καλώδια ultra high end

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Αλλά όταν αρχίζουν τα φούμαρα περί υψηλής τεχνολογίας και διάφορα τέτοια, το γάντι μου είναι μπροστά τους και τους περιμένει.

Ok, σε αυτό σε παραδέχομαι.
Όταν όμως κάποιος π.χ. κάνει ένα post και ρωτάει πιό καλώδιο ρεύματος να αγοράσει με 1000 ευρώ (γιατί του κάθησε, γιατί δεν θέλει να αγοράσει ρολόι, γιατί γουστάρει να κοιμάται μαζί του και να το χαϊδεύει βρε αδελφέ στην τελική) εγκρίνεις το να πετάγονται διάφοροι και να του λένε "αγόρασε ένα καλώδιο τοστιέρας; Ειδικά όταν αυτά τα μηνύματα έχουν σαρκαστικό τόνο.

Δεν είναι σαν να θέλει κάποιος να αγοράσει ένα CD των 10.000 ευρώ και να πετάγεται κάποιος και να του λέει "αγόρασε το bluesky";

Εμένα προσωπικά μου θυμίζει τη διαφήμιση "Να σε στείλω σε ένα κουτουκάκι φίνο εδώ πιό κάτω που θα πας και με τα πόδια;" και μόνο σοβαρότητα δεν διακρίνω σε αυτά τα post.

Εγώ μπορεί να μην ακούω διαφορές ανάμεσα σε ένα ζευγάρι bookshelves των 500 ευρώ σε σχέση με τα magnepan των 10.000 ευρώ. Σημαίνει ότι είμαι ηλίθιος ή ότι αυτοί που αγόρασαν τα magnepan είναι ηλίθιοι;

Σε αυτό το forum, από τα μηχανήματα, τα καλώδια, τους προβολείς, τις τηλεοράσεις, ακόμα και τους δίσκους, όλα τα παιδιά λένε στον κόσμο "Άκου/δες πρώτα και μετά αποφάσισε". Δεν θεοποιούμε αντικείμενα ούτε σπρώχνουμε κόσμο να αγοράσει γουρούνι στο σακί.
Αυτός όμως που γυρίζει και λέει ότι δεν υπάρχει διαφορά στα ηχεία/καλώδια/προβολείς είναι που κάνει λάθος. Και όχι λάθος επειδή υπάρχει ή δεν υπάρχει διαφορά, αλλά λάθος επειδή είναι δογματικός ανάμεσα σε μη δογματικούς. Κάνει λάθος στη διατύπωση.
Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι δεν μιλάω για σένα, είναι ένα γενικό φαινόμενο.

Πάντα φιλικά
Μιχάλης

Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Σε τι έχετε παρτηρήσει τις μεγαλύτερες αλλαγές; Σε ρεύματος, ΙC ή ηχείων;

Ανάλογα με την τάξη μεγεθών που βρίσκεσαι.
Αν χρησιμοποιείς ήδη ic των 1000 ευρώ και καλώδια ρεύματος της σειράς πιό πολλά θα ακούσεις αν επενδύσεις 500 ευρώ σε καλώδια ρεύματος παρά σε καλώδιο ic.

βεβαια σε ολα αυτα μπαινει και ο σημαντικος παραγοντας γκαντεμιας (νομος του Μερφυ).
Ειναι πιθανον το κακο καλωδιο να ειναι αποτελεσμα χαλαρης επαφης , να εχουν κοπει τα περισσοτερα καλωδια στο βυσμα η κατα μηκος ,να ακουμπαει η θωρακιση στο καλωδιο ( στεκει αυτο ?)κλπ με αποτελεσμα το καινουργιο καλωδιο οντας σωστο να ακουγεται καλυτερα.:furious3:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Αν κάποιος ακούσει ένα καλώδιο και του αρέσει και θέλει ντε και καλά να το αγοράσει εσύ τι δουλειά έχεις να το παίζεις Δον Κιχώτης και να επιμένεις σε κάτι;
Στην τελική αυτή μπορεί να είναι η ψυχοθεραπεία του!

Μαα ....αυτη ειναι η ψυχοθεραπεια του :afro: !

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Μαα ....αυτη ειναι η ψυχοθεραπεια του :afro: !

Συμφωνω!!!
Δεν φανταζομαι το καλο μου ηχειο να παιζει με συρματοσχοινο που απλωνουν ρουχα..
και αν καποιος με πεισει οτι το συρματοσχοινο παιζει καλυτερα απο ενα ακριβο καλωδιο(αδυνατον υπαρχουν και νομοι φυσικης),θα μου χαλασει αυτο που κανω κεφι, το χομπυ μου...
ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ!!!!:grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Συμφωνω!!!
Δεν φανταζομαι το καλο μου ηχειο να παιζει με συρματοσχοινο που απλωνουν ρουχα..
και αν καποιος με πεισει οτι το συρματοσχοινο παιζει καλυτερα απο ενα ακριβο καλωδιο(αδυνατον υπαρχουν και νομοι φυσικης),θα μου χαλασει αυτο που κανω κεφι, το χομπυ μου...
ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ!!!!:grinning-smiley-043

Μια που τους μνημονεύετε, μήπως ξέρετε τί λένε οι Νόμοι της Φυσικής;

Πολλά και διάφορα...
Μιλάνε για ωμική αντίσταση, ταχύτητα ηλεκτρονίων, χωρητικότητες, συχνότητες συντονισμού, παρεμβολές, ενδοδιαμορφώσεις...
Θεωρητικά αυτά προσπαθούν οι εταιρίες να αποβάλουν.

Προσωπικά έχω πιάσει στα χέρια μου καλώδιο που κάνει 23.000 το μέτρο και είναι φτιαγμένο από πλατίνα και άλλα κράματα μετάλλων, ειδικό για μεταφορά ενέργειας από πυρηνικό αντιδραστήρα σε σιλό...
(όχι, δεν μπήκα στο τρυπάκι να του βάλω δύο μπρίζες να δω πως ακούγεται... Όχι σας λέω!) :damnyou:

Να απαντησω γενικα για τους νομους της φυσικης?
Κοιτα χωρις να θελω να στο χαλασω καποια πραγματα ειναι δεδομενα, οπως:
το feedback μεταξυ ενισχυτη και ηχειου, ενα απλο καλωδιο δεν μπορει να το αποκοψει αυτο.
Kαποια καλωδια εχουν μηχανισμους οπου προσαρμοζουν την ωμικη τους αντισταση realtime.

Να απαντησω γενικα για τους νομους της φυσικης?
Κοιτα χωρις να θελω να στο χαλασω καποια πραγματα ειναι δεδομενα, οπως:
το feedback μεταξυ ενισχυτη και ηχειου, ενα απλο καλωδιο δεν μπορει να το αποκοψει αυτο.

Ασχέτως εάν αυτό συμβαίνει, πώς συμπεριφέρεται ένα "μη απλό" καλώδιο; Τί ακριβώς αποκόπτει;

Kαποια καλωδια εχουν μηχανισμους οπου προσαρμοζουν την ωμικη τους αντισταση realtime.

Αυτό σας το είπε κάποιος πωλητής high end, ή το διαβάσατε κάπου; Πώς ακριβώς γίνεται η προσαρμογή της αντίστασης real time, και τί ακριβώς εξυπηρετεί;

1)οταν ο ενισχυτης στελνει ρευμα σε ενα ηχειο καποια μερος αυτου επιστρεφει πισω στον ενισχυτη, και σε μερικες περιπτωσεις ενισχυμενο ξανα γυρναει στο ηχειο(loop),αυτο το ρευμα που επιστρεφει προς τον ενισχυτη απο καποια καλωδια αποκοπτεται ή μειωνεται.
2)Τα ηχεια γενικοτερα δεν εχουν σταθερη ωμικη συμπεριφορα, (αν ειχαν θα ηταν οτι ιδανικοτερο για ενα ενισχυτη), οι μηχανισμοι ορισμενων καλωδιων διορθωνουν οσο το δυνατον γινεται, αυτες τις ωμικες ανωμαλιες του ηχειου.
Ετσι εχουμε καλυτερη οδηγηση απο τον ενισχυτη, οποτε καλυτερο ηχητικο αποτελεσμα.

1)οταν ο ενισχυτης στελνει ρευμα σε ενα ηχειο καποια μερος αυτου επιστρεφει πισω στον ενισχυτη, και σε μερικες περιπτωσεις ενισχυμενο ξανα γυρναει στο ηχειο(loop),αυτο το ρευμα που επιστρεφει προς τον ενισχυτη απο καποια καλωδια αποκοπτεται ή μειωνεται.
2)Τα ηχεια γενικοτερα δεν εχουν σταθερη ωμικη συμπεριφορα, (αν ειχαν θα ηταν οτι ιδανικοτερο για ενα ενισχυτη), οι μηχανισμοι ορισμενων καλωδιων διορθωνουν οσο το δυνατον γινεται, αυτες τις ωμικες ανωμαλιες του ηχειου.
Ετσι εχουμε καλυτερη οδηγηση απο τον ενισχυτη, οποτε καλυτερο ηχητικο αποτελεσμα.[/QUOTE

ενοεις κατι τετοιο?m2s_exlg.jpg

Πότε αποκόπτεται ή μειώνεται; Με χρήση φθηνού, ή ακριβού καλωδίου;

Ετσι εχουμε καλυτερη οδηγηση απο τον ενισχυτη, οποτε καλυτερο ηχητικο αποτελεσμα.

Αυτό είναι αδύνατο. Εάν σας το έχει πει πωλητής high end, σας είπε ψέμματα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

το γάντι μου είναι μπροστά τους και τους περιμένει.

Επειδή θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον το αποτέλεσμα του εγχειρήματος θα πρότεινα αυτό να πραγματοποιηθεί χωρίς στοίχημα (που είναι ίσως αποτρεπτικός παράγοντας λόγω οικονομικής τάξης μεγεθών...)

Ασε γιατι παλιοτερα που ειχαν ριξει αλλοι το γαντι στον Κογια αυτος εκανε την παπια. Οπως τωρα που εχω πει ποσες φορες να παω να ακουσω το μαλλον πολυ ψαγμενο απο οτι φαινεται συστημα του(με τα καλωδια τοστιερας) και να γραψω εντυπωσεις παλι την παλαβο μας κανει.
Αλλα ξερετε τι με ενοχλει περισσοτερο? οτι θεωρει ολους εσας χαζους που εμεις οι ΕΜΠΟΡΟΙ θα σας φαμε με το ετσι θελω τα χρηματα λες και ειστε αβουλα πλασματα και κουφοι. Αυτο με εξοργιζει περισσοτερο απο ολα. Αν βγω δηλαδη εγω και πω οτι το heimdall ειναι το καλυτερο καλωδιο στα λεφτα του ο ψαγμενος δεν θα μου ζητησει να το ακουσει πρωτα? Ετσι θα το παρει επειδη το ειπα εγω που το πουλαω? Κωστα εχει ξυπνησει ο κοσμος και εχει απαιτησεις δεν εναι χαζοι που εσυ θα τους δειξεις τον δρομο. Κρατα οποιες αντιρησεις και αμφιβολιες για τον εαυτο σου. Μην χειροτερευεις την θεση σου. Ηδη υπαρχουν πολλοι που κανουν χαβαλε μαζι σου που δεν γραφουν στα φορουμ.

Ασε γιατι παλιοτερα που ειχαν ριξει αλλοι το γαντι στον Κογια αυτος εκανε την παπια. Οπως τωρα που εχω πει ποσες φορες να παω να ακουσω το μαλλον πολυ ψαγμενο απο οτι φαινεται συστημα του(με τα καλωδια τοστιερας) και να γραψω εντυπωσεις παλι την παλαβο μας κανει.
Αλλα ξερετε τι με ενοχλει περισσοτερο? οτι θεωρει ολους εσας χαζους που εμεις οι ΕΜΠΟΡΟΙ θα σας φαμε με το ετσι θελω τα χρηματα λες και ειστε αβουλα πλασματα και κουφοι. Αυτο με εξοργιζει περισσοτερο απο ολα. Αν βγω δηλαδη εγω και πω οτι το heimdall ειναι το καλυτερο καλωδιο στα λεφτα του ο ψαγμενος δεν θα μου ζητησει να το ακουσει πρωτα? Ετσι θα το παρει επειδη το ειπα εγω που το πουλαω? Κωστα εχει ξυπνησει ο κοσμος και εχει απαιτησεις δεν εναι χαζοι που εσυ θα τους δειξεις τον δρομο. Κρατα οποιες αντιρησεις και αμφιβολιες για τον εαυτο σου. Μην χειροτερευεις την θεση σου. Ηδη υπαρχουν πολλοι που κανουν χαβαλε μαζι σου που δεν γραφουν στα φορουμ.
Για τα καλώδια αυτα που έχει πει μέχρι στιγμής εχει δίκιο...

Θα παρακαλούσα τη διαχείρηση να εντοπίσει ένα παλαιότερο thread που αφορούσε το blind test καλωδίων ρεύματος. Πρέπει να ήταν Ανοιξη του 2007.
Η κόντρα θα γινόταν στην Orpheus Audio κατάστημα Πετρούπολης.
Μετά από δικές μου ενέργειες ο Γιάννης Μιχαηλός είχε δεχτεί τότε να μας φιλοξενήσει στο καταστημα Πετρούπολης.

Μάλιστα είχαν δηλώσει αρκετά μέλη συμμετοχή.

Η ακρόαση, ή αν θέλετε η "κόντρα", δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Θυμάστε γιατί ?

Πιοος είχε προκαλέσει και ποιον ?

Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Θα παρακαλούσα τη διαχείρηση να εντοπίσει ένα παλαιότερο thread που αφορούσε το blind test καλωδίων ρεύματος. Πρέπει να ήταν Ανοιξη του 2007.
Η κόντρα θα γινόταν στην Orpheus Audio κατάστημα Πετρούπολης.
Μετά από δικές μου ενέργειες ο Γιάννης Μιχαηλός είχε δεχτεί τότε να μας φιλοξενήσει στο καταστημα Πετρούπολης.

Μάλιστα είχαν δηλώσει αρκετά μέλη συμμετοχή.

Η ακρόαση, ή αν θέλετε η "κόντρα", δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Θυμάστε γιατί ?

Πιοος είχε προκαλέσει και ποιον ?

Ποιός,ποιός??

Ως μη ειδικός.
Τι γνώμη έχετε για τα λεγόμενα "μονοκρυσταλλικής" δομής ή με παρόμοιους προσδιορισμούς καλώδια,τα οποία χρεώνονται σαν ένα μικρό οικογενειακό αυτοκίνητο-ξέρω ότι έχουν πουληθεί κι εν Ελλάδι κάποια.Υπάρχουν μερικές ελάχιστες εταιρείες,που πουλάνε και τέτοια.

Εχει τελικά κανείς σχετική εμπειρία;

Status
Not open for further replies.