καλόδιο dvi to hdmi

Myronas

New member
20 December 2007
58
Σέρρες
Αξίζει να δώσω τα περίπου 50 ευρώ που μου ζητάνε για ένα καλό καλόδιο dvi to hdmi?
Η επόμενη κάρτα γραφικών που θα πάρω για το htpc μου θα έχει και hdmi έξοδο, όχι μόνο dvi. Το καλόδιο που θα πάρω τώρα θα είναι εξίσου χρήσιμο και μετά ή θα πρέπει καλύτερα να αγοράσω άλλο;
Το htpc είναι πηγή για παιχνίδια και BR.

Μπορείς να παρεις ένα αντάπτορ DVI-HDMI και να προσθέσεις ένα HDMI καλώδιο. Έτσι αργότερα θα χρησιμοποιήσεις το ίδιο καλώδιο.

Θα προσπαθήσω να διατυπώσω την ερώτηση σαφέστερα:
Υπάρχουν απόλειες στο σήμα όταν χρησιμοποιεί κανείς αντάπτορα ή καλόδιο dvi to hdmi?
Αν ναι, δεν αξίζει να αγοράσω ακριβό καλόδιο. Αν όχι, δεν χρειάζεται να αλλάξω καλόδιο αργότερα μαζί με την κάρτα γραφικών, έστω κι αν η καινούργια έχει και hdmi έξοδο.
Παρακαλώ, γνωρίζει κάποιος να μου απαντήσει;

κρατα το καλωδιο,εαν εχει η καρτα γραφικων hdmi,το βαζεις αμεσως επανω και τελος.
εαν εχει dvi,αλλα υποστηριζει hdmi,χρειαζεσαι ανταπτορα.ολα αυτα γινονται για να περναει και ο ηχος.
το σημα ειναι ψηφιακο και δεν εχει απωλειες.

μια καρτα τετοια ειναι η ati hd 4670 με ανταπτορα.(μια απο τις πολλες).

edit:μην παρεις τετοιο καλωδιο,τωρα το προσεξα,παρε καλωδιοHDMI οπως λεω παραπανω.

Last edited:
In και Arken, ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Αφού το σήμα δεν έχει απόλειες, το ακριβό καλόδιο είναι περιττό, θα προμηθευτό ένα φθηνό.

Εδωμέσα έχουν γραφτεί καλά λόγια για το Clicktronic που έχει το Πλαίσιο. Πάρε ένα HDMI τέτοιο συν έναν αντάπτορα.
Στο κάτω-κάτω ψηφιακό είναι. Αν ο αντάπτορας έχει πρόβλημα δεν θα δουλεύει καθόλου...

Αξίζει να δώσω τα περίπου 50 ευρώ που μου ζητάνε για ένα καλό καλόδιο dvi to hdmi?

Χμμ καποιος χρωσταει στην εφορια...και θελει να βγαλει λεφτα.

Δεν εχει κανενα νοημα. Και ανταπτορα να βαλεις με ενα φτηνο καλωδιο κανει ακριβως την ιδια δουλεια. Σε ψηφιακο σημα εχεις ελαχιστες απωλειες. Το καλωδιο ακριβαινει δυσαναλογα μονο οταν μεγαλωνει το μηκος του.

Υπαρχει καμια καρτα γραφικων (μεχρι 100 ευρω) που να εχει hdmi output ?

Ναι αλλα και μια αρκετα φτηνη να παρεις οπως πχ μια 3450 που να παρεχει τον ανταπτορα απο DVI σε HDMI, ακριβως το ιδιο πραγμα ειναι. Δεν χρειαζεται να την πληρωσεις 2-3 φορες περισσοτερο για να εχει πανω HDMI θυρα.