Καλώδιο δικτύου

Ntinos P

AVClub Fanatic
26 June 2006
22,938
Μία γρήγορη βοήθεια:

Στο δωμάτιο "Κ" έχω το μόντεμ (ασύρματο)

Θέλω να έχω ίντερνετ και στο δωμάτιο "G". Η απόσταση είναι τόση που δεν "παίζει" το ασύρματο.

Χρειάζομαι 25 μέτρα καλώδιο δικτύου, και ένα switcher (καλά το λέω?)

Καλώδια υπάρχουν cat5, cat6, cat7.

Ερώτηση:
Τι κατηγορίας καλώδιο να πάρω (και κυρίως από που), και τι switcher (4-6 θέσεις είμαι οκ)

Ευχαριστώ in advance -bye-

Αν το μόντεμ - ρούτερ σου έχει και άλλες θέσεις δικτύου τραβάς απευθείας το καλώδιο στο στο δωμάτιο G. Αν όχι τότε παίρνεις ένα οποιοδήποτε switch πχ. 8 θέσεων και το βάζεις στο δωμάτιο G ή μπορείς ακόμα αντικαταστήσεις το μόντεμ - ρούτερ σου με ένα πιο σύγχρονο.
Καλώδιο cat5e. Οτιδήποτε παραπάνω απλά δίνεις πιο πολλά χρήματα. Το cat5e είναι ικανό για ταχύτητες 1 gbps.
E-shop σου κάνει;

Εάν όλα τα μέρη του δικτύου ( switch, κάρτα δικτύου του PC , router ..) είναι gigabit και γενικώς κατάτην διάρκεια της απόστασης έχεις πολλές πρίζες , φώτα , εκπομπές ασύρματες κτλπ. τότε Cat 6 . Αλλιώς Cat 5e. To Cat6 ενδύκνειται για το transmission performance του. Ενώ και τα 2 υποστηρίζουν άψογα Gigabit Ethernet το Cat 6 είναι certified για αυτό.

Ευχαριστώ άπαντες για τις απαντήσεις σας :a0210:

@ netagra. Το μόντεμ - ρούτερ μου, εχει 4 θύρες, χρειάζομαι μόνον την μια όπου και θα κοτσάρω το καλώδιο. Το switch το θελω στην άλλη άκρη του καλωδίου, στο δωμάτιο G.

e-shop μου κάνει, κάποια συγκεκριμένη πρόταση σε (οικονομικό) switch ?

@ onlineN. Δεν ξέρω αν είναι gigabit (βασικά δεν ξέρω και τι είναι το gigabit, αλλά μην κυκλοφορήσει παραέξω :D ) η κάρτα δικτύου του pc, το ρούτερ, κλπ.
Το καλώδιο θα το περάσω εξωτερικά, δεν θα περνάει από πρίζες, φώτα, εκπομπές ασύρματες κλπ

το καλύτερο -αλλά όχι το πιο οικονομικό- θα ήταν να κοτσάρεις ένα 1000αρι switch αμέσως μετά το ρούτερ σου έτσι ώστε ότι δίνεις γενικότερα στο σπίτι να πάει σφαίρα.
τουτέστιν, με αυτήν την λύση χρειάζεσαι 2 1000άρια switch, ένα αμέσως μετά το ρούτερ κι ένα για το δωμάτιο g.
Σκέψου το λιγάκι, δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά τα switch και θα έχεις μεγάλο κέρδος στις "εσωτερικές" ταχύτητες..

Αν σε καταλαβα σωστα Δημητρη, εισαι εκτος θεματος :D

Το μονο που θελω ειναι απο το δωματιο Κ (που ειναι και θα μεινει το ασυρματο ρουτερ) να στειλω ιντερνετ στο δωματιο G.

Οποτε, μαλλον δεν χρειαζομαι switch καπακι μετα το ρουτερ.

(με μπερδευεις, και αγχωνομαι ;-) )

Αν το θες μονο για internet και με το 5e εισαι μια χαρα.

Βασικα μια χαρα εισαι με το 5e κατα 99,9% και για gbit transfers.

6 περνα μονο αν θες να κανεις κατι βαρυ στο μελλον και δεν θες να ξαναπερνας καλωδιο (βασικα δεν βρισκω λογο καν ουτε γι αυτο...)

Μαλλον cat5. (κοστος 9 ευρα)

To δοκιμασα ηδη το ολο "κολπο", δουλευει ενταξει

Δεν μπορω να φανταστω ενα λογο(εκτος τον οικονομικο παραγοντα φυσικα) ωστε καποιος να βαλει πια cat 5 καλωδιο σε εγκατασταση του 2010.
Θεωρω οτι η βαση πια ειναι το cat 6.
Χωρις να χρειαζεται να αναφερω τις τεχνικες διαφορες, μονο και μονο η υπερκαλυψη σημερινων αναγκων αλλα και η πιθανοτατη καλυψη των αυριανων το προσταζουν :)

Καλημερα Στρατο.
Θα σου πω εναν λογο:

Παρασκευη απογευμα, και οπωσδηποτε να δες καλωδιο, και να μην βρισκεις σε μηκος 30 μετρων τιποτε αλλο απο cat5....

(Αν καποιος ξερει συγκεκριμενα που μπορω να βρω 30 μετρα, ας μου πει (εστω και με πμ)

Καλημερα Στρατο.
Θα σου πω εναν λογο:

Παρασκευη απογευμα, και οπωσδηποτε να δες καλωδιο, και να μην βρισκεις σε μηκος 30 μετρων τιποτε αλλο απο cat5....

(Αν καποιος ξερει συγκεκριμενα που μπορω να βρω 30 μετρα, ας μου πει (εστω και με πμ)

Αθήνα είπες ότι μένεις ?