καλώδια ultra high end

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

Ρίξε μια ματιά στο 10ο Κεφ. αν έχεις το βιβλίο των Βουρνά-Κονταξή. :antlers:
Αν όχι θα θυμάσαι πως μια γραμμή μεταφοράς ισοδυναμεί με μια αντίσταση και μια επαγωγή συνδεδεμένες σε σειρά και μια χωρητικότητα προς τη γη.
Εγώ απλά λέω πως αν το καλώδιο κάνει τη δουλειά του φίλτρου, όπως υποστηρίχθηκε, τότε την ίδια δουλειά θα μπορούσε να κάνει και παθητικό κύκλωμα!

την ίδια απορία εξέφρασα και εγώ...-bye-

μπορω να παρω μερος και γω στον καυγα?

Το ζητουμενο φιλε tonal , απο τη γραμμη μεταφορας ειναι ακριβως το αντιθετο. Δηλαδη να ειναι ετσι κατανεμημενες οι επαγωγες και οι χωρητικοτητες κατα μηκος της γραμμης σε συνδιασμο με την ωμικη αντισταση του αγωγου, ωστε αν τερματιστει σωστα να λειτουργει ως απλη αντισταση (ωμικη) και οχι σαν συνθετη. Και αυτη η αντισταση να ειναι οσο το δυνατον μικροτερη. Ουσιαστικα
θελεις να εχεις βραχυκυκλωμα (αυτονοητο) σε μεγαλη αποσταση.

Δηλαδη, αυτο το φιλτρο, ειναι που θες να αποφυγεις. Τουλαχιστον οσο αφορα τις ΓΜ. Αν τωρα εσυ θες στο σπιτι σου φιλτρο, το καλωδιο δεν ειναι (και δεν πρεπει να ειναι) για αυτη τη δουλεια.

Attachments

• 01.jpg
    01.jpg
    51.9 KB · Views: 17
Καθομαστε και αναλυουμε λοιπον ενα σωρο μακακιες καιχανουμε το νοημα. Κυριοι ειναι απλα τα πραγματα. Δοκιμαστε και κρινετε. Δεν χρειαζεται κανενας να πεισει κανεναν. Εμεις οι εμποροι καλο ειναι να δινουμε για δοκιμη διαφορα πραγματα και να αφηνουμε τον πελατη - ακροατη να κρινει. Αν του αρεσει προχωραει αλλιως οχι. Λοιπον τι νοημα εχει να συνεχιζουμε. Παντα θα υπαρχουν κι αυτοι που θα διαφωνουν. Οφειλω ομως να πω οτι σε μια κατηγορια τετοια καλο ειναι να γραφουν ατομα που πραγματικα εχουν ασχοληθει με το θεμα και εχουν σπαταλησει πολυ χρονο και ισως και χρημα, για το συστημα και την δισκοθηκη τους. Δυστυχως η οποιες διαφορες στα καλωδια θα ακουστουν σε πολυ καλα συστηματα ευκολοτερα απο οτι σε μη.

Συνεπώς,
1) Δεν αναλύουμε τίποτα, κάνουμε μόνο ακροάσεις και αποφασίζουμε. Δεν γράφουμε για τίποτα, και απλά δανειζόμαστε και αν μας αρέσει αγοράζουμε. Δεν είναι έτσι. Υγιής συζήτηση είναι πάντα καλό να γίνεται. Στο κάτω κάτω προσπαθούμε να βρούμε κάποιον λόγο που αυτοί που ισχυρίζονται ότι ακούνε διαφορά, την ακούνε. Εγώ δεν την ακούω, αν μου δώσετε έναν επιστημόνικα ορθό λόγο για να υπάρχει αυτή η διαφορά τότε μπορεί να με αποκτήσετε και πελάτη. Δεν είναι και τόσο άσχημα, έτσι δεν είναι; Η συζήτηση ποτέ δεν έβλαψε!
2) Δεν έχουν πραγματικά ασχολήθει με το θέμα μόνο αυτοί που έχουν σπαταλήσει χρόνο και χρήμα γύρω από μηχανάκια. Ίσα ίσα ποιό πολύ έχει ασχολήθει κάποιος που διάβασε από έναν που απλά κάποια μέρα "άκουσε"...

Επισης επειδη ακουστηκε προτυτερα οτι καποιοι δεν εχουν ακριβα συστηματα αλλα εχουν ακουσει...εχω να τους πω οτι αν δεν ζησεις με καλο συστημα για καιρο δεν εχει νοημα απλα να το εχεις ακουσει. Κι εγω οδηγησα f1 αλλα δεν ειμαι πιλοτος ουτε εγινα ουτε θα γινω.

Σε αυτό βλέπετε σφάλετε. Αν εγώ οδήγησα F1 και την πήγα στον ίδιο χρόνο με τον Σουμάχερ, τότε μπορεί να μην είμαι πιλότος αλλά μπορώ να κρίνω το ίδιο καλά τα προβλήματα του μονοθεσίου. Πόσο μάλλον ότι ένα σύστημα που παίζει μουσική, δεν χρειάζεται να είσαι χρυσό αυτί για να καταλάβεις. Τελικά δηλαδή μόνο αν ανήκεις στην "ελίτ" μπορείς να κρίνεις αν ένα καλώδιο είναι καλό; Αυτοί που πληρώνουν ακούνε καλύτερα;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

Στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για ένα κομμάτι αγωγού μήκους 1.5m και όχι για γραμμή μεταφοράς, αλλά ακόμα και έτσι πόσο πρέπει να είναι αυτό το R το L και το C ώστε να δημιουργηθεί ένα band pass φίλτρο ώστε να αφήνει να περάσει εύρος συχνοτήτων και να αποκόπτει τις υπόλοιπες; Μάλιστα αναφέρθηκε ότι λειτουργεί και σαν φίλτρο RF που όπως ξέρουμε αυτές οι συχνότητες κουβαλούν πλήθος αρμονικών, για να δημιουργηθεί τέτοιο φίλτρο χρειάζεται συνδιαστικό κύκλωμα με πλήθος εξαρτημάτων και σε καμιά περίπτωση δεν υλοποιείτε μόνο με παθητικά εξαρτήματα.

1ον)Το φίλτρο που σχηματίζει το καλώδιο δεν είναι ζωνοπερατό αλλά βαθυπερατό. Μέτρησα με το πολύμετρο μία χωρητικότητα των 100nF ανά ζεύγος σε ένα αθωράκιστο απλό καλώδιο IEC και μαι αντίσταση της τάξεως των 0.3Ω :smash: ανά αγωγό (αφαιρώντας το σφάλμα που εισάγουν τα probes). Αν υποθέσουμε και μια αυτεπαγωγή του κάθε αγωγού έχουμε ένα σχετικά απλό βαθυπερατό φίλτρο. Τώρα εξαρτάται από το τι θα "δει" το καλώδιο στο άκρο από τη μεριά της συσκευής ώστε να υπολογίσουμε τα χαρακτηριστικά του φίλτρου. Εξαρτάται λοιπόν κάθε φορά από το πόσο απλοποιητικές παραδοχές κάνουμε για να μελετήσουμε κάτι. Το ζητούμενο είναι αν απαιτηθεί μεγαλύτερη ακρίβεια να ξέρουμε ποιες παραδοχές πλέον δεν ισχύουν...

2ον)Δεν υποστηρίζω πως η διαφορά (αν υπάρχει) οφείλεται στην εξασθένηση των περεμβολών. Αυτό δεν ειπώθηκε από εμένα αλλά αν ισχύει είναι σχετικά εύκολο να διαπιστωθεί.

3ον)Επειδή δεν πιστεύω στα μαγικά και τα βουντού από κάπου πρέπει να αρχίσει κανείς για να διαπιστώσει τι κάνει εν'τέλει αυτό το καλώδιο (αν κάνει κάτι)

Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Εγώ δεν την ακούω, αν μου δώσετε έναν επιστημόνικα ορθό λόγο για να υπάρχει αυτή η διαφορά τότε μπορεί να με αποκτήσετε και πελάτη.

Ονομάζεται ψυχοακουστική και μελετά τον υποκειμενικό τρόπο που αντιλαμβάνεται τους ήχους η ανθρώπινη ακοή.

Η διεύθυνση του καταστήματος που εργάζομαι είναι:
Απροσάρμοστου πωλητή 39, Αθήνα.Σας περιμένω για να σας πουλήσω καλώδια! :flipout::flipout::flipout:

Σε αυτό βλέπετε σφάλετε. Αν εγώ οδήγησα F1 και την πήγα στον ίδιο χρόνο με τον Σουμάχερ, τότε μπορεί να μην είμαι πιλότος αλλά μπορώ να κρίνω το ίδιο καλά τα προβλήματα του μονοθεσίου.

Προσωπικά, βρίσκω πολύ «τραβηγμένο» το παράδειγμα, αν υπήρχε αυτή η περίπτωση, σιγά μην ήσασταν «εδώ» και γράφατε σε θέματα του AVClub!
Επίσης, η κρίση των προβλημάτων ενός μονοθέσιου αυτής της κατηγορίας, σίγουρα δε μπορεί να γίνει από κάποιον που «απλά» (αν θεωρείται απλό κάτι τέτοιο) κατάφερε να έχει κοινό χρόνο στο γύρο της πίστας με τον επαγγελματία οδηγό! :grinning-smiley-043

Last edited:

... Μέτρησα με το πολύμετρο μία χωρητικότητα των 100pF ανά ζεύγος σε ένα αθωράκιστο απλό καλώδιο IEC και μαι αντίσταση της τάξεως των 0.3Ω :smash: ανά αγωγό (αφαιρώντας το σφάλμα που εισάγουν τα probes)...
Έκαμα ένα λάθος...

μπορω να παρω μερος και γω στον καυγα?

Το ζητουμενο φιλε tonal , απο τη γραμμη μεταφορας ειναι ακριβως το αντιθετο. Δηλαδη να ειναι ετσι κατανεμημενες οι επαγωγες και οι χωρητικοτητες κατα μηκος της γραμμης σε συνδιασμο με την ωμικη αντισταση του αγωγου, ωστε αν τερματιστει σωστα να λειτουργει ως απλη αντισταση (ωμικη) και οχι σαν συνθετη. Και αυτη η αντισταση να ειναι οσο το δυνατον μικροτερη. Ουσιαστικα
θελεις να εχεις βραχυκυκλωμα (αυτονοητο) σε μεγαλη αποσταση.

Δηλαδη, αυτο το φιλτρο, ειναι που θες να αποφυγεις. Τουλαχιστον οσο αφορα τις ΓΜ. Αν τωρα εσυ θες στο σπιτι σου φιλτρο, το καλωδιο δεν ειναι (και δεν πρεπει να ειναι) για αυτη τη δουλεια.
Σου πετάω το γάντι μου λοιπόν και εγώ με τη σειρά μου :ernaehrung004:
και λέω πως δεν υποστηρίζω πως το καλώδιο του ρεύματος λειτουργεί ως γραμμή μεταφοράς. Είναι αδύνατον γιατί είναι απειροελάχιστο το 1 τελευταίο μέτρο σε σχέση και με το υπόλοιπο μήκος του δικτύου αλλά κυρίως σε σχέση με το μήκος κύματος των 50Hz.
Απλά τόνισα πως όπως μια γραμμή μεταφοράς έχει χωρητικότητα και αυτεπαγωγή (άσχετα με το αν κάνει καλό ή κακό και τι επιδράσεις έχει στο ΣΙ) έτσι θα έχει και το καλώδιο. Άρα είναι ένα φίλτρο. Αν επιδρά ως τέτοιο και επιφέρει αλλαγές είναι άλλο θέμα. -bye-

Edit: Να συμπληρώσω επίσης πως η προσαρμογή της γραμμής μεταφοράς αφορά ένα σχετικά μικρό εύρος συχνοτήτων και αν θέλαμε να διορθώσουμε το ΣΙ (γιατί αυτό ουσιαστικά είναι η προσαρμογή) θα αντιμετωπίζαμε ένα πρόβλημα που αφορά συχνότητες των 50-100 Ηz και όχι ΚΗz ή ΜΗz.

Last edited:
Ρενο, προφανως αστειεύεσαι .....

Οχι ρε παιδια . Δεν αστειεομαι .

Μαλλον ειναι καποιος μεγαλος μειωτης τασης για την γυρω περιοχη η κατι παρομοιο το οποιο ονομαζω ως υποσταθμο . Συγχωρεστε με !!!

Παντως τετοια υπαρχουν σε πολλα υπογεια πολυκατοικιων .

Απάντηση: Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Ονομάζεται ψυχοακουστική και μελετά τον υποκειμενικό τρόπο που αντιλαμβάνεται τους ήχους η ανθρώπινη ακοή.

H ψυχοακουστική εξηγεί το γιατί ένας άνθρωπος ακούει διαφορετικά από έναν άλλο. Όχι γιατί ακούει διαφορετικά ένα καλώδιο από ένα άλλο.:ears:

Η διεύθυνση του καταστήματος που εργάζομαι είναι:
Απροσάρμοστου πωλητή 39, Αθήνα.Σας περιμένω για να σας πουλήσω καλώδια! :flipout::flipout::flipout:

Σας παρακάλω πείτε μου το ωράριο λειτουργίας γιατί μπορεί να αργήσω, είμαι στην Πάτρα:smash:

Προσωπικά, βρίσκω πολύ «τραβηγμένο» το παράδειγμα, αν υπήρχε αυτή η περίπτωση, σιγά μην ήσασταν «εδώ» και γράφατε σε θέματα του AVClub!

Αφήστε, αυτό είναι το παραπονό μου, δεν τους άρεσε το μαλλί μου όταν έβγαλα το κράνος:afro::flipout::flipout:

Επίσης, η κρίση των προβλημάτων ενός μονοθέσιου αυτής της κατηγορίας, σίγουρα δε μπορεί να γίνει από κάποιον που «απλά» (αν θεωρείται απλό κάτι τέτοιο) κατάφερε να έχει κοινό χρόνο στο γύρο της πίστας με τον επαγγελματία οδηγό! :grinning-smiley-043

Η οδήγηση του μονοθεσίου απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες. Πρέπει να έχεις αντίστοιχα ειδικές ικανότητες για να ξεχωρίσεις τα καλώδια;:ears:

Σταύρος Κ.
Κε Φουάση, η αντίστοιχη – εκ μέρους μου - εκτίμηση μ´ έκανε να το μεταφέρω «ως είχε».

Προφανώς, για αυτό (κακώς, ίσως) δεν το ανέφερα.

Σταύρος Κ.
(έχει άλλωστε έναν «τρόπο» να τα λεει ...)

Όντως έχει ένα τρόπο.

Όσο για το copyright, εγώ (σαν, κατά κάποιο τρόπο, τυπολάτρης) στο τυπικό αναφέρθηκα.

Επίσης, δεν τον γνωρίζω τον άνθρωπο για να ξέρω αν άλλαξε αν κρυφογελάή αν αποφασίσει να συμμετέχει.

Σημ.
Ο ενικός δεν είναι έλλειψη σεβασμού από μέρους μου (σε κανένα).
Απλά είπα να γράφω στον ενικό από εδώ και εμπρός (αν και μου είναι δύσκολο) γιατί ο πληθυντικός μου φαίνονταν υποκριτικός.

Υ.Γ.
Είμαι όμως σίγουρος ότι θα κρυφογελά αυτός που άνοιξε το thread.

_

Μαλλον ειναι καποιος μεγαλος μειωτης τασης για την γυρω περιοχη η κατι παρομοιο το οποιο ονομαζω ως υποσταθμο . Συγχωρεστε με !!!

Ακριβώς. Σταθμοί υποβιβασμού της τάσης (Μέσης τάσης της τάξης των KV στα 220V) σε υπόγεια, ειδικά όπου δεν υπάρχει χώρος είναι συνηθισμένη πρακτική.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Η οδήγηση του μονοθεσίου απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες. Πρέπει να έχεις αντίστοιχα ειδικές ικανότητες για να ξεχωρίσεις τα καλώδια;:ears:

Λυπάμαι αλλά με τέτοιο μαλλί μάλλον δεν...

Οντως. Το διασταυρωσα. Απλα μου φανηκε παρα πολυ περιεργο ξεροντας καλα τις προυποθεσεις για τοποθετηση υποσταθμου στη βιομηχανια.
Δεν το γνωριζα.....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

Σου πετάω το γάντι μου λοιπόν και εγώ με τη σειρά μου :ernaehrung004:

Παρακαλώ πολύ τον κ. DIPIE αξιο συντονιστή της κατηγορίας, να προσθέσει ενα smilie με την φατσουλα να πεταει κατω ένα γάντι.
Να μην πώ και μια φατσούλα με κάποιον που σηκώνει το γάντι.
Γιατι οι φιλτατοι συνφορουμιτες αναγκάζονται να βάζουν όλο φάτσες με μπύρες και κρασια.

Όχι βρε μάνα μου! Το δικό μου θέλω! Μην το βρει, το σηκώσει κανείς και έχουμε άλλα μετά!

H ψυχοακουστική εξηγεί το γιατί ένας άνθρωπος ακούει διαφορετικά από έναν άλλο. Όχι γιατί ακούει διαφορετικά ένα καλώδιο από ένα άλλο.

Η αντίληψη με την ακοή είναι δύο διαφορετικές έννοιες.

Ας μη τις συγχέουμε, η ψυχοακουστική μελετά τη συνειδητοποίηση της ηχητικής πληροφορίας (ένας θόρυβος στο χώρο, που χωρίς να κοιτάξουμε τι είναι καταλαβαίνουμε ότι αφορά π.χ. το κλείσιμο μίας πόρτας, σιδερένιας, βαριάς κατασκευής και όχι η αυλόπορτα του σπιτιού, μικρής μεταλλικής επιφάνειας με μεγάλα κενά).

buck_types6.jpg Θα σου ρίξω ρε το γάντι μου!

buck-with-sock-1.jpg Θα το σηκώσω ρε!

buck-with-glove-1.jpg Αυτό ποιανού είναι πάλι;

Λοιπόν, κ. Κανακάκη, παραθέτω τους όρους λεπτομερειακά, για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις.

1. Η τυφλή δοκιμή αποτελείται από την ακρόαση 10 ακουσμάτων.

2. Για καθένα από αυτά τα ακούσματα, έχετε το δικαίωμα να επιλέξετε όποιο μουσικό κομμάτι θέλετε, οιασδήποτε διάρκειας. Διατηρείτε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό κομμάτι σε κάθε άκουσμα.

3. Κάθε άκουσμα μπορεί να διαρκέσει όσο και ολόκληρο το αντίστοιχο κομμάτι και όχι παραπάνω, αλλά μπορείτε να διακόψετε την ακρόασή του, και να προχωρήσετε στο επόμενο.

4. Για κάθε άκουσμα έχετε το δικαίωμα να επιλέξετε τη στάθμη του ήχου που κρίνετε απαραίτητη, και η οποία, αν το θέλετε, μπορεί να διαφέρει από κομμάτι σε κομμάτι.

5. Καθένα από αυτά τα ακούσματα θα πραγματοποιηθεί με το CD player συνδεδεμένο στην πρίζα με καλώδιο που θα έχει επιλεγεί τυχαία, ανάμεσα στα δύο αντίπαλα: το Acoustic Zen Krakatoa των 800 και το καλώδιο τοστιέρας. Φυσικά, πρέπει να έχει προβλεφθεί σχετική χωροθέτηση της συσκευής, ώστε αυτή να μπορεί να συνδεθεί είτε με το ένα καλώδιο, είτε με το άλλο, με την ανάλογη ευχέρεια. (Το καλώδιο της τοστιέρας έχει μήκος της τάξης των 90cm).

6. Καθένα από αυτά τα καλώδια θα ονομασθεί με τον κωδικό «Α» ή «Β», και αυτό το όνομα θα ισχύει καθ’ όλη τη διάρκεια της δοκιμής. Δηλαδή, εάν το ένα καλώδιο ονομασθεί Α, τότε το άλλο υποχρεωτικά θα ονομασθεί Β.

7. Ο ονοματισμός των καλωδίων, ποιο θα είναι το Α και ποιο το Β, ανήκει στη διακριτική σας ευχέρεια και θα τον πραγματοποιήσετε επί τόπου, πριν την έναρξη της δοκιμής.

8. Τα καλώδια θα σημανθούν με κολλητική ταινία μπλε και κόκκινου χρώματος, ενώ ο αντίστοιχος χρωματικός κώδικας θα τοποθετηθεί στο φύλλο, όπου θα σημειώνετε την τυφλή κρίση σας, δηλαδή ποιο καλώδιο παίζει για κάθε άκουσμα. Έχετε το δικαίωμα να καθορίσετε ποιο θα είναι το μπλε και ποιο το κόκκινο καλώδιο.

9. Η τυχαία σειρά χρήσης του καλωδίου για καθένα από τα ακούσματα θα έχει επιλεγεί εκ των προτέρων από εμένα, με αυτοματοποιημένο τρόπο, χρησιμοποιώντας ειδική επί τούτου εφαρμογή. (Ο πηγαίος εύρεσης της τυχαίας σειράς θα δημοσιευθεί μετά το πέρας της δοκιμής). Δηλαδή, εγώ θα έχω ήδη στη διάθεσή μου τη σειρά των καλωδίων, που θα είναι της μορφής…

a. Α
b. Β
c. Β
d. Α
e. … κ.ο.κ.

10. Αμφότερα τα καλώδια τροφοδοσίας θα είναι τοποθετημένα στο ίδιο πολύπριζο έτσι, ώστε ο ηλεκτροφόρος ακροδέκτης να έχει τον ίδιο προσανατολισμό και στα δύο καλώδια, («σε φάση»). Η επιλογή του προσανατολισμού ανήκει στη διακριτική σας ευχέρεια.

11. Μετά την ολοκλήρωση κάθε ακούσματος, η συσκευή θα τίθεται εκτός λειτουργίας, θα αποσυνδέεται από το καλώδιο τροφοδοσίας, θα επανασυνδέεται στο καλώδιο που προβλέπει η προκαθορισμένη τυχαία σειρά, θα επανατίθεται σε λειτουργία και θα επακολουθεί η ακρόαση του επομένου ακούσματος.

12. Έχετε το δικαίωμα να σημειώσετε τις απαντήσεις σας στο φύλλο απαντήσεων και αναδρομικά, δηλαδή, δεν είναι ανάγκη να έχετε απαντήσει σε ένα άκουσμα για να προχωρήσετε στο επόμενο. Μπορείτε να ακούσετε όσα ακούσματα θέλετε, και να σημειώσετε τις αντίστοιχες απαντήσεις εκ των υστέρων, αλλά οπωσδήποτε πριν το πέρας της δοκιμής.

13. Το πέρας της δοκιμής ορίζεται 2 λεπτά μετά τη λήξη του 10ου ακούσματος.

14. Εάν δώσετε λιγότερες ή περισσότερες από 10 απαντήσεις, τότε χάνετε το στοίχημα.

15. Καθ’ όλη τη διάρκεια της δοκιμής, μπορούν να παρευρίσκονται μέσα στο δωμάτιο από ένας μάρτυρας, ένας δικός σας και ένας δικός μου, και όλοι σας προς τη μεριά του χώρου ακρόασης, ώστε ουδείς να είναι σε θέση να βλέπει το χώρο του χειριστή των καλωδίων.

16. Ο χειριστής των καλωδίων έχει το δικαίωμα να λάβει όλα τα μέτρα που θα κρίνει αναγκαία, ώστε να διασφαλισθεί η μυστικότητα της σειράς σύνδεσης των καλωδίων.

17. Χειριστής των καλωδίων θα είμαι εγώ. Πριν εγείρετε οποιαδήποτε αντίρρηση επ’ αυτού, σκεφθείτε πως δεν έχω κανένα λόγο, να μην ακολουθήσω την τυχαία σειρά που έχω εξαγάγει, αφού εκ των πραγμάτων δεν γνωρίζω τι θα απαντήσετε, ενώ, όντας πίσω από τα ηχεία, δεν θα είμαι και σε θέση να ακούω αξιόπιστα το δοκίμιο, όπως εσείς.

18. Πριν την έναρξη της δοκιμής, θα παραδοθούν 800 από μένα και άλλα 800 από εσάς, σε μετρητά, σε άτομο κοινής αποδοχής, το οποίο θα παρευρίσκεται στο χώρο ακρόασης, και το οποίο θα ήθελα να είναι ο κ. Τσαντουλής.

19. Εάν επιτύχετε 9 ή 10 σωστές απαντήσεις όσον αφορά ποιο καλώδιο έπαιξε σε καθένα από τα 10 ακούσματα, τότε κερδίζετε το στοίχημα και παραλαμβάνετε από τον κ. Τσαντουλή τα 1600 που συγκεντρώθηκαν. Εάν επιτύχετε 8 ή λιγότερες σωστές απαντήσεις, τότε κερδίζω εγώ το στοίχημα και παραλαμβάνω αυτό το ποσό.

Αν υπάρχει κάποια ασάφεια ή αντίρρηση, να το συζητήσουμε...

Άρα, συνεχίζοντας το παράδειγμα, γνωρίζουμε πια ότι είναι η πόρτα στην είσοδο και όχι της αυλής ,καταλαβαίνοντας ότι κάποιος ήρθε (επόμενο που περιμένουμε να ακούσουμε είναι τα βήματα του στο χώρο) ή έφυγε (ακολουθεί σιωπή στο χώρο).

Όλα τα παραπάνω, τα γνωρίζουμε, χωρίς καν να έχουμε κοιτάξει!

Αν τώρα είμαστε και εξοικειωμένοι με τις κινήσεις του καθενός (π.χ. οικογένεια), τότε από τα βήματα καταλαβαίνουμε και το αν είναι η μητέρα μας, πατέρας μας, σύζυγος, παιδιά, αδελφή κλπ).

Last edited:
Status
Not open for further replies.