Καλώδιο διπλοκαλωδίωσης σε ηχεία με υποδοχές απλής μονοκαλωδίωσης?

DSKAR

New member
23 October 2013
25
μπορω να χρησιμοποιησω καλωδια διπλοκαλωδιοσης για ηχει που εχουν δυο μπορνες?και αν ναι ποια απο τα τρια πιστευετε ειναι καλητερα.1)mogami 2982 2)qed qed silver anniversary 3)kimber 8pr

Απάντηση: μπορω να χρησιμοποιησω καλωδια διπλοκαλωδιοσης για ηχει που εχουν δυο μπορν

Όταν λες δύο μπόρνες,εννοείς δυο ζευγάρια;
Γιατί αλλιώς για ποιον λόγο;

μαλλον εννοει καλωδιο που απο 1 ζευγος καταληγει σε 2 και ηχειο που εχει μονο ενα ζευγος ακροδεκτων, το κλασσικο δλδ.

υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να βραχυκυκλωσεις την εξοδο του ενισχυτη και να τον καψεις... αρκει να ακουμπησουν οι 2 μπορνες που δεν θα ειναι συνδεδεμενες πουθενα μεταξυ τους.

Last edited:
Αν μπορέσει να βάλει τα δύο θετικά στον έναν ακροδέκτη και τα δύο αρνητικά στον άλλον ακροδέκτη, δεν γίνεται ? Θα είναι σαν να έχει μεγαλύτερη διατομή καλωδίου.

Ναι,αλλά εδώ μιλάει για αγορά.
Γιατί να μην πάει σε μεγαλύτερη διατομή μια και καλή αν του χρειάζεται;
Δεν θα χρειαστεί να στριμώχνει καλώδια...

μου δεινουν αυτα τα καλωδια αλλα εμενα τα ηχεια μου εχουν μια υποδοχη + και μια -, μπορω να χρησιμοποιησω το ενα καλωδιο διπλοκαλωδίωσης για τα δυο ηχεια μου?και αν ειναι καλο, η να παρω δυο αλλα με μεγαλυτερη διατομη?

Κατ' εμέ πάρε κανονικά καλώδια.
Αν μη τι άλλο θα πληρώσεις κάτι για να χρησιμοποιήσεις το 50% του;
Δεν μου φαίνεται λογικό..

Άν είναι δίχαλα, εκτός αν είναι τίποτα τέρατα ή με περίεργες καμπύλες λογικά θα μπορείς να πιάσεις τα δύο κόκκινα μαζί και τα δύο μαύρα μαζί στις αντίστοιχες μπόρνες.

Αν είναι μπανάνες, δεν μπορείς να κάνεις κάτι, εκτός αν είναι το στύλ όπου το κάθε βύσμα από πίσω έχει δική του υποδοχή για lock pin ή άλλη μπανάνα.

Πρακτικά αν δεν σκοπεύεις να κάνεις κάτι σε στύλ διενίσχυση αργότερα δεν έχει νόημα να πάρεις τέτοιο καλώδιο. Τσάμπα λεφτά για τα διπλά βύσματα. Πάρε κατευθείαν μεγαλύτερη διατομή.

Απάντηση: Re: Καλώδιο διπλοκαλωδίωσης σε ηχεία με υποδοχές απλής μονοκαλωδίωσης?

μου δεινουν αυτα τα καλωδια αλλα εμενα τα ηχεια μου εχουν μια υποδοχη + και μια -, μπορω να χρησιμοποιησω το ενα καλωδιο διπλοκαλωδίωσης για τα δυο ηχεια μου?και αν ειναι καλο, η να παρω δυο αλλα με μεγαλυτερη διατομη?

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.
Για τί διατομή μιλάμε;
Ποιά τα ηχεία σου και τα ενισχυτικά σου;

Εάν ο ενισχυτής σου υποστηρίζει διπλοκαλωδίωση μέσω επιλογής (π.χ Α+Β έξοδος , BiWire out κλπ) τότε υπάρχουν καλώδια έτοιμα που από διπλοκαλωδίωση καταλήγουν σε μονό έτοιμα τερματισμένα (π.χ Atlas Cables).Δεν υπάρχει κίνδυνος ούτε για βραχυκύκλωμα ούτε τίποτα άλλο τραγικό.
Τώρα όμως για το αν αξίζει το ''χρήμα'' και αν θα δεις διαφορά στον ήχο οι απόψεις έιναι πολλές και θέλει πολύ μελέτη στο διαδίκτυο.
Καλό διάβασμα!

Re: Απάντηση: Καλώδιο διπλοκαλωδίωσης σε ηχεία με υποδοχές απλής μονοκαλωδίωσης?

Τι εννοείς "σου δίνουν"; Μήπως μεταχειρισμένα σε πολύ καλή τιμή;
Αν ναι, τότε πάρ'τα και και πήγαινε κάπου (ή μόνος σου αν μπορείς) να σου κολήσουν τα 2 μαύρα μαζί σε μια μπανάνα (ή δίχαλο) και τα δυο κόκκινα μαζί σε άλλη. Θα είναι ΟΚ.

Αν όχι, κάνεις αυτό που σου 'πε ο Λεό πιο πάνω. Δες μάλιστα κι αυτή την περίπτωση:
http://www.futureshop.co.uk/qed-79-strand-speaker-cable-custom-length-p-2710.html
Το συνιστούν ATC και Harbeth, δεν το βρίσκεις εδώ, πολύ φτηνό και "σκοτώνει".
Αν ζητήσεις σου το τερματίζουν αλλά και γυμνό αν το βάλεις, πρόβλημα ουδέν.