Έχω ένα μόνιτορ samsung 21'' που το χρησιμοποιούσα με το pc μου μέχρι πρόσφατα. Τονίζω οτι είναι Monitor υπολογιστή και όχι τηλεόραση.
Σκέφτηκα λοιπόν να το αξιοποιήσω για να συνδέσω επάνω του ένα δορυφορικό δέκτη και να βλέπω εκεί τηλεόραση με ρύθμιση εξόδου στον δέκτη RGB φυσικά.
Το monitor έχει είσοδο R G B H/V sync & V sync καθώς και vga.
Βρήκα στο ιντερνετ διαγράμματα για το πως να φτιάξεις καλώδιο από scart σε rgb & h/v & v sync, πήρα τα απαραίτητα bnc connectors και το έφτιαξα ως εξής :
Pin 5 & 7 : blue ground & blue input -> Blue BNC
Pin 9 & 11: green ground & green input -> Green BNC
Pin 13 & 15: red ground & red input -> Red BNC
Pin 10 & 14: Vertical sync & ground -> V sync BNC
Pin 12 & 14: Horizontal sync & ground -> HV sync BNC
Τα pins που αφορούν το ground είναι φυσικά συνδεδεμένα στο εξωτερικό του bnc connector ενώ τα input & sync στο εσωτερικό του.
Δυστυχώς στο monitor μου δεν δείχνει καθόλου εικόνα. Δοκίμασα να το βάλω να κάνει sync στο green αντί για την default επιλογή του, αλλά και πάλι τίποτα.
Καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει?
Ευχαριστώ
Γιάννης
Σκέφτηκα λοιπόν να το αξιοποιήσω για να συνδέσω επάνω του ένα δορυφορικό δέκτη και να βλέπω εκεί τηλεόραση με ρύθμιση εξόδου στον δέκτη RGB φυσικά.
Το monitor έχει είσοδο R G B H/V sync & V sync καθώς και vga.
Βρήκα στο ιντερνετ διαγράμματα για το πως να φτιάξεις καλώδιο από scart σε rgb & h/v & v sync, πήρα τα απαραίτητα bnc connectors και το έφτιαξα ως εξής :
Pin 5 & 7 : blue ground & blue input -> Blue BNC
Pin 9 & 11: green ground & green input -> Green BNC
Pin 13 & 15: red ground & red input -> Red BNC
Pin 10 & 14: Vertical sync & ground -> V sync BNC
Pin 12 & 14: Horizontal sync & ground -> HV sync BNC
Τα pins που αφορούν το ground είναι φυσικά συνδεδεμένα στο εξωτερικό του bnc connector ενώ τα input & sync στο εσωτερικό του.
Δυστυχώς στο monitor μου δεν δείχνει καθόλου εικόνα. Δοκίμασα να το βάλω να κάνει sync στο green αντί για την default επιλογή του, αλλά και πάλι τίποτα.
Καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει?
Ευχαριστώ
Γιάννης