καλωδιακός δέκτης τηλεόρασης - λήψη καλωδιακού σήματος

kynegeiros

New member
15 March 2009
5
Είμαι κάτοχος μιας τηλεοράσεως PLASMA LG μοντέλο 60-PX-950-N η οποία βάσει των χαρακτηριστικών της που αποτυπώνονται στον παρακάτω σύνδεσμο διαθέτει δυνατότητα DVB-C δηλαδή καλωδιακής λήψης.

http://uk.hardware.info/productinfo/112524/lg-60px950n#tab:specifications

Ο πάροχος διαδικτύου του οποίου είμαι συνδρομητής είναι η HCN (Hellenic Cable Network) εταιρεία η οποία εκτός από πρόσβαση στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ μέσω οπτικής ίνας μου παρέχει και δωρεάν περίπου 85 καλωδιακά τηλεοπτικά κανάλια τα οποία ωστόσο δεν μπορώ να τα βρω και εγκαταστήσω στην τηλεόρασή μου διότι δεν βρίσκω στο μενού κανένα υπομενου που να αναζητά και να αποθηκεύει καλωδιακά κανάλια. Σε ερώτημά μου στην εταιρεία HCNμου απήντησαν πως η τηλεόρασή μου δεν υποστηρίζει καλωδιακή λήψη και πως θα πρέπει να αγοράσω αμιγώς καλωδιακό δέκτη ή επίγειο που να διαθέτει καλωδιακό δέκτη ενσωματωμένο. Να σημειωθεί πως η οπτική ίνα φτάνει σε κυτίο μέχρι την πολυκατοικία όπου διαμένω και κατόπιν ανεβαίνει στο σπίτι με καλώδιο κεραίας το οποίο μόλις εισέρχεται στο σπίτι μπαίνει σε διαχωριστή το ενα σκέλος του οποίου πηγαίνει στο modem και το δεύτερο στην τηλεόρασή μου.
Επειδή επιθυμώ να δω τα 85 κανάλια που μου προσφέρονται δωρεάν ....υπάρχει κάποιος φίλος που να γνωρίζει και να έχει την διάθεση να βοηθήσει σχετικά;
Ευχαριστώ.

(Σε ανταπόδοση μπορώ να βοηθήσω οποιονδήποτε χρειαστεί σε θέματα σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων)