καλώδια ultra high end

Status
Not open for further replies.
Φίλτατοι, παντός εγώ έχω πρόβλημα* να καταλάβω τις όποιες αλλαγές σε ένα άγνωστο σε εμένα σύστημα. Για να μην πω ακόμα και στο δικό μου σύστημα…

*Το πρόβλημα έχει ως έξεις
Μου χρειάζεται χρόνος αρκετός χρόνος…
Ασφαλή συμπεράσματα για καλώδια μπορεί να χρειαστούν και ολόκληρο μήνα ακροάσεων… και κάνα τρίμηνο πειραματισμούς.

Μου χρειάζεται το κατάλληλο περιβάλλον….
Δεν είναι εύκολο με παρέα… άντε ίσως με μικρή παρέα και αργά το βράδυ προσηλωμένος ή κανα ΣΚ.

Ένταξη αλλαγές σε Interconnect είναι πιο εύκολο να καταλάβω (σε ελάχιστο χρόνο), αλλα ειδικά όταν μιλάμε για ρεύμα… προσωπικά έχω την εντύπωση ότι μόνιμα θα πειραματίζομαι. Και δεν νομίζω να είμαι σίγουρος για τα όποια συμπεράσματα θα βγάλω.

Σε τεστ με 50% πιθανότητες και έπαθλο το καλώδιο που ο καθένας ακούει καλύτερα, φέρνω και εγώ το καλώδιο από server που έχω και είναι διπλάσιας διατομής… με 50-50 να κερδίσω κανα πιο ακριβό :-) Πλακά κάνουμε…

Και άλλα αυτά τα γράφω γιατί θεωρώ πολύ δύσκολο το blind test σε καλώδια ρεύματος σε άγνωστο σε εμένα σύστημα! Δεν έχω φαίνεται χρυσό αυτί :-) Τώρα ίσως ορισμένοι από εσάς να μπορείτε εύκολα να κάνετε τέτοιο τεστ αλλά σε αυτή την περίπτωση θα πρότεινα τουλάχιστον να αναλυθεί το test και στατιστικά. Δηλαδή να επαναληφτεί σε διαφορετικές ημερομηνίες και να πάρουν μέρος διάφορα ζευγάρια αυτιά. Όποιος στατιστικά τα καταφέρει …. Ε τότε θα μπορούμε να τον φωνάζουμε χρυσό αυτί κατά την άποψή μου.

Οπου συζητηση για καλώδια να και Ο COYIAS βγαζοντας βλάκες αυτούς που αγοραζουν καλά καλώδια και λαμόγια όλες τις εταιρείες που τα παράγουν.

CONGRATULATIONS

Ρε Κωστα να σε ρωτησω κατι?

Πες μου ΕΝΑ λογο που εχω να σου πω οτι υπαρχουν σημαντικες διαφορες στα καλωδια?Μηπως τα πουλαω?Εχω καποιο κερδος?Ισα ισα μακαρι να μην υπηρχαν διαφορες να τα πουλαγα να εβγαζα κανα φραγκο!

Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

Οπου συζητηση για καλώδια να και Ο COYIAS βγαζοντας βλάκες αυτούς που αγοραζουν καλά καλώδια και λαμόγια όλες τις εταιρείες που τα παράγουν.

CONGRATULATIONS

Χα χα .....

Μια παροιμια λεει οτι "οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια" . Βεβαια το προβλημα ειναι μεγαλυτερο οταν επιπλεον καποιος νομιζει οτι ειναι και ....αλεπου !!

Παιδιά να το ξαναγράψω και πάλι.
Εδώ ο καθένας έχει δικαίωμα στην άποψή του αρκεί να το κάνει κοσμίως,χωρίς να προσβάλει ή να εξυβρίζει άλλους.
Απο εκεί και πέρα ο καθένας βγάζει τα δικά του συμπεράσματα κι οπωσδήποτε κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να αποδέχεται την όποια άλλη άποψη.
Ας συνεχίσουμε πολιτισμένα και χωρίς περιττές εντάσεις παρακαλώ.

Eπίσης σε ότι αφορά το blind test που συνεχώς αναφέρει θυμίζω ότι πριν μήνες ειχε ορισθεί αλλα ο COYIAS δεν μπορουσε, λόγου φόρτου εργασιων

Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Ρε Κωστα να σε ρωτησω κατι?

Πες μου ΕΝΑ λογο που εχω να σου πω οτι υπαρχουν σημαντικες διαφορες στα καλωδια?Μηπως τα πουλαω?Εχω καποιο κερδος?Ισα ισα μακαρι να μην υπηρχαν διαφορες να τα πουλαγα να εβγαζα κανα φραγκο!

Κύριε Κανακάκη, αν φύγουμε από τα λόγια και προχωρήσουμε και στην έμπρακτη εφαρμογή τους, τότε προάγουμε το χόμπυ μας, τότε μαθαίνουμε και κάτι παραπάνω. Δεν σας κατηγόρησα ότι έχετε συμφέρον, απλώς σας προκαλώ να αποδείξετε εμπράκτως αυτό που υποστηρίζετε, και εσείς, και οποιοσδήποτε άλλος, ακόμη και ο κ. Ντόκος, που αποφεύγει την πρόκληση, (διότι, προφανώς, δεν έχει καμιά εμπιστοσύνη στα καλώδια που χρησιμοποιεί).

Eπίσης σε ότι αφορά το blind test που συνεχώς αναφέρει θυμίζω ότι πριν μήνες ειχε ορισθεί αλλα ο COYIAS δεν μπορουσε, λόγου φόρτου εργασιων

Μήπως μπορείτε να το αποδείξετε αυτό; Ξέρετε, απεχθάνομαι τις συκοφαντίες, ειδικά εις βάρος μου. Εκτός αν με κατηγορείτε ψευδώς, επειδή δεν μπορείτε να σηκώσετε το γάντι.

Last edited:
Σου απανταω ξανα οτι ειναι αδυνατον σε μια διαδικασια με διαδοχικες αλλαγες να μην κανεις εστω ενα λαθος. Ο ανθρωπινος εγκεφαλος δεν ειναι δυναατον να ανταπεξελθει σε μια τετοια διαδικασια. Το καλωδιο για να δεις αμα σου κανει πρεπει να το κρατησεις για ενα ευλογο χρονικο διαστημα και μετα να το αφαιρεσεις να δεις τι εχασες.Ειδικα σε καλωδια ρευματος. Οι διαφορες υπαρχουν και ειναι εμφανεις απλα σε αυτη τη περιπτωση οι οποιες διαφορες θα εξαληφθουν απο τις συνθηκες που θα επικρατουν.

Δυστυχώς κύριε Κουγια το θέμα hi end δεν τελειώνει στο όργανο από το οποίο γίνεται αντιληπτό, δηλαδή τα αυτιά μας, τα οποία πρέπει να είναι και ο μόνος κριτής. Έχει κοινωνικές επεκτάσεις και ικανοποιεί την ανάγκη κάποιων ανθρώπων να ανήκουν σε μια elite, όπως συμβαίνει και σε πολλά άλλα πράγματα. Ο μεγαλύτερος τρόμος αυτής της elite και των εταιριών-καταστηματαρχών που παρέχουν το εισιτήριο για την ένταξη σε αυτή, είναι η εξίσωση με τους κοινούς θνητούς και τα προσιτά μηχανήματα. Θα παρακαλούσα αν είναι δυνατόν να παραβρεθώ σε αυτή την δοκιμή, την οποία περιμένω 10 χρόνια

Χίλια μπράβο για την πρωτοβουλία

Απάντηση: Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Ιδού δύο hints. Tα ακριβά ρολόγια, είτε πωλούνται ως κοσμήματα, καθώς φέρουν πολυτίμους λίθους και κατασκευή από ευγενή μέταλλα, είτε πωλούνται ακριβά ως προϊόντα υψηλής πολυπλοκότητας, για την παραγωγή των οποίων απαιτείται ο ανάλογος παραγωγικός εξοπλισμός και το ανάλογο προσωπικό. Αντιθέτως, ένα καλώδιο είναι απλούστατο προϊόν, του οποίου η παραγωγή μπορεί να πραγματοποιηθεί οπουδήποτε στον πλανήτη, με προσωπικό μέσης ή χαμηλής εξειδίκευσης, και με απλό και φθηνό εξοπλισμό. Ακόμη και όταν ο σούπερ κατασκευαστής του πλασσάρει περισπούδαστα διάφορες ανοησίες ολκής, όπως για παράδειγμα ότι πρέπει να είναι θωρακισμένος ο αγωγός της γείωσης, (διότι, προφανώς, μας περνάει όλους για ηλιθίους).

Ναι;
Ειπα και εγω θα εμφανιστει δεν θα εμφανιστει? Αν και αργησες να γραψεις (σε περιμενα πιο ετοιμοπολεμο) για πες μας λοιπον το οτι το sector που εχω στην κατοχη μου των 1000 ευρω περιπου εχει μηχανη που κοστιζει 15 ευρω τι σου λεει? Και για ποια πολυπλοκοτητα μας λες. Και η κουτση μαρια βγαζει ρολογια ακριβειας που κανουν την δουλεια τους ακριβως το ιδιο με τα πανακριβα. Λοιπον τι μας λες τωρα ρε φιλε. Εχεις δει στην πραξη πως κατασκευαζονται μερικα απο τα καλυτερα καλωδια της αγορας?(φυσικα δεν αναφερομαι μονο στα nordost). Δες λοιπον πρωτα, μετα καθαρισε λιγο τα αυτακια σου, κουνα λιγο το κεφαλι σου δεξια αριστερα μηπως και ερθει το μυαλο στην θεση του και μετα να μας το παιξεις ειδημων. Που εχεις κι αποψη για ολα. Εδω ολοκληρα μηχανηματα θελουν το χρονο τους για να δειξουν τι παιζουν θελεις με ενα και καλα μπλαϊντ τεστ να βγαλεις ακρη. Και μετα θες και τα καλωδια. Ρε που σε βρηκαμε εσενα? Εισαι παγκοσμιο φαινομενο. Αν τοσο πολυ θελεις να φτιαξεις συστημα καντο εντοιμα. Πληρωσε...

Σου απανταω ξανα οτι ειναι αδυνατον σε μια διαδικασια με διαδοχικες αλλαγες να μην κανεις εστω ενα λαθος. Ο ανθρωπινος εγκεφαλος δεν ειναι δυναατον να ανταπεξελθει σε μια τετοια διαδικασια. Το καλωδιο για να δεις αμα σου κανει πρεπει να το κρατησεις για ενα ευλογο χρονικο διαστημα και μετα να το αφαιρεσεις να δεις τι εχασες.Ειδικα σε καλωδια ρευματος. Οι διαφορες υπαρχουν και ειναι εμφανεις απλα σε αυτη τη περιπτωση οι οποιες διαφορες θα εξαληφθουν απο τις συνθηκες που θα επικρατουν.

Μα, γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, σας δίνω αβάντζο ένα λάθος στα δέκα. Δεν φτάνει; Μήπως θέλετε δύο στα δέκα; Αλλιώς, πια, οι διαφορές του ultra high end καλωδίου από το δικό μου ηλεκτρολογικό, είναι τόσο μικρές, που καθίστανται μή ανιχνεύσιμες, αν όχι ανύπαρκτες. Το λέω αυτό, γιατί είναι γνωστά τα φραστικά κλισέ στον κύκλο σας, για "τεράστιες" διαφορές, που "ρίχουν το σαγόνι", και κ.ο.κ.

Άλλωστε, μην ξεχνάτε. Τριάντα ευρώ τα δικά μου καλώδια, ένα εκατομμύριο ευρώ τα δικά σας, ακόμα και παραπάνω, όσο θέλετε, με αβάντζο ένα σφάλμα στα δέκα.

Ακούω.

Υπομονή...
Διοργανώνονται ακροάσεις από συμφορουμίτες οι οποίες ίσως να περιλαμβάνουν και καλώδια.

Ωραίο Θέμα !
Θέλω και εγώ να αλλάξω καλώδιο ρεύματος και να πάρω ένα καλύτερο.
Πως θα διαλέξω , μπορείτε να με βοηθήσετε ;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Ειπα και εγω θα εμφανιστει δεν θα εμφανιστει? Αν και αργησες να γραψεις (σε περιμενα πιο ετοιμοπολεμο) για πες μας λοιπον το οτι το sector που εχω στην κατοχη μου των 1000 ευρω περιπου εχει μηχανη που κοστιζει 15 ευρω τι σου λεει? Και για ποια πολυπλοκοτητα μας λες. Και η κουτση μαρια βγαζει ρολογια ακριβειας που κανουν την δουλεια τους ακριβως το ιδιο με τα πανακριβα. Λοιπον τι μας λες τωρα ρε φιλε. Εχεις δει στην πραξη πως κατασκευαζονται μερικα απο τα καλυτερα καλωδια της αγορας?(φυσικα δεν αναφερομαι μονο στα nordost). Δες λοιπον πρωτα, μετα καθαρισε λιγο τα αυτακια σου, κουνα λιγο το κεφαλι σου δεξια αριστερα μηπως και ερθει το μυαλο στην θεση του και μετα να μας το παιξεις ειδημων. Που εχεις κι αποψη για ολα. Εδω ολοκληρα μηχανηματα θελουν το χρονο τους για να δειξουν τι παιζουν θελεις με ενα και καλα μπλαϊντ τεστ να βγαλεις ακρη. Και μετα θες και τα καλωδια. Ρε που σε βρηκαμε εσενα? Εισαι παγκοσμιο φαινομενο. Αν τοσο πολυ θελεις να φτιαξεις συστημα καντο εντοιμα. Πληρωσε...

Κύριε Μιχαηλέ, εάν εμπιστεύεστε τα καλώδιά σας, το γάντι μου σας περιμένει. Δεν κάνει διακρίσεις. Τους όρους ήδη τους ξέρετε, και ξέρετε πολύ καλά πως είναι σκανδαλωδώς ευνοϊκοί για όποιον σηκώσει το γάντι.

Λοιπόν;

Πως θα διαλέξω , μπορείτε να με βοηθήσετε ;

Ο μόνος τρόπος να διαλέξεις καλώδια είναι να πας σε διάφορες αντιπροσωπείες και να ζητήσεις demo καλώδια να ακούσεις στο σύστημά σου.
Αν με κάποια ακούσεις διαφορές που αξίζει να πληρώσεις, πάρε τα. :)

Εγω δεν εχω μιλησει ποτε για "τεραστιες διαφορες που ριχνουν τα σαγονια". Το καλο καλωδιο ειναι το fine tuning του συστηματος, η τελευταια πινελια του καλλιτεχνη που λενε. Ενα καλο συστημα θα παιξει καλα και χωρις αυτο αλλα με αυτο θα απογειωθει, θα αισθανθεις οτι ακους μια live ακροαση και οχι ενα συστημα.

Απ' ότι ξέρω εξελίσσεται μιά αντίστοιχη αντιπαράθεση μεταξύ του Fremer του "Stereophile" κι ενός τύπου που πρίν ερευνόντας παραφυσικά φαινόμενα έδινε 1.000.000 $ σ' όποιον αποδείξει ότι υπάρχουν UFO.
Τώρα δίνει το ίδιο ποσό,άν ο Fremer αποδείξει ότι πράγματι υπάρχουν διαφορές μεταξύ ενός ακριβού κι ενός φθηνού καλώδιου.

Η στιγμή της "αλήθειας" ήταν μετά την CES 2008.Ξέρει κανείς τι έγινε;

Απάντηση: Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Ο μόνος τρόπος να διαλέξεις καλώδια είναι να πας σε διάφορες αντιπροσωπείες και να ζητήσεις demo καλώδια να ακούσεις στο σύστημά σου.
Αν με κάποια ακούσεις διαφορές που αξίζει να πληρώσεις, πάρε τα. :)
Ευχαριστώ.
Με όσα διάβασα όμως παραπάνω πρέπει να τα κρατήσω μήνες....
Αυτό που συχνά βλέπω γραμμένο , ότι τα καλώδια πρέπει να κοστίζουν το 10% της συνολικής αξίας του συστήματος, πως αιτιολογείται ;

Status
Not open for further replies.