Λοιπόν, κ. Κανακάκη, παραθέτω τους όρους λεπτομερειακά, για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις.
1. Η τυφλή δοκιμή αποτελείται από την ακρόαση 10 ακουσμάτων.
2. Για καθένα από αυτά τα ακούσματα, έχετε το δικαίωμα να επιλέξετε όποιο μουσικό κομμάτι θέλετε, οιασδήποτε διάρκειας. Διατηρείτε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό κομμάτι σε κάθε άκουσμα.
3. Κάθε άκουσμα μπορεί να διαρκέσει όσο και ολόκληρο το αντίστοιχο κομμάτι και όχι παραπάνω, αλλά μπορείτε να διακόψετε την ακρόασή του, και να προχωρήσετε στο επόμενο.
4. Για κάθε άκουσμα έχετε το δικαίωμα να επιλέξετε τη στάθμη του ήχου που κρίνετε απαραίτητη, και η οποία, αν το θέλετε, μπορεί να διαφέρει από κομμάτι σε κομμάτι.
5. Καθένα από αυτά τα ακούσματα θα πραγματοποιηθεί με το CD player συνδεδεμένο στην πρίζα με καλώδιο που θα έχει επιλεγεί τυχαία, ανάμεσα στα δύο αντίπαλα: το Acoustic Zen Krakatoa των 800 και το καλώδιο τοστιέρας. Φυσικά, πρέπει να έχει προβλεφθεί σχετική χωροθέτηση της συσκευής, ώστε αυτή να μπορεί να συνδεθεί είτε με το ένα καλώδιο, είτε με το άλλο, με την ανάλογη ευχέρεια. (Το καλώδιο της τοστιέρας έχει μήκος της τάξης των 90cm).
6. Καθένα από αυτά τα καλώδια θα ονομασθεί με τον κωδικό «Α» ή «Β», και αυτό το όνομα θα ισχύει καθ’ όλη τη διάρκεια της δοκιμής. Δηλαδή, εάν το ένα καλώδιο ονομασθεί Α, τότε το άλλο υποχρεωτικά θα ονομασθεί Β.
7. Ο ονοματισμός των καλωδίων, ποιο θα είναι το Α και ποιο το Β, ανήκει στη διακριτική σας ευχέρεια και θα τον πραγματοποιήσετε επί τόπου, πριν την έναρξη της δοκιμής.
8. Τα καλώδια θα σημανθούν με κολλητική ταινία μπλε και κόκκινου χρώματος, ενώ ο αντίστοιχος χρωματικός κώδικας θα τοποθετηθεί στο φύλλο, όπου θα σημειώνετε την τυφλή κρίση σας, δηλαδή ποιο καλώδιο παίζει για κάθε άκουσμα. Έχετε το δικαίωμα να καθορίσετε ποιο θα είναι το μπλε και ποιο το κόκκινο καλώδιο.
9. Η τυχαία σειρά χρήσης του καλωδίου για καθένα από τα ακούσματα θα έχει επιλεγεί εκ των προτέρων από εμένα, με αυτοματοποιημένο τρόπο, χρησιμοποιώντας ειδική επί τούτου εφαρμογή. (Ο πηγαίος εύρεσης της τυχαίας σειράς θα δημοσιευθεί μετά το πέρας της δοκιμής). Δηλαδή, εγώ θα έχω ήδη στη διάθεσή μου τη σειρά των καλωδίων, που θα είναι της μορφής…
a. Α
b. Β
c. Β
d. Α
e. … κ.ο.κ.
10. Αμφότερα τα καλώδια τροφοδοσίας θα είναι τοποθετημένα στο ίδιο πολύπριζο έτσι, ώστε ο ηλεκτροφόρος ακροδέκτης να έχει τον ίδιο προσανατολισμό και στα δύο καλώδια, («σε φάση»). Η επιλογή του προσανατολισμού ανήκει στη διακριτική σας ευχέρεια.
11. Μετά την ολοκλήρωση κάθε ακούσματος, η συσκευή θα τίθεται εκτός λειτουργίας, θα αποσυνδέεται από το καλώδιο τροφοδοσίας, θα επανασυνδέεται στο καλώδιο που προβλέπει η προκαθορισμένη τυχαία σειρά, θα επανατίθεται σε λειτουργία και θα επακολουθεί η ακρόαση του επομένου ακούσματος.
12. Έχετε το δικαίωμα να σημειώσετε τις απαντήσεις σας στο φύλλο απαντήσεων και αναδρομικά, δηλαδή, δεν είναι ανάγκη να έχετε απαντήσει σε ένα άκουσμα για να προχωρήσετε στο επόμενο. Μπορείτε να ακούσετε όσα ακούσματα θέλετε, και να σημειώσετε τις αντίστοιχες απαντήσεις εκ των υστέρων, αλλά οπωσδήποτε πριν το πέρας της δοκιμής.
13. Το πέρας της δοκιμής ορίζεται 2 λεπτά μετά τη λήξη του 10ου ακούσματος.
14. Εάν δώσετε λιγότερες ή περισσότερες από 10 απαντήσεις, τότε χάνετε το στοίχημα.
15. Καθ’ όλη τη διάρκεια της δοκιμής, μπορούν να παρευρίσκονται μέσα στο δωμάτιο από ένας μάρτυρας, ένας δικός σας και ένας δικός μου, και όλοι σας προς τη μεριά του χώρου ακρόασης, ώστε ουδείς να είναι σε θέση να βλέπει το χώρο του χειριστή των καλωδίων.
16. Ο χειριστής των καλωδίων έχει το δικαίωμα να λάβει όλα τα μέτρα που θα κρίνει αναγκαία, ώστε να διασφαλισθεί η μυστικότητα της σειράς σύνδεσης των καλωδίων.
17. Χειριστής των καλωδίων θα είμαι εγώ. Πριν εγείρετε οποιαδήποτε αντίρρηση επ’ αυτού, σκεφθείτε πως δεν έχω κανένα λόγο, να μην ακολουθήσω την τυχαία σειρά που έχω εξαγάγει, αφού εκ των πραγμάτων δεν γνωρίζω τι θα απαντήσετε, ενώ, όντας πίσω από τα ηχεία, δεν θα είμαι και σε θέση να ακούω αξιόπιστα το δοκίμιο, όπως εσείς.
18. Πριν την έναρξη της δοκιμής, θα παραδοθούν 800 από μένα και άλλα 800 από εσάς, σε μετρητά, σε άτομο κοινής αποδοχής, το οποίο θα παρευρίσκεται στο χώρο ακρόασης, και το οποίο θα ήθελα να είναι ο κ. Τσαντουλής.
19. Εάν επιτύχετε 9 ή 10 σωστές απαντήσεις όσον αφορά ποιο καλώδιο έπαιξε σε καθένα από τα 10 ακούσματα, τότε κερδίζετε το στοίχημα και παραλαμβάνετε από τον κ. Τσαντουλή τα 1600 που συγκεντρώθηκαν. Εάν επιτύχετε 8 ή λιγότερες σωστές απαντήσεις, τότε κερδίζω εγώ το στοίχημα και παραλαμβάνω αυτό το ποσό.
Αν υπάρχει κάποια ασάφεια ή αντίρρηση, να το συζητήσουμε...