Καλώδια συσκευών!!!!

Ανάλογα τα ποσά που έχεις δώσει ήδη και τα ποσά που σκέφτεσαι να δώσεις για τα καλώδια.
Επίσης ανάλογα με το τι περιμένεις να ακούσεις.
Τα καλώδια μπορούν να σου δώσουν κάποιο χαρακτήρα στον ήχο, να σφίξουν το μπάσο, να κάνουν πιό άμεσο τον ήχο, να σου διορθώσουν τη στερεοφωνική εικόνα, να σταματήσουν να ξύνουν τα πρίμα κλπ.
Αν αυτά σου λείπουν, ναι.

Ούτος ή άλλος φτάνεις σε ένα σημείο στο κόστος που δίνεις πολλά για να πάρεις λίγα. Αν έχεις έναν pro που κάνει 15.000 ευρώ και σκέφτεσαι να πας σε άλλον που κάνει 20.000 ευρώ ίσως το να δώσεις αυτά τα 5.000 ευρώ σε καλώδια να σου δώσουν μεγαλύτερη διαφορά στον ήχο.

Απάντηση: Re: Καλώδια συσκευών!!!!

Ούτος ή άλλος φτάνεις σε ένα σημείο στο κόστος που δίνεις πολλά για να πάρεις λίγα. Αν έχεις έναν pro που κάνει 15.000 ευρώ και σκέφτεσαι να πας σε άλλον που κάνει 20.000 ευρώ ίσως το να δώσεις αυτά τα 5.000 ευρώ σε καλώδια να σου δώσουν μεγαλύτερη διαφορά στον ήχο.

Αυτο μου συνεβει οταν βρεθηκα προ του ιδιου διλημματος .

Χρησιμοποιωντας ενα καλωδιο ηχειων αξιας 3300 ευρω πηρα μια τετοια βελτιωση ηχου που θεωρησα οτι για να την εχω με τα προυπαρχοντα αξιας 800 ευρω επρεπε να δωσω τουλαχιστον 5000 σε καποια συσκευη .

Διαψευσθηκα ομως...

.......... εδωσα (αφου κρατησα το προαναφερθεν καλωδιο των 3300) 5.000 αρικα για δυο μεταχ. μονομπλοκ LUXMAN B-10 (σημερινη τιμη 12.000 !! ) που θ αντικαθιστουσαν τον 35ετιας (ανακατασκευασμενο)LUXMAN Μ-6000 .
Το αποτελεσμα ;;;; Ελαφρα καλυτερο . Τοσο που αν το ηξερα δεν θα τους αγοραζα !

Συμπερασμα : τα συγκεκριμενα καλωδια των ηχειων "εφεραν" τετοια διαφορα στο ηχητικο αποτελεσμα ωστε να χρειαζεται υπερπολλαπλασιο ποσο για να το "εισπραξω" με αλλαγη μηχανηματων .

Αυτο δεν ειναι κανονας (να μη παρεξηγουμαστε) .

Ειναι ομως κατι που μπορει να μας εκπληξει και ενδεχομενως να βοηθησει την τσεπη μας .

Αν δεν συνεβαινε να εχω τα καλωδια "μεσα στα ποδια μου" δεν θα ειχα δοκιμασει ποτε ενα τοσο ακριβο καλωδιο ηχειων (καθως και τα υπολοιπα ic ) αλλα θα παλευα με αλλαζοντας συσκευες μονο .

Σημαινει οτι δεν πρεπει να εχουμε αγκυλωμενες αντιληψεις για τα καλωδια και τις συσκευες .

Τα τελευταια τα γραφω γιατι σε καποιο αλλο φορουμ ειναι σε εξελιξη εδω και καιρο ενα κυνηγι μαγισσων-καλωδιων .

Re: Απάντηση: Re: Καλώδια συσκευών!!!!

Τα τελευταια τα γραφω γιατι σε καποιο αλλο φορουμ ειναι σε εξελιξη εδω και καιρο ενα κυνηγι μαγισσων-καλωδιων .

Ενώ σε αυτό... Περίμενε και έρχεται... :ADFADF1:

Re: Απάντηση: Re: Καλώδια συσκευών!!!!

Αυτο μου συνεβει οταν βρεθηκα προ του ιδιου διλημματος .

Χρησιμοποιωντας ενα καλωδιο ηχειων αξιας 3300 ευρω πηρα μια τετοια βελτιωση ηχου που θεωρησα οτι για να την εχω με τα προυπαρχοντα αξιας 800 ευρω επρεπε να δωσω τουλαχιστον 5000 σε καποια συσκευη .

Διαψευσθηκα ομως...

.......... εδωσα (αφου κρατησα το προαναφερθεν καλωδιο των 3300) 5.000 αρικα για δυο μεταχ. μονομπλοκ LUXMAN B-10 (σημερινη τιμη 12.000 !! ) που θ αντικαθιστουσαν τον 35ετιας (ανακατασκευασμενο)LUXMAN Μ-6000 .
Το αποτελεσμα ;;;; Ελαφρα καλυτερο . Τοσο που αν το ηξερα δεν θα τους αγοραζα !

Συμπερασμα : τα συγκεκριμενα καλωδια των ηχειων "εφεραν" τετοια διαφορα στο ηχητικο αποτελεσμα ωστε να χρειαζεται υπερπολλαπλασιο ποσο για να το "εισπραξω" με αλλαγη μηχανηματων .

Αυτο δεν ειναι κανονας (να μη παρεξηγουμαστε) .

Ειναι ομως κατι που μπορει να μας εκπληξει και ενδεχομενως να βοηθησει την τσεπη μας .

Αν δεν συνεβαινε να εχω τα καλωδια "μεσα στα ποδια μου" δεν θα ειχα δοκιμασει ποτε ενα τοσο ακριβο καλωδιο ηχειων (καθως και τα υπολοιπα ic ) αλλα θα παλευα με αλλαζοντας συσκευες μονο .

Σημαινει οτι δεν πρεπει να εχουμε αγκυλωμενες αντιληψεις για τα καλωδια και τις συσκευες .

Συμφωνω απολυτως.

Οπως κι ολοι οι γνωστες νομιζω...

Ο καθένας καταθέτει ελεύθερα την άποψή του χωρίς προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Last edited:
Re: Απάντηση: Καλώδια συσκευών!!!!

Ο καθένας καταθέτει ελεύθερα την άποψή του χωρίς προσωπικές αντιπαραθέσεις.
'Ο καθένας καταθέτει ελεύθερα την άποψή του'...!!!...Μάλιστα...
Δηλαδή κι εγώ μπορώ να καταθέσω ελεύθερα την άποψή μου για την αεροδυναμική του Columbia?????... Ωραία...δηλώνω λοιπόν πως αυτοί στη NASA μαλ_κία διαστημόπλοιο φτιάξανε...Την κατέθεσα την άποψή μου...
Ο καθένας φίλε μου μπορεί να καταθέτει ελεύθερα την άποψή του αρκεί να γνωρίζει καλά να έχει πείρα και να μη φαντάζεται και μπουρδολογεί...Να παρακολουθεί, να ρωτά(δεν είναι ντροπή) και να μαθαίνει...και αν δεν γνωρίζει να σιωπά πάρα να λέει μαλ_κίες...

Re: Απάντηση: Καλώδια συσκευών!!!!

Δηλαδή κι εγώ μπορώ να καταθέσω ελεύθερα την άποψή μου για την αεροδυναμική του Columbia?????... Ωραία...δηλώνω λοιπόν πως αυτοί στη NASA μαλ_κία διαστημόπλοιο φτιάξανε...Την κατέθεσα την άποψή μου...
Ο καθένας φίλε μου μπορεί να καταθέτει ελεύθερα την άποψή του αρκεί να γνωρίζει καλά να έχει πείρα και να μη φαντάζεται και μπουρδολογεί...Να παρακολουθεί, να ρωτά(δεν είναι ντροπή) και να μαθαίνει...και αν δεν γνωρίζει να σιωπά πάρα να λέει μαλ_κίες...
+1.Προσφατα αλλαξα καλωδια ηχειων με αλλα της ιδιας εταιριας αλλα μεγαλυτερο μοντελο. Η διαφορα ηταν τετοια που ουτε οταν αλλαξα cd δεν ειχα τετοια αποτελεσματα. Βγηκαν στην επιφανεια πραγματα που απλα πριν αγνοουσα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλώδια συσκευών!!!!

Δεν νομίζω,ότι ασχολήθηκε κανείς με την NASA.Το θέμα μας είναι πολυσυζητημένο (το έχουμε παρακουράσει θάλεγα) και σχετικό με την κατηγορία.Αυτοί που μετέχουν νομίζω και πείρα έχουν κι άποψη κι ευγενώς την διατύπωσαν.

Ασφαλώς και θα βρεθεί κάποιος που θεωρεί ότι έχει άποψη,αλλά σε άλλους φαίνεται λανθασμένη ή αβάσιμη.Θα του απαγορεύσουμε να την πεί;Γι αυτό υπάρχει αυτό το φόρουμ.Δεν είμαστε χώρος συνάντησης ειδικών,χομπίστες συμμετέχουν εδώ με διαφορετικά επίπεδα εμπειρίας και γνώσης.

Το ζήτημα είναι να τους αφήνουμε το περιθώριο να μην φοβούνται να γράψουν κάτι ή να ρωτήσουν,μην και τους την πέσει κάποιος.Γι αυτό κι η συζήτηση δεν πρέπει να οδηγείται σε προσωπική αντιπαράθεση...

Αυτό είναι το πνεύμα στην κατηγορία παιδιά.

Last edited:
Και ο DIPIE και ο ONGAKU εχουν δικιο αλλα ξεκινησαμε σαν τ ανεκδοτο με το γρυλλο .
Φταιω εγω που ανεφερα το κυνηγι μαγισσων στο αλλο φορουμ και ξεκινησαν τα σχετικα σχολια .
Ας μην χαλασουμε αυτο το θεμα που εχει εξελιχθει χωρις τις συνηθεις κραυγες . Αυτες μπορουν ν αναπτυχθουν στο νεο θεμα http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=21685

Και ο DIPIE και ο ONGAKU εχουν δικιο αλλα ξεκινησαμε σαν τ ανεκδοτο με το γρυλλο .
Φταιω εγω που ανεφερα το κυνηγι μαγισσων στο αλλο φορουμ και ξεκινησαν τα σχετικα σχολια .
Ας μην χαλασουμε αυτο το θεμα που εχει εξελιχθει χωρις τις συνηθεις κραυγες . Αυτες μπορουν ν αναπτυχθουν στο νεο θεμα http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=21685

Καλά πάμε και νομίζω το κλίμα είναι πολιτισμένο.Ας το συνεχίσουμε έτσι.