει τουλαχιστον ξερεις πως ακουγονται τα φυσικα οργανα. Αν και πιστευω ειλικρινα οτι και ο Παβαροτι να σου πει οτι υπαρχουν καλυτερα καλωδια απο τα δικα σου δεν προκειται να τον πιστεψεις.

Dev akouw pavaroti, dystyxws kai exei pe8avei priv ligous mnves. Auto pou egrapsa eivai oti ta kalwdia dev exouv diafores, av ekplnrouv tis prwnpo8eseis pou 8etouv oi kataskeuastes twv nxeiwv/evisxytwv/proevisxytwv! kai oti av dev mporei va metrn8ei kapoia diafora, apla dev akougetai kammia diafora. ta kalwdia eivai o poio asnmavtos krikos stnv oln ypo8esn, arkei va eivai auta pou prepei va eivai apo nlektrikns apopsews! Ta ypoloipa eivai apla tryck apo kapoiov va bgalei kefta.
Ta kalwdia pou exete katadikasei sav ta xeirwtera tou kosmou, eivai auta pou xrisnmopoiouvtai se eva apo ta kalytera systnmata olou tou kosmou, alla tetoio eseis tetoio dev exete akousei oute kav exete oveireutei oti yparxei.Alla kai ti va to kavete av akoute nlektrikn mousikn xwris kammia avafora stnv pragmatikotnta.