Καλώδια συσκευών!!!!

Δεν έχει κανόνα.

Ανάλογα.

Σε γενικές γραμμές αυτό που παρατήρησα κατά καιρούς είναι ότι πάντα ο ήχος μου ήταν καλύτερος όταν έβαζα το "καλό" καλώδιο από την πηγή στον προ, παρά όταν έκανα το αντίθετο (προ-τελικός).

Αυτό σε περίπτωση που έχουμε προ-τελικό.

Οτι κάτσει καλύτερα και δεδομένου ότι πάμε ψάχνοντας,πολύ δύσκολο να είναι όλα ίδιας προέλευσης.
Πάντως σ' ένα σύστημα υψηλών προδιαγραφών,παίζει ρόλο και το τελευταίο καλώδιο.Δηλαδή μπορεί να χαραμίζεται το ήδη υπάρχον "καλό-ά" καλώδια αλλά κι όλο το σύστημα απο ένα-δύο καλώδια(του ρεύματος συμπεριλαμβανομένων).

Δεν υπάρχει αλάνθαστη συνταγή . Ομως θα μου φαινόταν παράξενο να κάτσουν καλώδια τής ιδιας μάρκας σε ολα τα μηχανήματα , με το σκεπτικό του ιδιου ή όμοιου ηχητικού χαρακτήρα που σαφώς θα υπερμεγενθυνθεί.
Παρά ταύτα δοκιμή μερικών ημερών είναι το καλύτερο.

Το επιθυμητό αποτέλεσμα έρχεται με ένα συνδιασμό από καλώδια διαφορετικών κατασκευαστών ή ακόμα και διαφορετικών μοντέλων του ιδίου κατασκευστή.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι είναι ότι δεν βρίσκουν καλώδια για δοκιμή στο σύστημά τους.

Κανόνας υπάρχει...Φυσικά και όλα της ίδιας εταιρίας και μάλιστα της ίδιας οικογένειας...Υποτίθεται πως τα καλώδια ΔΕΝ πρέπει να προσθέτουν χαρακτήρα στον ήχο...Οπότε ειδικά αν ξεκινάμε από την αρχή η σαλάτα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ...

Οι 'φέτες' είναι ενεργά κομμάτια και επεμβαίνουν δραστικά στον ήχο...Τον πειράζουν και επεμβαίνουν σ' αυτόν κανονικότατα...
Τα καλώδια είναι 'βοηθητικά' αντικείμενα στο signal path και απλά πρέπει να είναι αόρατα...Αν υποθέσουμε πως κάτι 'πειράζουν' τότε γιατί να έχουμε πολλά τέτοια 'πειράγματα' με τη λογική της σαλάτας???

εκεί που επεμβαίνουν τα καλώδια interconnect στον ήχο ειναι οι σύνθετες αντιστάσεις. πως δηλαδή φερνουν την έξοδο της τροφοδοτουμενης για να την δεί ο τροφοδότης.

υπάρχει περίπτωση να βοηθά, ενα καλώδιο, δυο αταίριαστες μεταξύ τους συσκευές, να ταιριάξουνε. Ο λόγος ειναι αυτός. Το καλώδιο "τραβά" την μια συσκευή κοντά στην άλλη. Καθε καλώδιο κανει διαφορετικά αυτήν την δουλειά, δεδομενων των ηλεκτρικών χαρακτηριστικών του καθε καλωδίου, αλλά και το πόσο "καλόβολες" ή όχι ειναι οι συσκευές.

οι πιό ευκολες συσκευές για εξοδο ειναι αυτές που χρησιμοποιούν τελεστικούς στην έξοδο, καθως εξισσοροπούνται μονοι τους.

οι πιό δύσκολες για είσοδο, οι bipolar BJT ενισχυτές tranzistor καθως τα κυκλώματα πόλωσης επεμβαίνουν δραματικά στον τερματισμό του εκάστοτε προενισχυτή.

το να ταιριάξει κάθε συσκευή με μία άλλη ειναι μια ιστορία απο μόνη της (οπως και κάθε ανθρώπινη σχέση.) θέλει υπομονή και κατανόηση (τι ποιός ζητά λιγα και ποιός δίνει πολλά).

εγω θα δοκιμαζα μια πλειάδα καλωδίων την φορά.

Αλληλοεξουδετερουμενες χαρακτηριστικές δίνουν πάντα φασματικό και φασικό ripple και ως εκ τουτου ειναι τυχαίο αν το αποτέλεσμα θα σας αρέσει (υποκειμενικά) ή όχι.

Last edited:
είπαμε οτι με το ψάξιμο και την σαλάτα ΙΣΩΣ να μας κάτσει να αλληλοεξουδετερώνονται διακυμάνσεις φάσης (άρα και φάσματος) απο την πηγή μεχρι και.. τα ηχεία.

Γι αυτό την κάνουμε την σαλάτα ουτως ή άλλως.

Το μονο σίγουρο ειναι οτι ξεκινάμε πάντα με τα καλύτερα δυνατά καλώδια και κατεβαίνουμε σιγα - σιγά δοκιμάζοντας.

Δεδομενου οτι και οι συσκευες μας δεν ειναι του ιδιου κατασκευαστει,που αυτο σημαινει οτι μετα απο διαφορους συνδιασμους καταληξαμε καπου ως προτιμηση,τοτε ειναι λιγο ατοπο να πουμε οτι <<πρεπει>> να βαλουμε τα ιδια καλωδια σε ολη την ακουστικη αλυσιδα,(χωρις αυτο να σημαινει πως αποκλειεται κιολας). Οποτε μετα απο δοκιμες κατα πασα πιθανοτητα σε σαλατα θα καταληξουμε.:2thumb22sup::2thumb22sup:

το ερώτημα είναι Ιδια καλώδια????ή διαφορετικά???
Ίδιας αξίας ή διαφορετικής????
Πόσο μπορεί να φθάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα
με σαλάτα απο καλώδια διαφορετικής μάρκας και τιμής-κατηγορία???
αλήθεια ίδια μάρκα???ή ίδια τιμή-κατηγορία??

Last edited:
τα καλωδια που εχω πανω εχουν γυρω στα 14 χιλιαρικα
εχω χαλασει δεν ξερω ποσα
και ακομα ψαχνομαι
και να φανταστεις οτι σχεδον ποτε δεν αγορασα καλωδιο χωρις να το ακουσω
αν σου λεει κατι αυτο
και ακομα ψαχνω
ειμαι σε καλο επιπεδο αλλα αν αλλαξω κατι στα μηχανηματα η υπαρχουσα ισοροπια παει περιπατο
αν σου λεει κατι και αυτο

Απάντηση: Re: Καλώδια συσκευών!!!!

το ερώτημα είναι Ιδια καλώδια????ή διαφορετικά???
Ίδιας αξίας ή διαφορετικής????
Πόσο μπορεί να φθάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα
με σαλάτα απο καλώδια διαφορετικής μάρκας και τιμής-κατηγορία???
αλήθεια ίδια μάρκα???ή ίδια τιμή-κατηγορία??
Γειά σου ΣΤΑΥΡΟ με τα TA-US!
Και εγώ την ίδια απορία εχω!

Re: Απάντηση: Καλώδια συσκευών!!!!

και ακομα ψαχνομαι

Μπααααα! Και νόμιζα ότι μόνο εγώ είμαι ανώμαλος εδώ μέσα... :flipout: :ADFADF1:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλώδια συσκευών!!!!

Μπααααα! Και νόμιζα ότι μόνο εγώ είμαι ανώμαλος εδώ μέσα... :flipout: :ADFADF1:

Μην ανησυχείς,υπάρχουν πολλοί αλλά δεν το λένε:smash:

Re: Απάντηση: Καλώδια συσκευών!!!!

και ακομα ψαχνομαι
και να φανταστεις οτι σχεδον ποτε δεν αγορασα καλωδιο χωρις να το ακουσω
αν σου λεει κατι αυτο
και ακομα ψαχνω
ειμαι σε καλο επιπεδο αλλα αν αλλαξω κατι στα μηχανηματα η υπαρχουσα ισοροπια παει περιπατο
αν σου λεει κατι και αυτο

καντο σε ευρω ρε συ τοσα χρονια τα εχεις 40 ευρω καλωδια? ποια τοστιερα διαλυσες