καλώδια ultra high end

Status
Not open for further replies.
Επίσης ΚΟΨ έχω να προσθέσω ότι και οι τιμές είναι ανάλογες χάι-εντ. Έχω πάει 4 φορές, αλλά και τις 4 φορές πλήρωνε το Παν/μιο του Cambridge, όταν ερχόταν οι υπεύθυνοι για εκπαιδευτικά βιβλία που γράφει η Κάθριν για τον εκδοτικό του Παν/μίου. Λ.Σ.

Ότι αξίζει κοστίζει, λέγαν οι παλιοί!
Τουλάχιστον μια φορά πρέπει να πάμε, ελπίζω να ψήσω και ένα φίλο σου που του αρέσουν οι Σοβιετικές λυχνίες και οι Ιταλίδες (και σε ποιόν δεν αρέσουν οι Ιταλίδες δηλαδή?!) που πίνει και ότι κρασί βρει μπροστά του, σίγουρα θα περάσουμε καλά.:ADFADF1:

Πιστεύω να βάζει και καλή μουσική ο Ιταλός έτσι?

Κυριε Λουκα το γαντι σας

μεχρι τοτε au revoir !!!!!!

Ακολουθώντας την επιτυχημένη «συνταγή» του πρώτου εστιατορίου στους Νέους Επιβάτες, το δεύτερο εστιατόριο Casa Mantovani άνοιξε στο κέντρο της πόλης, συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιταλική κουζίνα.

Ο χώρος είναι μεγάλος και άνετος. Σας υποδέχονται τα καλοστρωμένα τραπέζια με τις μαύρες ή βυσσινί αναπαυτικές καρέκλες, οι προθήκες με τα σερβίτσια, τα καλόγουστα φωτιστικά αλλά και το πιάνο που δημιουργεί μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Τις Παρασκευές και τα Σάββατα μπορείτε να απολαύσετε το γεύμα σας με τη συνοδεία ζωντανής ιταλικής μουσικής.

Αυτό που κλέβει την παράσταση είναι σίγουρα η κουζίνα. Εξάλου το αποδυκνείει και το βραβείο Αυθεντικότητας Ιταλικού Εστιατορίου που έλαβε το Casa Mantovani το 2006 από το ιταλικό κράτος. Σημειωτέον είναι το μοναδικό ιταλικό εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη με αυτή την διάκριση. Η μοσχαρίσια γλώσσα με μαριναρισμένα λαχανικά σε ελαιόλαδο και το καρπάτσιο μόσχου με ρόκα και λέπια παρμεζάνας ανοίγουν ευχάριστα την όρεξη. Η ποικιλία σε ζυμαρικά ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς. Μπορείτε να επιλέξετε από ένα πολύ απλό πιάτο, όπως σπαγγέτι Ναπολιτέν μέχρι βίδες αλά Ρούσα με χαβιάρι, σολομό και βότκα ή λινγκουίνι αλά Καλαμπρέζε με μελιτζάνες, ντοματίνια και αντσούγιες. Στα κύρια πιάτα, ξεχωρίζουν το συκώτι αλά Βενετσιάνα και η ψητή τσιπούρα με πέστο λιαστής ντομάτας.

Συνοδέψτε το γεύμα σας με κάποιον από τους βραβευμένους οίνους του Κτήματος Mantovani, είτε με κάποιους επιλεγμένους ιταλικούς. Στο τέλος σας περιμένουν κλασικά ιταλικά γλυκά αλλά και κάποια πρωτότυπα.

Αυτό τώρα τι ήταν; Διάλειμμα για διαφημίσεις; :blink:

Κυριε Λουκα το γαντι σας

Ακολουθώντας την επιτυχημένη «συνταγή» του πρώτου εστιατορίου στους Νέους Επιβάτες, το δεύτερο εστιατόριο Casa Mantovani άνοιξε στο κέντρο της πόλης, συνεχίζοντας την περιήγηση σας στην ιταλική κουζίνα.

Ο χώρος είναι μεγάλος και άνετος. Σας υποδέχονται τα καλοστρωμένα τραπέζια με τις μαύρες ή βυσσινί αναπαυτικές καρέκλες, οι προθήκες με τα σερβίτσια, τα καλόγουστα φωτιστικά αλλά και το πιάνο που δημιουργεί μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Τις Παρασκευές και τα Σάββατα μπορείτε να απολαύσετε το γεύμα σας με τη συνοδεία ζωντανής ιταλικής μουσικής.

Αυτό που κλέβει την παράσταση είναι σίγουρα η κουζίνα. Εξάλου το αποδυκνείει και το βραβείο Αυθεντικότητας Ιταλικού Εστιατορίου που έλαβε το Casa Mantovani το 2006 από το ιταλικό κράτος. Σημειωτέον είναι το μοναδικό ιταλικό εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη με αυτή την διάκριση. Η μοσχαρίσια γλώσσα με μαριναρισμένα λαχανικά σε ελαιόλαδο και το καρπάτσιο μόσχου με ρόκα και λέπια παρμεζάνας ανοίγουν ευχάριστα την όρεξη. Η ποικιλία σε ζυμαρικά ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς. Μπορείτε να επιλέξετε από ένα πολύ απλό πιάτο, όπως σπαγγέτι Ναπολιτέν μέχρι βίδες αλά Ρούσα με χαβιάρι, σολομό και βότκα ή λινγκουίνι αλά Καλαμπρέζε με μελιτζάνες, ντοματίνια και αντσούγιες. Στα κύρια πιάτα, ξεχωρίζουν το συκώτι αλά Βενετσιάνα και η ψητή τσιπούρα με πέστο λιαστής ντομάτας.

Συνοδέψτε το γεύμα σας με κάποιον από τους βραβευμένους οίνους του Κτήματος Mantovani, είτε με κάποιους επιλεγμένους ιταλικούς. Στο τέλος σας περιμένουν κλασικά ιταλικά γλυκά αλλά και κάποια πρωτότυπα.

Larry με γ@@@@ες, τέτοια ώρα, άκαρδε συντονιστή:twoguns:

Είπαμε.Εντός θέματος μόνο.

Αν δεν έχετε κάτι πάνω στο θέμα άς το αφήσουμε ν' "αναπαυθεί" εν ειρήνη μέχρι να έχουμε τα νεώτερα απο τις δοκιμές.

Λοιπον εγω εχω να πω κατι πανω στο θεμα μας.

Το καλωδιο του kharmacoma που προαναφερθηκε για την κοντρα με τον Κογια ειναι το acoustic zen krakatoa των 800 ευρω (διολου ευκαταφρονητο ποσο) το οποιο οντως ειναι παρα πολυ καλο.

Ε, λοιπον εχω να καταθεσω οτι το acoustic zen absolute των 2500 ευρω ειναι η μερα με τη νυχτα! (ειδικα πανω στο emm labs αλλα και σε αλλες συσκευες οπως τα nuforce).

Ο ηχος ξαφνικα απαλλασεται απο μια "θολουρα" που ουτε καν πηγαινε το μυαλο μας οτι υπηρχε πριν.

Ομολογω οτι κι εγω σαν πολλους αλλους δυσπιστους φιλους χαιφιντελιστες δεν πιστευα σχεδον καθολου στα ακριβα καλωδια ρευματος.

Αυτος ειναι κι ο λογος που παρ'ολο οτι την αντιπροσωπεια της Zen την εχω αρκετα χρονια (περιπου 7), εφερνα μονο el ninio(180 ευρω) και tsunami (350 ευρω). Μολις πριν απο 2 χρονια πρωτοεφερα το krakatoa και μολις αντιληφθηκα την αναμφισβητη διαφορα προς το καλυτερο στον ηχο, αρχισα να επενδυω και στα πιο ακριβα Gargantua και Absolute.

Κανεις εμπορος δεν θελει να στοκαρει πανακριβα "αχρηστα" προιοντα που θα τα "παντρευτει" και δεν θα μπορεσει να τα πουλησει ποτε.

Για να αποφασισω να τα φερω, πρωτος εγω αντεληφθην οτι ΟΝΤΩΣ τα καλωδια ρευματος παιζουν τεραστιο ρολο στο τελικο ηχητικο αποτελεσμα.

Για αυτο και αυτα που λενε μερικοι μερικοι ξερολες απιστοι θωμαδες τα ακουω βερεσε.

Οσον για το μοτο οτι "Το ματι ακουει" εχω να πω οτι ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Αγαπητέ Κόγια επι τέλους μίλησες! Δεν σου έπερνε να κάνεις άλλο την πάπια.
Τελικά τί είπες; Τίποτα στην ουσία.
"Στρίβεις δια του αρραβώνος".

Εξήγησέ μας το πώς, χωρίς να γνωρίζεις κάποιον, βγάζεις συμπέρασμα και με θεωρείς ανίκανο στο να διακρίνω την παραμικρή διαφορά μεταξύ καλωδίων.

Δεν χαίρεσαι!! Έχεις σίγουρα εξασφαλίσει το στοίχημα!!! Και τί στοίχημα!!!
Μην το παίζεις και πονόψυχος!!! Μην με λυπάσαι. ΛΕγώ θα χάσω.
Αφού εσύ είσαι τόσο σίγουρος ότι θα κερδίσεις ΓΙΑΤΙ ΚΟΛΩΝΕΙΣ;;;;;
Δεν νομίζω να μπορείς να μας το εξηγήσεις.

Όσο για το ποιος είσαι τελικά, αν και δεν σε γνωρίζω, μου είναι πανεύκολο να σε καταλάβω από το πως, χωρίς να με γνωρίζεις, έχεις βγάλει τα συμπεράσματά σου για μένα!!Λ.Σ.

Κύριε Στεφανίδη, να με συγχωρείτε, δεν υπενόησα κάτι για σας προσωπικά, δεν θέλησα να σας θίξω. Αυτό που έγραψα είναι, πως ένας υγιής άνθρωπος δεν είναι σε θέση να ανιχνεύσει τυφλά το ρόλο ενός καλωδίου τροφοδοσίας, και αυτό οφείλεται σε συγκεκριμένους λόγους που άπτονται της φύσης της ακουστικής συχνότητας, της φυσιολογίας των ανθρωπίνων ακουστικών αισθητηρίων και του ηλεκτρομαγνητισμού. Αυτό είναι όλο.

Εάν το αγνοείτε αυτό, δεν σημαίνει πως δεν ισχύει. Δεν μπορείτε να διακρίνετε διαφορές, όχι επειδή έχει κάποιο πρόβλημα η υγεία σας, προς Θεού, απλώς, το σύστημα είναι σχεδιασμένο έτσι. Πάει και τελείωσε. Και αυτό ισχύει, όχι μόνο για σας, αλλά και για μένα και για όλους, είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει. Είπαμε, ο Tesla δεν ήταν κανένας τυχαίος. Όλους τους καλωδιοκατασκευαστές και τους καλωδιέμπορες να μαζέψουμε από το 1890 και μετά, μέχρι σήμερα και για καμιά χιλιάδα γενιές ακόμα, όλοι μαζί δεν θα αξίζουν ούτε για το μικρό του δακτυλάκι. Αν σας φέρει ο δρόμος καμιά φορά στο Βελιγράδι, κάντε τον κόπο να επισκεφθείτε το μουσείο του, ίσως σας κάνει καλό, ασύγκριτα μεγαλύτερο καλό από όλα τα βινύλιά σας –και το εννοώ.

Στο χορό των audio καλωδίων παίζουν και βιομηχανικοί κολοσσοί όπως η Mitsubishi.Κι όμως συμβαίνει.

Επίσης πρότεινα το ζήτημα του εράνου να μεταφερθεί αλλού γιατί πολύ απλά,πέρα απο την αναμφισβήτητη αξία του,είναι εκτός θέματος.Αν σε κάθε θέμα,που έχει υψηλή επισκεψιμότητα βάζει ο καθένας ότι άλλο θέμα νομίζει καταλαβαίνετε τι θα γίνει.Δέστε επίσης-και το έχω αφήσει επίτηδες σε κοινή θέα χωρίς να διαγράψω τίποτα-το θέμα με τους Ελληνες κατασκευαστές πως κατάντησε απο τις εκτός θέματος παρεμβάσεις.

Παρακαλώ λοιπόν,επί του θέματος μόνο κύριοι.

Οταν παίζανε οι άλλοι τα στοιχήματα, σας άρεσε καλύτερα ?

Ο έρανος σας πείραξε τώρα ? Ηταν εκτός θέματος κι όλα τ´άλλα εντός ?

Οταν παίζανε οι άλλοι τα στοιχήματα, σας άρεσε καλύτερα ?

Ο έρανος σας πείραξε τώρα ? Ηταν εκτός θέματος κι όλα τ´άλλα εντός ?

Γιώργο πολλά ήταν τα εκτός θέματος,πολλοί ήταν οι καυγάδες και τα στοιχήματα.
Σημασία είχε ότι έπρεπε κάποτε να συμαζευτεί αυτή η κατάσταση...
Δεν είναι το θέμα τι ήταν πιό ανώδυνο ή ποιό μήνυμα απο τα εκτός διακρινόταν απο κοινωνική ευαισθησία.

Λυπάμαι άν στενοχωρήθηκες εσύ με την ανθρώπινη ιδέα σου ή ακόμα οι φίλοι με το κατά πολύ ελαφρότερο θέμα των...μακαρονάδων.Απο τη στιγμή που θα γινόταν διάκριση για κάποιον-ους,όλοι εύλογα θα απαιτούσαν την ίδια μεταχείριση.

Ανοιξε σε παρακαλώ ένα θέμα κι ευχαρίστως να συμμετάσχουμε όλοι.

Θα συμφωνησω με τον musiclover, οτι τα krakatoa ειναι λιγο θολα.:SFGSFGSF:

:flipout::flipout::flipout: Εδω γελαμε οντως!

Ολα ειναι σχετικα...

Το krakatoa ειναι εξαιρετικο καλωδιο....αλλα μπροστα στο absolute..

Εχθρος του καλου ειναι το καλυτερο.

Τι να κανουμε?

Αυτη ειναι και η ουσια του χομπι μας.

Για αυτο και μεχρι να βρουμε τελικα την ηχητικη μας νιρβανα συνεχως ψαχνομαστε για αναβαθμισεις..

Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

Ότι αξίζει κοστίζει, λέγαν οι παλιοί!
Τουλάχιστον μια φορά πρέπει να πάμε, ελπίζω να ψήσω και ένα φίλο σου που του αρέσουν οι Σοβιετικές λυχνίες και οι Ιταλίδες (και σε ποιόν δεν αρέσουν οι Ιταλίδες δηλαδή?!) που πίνει και ότι κρασί βρει μπροστά του, σίγουρα θα περάσουμε καλά.:ADFADF1:

Πιστεύω να βάζει και καλή μουσική ο Ιταλός έτσι?

Πατριώτη ΚΟΨ. ελπίζω σε τέτοιο High-End φαγάδικο η μουσική υπόκρουση να είναι τουλάχιστον απο Sonus Faber Cremona monitor ή έστω Opera για να ακούτε σωστά μουσική.-bye-

Στο χορό των audio καλωδίων παίζουν και βιομηχανικοί κολοσσοί όπως η Mitsubishi.Κι όμως συμβαίνει.

Φίλε DIPIE μην το γελάτε καθόλου γιατί πάνω στο κουτί απο τα Acrolink που αν μή τι άλλο είναι εξαιρετικά καλώδια γράφει Mitsubishi Electronics, τουλάχιστον στην μεγάλη της σειρά.

Φίλε DIPIE μην το γελάτε καθόλου γιατί πάνω στο κουτί απο τα Acrolink που αν μή τι άλλο είναι εξαιρετικά καλώδια γράφει Mitsubishi Electronics, τουλάχιστον στην μεγάλη της σειρά.

Δεν το '"γελάω".Το έγραψα ακριβώς,γιατί υπάρχει η εντύπωση,ότι οι "μεγάλοι" απαξιούν να ασχοληθούν...

Κυριε Λουκα το γαντι σας

Larry δεν περνάτε και απο το Sharc για κανένα super T-bone μήπως μου στείλετε και εμένα με courier που μου τρέχουνε τα σάλια.-bye-

Larry δεν περνάτε και απο το Sharc για κανένα super T-bone μήπως μου στείλετε και εμένα με courier που μου τρέχουνε τα σάλια.-bye-

Παιδιά παρακαλώ στο θέμα μόνο.
καταλαβαίνω την καλή προαίρεση και την διάθεση αστεϊσμού,αλλά δεν παύει να σακατεύονται τα θέματα κι έτσι...

Last edited:
Συμφωνώ απόλυτα αλλά πλέον πιστεύω ότι το θέμα έχει σακατευτεί μόνο του αρκετές εκατοντάδες post πίσω με μία επαναλαμβανόμενη κόντρα για μια ακόμα φορά του κ.κ.Κόγια με άλλους όχι ομοιδεάτες των θέσεων του.
Έτσι πλέον λίγη πλάκα είναι μετά απο 1000 και πλέον post το μόνο που μας έχει μείνει να κάνουμε πρίν κλείσει το θέμα.
Γιατί θεωρώ αν όχι αστείο τουλάχιστον παιδαριώδες κάποιος που θέλει να αγοράσει κάποιο καλώδιο ή μηχάνημα να μην το ακούσει πρώτα ή ακόμα καλύτερα να επιμείνει να το πάρει σπίτι του με την παρουσία του αντιπροσώπου ή όχι για προσωπική δοκιμή στο χώρο του και στο συστημά του.
Όπως και σε άλλο θέμα στο club έχω γράψει ότι ο τελευταίος και καλύτερος κριτής είναι τα αυτία μας και μόνο αυτά.
Καλές βέβαια είναι οι συζητήσεις και οι ανταλλάγες απόψεων ιδίως αν συνδιάζονται και με φιλικές συνακροάσεις όπου πολλές φορές βγαίνουν και χρήσιμα συμπεράσματα εκτός βέβαια της καλής παρέας αλλά μέχρι εκεί.
Τώρα το τι μπορεί να υποστηρίζω εγώ και να προσπαθώ να επιβάλλω-αποδείξω την γνώμη μου με τόσο πάθος και πολλές φορές προσωπικές επιθέσεις εκατέρωθεν πιστεύω ότι όχι μόνο δεν προάγει το χόμπυ μας αλλά πολλές φορές λειτουργεί και σαν αποτρεπτικός παράγοντας για κάποιους που ίσως δεν ξέρουν και θέλουν να διαβάσουν και κάποιές απόψεις πρίν την ακροάση τους.

Status
Not open for further replies.