καλώδια ultra high end

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Μάλλον τυχερός-άτυχος είναι...
Υποσταθμός σε υπόγειο πολυκατοικίας!Πρώτη φορά το ακούω.
Μεγάλη Ελλάς...

Να υποθέσω ότι οι ένοικοι φωσφορίζουν όταν πέφτει η νύχτα? :smile:

Αυτο ακριβως συμβαινει σ ενα πελατη μου που εχει υποσταθμο της ΔΕΗ στο υπογειο της πολυκατοικιας του .

Ρενο, προφανως αστειεύεσαι .....

Υποσταθμός σε υπόγειο πολυκατοικίας!Πρώτη φορά το ακούω.

Και στο υπόγειο του πατρικού της γυναίκας μου έχει έναν. Βρε λες να μετακομίσω; :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Και στο υπόγειο του πατρικού της γυναίκας μου έχει έναν. Βρε λες να μετακομίσω; :flipout:

Και τι θα τα κανεις τα καλωδια μετα βρε? :flipout:

Re: Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

Εγώ θέλω να συμμετέχω σε αυτό αλλά να πάρεις μέρος και ο ίδιος στο test.
H δική σου άποψη αλλά και όσων εμπιστεύεσαι την κρίση/ικανότητα ακοής.

Εδώ είχα κάνει μια παρόμοια πρόταση.

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=396507&postcount=256

Κε Pai Mei,

Στην πρόταση που έχετε γράψει, έχω απαντήσει θετικά, σε προηγούμενο μήνυμα.

Λογικό, μέσα σε όλο αυτό τον αριθμό μηνυμάτων να σας ξέφυγε.

Μάλιστα, είχα γράψει να είναι ίδιας εταιρείας, που θα το κάνει ακόμα πιο δύσκολο λόγω κοινού «χαρακτήρα».
Να χρησιμοποιούσαμε καλώδια της ίδιας εταιρείας, το φθηνότερο, το ακριβότερο και ένα από τη μεσαία κατηγορία.

Last edited:
Δεν έχω καλά καλώδια ούτε κάποιο βαρβάτο πολύμπριζο στο σπίτι. Ακόμα στο ψάξιμο είμαι και για αυτό το συγκεκριμένο thread είναι ενδιαφέρον για μένα.
Μία 10άμετρη μπαλαντέζα με καλώδιο και πρίζες της furutech έχω προς το παρόν και άμα λάχει τη ρίχνω στο υπόγειο να παίρνω κατευθείαν ρεύμα από τον υποσταθμό!

Άσχετο. Γιατί ο διορθωτής κειμένου του Firefox θέλει ντε και καλά να μου αλλάξει τη λέξη "πολύμπριζο" με κάποια από τις λέξεις "μπριζολίτσα" "μπριζολάκι" "σκολύμπρι" ή "μπριζολάκια"; :ADFADF1:

Re: Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

Ρίξε μια ματιά στο 10ο Κεφ. αν έχεις το βιβλίο των Βουρνά-Κονταξή. :antlers:
Αν όχι θα θυμάσαι πως μια γραμμή μεταφοράς ισοδυναμεί με μια αντίσταση και μια επαγωγή συνδεδεμένες σε σειρά και μια χωρητικότητα προς τη γη.
Εγώ απλά λέω πως αν το καλώδιο κάνει τη δουλειά του φίλτρου, όπως υποστηρίχθηκε, τότε την ίδια δουλειά θα μπορούσε να κάνει και παθητικό κύκλωμα!

την ίδια απορία εξέφρασα και εγώ...-bye-

Στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για ένα κομμάτι αγωγού μήκους 1.5m και όχι για γραμμή μεταφοράς, αλλά ακόμα και έτσι πόσο πρέπει να είναι αυτό το R το L και το C ώστε να δημιουργηθεί ένα band pass φίλτρο ώστε να αφήνει να περάσει εύρος συχνοτήτων και να αποκόπτει τις υπόλοιπες; Μάλιστα αναφέρθηκε ότι λειτουργεί και σαν φίλτρο RF που όπως ξέρουμε αυτές οι συχνότητες κουβαλούν πλήθος αρμονικών, για να δημιουργηθεί τέτοιο φίλτρο χρειάζεται συνδιαστικό κύκλωμα με πλήθος εξαρτημάτων και σε καμιά περίπτωση δεν υλοποιείτε μόνο με παθητικά εξαρτήματα.

Δεν έχω καλά καλώδια ούτε κάποιο βαρβάτο πολύμπριζο στο σπίτι. Ακόμα στο ψάξιμο είμαι και για αυτό το συγκεκριμένο thread είναι ενδιαφέρον για μένα.
Μία 10άμετρη μπαλαντέζα με καλώδιο και πρίζες της furutech έχω προς το παρόν και άμα λάχει τη ρίχνω στο υπόγειο να παίρνω κατευθείαν ρεύμα από τον υποσταθμό!

Άσχετο. Γιατί ο διορθωτής κειμένου του Firefox θέλει ντε και καλά να μου αλλάξει τη λέξη "πολύμπριζο" με κάποια από τις λέξεις "μπριζολίτσα" "μπριζολάκι" "σκολύμπρι" ή "μπριζολάκια"; :ADFADF1:

Μάλλον, έχει καταλάβει ότι οι ακροάσεις και οι «αναμετρήσεις» μελών, καταλήγουν ΠΑΝΤΑ σε γαστρονομικά «όργια» !:chef:

Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

Δεν έχω καλά καλώδια ούτε κάποιο βαρβάτο πολύμπριζο στο σπίτι. Ακόμα στο ψάξιμο είμαι και για αυτό το συγκεκριμένο thread είναι ενδιαφέρον για μένα. :ADFADF1:

Μπά και τι αποκόμισες απο τις προτάσεις που κατατέθηκαν στο θέμα;:BDGBGDB55:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

Κε Pai Mei,

Στην πρόταση που έχετε γράψει, έχω απαντήσει θετικά, σε προηγούμενο μήνυμα.

Λογικό, μέσα σε όλο αυτό τον αριθμό μηνυμάτων να σας ξέφυγε.

Μάλιστα, είχα γράψει να είναι ίδιας εταιρείας, που θα το κάνει ακόμα πιο δύσκολο λόγω κοινού «χαρακτήρα».
Να χρησιμοποιούσαμε καλώδια της ίδιας εταιρείας, το φθηνότερο, το ακριβότερο και ένα από τη μεσαία κατηγορία.
Λυπάμαι αλλά δεν το βρίσκω (το μηνυμά σας). . .

Ας είναι όμως γιατί είναι το ίδιο σκεπτικό.
Υπάρχει το υλικό προς εξέταση (καλώδια) από εσάς ή θα πάμε μαζί στην πρόταση του musiclover ; (αν το κάνει τελικά)

Ίσως γιατί το σωστότερο είναι πολύπριζο (αλλά και πάλι προτείνει "πολύριζο"!!!) οπότε μη σε νοιάζει...

:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

Νομίζω το είπα σε άλλο μήνυμα.
:guitarist::guitarist::guitarist::guitarist: μάνα μουυυυ :ADFADF1:

Υπάρχει το υλικό προς εξέταση (καλώδια) από εσάς ή θα πάμε μαζί στην πρόταση του musiclover ; (αν το κάνει τελικά)

Εχμ...
Να κάνω τον τροχονόμο ή θα βρείτε μόνοι σας το thread που άνοιξα;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

Λυπάμαι αλλά δεν το βρίσκω (το μηνυμά σας). . .

Ας είναι όμως γιατί είναι το ίδιο σκεπτικό.

Πιστεύω, ότι θα μπορούσαν να μου τα παραχωρήσουν κάποιοι αντιπρόσωποι αν τους το ζητούσα…

Ας καταλήξουμε σε μία τέτοια δοκιμή (έχει ήδη ξεκινήσει κάτι παρόμοιο από τον κο Tzimisce) και τότε θα τους «ενοχλήσω» :-)

Οτι επρεπε να ανοιξει αλλο ενα θεμα :flipout::flipout:

Σταύρος Κ.

• 1. όποιος θέλει να μάθει, θα βρει τον τρόπο, ακόμα και αν το σύμπαν συνωμοτεί εναντίον του
• 2. όποιος δεν θέλει, δεν υπάρχει κανείς τρόπος να τον μάθεις, ακόμα και αν το σύμπαν συνωμοτεί υπέρ του
• 3. η μεγάλη πλειοψηφία του "κοινού" δεν δύναται να μάθει, οπότε το κατά πόσον το θέλει ή δεν το θέλει παρέλκει

Καλά θα είναι, όταν λέμε ή γράφουμε, για κάτι που το έχουμε διαβάσει ή ακούσει, οτιδήποτε είναι αυτό, να το αναφέρουμε.

Αυτά που αναφέρεις (και τα οποία προσυπογράφω) έχουν γραφεί από ένα άνθρωπο που εκτιμώ πολύ τις γνώσεις του και την μόρφωση του (ασχέτως του κατά πόσο και που συμφωνώ μαζί του), εδώ.

_

Σταύρος Κ.

• 1. όποιος θέλει να μάθει, θα βρει τον τρόπο, ακόμα και αν το σύμπαν συνωμοτεί εναντίον του
• 2. όποιος δεν θέλει, δεν υπάρχει κανείς τρόπος να τον μάθεις, ακόμα και αν το σύμπαν συνωμοτεί υπέρ του
• 3. η μεγάλη πλειοψηφία του "κοινού" δεν δύναται να μάθει, οπότε το κατά πόσον το θέλει ή δεν το θέλει παρέλκει

Καλά θα είναι, όταν λέμε ή γράφουμε, για κάτι που το έχουμε διαβάσει ή ακούσει, οτιδήποτε είναι αυτό, να το αναφέρουμε.

Αυτά που αναφέρεις (και τα οποία προσυπογράφω) έχουν γραφεί από ένα άνθρωπο που εκτιμώ πολύ τις γνώσεις του και την μόρφωση του (ασχέτως του κατά πόσο και που συμφωνώ μαζί του), εδώ.

_

Κε Φουάση, η αντίστοιχη – εκ μέρους μου - εκτίμηση μ´ έκανε να το μεταφέρω «ως είχε».

(έχει άλλωστε έναν «τρόπο» να τα λεει ...)
;)

PS
Στο παρελθόν ουδέποτε είχε διεκδικήσει το copyright των γραπτών του.
Αν στο μεσοδιάστημα άλλαξε, τον προλαβαίνω ζητώντας του ταπεινά συγνώμη.
Πάντως ας σταματήσει να κρυφογελά με όσα διαβάζει και ας αποφασίσει να συμμετέχει....

το θεμα ειναι εαν ακουγονται διαφορετικα `η εαν ακουγεται καλυτερα το ακριβο καλωδιο?
εαν υπαρχουν διαφορες θα φταιει το καλωδιο `η το μηχανημα?

Σίγουρα φίλε ακούγονται διαφορετικά και δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι λόγο της τρέλας μας ή του χόμπυ μας να παίξουμε το παιχνίδι των κατασκευάστριων εταιριών όπως π.x Νοrdost γιατί εγώ άλλη κατασκευάστρια εταιρία παραγωγής ΜΟΝΟ καλωδίων δεν ξέρω.Η εμπειρία μου λέει,ό,τι ανάλογα με την αξία των μηχανημάτων χρησιμοποιούμε και ανάλογης αξίας καλώδια.Αυτή είναι η γνώμη μου.Δεν κάνω διαφήμιση σε καμια εταιρία.
Ένα καλό καλώδιο δεν πιστεύω να φταίει για την κακή απόδοση ενός συστήματος και αντίστροφα σε ένα καλό σύστημα δεν πιστεύω να φταίει η απόδοση του καλώδιου εκτός και αν βάλουμε σκέτο σύρμα.

Ενα τροπο αγενεστατο, προσβλητικο και υπεροπτικο.

Δεν θα διαφωνήσω, αντιθέτως θα συμπληρώσω «...ιδιαίτερα κουραστικό & ενοχλητικό, αν παρακολουθείς το πως τα λεει και όχι το τι λεει».

Status
Not open for further replies.