καλώδιο DC

Αυτό που θα βάλεις στο τροφοδοτικό, πρόσεχε το. Δεν κάνει πάντα καλή επαφή. Και το θηλυκό αλλά και το αρσενικό καλό καθάρισμα με ισοπροπυλική αλκοόλη.
Στο γράφω εκ πείρας…

μια βοηθεια ρε παιδια,που μπορω να το βρω αυτο απο ευρωπαικο μαγαζι;
Διαστασεις μετρημενες με χαρακα,δεν ειχα παχυμετρο:

εσ/κη διαμετρος 2mm
εξ/κη διαμ. 5mm
μηκος 12mm

plug DC.jpg

Απάντηση: Re: καλώδιο DC

Το μετρησες με κανενα πολυμετρο να δεις μηπως κατι δεν εγινε καλα ωρε;

Και οχι μονο για ηλεκτρικη συνεχεια αλλά και για βραχυκυκλωμα.

το προβλημα ηταν στο μηκος,ενω φαινοταν οτι εμπαινε κανονικα μεχρι μεσα,στην ουσια δε γινοταν.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

:)

(αστειεύομαι, έτσι? - αν θες μπορώ να σου πω ποιό είναι το πρόβλημα με το καλώδιο που επέλεξες..)

:ears:

Είναι δύσκαμπτο (λόγω teflon) και αυτού του τύπου οι ακροδέκτες, λόγω μεγέθους, είναι πολύ επιρρεπή σε βραχυκύκλωμα.

Γι' αυτό στα έτοιμα τροφοδοτικά, το καλώδιο είναι σχετικά λεπτό και τερματισμένο σε βύσμα από "χυτό" πλαστικό.

Ακόμα και αν τα καταφέρεις στην κόλληση και κατασκευή, και ακόμα και αν δεν το στρεσάρεις κατά την "εφαρμογή" (ενδέχεται να κάνεις ζημιά απλά βιδώνοντας το καπάκι του βύσματος!), δεν σου εγγυάται κανείς ότι έχεις μία ασφαλή σύνδεση..

Είναι δύσκαμπτο (λόγω teflon) και αυτού του τύπου οι ακροδέκτες, λόγω μεγέθους, είναι πολύ επιρρεπή σε βραχυκύκλωμα.

Γι' αυτό στα έτοιμα τροφοδοτικά, το καλώδιο είναι σχετικά λεπτό και τερματισμένο σε βύσμα από "χυτό" πλαστικό.

Ακόμα και αν τα καταφέρεις στην κόλληση και κατασκευή, και ακόμα και αν δεν το στρεσάρεις κατά την "εφαρμογή" (ενδέχεται να κάνεις ζημιά απλά βιδώνοντας το καπάκι του βύσματος!), δεν σου εγγυάται κανείς ότι έχεις μία ασφαλή σύνδεση..

++++
Επίσης θέλει δυνατό κολλητήρι για να ζεσταθεί η επιφάνεια του βύσματος ιδίως στο σασί.
Τα βύσματα αυτά δυστυχώς μπορεί να είναι ακριβώς όπως μετράς αλλά συνήθως το hot tip (βαρελάκι) είναι πιό φαρδύ...
Μια λύση είναι να κανιβαλίσεις το μανίσιο.....(μπρος γκρεμός)
...έμπλεξες.... (για ψυχαναγκαστικούς λόγους)

επειδη ειναι πολυ λεπτοι οι αγωγοι,δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα.
Αν κι εφοσον καταφερω να βρω βυσματα της προκοπης.

Μπορεις να δοκιμασεις και με πιο μακρυ, ας βγαινει λιγο πιο εξω, δεν εγινε και τιποτα.

εχεις δικιο,αν δεν βρω αυτο που θελω,θα δοκιμασω με πιο μακρυ.
Ξαναμετρησα με παχυμετρο αυτη τη φορα και τα αποτελεσματα ηταν διαφορετικα,αναμενομενο βεβαια.

Ξεκινησα τις βολτες χθες στο κεντρο,στα γνωστα μερη και πηρα ακομα μια απογοητευση!
Ακτινιον και Φανος που βρηκα ανοιχτους,ειχαν μονο ενα βυσμα,οχι αυτο που ηθελα σαν ποιοτητα και το δευτερο απλα δεν υπαρχει.
Πρεπει να παω και στον Ξηρουχακη μια βολτα,μπας και γινει κανα θαυμα!
Οποτε εκατσα και δουλεψα αυτα που ειχα και ιδου:

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg

γρηγορα κι ευκολα,με πολυ καλο αποτελεσμα.

Ερωτηση,το μπλενταζ να το χρησιμοποιησω;

Συνηθως το βαζουμε απο τη μια μερια μονο, αυτη του τροφοδοτικου και το ενωνουμε με τη γειωση.

Αλλά και να το αφησεις στον αερα για αρχη δεν τρεχει και τιποτα. Δοκιμαζεις και βλεπεις.

Συνηθως το βαζουμε απο τη μια μερια μονο, αυτη του τροφοδοτικου και το ενωνουμε με τη γειωση.

Αλλά και να το αφησεις στον αερα για αρχη δεν τρεχει και τιποτα. Δοκιμαζεις και βλεπεις.

Αν το βαλω,πρεπει να το κολησω στο τριτο πιν του βυσματος ε;
Εχει κανεις αποψη,αν ειναι καλυτερα ή χειροτερα με το μπλενταζ;
Εχω ακουσει οτι στα ρευματα κανει ''κακο'',ισχυει;

Αν το βαλω,πρεπει να το κολησω στο τριτο πιν του βυσματος ε;
Εχει κανεις αποψη,αν ειναι καλυτερα ή χειροτερα με το μπλενταζ;
Εχω ακουσει οτι στα ρευματα κανει ''κακο'',ισχυει;

Εγώ πάντως που όλα του ρεύματος που έχω είναι με θωράκιση συνδεδεμένη μόνο στην μεριά της εισόδου,έχω να πω τα καλύτερα.
Τώρα αν απλώς 'κάθισαν' καλά στο δικό μου...