Καλώδιο ftp crossover gigabit 20m

sam_spade

New member
30 August 2006
26
Έχω απευθυνθεί σ' όλα τα γνωστά καταστήματα πληροφορικής αλλά διαθέτουν μέχρι 10/100 στα 20m. Ξέρει κανείς που θα μπορούσα να βρω gigabit?

Το cat5e (το οποίο είναι αυτό που βρήκες και παντού) κάνει για gbit.

Απλώς οι 'σχετικοί' με τους οποίους μίλησες δεν το ξέρουν (στην Ελλάδα ζούμε).

Αν θες και ένα ακόμα επίπεδο ασφάλειας (υπερβολή αλλά δεν πειράζει) μπορείς να δεις αν γράφει πάνω 'gbit certified' ή ακόμα καλύτερα να πας σε cat6 (το οποίο όμως είναι ακριβότερο).

Υπόψιν ότι cross θες μόνο αν ο εξοπλισμός σου είναι παλιός. Όλες οι σύγχρονες κάρτες / switch κλπ δεν έχουν ανάγκη από cross καλώδια.

Και επειδή μιλάς για gbit, ο εξοπλισμός σου είναι σχετικά καινούργιος και κατά 90% δεν το χρειάζεσαι το cross. Με λίγα λόγια ένα ʽαπλόʼ patch 5e (σαν όλα αυτά που βρήκες) θα κάνει μια χαρά δουλειά.

EDIT

Τωρα είδες ότι λες FTP.

Μπορεί να αλλάζουν τα πράγματα, δεν το ξέρω.

Last edited:
Τωρα είδα ότι λες FTP.

Μπορεί να αλλάζουν τα πράγματα, δεν το ξέρω.

Νομίζω πως η λέξη κλειδί του sam_spade πάντως ήταν το "crossover" το οποίο, όπως είπε και ο spcav, πιθανότατα δεν χρειάζεται, γιατί σχεδόν όλες οι gigabit κάρτες και τα gigabit switch έχουν auto-negotiation και κάνουν αυτόματο crossover αν χρειάζεται, οπότε δεν χρειάζεται να το κάνεις από το καλώδιο.

Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις. Ο σκοπός μου είναι να στείλω το nas μου στην κουζίνα κι από εκεί στον κεντρικό router, εξού και η ανάγκη για 20m. Για βύσματα ftp δε γνωρίζω αλλά δε πειράζει.

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=41538863&product=878030 αυτό εδώ ας πούμε λέτε πως κάνει?

Αν απλώς δεν έχουν κάνει λάθος στο site, αυτό που λες δεν λέει 5e αλλά σκέτο 5 το οποίο δεν παίζει συνήθως σε gbit.

Ετσι που μας τα λες τώρα, αν το nas και το switch ειναι gbit πάρε ενα απλο utp patch cat5e και τελειώνεις.