καλώδια ultra high end

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Δεν σας κατηγόρησα ότι έχετε συμφέρον, απλώς σας προκαλώ να αποδείξετε εμπράκτως αυτό που υποστηρίζετε, και εσείς, και οποιοσδήποτε άλλος, ακόμη και ο κ. Ντόκος, που αποφεύγει την πρόκληση, (διότι, προφανώς, δεν έχει καμιά εμπιστοσύνη στα καλώδια που χρησιμοποιεί).

Τους εχω εμπιστοσυνη και μαλιστα πολυ μεγαλη και γι αυτο τα δανειζω προς ακροαση στον οιονδηποτε ειτε ενδιαφερεται να τ αγορασει ειτε ενδιαφερεται απλως να τα ακουσει .

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Κύριε Μιχαηλέ, εάν εμπιστεύεστε τα καλώδιά σας, το γάντι μου σας περιμένει. Δεν κάνει διακρίσεις. Τους όρους ήδη τους ξέρετε, και ξέρετε πολύ καλά πως είναι σκανδαλωδώς ευνοϊκοί για όποιον σηκώσει το γάντι.

Λοιπόν;

Αντε πάλι αυτός με το γάντι του και το καλώδιο της τοστιέρας!

Ευχαριστώ.
Με όσα διάβασα όμως παραπάνω πρέπει να τα κρατήσω μήνες....

Συνήθως ένα Σαββατοκύριακο αρκεί. Πίστεψέ με, αν ακούς πολλές ώρες, όταν θα έρθει η στιγμή και θα γυρίσεις στα παλιά σου καλώδια την Κυριακή το βράδυ θα ξέρεις αν αξίζει να τα πληρώσεις για να τα πάρεις ή όχι.
Απλά μην προσπαθήσεις να ακούσεις 10 διαφορετικά καλώδια από διαφορετικές εταιρίες μέσα σε μία μέρα γιατί θα μπερδευτείς.

Αυτό που συχνά βλέπω γραμμένο , ότι τα καλώδια πρέπει να κοστίζουν το 10% της συνολικής αξίας του συστήματος, πως αιτιολογείται ;

Απλά μην το παρακάνεις.
Αν το σύστημά σου κοστίζει 1000 ευρώ δεν υπάρχει λόγος να πληρώσεις πάνω από 100 ευρώ για καλώδια γιατί απλά με τα παραπάνω λεφτά που θα δώσεις μπορείς να αλλάξεις κάτι και να πάρεις μεγαλύτερη διαφορά.
Αυτό βέβαια δεν είναι απαράβατος κανόνας, γιατί στο χόμπυ μας κάποιοι (including me) στήνουμε μία πολύ γερή βάση γιατί ξέρουμε απλά ότι δεν θα μείνουμε σε αυτά τα καλώδια και θέλουμε να παίρνουμε το 100% των δυνατοτήτων των μηχανημάτων μας.

Αντε πάλι αυτός με το γάντι του και το καλώδιο της τοστιέρας!

Ακόμα κάτω είναι αυτό το γάντι; Χάλια θα έχει γίνει με τις βροχές! :p

Εγώ πάντως ξέρω έναν επαγγελματία που δεν δέχθηκε το "πείραμα" του Κόγια λόγω έλλειψης χρόνου, αλλιώς θα το τολμούσε.
Μετά όμως διάβασα ότι για 'άλλα' tests έχει χρόνο !
Αυτό με έβαλε σε σκέψεις....λέτε να μην είχε το θάρρος ;

Δεν μας νοιάζει βέβαια, αλλά αν ένας επαγγ. δεν ακούει τις διαφορές θα τις ακούσω εγώ ; !!!

Ρε παιδια, αυτια εχετε, παρτε ενα καλωδιο και δοκιμαστε, δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να πεισουμε ο ενας τον αλλο. Ο καθενας με το βαλαντιο του κανει οτι μπορει.

Παρακαλώ, το θέμα είναι περισσότερο σοβαρό απ' όσο φαίνεται. Εν τέλει, άπτεται του πόσο συνειδητοποιημένος είναι κάποιος όταν αγοράζει ένα ακριβό καλώδιο.

Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Εγώ πάντως ξέρω έναν επαγγελματία που δεν δέχθηκε το "πείραμα" του Κόγια λόγω έλλειψης χρόνου, αλλιώς θα το τολμούσε.
Μετά όμως διάβασα ότι για 'άλλα' tests έχει χρόνο !
Αυτό με έβαλε σε σκέψεις....λέτε να μην είχε το θάρρος ;

Δεν γνωρίζω σχετικά οπότε...

Δεν μας νοιάζει βέβαια, αλλά αν ένας επαγγ. δεν ακούει τις διαφορές θα τις ακούσω εγώ ; !!!

Αν δεν τις ακούσεις είσαι ευτυχισμένος και δεν αγοράζεις.
Άκουσέ τα μόνος σου, χωρίς να έχεις κάποιον δίπλα σου να σε τσιγκλάει και μόνο αν σου αρέσουν οι διαφορές που μπορεί να ακούσεις αποφάσισε αν θέλεις να τα αγοράσεις.

Και είναι και το καλό το γάντι.

Αυτό που μαζέυουν τα πορτοκάλια!!:flipout::flipout::flipout:

Εκτός θέματος, αλλά αν έχει τόσο ενδιαφέρον πια, τα πορτοκάλια τα μαζεύω χωρίς γάντια, όπως και τα βερύκοκκα το καλοκαίρι.

Παρακαλώ, το θέμα είναι περισσότερο σοβαρό απ' όσο φαίνεται. Εν τέλει, άπτεται του πόσο συνειδητοποιημένος είναι κάποιος όταν αγοράζει ένα ακριβό καλώδιο.

Μα το θέμα Κώστα μου (αν επιτρέπεις να μιλάμε φιλικά) είναι αν κάποιος ακούει στο σύστημά του κάτι που του αρέσει όταν θα αλλάξει καλώδιο.
Από ότι βλέπεις δεν έχω πεί ποτέ "Αγόρασε αυτό το καλώδιο και θα ακούσεις τον Θεό". Όπως νομίζω δεν το έχει πεί κανείς άλλος.
Αν κάποιος ακούσει ένα καλώδιο και του αρέσει και θέλει ντε και καλά να το αγοράσει εσύ τι δουλειά έχεις να το παίζεις Δον Κιχώτης και να επιμένεις σε κάτι;
Στην τελική αυτή μπορεί να είναι η ψυχοθεραπεία του!
Για μένα το να αγοράσει κάποιος μία Porche και να έχει μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ στο δρόμο είναι χειρότερη βλακεία.

Μα το θέμα Κώστα μου (αν επιτρέπεις να μιλάμε φιλικά) είναι αν κάποιος ακούει στο σύστημά του κάτι που του αρέσει όταν θα αλλάξει καλώδιο.
Από ότι βλέπεις δεν έχω πεί ποτέ "Αγόρασε αυτό το καλώδιο και θα ακούσεις τον Θεό". Όπως νομίζω δεν το έχει πεί κανείς άλλος.
Αν κάποιος ακούσει ένα καλώδιο και του αρέσει και θέλει ντε και καλά να το αγοράσει εσύ τι δουλειά έχεις να το παίζεις Δον Κιχώτης και να επιμένεις σε κάτι;
Για μένα το να αγοράσει κάποιος μία Porche και να έχει μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ στο δρόμο είναι χειρότερη βλακεία.

++1000

Μια και το ανέφεραν και άλλοι φίλτατοι…

Η περίπτωση Fermer/Randi/Pear είναι απαραίτητο διάβασμα :-) Ακόμα καλύτερα τα forum posts στο stereopηile και σίτε του Randi

Η περίπτωση θυμίζει το κλασικό σποτάκι του προέδρου του Εδεσσαϊκού
Εμεις είπαμε Αυτό αλλα μεταά οι αλλοι ειπαν και εμεις μετα δεν θελαμε αλλα αυτοι ηθελαν και αυτό ακριβός εγινε….

Με την ταχύτητα που μεγαλώνει αυτό το thread εκει θα φτάσουμε και εμείς…. Αυτό ακριβός!

Δεν είμαι Δον Κιχώτης και ούτε θέλω να παίξω τίποτε. Απλώς, το χόμπυ προάγεται όταν ο χομπίστας είναι συνειδητοποιημένος και όχι παραμυθιασμένος. Αν αγοράσει κάποιος ακριβά καλώδια για την ψυχοθεραπεία του, επειδή έτσι του άρεσε, τότε μάλιστα. Αλλά όταν αρχίζουν τα φούμαρα περί υψηλής τεχνολογίας και διάφορα τέτοια, το γάντι μου είναι μπροστά τους και τους περιμένει.

Σόρρυ για το :offtopic:αλλά οι κατασκευαστές των καλωδίων αναφέρουν τεχνικά
χαρακτηριστικά των καλωδίων όπως αντίσταση,χωρητικότητα,αυτεπαγωγή ανά μέτρο;

Σε τι έχετε παρτηρήσει τις μεγαλύτερες αλλαγές; Σε ρεύματος, ΙC ή ηχείων;

Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Σόρρυ για το :offtopic:αλλά οι κατασκευαστές των καλωδίων αναφέρουν τεχνικά
χαρακτηριστικά των καλωδίων όπως αντίσταση,χωρητικότητα,αυτεπαγωγή ανά μέτρο;

Σε τι έχετε παρτηρήσει τις μεγαλύτερες αλλαγές; Σε ρεύματος, ΙC ή ηχείων;

προσωπικα εχω παρατηρησει διαφορες σημαντικες σε ic λιγοτερες ισως σε ηχειων και ποτε στα ρευματος

Status
Not open for further replies.